10. forduló (2018.10.14.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

Nyírgyulaj KSE

Ibrány SE
2018.10.14. vasárnap, 15:00

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Fegyelmezett, célirányos játékkal lehet esélyünk akár a győzelemre is az immár 39 bajnoki mérkőzés óta veretlen Ibrány ellen.

Madalina György, az Ibrány edzője: – Tudjuk, hogy vékony jégen táncolunk, ami előbb–utóbb beszakadhat. Ez ellen sajnos sok mindent nem tudok tenni, de úgy gondolom, amíg Ibrányban van tizenegy egészséges játékos, addig azok mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy továbbra is sikeresek legyünk.


További mérkőzések:

Csenger (13.)–Vásárosnamény (9.)

Csík Tibor, a Csenger edzője: – Két vereség után eljött az idő, hogy pontot, pontokat gyűjtsünk. Reális esélyünk lehet a győzelemre.

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – A Csenger hazai pályán mindenkire veszélyes. Remélem, a fiúk bebizonyítják, hogy sokkal többre képesek annál, amit legutóbb nyújtottak, még akkor is, ha legalább öt hiányzónk lesz.

Mándok (11.)–Mátészalka (14.)

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – Ugyan a múlt héten – egy jogtalan kiállítás miatt – megfogyatkozott létszámban is győztesen tudtak levonulni a fiúk a naményi pályáról, viszont a megszerzett három pontnak akkor lesz igazi értéke, ha Mátészalka ellen is begyűjtjük mind a hármat. Azonban tudjuk nagyon jól, hogy a tegnap sikerére ma már nem lehet felülni.

Marius Botan, a Mátészalka edzője: – Nagyon örülünk a Tiszavasvári elleni győzelemnek, de ennek akkor lesz igazán értéke, ha Mándokról legalább egy ponttal térünk haza.

Tiszavasvári (16.)–Gyulaháza (15.)

Nagy István, a Tiszavasvári edzője: – Bízom a csapatban, büszke vagyok a játékosokra, hogy ennyi megpróbáltatás ellenére összetartunk. Üzenem mindenkinek: nem törnek meg minket, mert mi hazaiak, fiatalok, elszántak és lelkesek vagyunk! A hét végén csak a győzelem elfogadható!

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Bár nagyon kevesen vagyunk, rengeteg a gondunk, de úgy vagyunk vele, most, vagy soha.

Tarpa (5.)–Balkány (12.)

Márton István, a Tarpa edzője: – Remélem a fiúknak is elege van a szünetben általam tartott emelt hangú monológokból, nekem sem egy nagy élmény! Bízom benne, hogy ezért is már a meccs elejétől agresszíven és koncentráltan fogunk játszani, mert mindig nem fog sikerülni hátrányból fordítani. Ha így lesz, győztesen hagyhatjuk el a pályát az első vasárnapi hazai bajnokinkon.

Obsitos Norbert, a Balkány elnöke: – Nehéz túltenni magunkat a Halász elleni mérkőzésen, visszanézve az összefoglalót, mindenki, aki rákattintott a linkre, láthatta, hogy milyen döntő hibákat vétettek a játékvezetők a mi kárunkra, amivel eldöntötték a mérkőzést. Remélem, ők is megnézték, és önkritikát gyakoroltak. Ifistákkal kiegészülve megpróbálunk sikeresek lenni Tarpán, hogy örömet szerezzünk eltiltott edzőnknek.

Nagyhalász (2.)–Nagyecsed (4.)

Ludánszki István, a Nagyhalász játékosedzője: – Jó sorozatunkat tovább szeretnénk folytatni, ami nem lesz egyszerű, hiszen a mérkőzés háromesélyes.

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékosedzője: – Gratulálok Ludánszki mesternek az ikrekhez! Egy jó formában lévő Halászhoz megyünk, ahol nem egyszerű pontot szerezni, ahhoz, hogy az élbolyban maradjunk kénytelenek leszünk pontocskákkal hazatérni.

Kisvárda Master Good SE II. (7.)–Fehérgyarmat (10.)

Erős Gábor, a Kisvárda edzője: – Fontos pontot szereztünk Nagyecseden, aminek igazán akkor lesz értéke, ha ezúttal hazai pályán nyerni tudnánk.

Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője: – Két hasonló csapat találkozója lesz. Évek óta talán az első olyan mérkőzést fogjuk játszani, ahol az ellenfél átlagéletkora alacsonyabb. Ismerem ennek az állapotnak az előnyét és hátrányát, megpróbáljuk kihasználni.

Tiszakanyár (8.)–Baktalórántháza (6.)

