Tóth Norbert: háromszáz (2022.02.23.)

Mint az közismert, Tóth Norbert a közelmúltban játszotta 300. tétmérkőzését az Ibrány SE színeiben.

A „végy egy jó kapust” – örökbecsű futballigazság adott Ibrányban. Mindemellett a modern futballidőkben csaknem abszolút kihalt – tisztelet a kivételnek – klubhűség fogalmát is megtestesíti az Ibrány SE hálóőre.

Tóth Norbert kapust Kulcsár Béla,
az ibrányi egyesület elnöke köszöntötte
Fotó: ifj. Kulcsár Béla

A harmincnégy esztendős cerberus immár több, mint háromszáz mérkőzésen védett a megyei első osztályú csapatban, amelyhez jelentős mértékben kötődik pályafutása. Mindenesetre az egyesületnél becsben tartják a „portást”, akit vasárnap a Balkány ellen 4–1-re megnyert tavaszi nyitófellépés előtt ünnepi dresszel köszöntöttek.

– Tudtam, sok meccsnél járok, de konkrétan nem számoltam, kellemesen meglepett, hogy mások ennyire nyilvántartják – fejtegette Tóth Norbert. –  Természetesen jól esett, köszönöm a vezetőknek, Kiss Tamás edzőnek a gesztust, a különleges mezt, a csapatnak pedig, hogy győzelemmel tette emlékezetessé ezt az alkalmat. Már eddig is számtalan élményben volt részem itt, elég csak arra utalni, hogy megye egyes bajnokságot nyertem az Ibránnyal, remélem, lesz még hasonló nagy dobásunk. Amíg az egészség engedi védeni szeretnék, de hogy pontosan meddig, majd kiderül…

Forrás: szabolcsfociinfo.hu