15. forduló (2018.11.18-19.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

Ibrány SE

Nagyhalászi SE
2018.11.18. vasárnap, 13:00

Madalina György, az Ibrány edzője: – Időtlen idők óta tart a két település versengése, ez valószínűleg csak akkor múlik el, ha valamelyik csapat pályáját beszántják. Húsz éve bajnoki címről döntő mérkőzés volt több ezer nézővel, ezúttal az őszi elsőséget fogja eldönteni. Most részben az időjárás miatt, és mert „csak” az őszi elsőségről dönt, nem biztos, hogy ugyanannyi szurkoló kilátogat, mint azon az emlékezetes mérkőzésen. Az ilyen találkozók végeredményét még megtippelni sem lehet, küzdelmes, és ami a legfontosabb, hogy az eddigiekhez hasonlóan sportszerű meccs lesz.

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos–edzője: – Izgatottan várjuk a hétvégi rangadót, megteszünk minden tőlünk telhetőt, meglátjuk, ez mire lesz elég.


További mérkőzések:

Kisvárda II. (11.)–Tarpa (4.)

Erős Gábor, a Kisvárda edzője: – Szeretnénk győzelemmel, szépen zárni ezt az évet, tudjuk azonban, hogy ez nem könnyű feladat a jó erőkből álló Tarpa ellen.

Márton István, a Tarpa edzője: – Szeretnénk eredményesen búcsúzni ettől a számunkra egyelőre szép őszi szezontól, de tudjuk, hogy nem lesz egyszerű. A Várdának itt köszönném meg, hogy beleegyezett a szombati játéknapba, így a csapat részt vehet az esti jótékonysági bálon. Most már csak az a kérdés, milyen lesz a hangulat?

Tiszakanyár (7.)–Tiszavasvári (16.)

Csáki Róbert, a Tiszakanyár edzője: – Nem egyszerű indulatmentesen nyilatkozni ezután a hosszúra nyúlt tarpai mérkőzés után. Nem a Tarpával van bajom, mert egy jó és sportszerű csapat, hanem a félbeszakadt mérkőzést követő döntéssel, mely úgy gondolom, hogy nem volt korrekt, de ez már történelem. Az utolsó meccsünkkel kapcsolatban csak annyit, hogy ha nyerünk, akkor ráfoghatjuk az őszünkre, hogy jól sikerült, ha más eredmény születik, akkor ez a jelző már nem biztos, hogy helytálló.

Nagy István, a Tiszavasvári edzője: – Egy jó iramú, látványos és nem utolsósorban eredményes hétvégén vagyunk túl, amely a hétközi edzéseken is érezhető volt. Egy olyan újonc otthonába látogatunk, amely rövid idő alatt masszív tagja lett a bajnokságnak, ennek ellenére nem ijedünk meg, szeretnénk újból meglepni szurkolóinkat egy bravúros győzelemmel.

Nagyecsed (3.)–Nyírgyulaj (6.)

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos–edzője: – Ha a dobogón szeretnénk telelni, minden pontra szükségünk lesz, ami nem lesz egyszerű egy jó gyulaji csapat ellen. Ettől függetlenül bízom a srácokban.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – A szezonzáró mérkőzésen szeretnénk jó eredményt elérni, ami nem lesz egyszerű feladat.

Gyulaháza (15.)–Mátészalka (13.)

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Egyre kevesebben vagyunk, de egyre szívósabban küzdünk minden egyes pontért! Vasárnap egy igazi ”hatpontos” mérkőzés elé nézünk, nincs más választásunk, ezt a kilencven percet végig kell küzdenünk, harcolnunk és itthon kell tartanunk a három pontot!

Tempfli Imre, a Mátészalka játékos–edzője: – Vannak sérültjeink, eltiltottjaink, ettől függetlenül harcos hozzáállást várok a csapatomtól. Ez egy hat pontos, nagyon fontos mérkőzés lesz, bízom benne, hogy jó eredményt tudunk elérni.

Mándok (5.)–Baktalórántháza (10.)