Csáki Róbert, a Tiszakanyár edzője: – Sérülés, eltiltás és munkahelyi elfoglaltság miatt rövid lesz a kispadunk, de a pályára lépő játékosok mindent meg fognak tenni, hogy minél tovább kitoljuk a pozitív szériát, amiben vagyunk. Bár a Bakta az elmúlt négy meccsén csak egy pontot szerzett, de az eddig megszerzett pontjait idegenben gyűjtötte, így hazai környezetben egy nehéz összecsapás vár ránk.

Gebri Pál, a Baktalórántháza edzője: – Ha úgy állunk a mérkőzéshez, mint a múlt héten, akkor sikeresen szerepelhetünk a masszív hazai csapat ellen.


Tudósítások, eredmények

Nyírgyulaj KSE–Ibrány SE 0–2 (0–0)

Nyírgyulaj, 200 néző, v.: Vitkai.

Nyírgyulaj: Opre – Czerula, Tóth B., Orosz, Fekete, Kántor (Erdei), Mezei, Nagy B., Lovas (Szabó), Gömze, Oxi (Angyalos). Edző: Lukács Tibor.

Ibrány: Félegyházi – Majoros, Kiss, Csáki, Somogyi M., Szabó M., Balogh G., Kovács G., Jeddi, Somogyi T., Pócsi. Edző: Madalina György.

Ellentétes félidőket, egyenlő erők küzdelmét, de a jobban összpontosító csapat győzelmét hozta a találkozó. Az első 10 percben szokás szerint bekezdett a vendégcsapat, majd hazai félóra következett. Ha itt kapunk 1-2 gólt, senki nem szól egy szót sem... A középpályán úgy jött át a hazai csapat, ahogy akart és igencsak izgulhatott a vendég szurkolótábor.

A második játékrészben már bezárt a bazár. Az ibrányi középpálya átjárhatósága minimálisra csökkent, a hazaiak pedig felmérték az erőforrásokat és takarékra tették magukat. Az Ibrány nagy lendülettel rohamozott, a Gyulaj foggal-körömmel védekezett. A hazaiak alig lépték át a felezővonalat, inkább előrevágott labdákkal operáltak.

A kitartás, az utolsó erőbedobások egyike végül gólt eredményezett, majd jöhetett a kegyelemdöfés a teljesen elfáradó hazaiaknak.

Gól: Somogyi M. 2 (84., 89.).

Ifi: 5-0

Lukács Tibor: – Fortuna az elmúlt hetekben fogta a kezünket, most elengedte. Ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni.

Madalina György: – Rangadóhoz méltó játék és küzdelem volt. Az első félidő a hazai csapat fölényét hozta, a másodikban mi játszottunk jobban és veszélyesebben, a kontráinkból pedig sikerült két gólt lőni.


További mérkőzések:

Csenger–Vásárosnamény 1–4 (1–1)

Csenger, 200 néző, v.: Paráda R.

Csenger: Juhász – Katona (Varga), Péter, Császár (Reszler), Stef, Mona (Lázin), Orosz (Kövesligeti), Vereytsi, Pálfi, Balogh Á., Osváth. Edző: Csík Tibor.

Vásárosnamény: Kasza – Illés (Szabó), Puskás, Tóth T., Nagy M. (Bartha), Deskó, Filep, Géci, Schmidt, Lakatos I. (Bancsi), Ács. Edző: Dudás Zoltán.

Gól: Vereytsi, ill. Nagy M., Deskó, Filep, Bancsi.

Húsz perc után úgy festett, hazai gálaelőadás lesz az új pálya avatásán, de a kihagyott tizenegyes után a vendégek gáláztak és teljesen megérdemelten nyertek.

Csík Tibor: – Elfogadható első húsz perc után a kihagyott tizenegyes megzavarta a csapatot, a második félidőért pedig szégyeljük magunkat.

Dudás Zoltán: – Az igazsághoz tartozik, hogy hazai egy nullás vezetésnél a kapusunk tizenegyest hárított. Úgy gondolom, ez sorsdöntő volt, innentől kezdve igazi csapatként működtünk, teljesen megérdemelten győztünk. Gratulálok a fiúknak, sok siket a Csengernek! Polgi, jól ráijesztettél a fiúkra…

Mándok–Mátészalka 3–0 (1–0)

Mándok, 140 néző, v.: Pethő

Mándok: Fegyinjszinec – Kohutka (Javoriv), Hidi, Dallos (Fábián), Bátyi (Nagy K.), Baglyos (Bodnár), Szabó T., Buda, Pallai, Vezhdel, Hegedüs (Patai). Edző: Kiss Gábor.

