5. forduló (2016.09.10-11.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

Balkány SE

Ibrány SE
2016.09.11. 16:00

Mirgai László, balkányi edző: – Az Ibrány hét végi Fehérgyarmat elleni győzelmével a forduló meglepetését szerezte. Szerintem ez is mutatja, hogy nehéz mérkőzés elé nézünk. Rázós sorsolásunk volt, mert a szezon elején négy meccsből hármat idegenben tudtunk le, ráadásul háromszor az élcsoporthoz tartozó csapat otthonában játszottunk. Közben „kupáztunk”, hála’ istennek ebből a menetelésből jól jöttünk ki, ami erőt kell adjon a fiúknak a folytatásra. Itthon nem hibázhatunk!

Magyar Balázs, ibrányi edző: – Nyilván szeretnénk szaporítani pontjaink számát, ami persze, nem lesz egyszerű feladat.


További mérkőzések:

Vásárosnamény (14.)–Tiszavasvári (5.)

Tivadar András, vásárosnaményi edző: – Mit mondhatnék? A bajnokság egyik legjobb csapatával találkozunk. Háromesélyes a mérkőzés, ha végig tudunk koncentrálni, akkor lehet keresnivalónk.
Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Kulcsfontosságúnak érzem az előttünk álló bajnoki mérkőzést, amelyet szeretnénk sikerrel zárni. Ez nem lesz egyszerű feladat, de megfelelő hozzáállással megnyerhetjük a vásárosnaményi fellépésünket.

Nagyecsed (1.)–Tuzsér (4.)

Ádámszki Róbert, nagyecsedi edző: – Egy célunk lehet, ezt a sikeres szériát minél tovább kitolni. Biztos, hogy ez nem lesz egyszerű a masszív, veszélyes tuzséri csapat ellen.
Dancs Béla, tuzséri edző: – Az Ecsed nagyon masszív, rutinos, jó csapat, ezzel együtt szeretnénk megszakítani szép sorozatát. Ennek érdekében a társaságnak egy irányba kell húzni, és a sértődött, serdülőkre jellemző hozzáállást egy életre el kell felejteni!

Baktalórántháza (11.)–Mándok (16.)

Illés László, baktalórántházi edző: – A héten volt lehetőségünk fújni egyet, remélem, ez hasznunkra válik. A két nem éppen rózsás helyzetben lévő csapat mérkőzésén remélem, érvényesítjük a hazai pálya előnyét.
Koskovits György, mándoki edző: – Sugallták, hogy nehéz lesz, de erre nem számítottam! A hétvégén okosabbak leszünk. A súlyos sérülést szenvedett Gergely Balázsnak mihamarabbi gyógyulást kívánunk, nagyon hiányzik!

Vasárnap

Fehérgyarmat (10.)–Mátészalkai MTK (8.)

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Bárki bármit képzel, nem azzal a szándékkal lépünk pályára, hogy vereséget szenvedjünk. De akkor sem lesz tragédia, ha kikapunk, mert ez csak egy játék, igaz, néha komoly indulatokat vált ki. A Mátészalka, mint szomszédvár nem ellenség, hanem nemes ellenfél, felkészült szakvezetővel, így megérdemli, hogy komolyan és becsületesen készüljünk erre a mérkőzésre is. Aki nem hiszi, járjon utána!
Siska Attila, mátészalkai edző: – Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, ezért roppant kemény munkát kell végeznünk a héten!

Nagyhalász (7.)–Rakamaz (3.)

Opre Mihály, nagyhalászi edző: – Olyan csapattal találkozunk, amely immár két éve kovácsolódik, ráadásul a megye legtapasztaltabb edzője dirigálja. Az idén hét tétmeccset játszottak, ebből hatot megnyertek, 19–3-as gólkülönbséggel. Ezzel kell szembenéznünk a hét végén, de célunk az, hogy megállítsuk a vendégek menetelését.
Madalina György, rakamazi edző: – Az elmúlt négy meccsből nagyon jól jöttünk ki, a következő négy mérkőzést viszont már rázósabbnak tartom. Mindjárt a nagyhalászi fellépés is ezek közé tartozik. Ellenfelünknél nincsenek kinevezett sztárok, sokkal inkább jó értelemben vett munkás csapat, amely fegyelmezetten, masszívan képes játszani. Mivel már négyszer voltam edző Halászban, tulajdonképpen hazajárok oda, ettől függetlenül most szeretnénk kellemetlen vasárnapot szerezni nekik…

Gyulaháza (12.)–Szakoly (15.)

