MOL Magyar Kupa: tizenegyesek döntöttek (2022.08.06.)

Nagy csatában, tizenegyesekkel dőlt el a megyei párharc.

Az Ibrány–Mátészalkai MTK megyei párharc – szó szerint – hosszúra nyúlt, mivel a kilencven perc elteltével sem gól, így döntés sem született. Sőt, a hosszabbításban is hiába gyűrték egymást a felek, így tizenegyespárbajban dőlt el a továbbjutás kérdése – az idegek csatáját pedig a Szalka nyerte.

Magyar Kupa: országos főtábla, 1. forduló

Ibrány SE–Mátészalkai MTK 0–0, tizenegyesekkel: 3–4

Ibrány, 178 néző, v.: Török M.

Ibrány: Tóth N. – Bégányi B., Molnár Z., Kecskeméti P., Kállai G., Kiss P. (Pápa Sz.), Nagy E. (Jeddi B.), Sustyák D., Nagy D., Buka B., Zubora T. Edző: Kató István.

Mátészalka: Budaházi M. – Szántó Z. (Paragh M.), Szokolai M. (Virágh J.), Huszti P. (Magyari M.), Sárosi M. (Lyáh A.), Csáki J., Gergely M. (Hevele M.), Budaházi L., Bodó L., Gergely B. (Drabik M.), Fejes J. Edző: Kiss Tamás.

Nagy csatában végül a Szalka nyert
(Fotó: Ifj. Kulcsár Béla)

Kató István: – Emelem kapalom a játékosok teljesítménye előtt, sajnos, a végén Fortuna nem a mi kezünket fogta. Dolgozunk tovább és ha a csapat a jövőben is ilyen felfogásban megy ki a pályára, sok örömet fog szerezni szurkolóinknak. Gratulálok a Szalkának!

Kiss Tamás: – Amiért jöttünk, ezt teljesítettük, mert a célunk a továbbjutás kiharcolása volt. Nagyon fegyelmezett, szervezett Ibránnyal találtuk szembe magunkat, amely ellen sok helyzetet és lehetőséget tudtunk dolgozni, de nagyon szomorú vagyok, amiért ezeket rendre ki is hagytuk. Ami pozitívum, százhúsz perc során nem kaptunk gólt, ezért, illetve a továbbjutásért jár a gratuláció a fiúknak.

A tizenegyespárbaj
(Video: Ifj. Kulcsár Béla)