Mátészalka: Somogyi – Hevele (Farkas), Barnucz, Lyáh (Csák), Petrohai (Tóth P.), Bodó (Gábor), Magyari, Ozsváth (Jóni), Makszim, Tempfli, Simonka. Edző: Marius Botan.

Már a második hete, hogy a játékvezetők sem tudják megakadályozni a mándoki győzelmet…

Gól: Hegedüs, Baglyos, Bodnár.

Kiss Gábor: Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez, ami teljesen megérdemelt volt. Igaz, a játékvezető jószerivel minden szerelésünk után büntetőt ítélt meg a Mátészalka javára, csupán fordított esetben maradt néma a sípja.

Marius Botan: – Ez a három nulla túl nagy különbség ahhoz képest, ami a pályán történt. Két tizenegyest is kihagytunk, illetve voltak ziccereink egy az egyben az ellenfél kapusával. Ilyen a futball, ha mi nem rúgjuk be, berúgják ők.

Tiszavasvári–Gyulaháza 1–0 (1–0)

Tiszavasvári, 50 néző, v.: Homonai.

Tiszavasvári: Susányszky – Szolyka T., Bakos, Bodnár, Lakatos Gy., Szolyka G. (Szabó), Bolega (Száraz), Bolgár, Ujj, Huszti, (Holozsnyák) Tóth L. (Gyurján) Edző: Nagy István.

Mátészalka: Darvai – Kovács E., Horváth M., Tóth F., Szilágyi, (Juhász) Kozma, Szabó (Tóth F.), Gáti, Bacsó, Lakatos T., Lévai. Edző: Bardi Gábor.

Átlagos színvonalú mérkőzésen a több helyzetet kialakító hazai csapat megérdemelten nyert.

Gól: Bolega, Ifi: 3–3.

Nagy István: – Óriási büszkeséggel tölt el a csapat mentális ereje, külön köszönet azoknak a sportembereknek, akik ilyen játékosokat nevelnek a felnőttcsapat számára. Remélem, hogy elindultunk a bennmaradáshoz vezető úton. Utólag is sok boldog születésnapot kívánunk Fazekas Viktornak!

Bardi Gábor: – Ilyen összeállításban sajnos csak ennyire voltunk képesek, egyszerűen nem tudom, a fiatal játékosainkból hova tűnt a tűz és az alázat. Ugyanakkor megjegyzem, az ellenfél lesgyanús gólt lőtt, tőlünk pedig egy szabályos gólt elvett ugyanaz a partjelző, aki ezzel megadta a kegyelemdöfést.

Tarpa–Balkány 4–1 (2–0)

Tarpa, 300 néző, v.: Tordai

Tarpa: Molnár Cs. – Madzin (Rácz), Törtei, Szilágyi N. (Stefán), Rozman (Losonczi), Nádimov (Djácsenkó), Illés (Szidor), Kacsó, Lakatos B., Balogh Gy. Edző: Márton István.

Balkány: Tóth D., Oniszyko, Kállai, Bogdanovic, Ohár, Csatári (Dudás), Potornai (Huszár), Vajda, Posta, Hamar, Gelsi (Parádi). Edző: Obsitos Norbert, megbízott edző.

A hazai csapat parádés játékkal köszöntötte a három születésnapost, Szécsi Szabolcs polgármestert, Törtei Tamást, és Szilágyi Norbertet.

Gól: Madzin 4, ill. Kállai.

Márton István: – Több szempontból is fontos volt számunkra ez a meccs. Szerencsére mindenki átérezte a súlyát.

Obsitos Norbert: – Nagyon jó játékvezetés mellett a hazai csapat megérdemelten nyert. A vendégeknek nem mentség az, hogy tele vannak sérülttel, mert mentálisan, fizikailag és akaraterőben felülmúlták a hazaiak a balkányiakat. Eddig ez volt az egyetlen meccs, ahol nem voltunk pariban az ellenféllel.

Nagyhalász–Nagyecsed 1–3 (0–3)

Nagyhalász, 200 néző. v.: Veres J.

Nagyhalász: Dukát – Simon, Balogh N. (Bognár), Varga (Csáki), Barzó (Mátrai), Ladányi, Gégény, Hajzer (Bartha), Hudák, Nagy N., Tóth G. Edző: Ludánszki István.

Nagyecsed: Makó – Sarkadi (Bodogán), Zámbó, Marinas (Ádámszki), Homann, Bulyáki K., Bulyáki A. (Nyíregyházi), Kóka, Dobos, Erdős, Török (Roszel). Edző: Ádámszki Róbert.