Bardi Béla, gyulaházi elnök: – Borzasztóan nehéz sorozat előtt állunk, jobbnál jobb csapatokkal fogunk játszani a közeljövőben, éppen ezért hazai pályán mindenképpen győzni kell ezen a meccsen.
Csoma Dezső, szakolyi edző: – Mikor, ha nem most?

Sényő-Carnifex (9.)–Nyírgyulaj (6.)

Ember Roland, sényői edző: – A két csapat rendszerint jó meccset játszik egymással, ahhoz, hogy ebből mi jöjjünk ki jobban, taktikusan és fegyelmezetten kell futballoznunk, amire képesnek tartom a srácokat.
Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Az eddigi mérkőzéseken meg sem közelítettük valós tudásunkat, főleg a védekezésünket kell összerakni. Vasárnap végre mindenki hadra fogható, ha pedig most is hibázunk, mindenkinek le kell vonnia a megfelelő konzekvenciát!

 


Tudósítások, eredmények

Cellspan-Balkány–Ibrány 6–0 (2–0)

Balkány, 350 néző, v.: Paráda R.

Balkány: Oláh D. – Kondor M. (Kerezsi K.), Szabó P., Lippai T., Hortó A., Somogyi M. (Rozsik K.), Ohár R., Szilágyi K. (Simon Sz.), Iván Zs. (Enyedi M.), Kállai G., Bogdanovics. Edző: Mirgai László.

Ibrány: Tóth N. – Csizmarik Á., Esze B. (Nagy N.), Balogh A., Erdős B., Szabó M. (Kiss P.), Boros M. (Németh Gy.), Flavio, Engi D., Dudás B., Vinicius. Edző: Magyar Balázs.

A hazai csapat nagyon sok helyzetet kidolgozva megérdemelten nyert.

Gól: Bogdanovics 2, Ohár R. 2, Iván Zs., Kállai G.

Ifi: 2–4.

Mirgai László: – Először is gratulálok a fiatal játékvezetőnek, mivel a múlthéthez képest most csak dicsérni tudom a sporit. Nem játszottunk igazán jól, de az eredmény reális, de legközelebb Szalkán több kell.

Magyar Balázs: – Kitűnő játékvezetés mellett két egyéni hiba miatt az első félidőben buktuk el a meccset. Nyilván hat nullás vereség után csak gratulálni lehet az ellenfélnek, illetve Mirgai Laci barátomnak.


További mérkőzések:

Vásárosnamény–Tiszavasvári 0–1 (0–0)

Vásárosnamény, 350 néző, v.: Hegedűs Cs.

Vásárosnamény: Csordás A. – Fejes J., Balogh T., Mándi L., Bancsi G. (Bíró J.), Lizák B., Illés P., Danku J., Deskó D. (Bicskó G.), Balázs G. (Peregrin R.), Szabó J. Edző: Tivadar András.

Tiszavasvári: Jakocska Cs. – Szolyka T., Balogh N., Kántor Zs., Orosz T., Szőllősi D. (Lakatos B.), Horváth N., Gyurján R. (Szolyka G.), Gál N. (Nagy I.), Tudja D. (Bakos T.), Cseh K. (Bolega S.). Edző: Kiss Gábor.

A hazaiak többet érdemeltek volna, a szerencsésebb csapat nyert.

Gól: Nagy I. Ifi: 7–0.

Tivadar András: – Az öt eddig lejátszott meccs során annyi helyzetet kidolgoztunk, amennyi másnak egy bajnokság megnyeréséhez is elég lett volna, de egyszerűen nincs szerencsénk. Gratulálok az ificsapat első pontjaihoz.
Kiss Gábor: – Küzdelmes mérkőzésen minden megtettünk a győzelemért, amiért gratulálok a srácoknak.

Nagyecsed–Tuzsér 3–2 (1–0)

Nagyecsed, 300 néző, v.: Valu.