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – Gondolom, ahogy a Bakta, úgy mi is meg szeretnénk nyerni a hétvégi bajnokit. Ám ez nem ígérkezik egyszerű mutatványnak, de bízom a srácokban, hogy még egyszer odateszik magukat a siker érdekében.

Gebri Pál, a Baktalórántháza edzője: – Újabb nehéz mérkőzés vár ránk a jó formában lévő Mándok ellen. Remélem az önbecsülésünket visszaszerezzük és mindent megteszünk az eredményes szereplés érdekében.

Fehérgyarmat (8.)–Csenger (14.)

Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője: – Szomszédvári rangadóra készülünk, valószínűleg a vendégeink is, megpróbálunk olyan játékot produkálni, ami ehhez méltó. Nyilván a csengerieknek is lesz hozzá egy-két szavuk, de a minimális céljaink eléréséhez valahogy abszolválnunk kell a mérkőzést.

Csík Tibor, a Csenger edzője: – Az utolsó mérkőzésen elért pontszerzéssel, esetleg győzelemmel szeretnénk pozitívan zárni a nem túl veretes őszi szezonunkat.

Balkány (12.)–Vásárosnamény (9.)

Mirgai László, a Balkány edzője: – Két olyan együttes csap össze ezen a találkozón, amelyeknek nem sikerült ez a fél szezon, de mindkét félnél meghatározó emberek estek ki, akiket nem tudott egyik csapat sem pótolni. Sajnos ez az eredményeken is meglátszott. Abban biztos vagyok, hogy mindkét gárda előrébb végez majd, ha visszatérnek a meghatározó játékosai. Nem tudok mást tenni, az utolsó őszi mérkőzésünkön abban bízom, hogy a fiúk átérzik a mérkőzés fontosságát és mindent megtesznek a győzelemért.

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – Őszintén bevallom, amikor a felkészülési mérkőzéseken, majd a kupameccsen találkoztunk a Balkánnyal, nem gondoltam, hogy a tabella második felében fog tanyázni mindkét csapat. Kíváncsi vagyok, a csalódott csapatok csatája miként fog elsülni.


Tudósítások, eredmények

Ibrány SE–Nagyhalászi SE 0–1 (0–0)

Ibrány, 800 néző, v.: Sipos.

Ibrány: Félegyházi – Balogh G., Kiss T., Csáki, Somogyi T. (Pápa), Szabó M., Gergely, Kovács B., Jeddi, Somogyi M. (Nagy D.), Pócsi. Edző: Madalina György.

Nagyhalász: Dukát – Simon (Bognár), Balogh N., Varga D. (Csáki), Barzó, Ladányi, Gégény (Reinaldo), Bartha (Kató), Nagy N. (Mátrai), Hudák, Tóth G. Játékos-edző: Ludánszki István.

A hűvös idő ellenére sokan kilátogattak a rangadóra, amely nagy küzdelmet hozott.

Gól: Nagy N. (59.)

Kiállítva: Kiss T. (91.)

Ifi: 3–3.

Madalina György: – Nem volt látványos mérkőzés, biztos volt, hogy aki gólt rúg, az nyer. Ez az ellenfelünknek sikerült. A két hónapos szünet alatt fölépülnek sérültjeink, rendezzük a sorokat, és abban biztos vagyok, hogy leszünk mi még az első helyen.

Ludánszki István: – Mindkét csapaton látszódott az egész éves fáradtság, de most mi voltunk szerencsésebbek. Köszönjük minden halászi szurkolónak, és gratulálok az együttes összes tagjának és a csapatot körülvevő embereknek ehhez a teljesítményhez!

 


További mérkőzések:

Kisvárda II–Tarpa 1–1 (1–0)

Kisvárda, 200 néző v.: Tóth J.

Kisvárda: Cherepko – Izing, Lukianchuk, Szőr, Elek, Gyüre (Kovácsréti), Bohdan, Gosztonyi, Khmil (Avetisyan), Horváth, Hej. Edző: Erős Gábor.