Az első félidőben a vendégcsapat berúgdosta a helyzeteit, ezzel megpecsételte a hazaiak sorsát.

Gól: Mátrai, ill. Török, Kóka, Marinas.

Ludánszki István: – Az első félidőben lerendeztük a mérkőzést. Egy hosszú sorozat szakadt meg sajnos, de ezek is mi vagyunk.

Ádámszki Róbert: – Jó iramú mérkőzésen teljesen megérdemelt győzelmet arattunk. Kis hiányérzetem második félidő miatt van, helyzetek sokaságát hagytuk kihasználatlanul, de ettől függetlenül teljes gratuláció az egész csapatnak és, örülünk szurkolónk felépülésének.

Kisvárda II.–Fehérgyarmat 0–1 (0–1)

Kisvárda, 300 néző, v.: Fehér

Kisvárda II: Cherepko – Országos, Bálint (Severnyov), Elek, Kovácsréti, Khmil, Szőr (Erős), Gyüre (Dibáczi), Köblös, Avetisyan (Lusánszki), Ötvös (Khimich). Edző: Erős Gábor.

Fehérgyarmat: Jakocska – Gál, Popovics, Orosz, Veress, Barta (Imre), Istenes (Farkas), Imre (Lengyel), Szatke, Nagy Z. (Mócsán), Dascal (Antal). Edző: Siti Ferenc.

A hazai csapat hazai fölényben játszott, de sikerült kihagyni a kihagyhatatlant is.

Gól: Veress.

Erős Gábor: – Ha reggelig játszunk, akkor sem tudtunk volna gólt szerezni. Gratulálni kell az ellenfél csapatának és főképp a kapusának, hiszen a mezőny legjobbja volt, de ez sem menti fel a csapatomat a gyatra helyzetkihasználás miatt.

Siti Ferenc: – Tudtuk, hogy a hazai csapat labdabirtoklási dominanciája mérvadó lesz, célfutballt kellett bemutatnunk, ami nagyjából sikerült, mint ahogy a mellékelt ábra mutatja. Sok sikert a kisvárdai csapatnak!

Tiszakanyár–Baktalórántháza 5–3 (4–2)

Tiszakanyár, 150 néző, v.: Hegedűs

Tiszakanyár: Takács – Tóth, Bodnár, Varga (Matisz), Vicickó, Illés, Horváth N. (Pukis), Nagy Á., Soós, Jánvári, Rézinger (Dobrai). Edző: Csáki Róbert.

Baktalórántháza: Kőrösi – Pénzes (Molnár), Ráti (Geda), Kántor, Csordás (Balogh), Toldi, Lakatos I., Fábri, Rakóczki, Sitku, Nagy T. Edző: Gebri Pál.

Teljesen megérdemelt haza győzelem született.

Gól: Rézinger, Varga 3, Vicickó, ill. Toldi 3. Ifi: 6–2.

Csáki Róbert: – A mérkőzés összképe alapján teljesen megérdemelt győzelmet arattunk. Az öt rúgott gólon kívül még számtalan lehetőségünk volt a gólszerzésre. A győzelem ellenére nem ájulunk el magunktól, mert ismét elkerülhető gólokat kaptunk, ezért védekezésben javulnunk kell. Jobbulást az ellenfél megsérült játékosának. Gratulálok az utánpótlás csapataink győzelméhez!

Gebri Pál: – Gratulálok a hazai csapatnak, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést!


Tabella:

1. IBRÁNY 10 7 3 0 30 4 26 24
2. NAGYHALÁSZ 10 6 2 2 26 15 11 20
3. NAGYECSED 10 6 2 2 20 16 4 20
4. NYÍRGYULAJ 10 5 4 1 21 11 10 19
5. TARPA 10 6 0 4 23 19 4 18
6. TISZAKANYÁR 9 5 1 3 19 21 -2 16
7. KISVÁRDA II. 10 3 5 2 17 11 6 14
8. VÁSÁROSNAMÉNY 10 4 2 4 26 22 4 14
9. BAKTALÓRÁNTHÁZA 10 4 2 4 21 19 2 14
10. FEHÉRGYARMAT 10 3 5 2 19 18 1 14
11. MÁNDOK 9 2 4 3 9 9 0 10
12. BALKÁNY 9 2 4 3 14 19 -5 10
13. CSENGER 10 2 2 6 12 23 -11 8
14. MÁTÉSZALKA 9 2 1 6 14 18 -4 7
15. GYULAHÁZA 10 0 3 7 7 24 -17 3
16. TISZAVASVÁRI 10 1 0 9 9 38 -29 3

 

 

Fel Következő