Nagyecsed: Makó R. – Dobos Z., Pócsi B., Puskás D. (Sarkadi Sz.), Zámbó K., Homann R., Czifrák R., Ascsillán L. (Ádámszki R.), Nyíregyházi G. (Bulyáki A.), Somlyai G., Marinas. Játékos-edző: Ádámszki Róbert.

Tuzsér: Zán K. – Veress L., Tott R., Szaffián Sz. (Zán P.), Hriskevics, Bagoly Z., Setét R., Nagy K. (Dolhai M.), Iván A., Dallos L., Soós T. Megbízott játékos-edző: Gergely István.

Jó hangulatú és színvonalú mérkőzésen igaz, hogy a Nagyecsed gólt kapott, de a hibátlan mérlegét megőrizte.

Gól: Nyíregyházi G., Somlyai G., Marinas, illetve Sosós T., Veress L. Ifi: 12–2.

Ádámszki Róbert: – Igaz, hogy az ötödik meccsünkön két gólt kaptunk, de azt hiszem, bármikor kiegyeznénk azzal, ha mindig így lenne. A kihagyott 11-es kicsit visszavetette a csapatot, ellenfelünk talált két gólt, de végig uralva a mérkőzést, így is szép győzelmet arattunk.
Lakatos Tibor szakosztályvezető: – Tisztességesen helytálltunk a listavezető otthonában, ugyanakkor az elgondolkoztató, hogy egy ilyen jó csapat otthonában két gólt szerzünk és mégsem tudunk pontot szerezni.

Baktalórántháza–Mándok 4–1 (2–1)

Baktalórántháza, 350 néző, v.: Nagy F.

Baktalórántháza: Marics I. – Csordás G., Kántor F., Lakatos I., Pálfi I., Sitku Á., Balogh P. (Murguly Cs.), Rakóczi Zs., Miskolczi L. (Molnár L.), Ráti G. (Szabó J.), Marics G. Edző: Illés László.

Mándok: Kámán P. – Balogh Gy., Hidi N., Hegedüs T. (Galambos L.), Balogh Zs., Szabó T., Illés A., ifj. Koskovits Gy., Mátrai N. (Győri J.), Csáki P. (Varga D.), Angyal Á. (Karasz A.). Edző: Koskovits György.

A lendületesen kezdő hazai csapatnak már az első félidőben gólokkal kellett volna vezetnie, a szünet után pedig végképp eldöntötte a mérkőzést.

Gól: Marics G. 2, Pálfi I., Murguly Cs., illetve Szabó T. Ifi: 6–5.

Illés László: – Gratulálok a csapatnak, ez már hasonlított a tavasszal látottakhoz. A helyzetkihasználáson viszont van még mit javítani.
Koskovits György: – Van úgy, hogy az ember rosszul dönt, velem most ez történt. A munkát, amit vállaltam elvégeztem, úgy értem, megkönnyebbülés lesz befejezni Mándokon…


Tabella:

1.  NAGYECSED  5 5 0 0 15 2 13 15
2.  BALKÁNY 5 4 1 0 18 4 14 13
3.  TISZAVASVÁRI 5 4 0 1 10 9 1 12
4.  RAKAMAZ 5 3 1 1 12 2 10 10
5.  TUZSÉR 5 3 0 2 6 6 0 9
6.  NAGYHALÁSZ 5 2 2 1 6 4 2 8
7.  SÉNYŐ 5 2 1 2 10 7 3 7
8.  NYÍRGYULAJ 5 2 1 2 12 10 2 7
9.  FEHÉRGYARMAT 5 2 1 2 4 6 -2 7
10.  BAKTALÓRÁNTHÁZA 5 2 0 3 9 10 -1 6
11.  MÁTÉSZALKA 5 2 0 3 3 4 -1 6
12.  GYULAHÁZA 5 2 0 3 9 14 -5 6
13.  MÁNDOK 5 1 1 3 5 9 -4 4
14.  VÁSÁROSNAMÉNY 5 1 0 4 8 16 -8 3
15.  IBRÁNY 5 1 0 4 6 18 -12 3
16.  SZAKOLY 5 0 0 5 4 16 -12 0

 

Fel Következő