Tarpa: Shosh – Ricsei, Illés, Djácsenkó, Törtei, Szilágyi (Ködöböcz), Nádimov (Lakatos), Kacsó, Stefán (Rácz), Szidor, Balogh (Losonczi). Edző: Márton István.

A hazai csapat nagy fölényben játszott, de ez meddőnek bizonyult.

Gól: Horváth, illetve Djácsenkó.

Erős Gábor: – Elég nagy kritika az számunkra, hogy ilyen összeállításban sem tudtunk nyerni. Gratulálok a szervezetten játszó Tarpának, megérdemelten vittek el egy pontot tőlünk.

Márton István: – Az első félidőben csapatom egy része megijedt a visszajátszó nevektől, a második játékrészben már egy kicsit bátrabban játszottunk. Reméljük, hogy egy megyei első osztályú bajnokin tudtuk segíteni az NB I-es felkészülést.

Tiszakanyár–Tiszavasvári 3–0 (0–0)

Tiszakanyár, 100 néző, v.: Gergely.

Tiszakanyár: Kanyári – Dobrai (Matisz), Jánvári, Bodnár, Varg, Vicickó, Illés, Rézinger, Tóth, Soós (Horváth), Csáki. Edző: Csáki Róbert.

Tiszavasvári: Susánszky – Szolyka T. (Huszti), Bakos, Bodnár, Lajos (Holozsnyák), Lakatos, Száraz, Tóth (Szabó G.), Szolyka G., Ujj L. (Bolega), Bolgár. Edző: Nagy István.

Kiegyenlített első félidő után, a második játékrészben a hazaiak akarata érvényesült.

Gól: Dobrai, Horváth, Vicickó. Ifi: 3–1.

Csáki Róbert: – Az első félidő kiegyenlített játéka után, a másodikban nyújtott teljesítményünk alapján úgy gondolom megérdemelt győzelmet arattunk a sportszerű vendégcsapat ellen. Köszönöm a csapat őszi szezonbeli hozzáállását.

Nagy István: – Az első félidőben meddő mezőnyfölényben játszva nem tudtuk a helyzeteinket gólra váltani. A mérkőzés fordulópontja a javunkra meg nem ítélt büntető volt, a Kanyár két szépség díjas góllal tartotta otthon a három pontot.

Nagyecsed–Nyírgyulaj 0–1 (0–0)

Nagyecsed, 150 néző, v.: Bíró.

Nagyecsed: Makó – Sarkadi, Zámbó, Marinas, Ascsillán, Bulyáki K., Bulyáki A., Kóka (Roszel), Dobos, Erdős, Török S. Edző: Ádámszki Róbert.

Nyírgyulaj: Oláh – Tóth, Orosz, Fekete, (Nagy) Haburcsák, Mezei (Gömze), Siska (Czerula), Lovas, Erdei (Kántor), Oxi, Török I. (Szabó) Edző: Lukács Tibor.

A hazai csapat óriási lehetőséget szalasztott el és a szerencsével is hadilábon álltak.

Gól: Török I. Ifi: 0–18.

Ádámszki Róbert: – Reálisan 4-5 góllal kellett volna nyernünk, a sok kapufa és az elpuskázott ziccerek azonban megbosszulták magukat. Ellenfelünk egy kaput eltaláló lövéssel elvitte a három pontot, amihez gratulálok nekik. Azt még hozzátenném, hogy kitűnő játékvezetést volt.

Lukács Tibor: – Igazi egygólos mérkőzésen a végén ismét Török villant.

Gyulaháza–Mátészalka 1–0 (1–0)

Gyulaháza, 150 néző, v.: Kósa.

Gyulaháza: Bandor – Kovács E. (Vincze), Horváth M., Kovács B. (Gáti Sz.), Éles (Tóth D.), Radvánszky (Bardi B.), Gáti S., Szilágyi (Juhász), Lakatos T., Bacsó, Lévai. Edző: Bardi Gábor.

Mátészalka: Somogyi – Szántó (Makszim), Hevele, Barnucz, Lyáh (Csák), Tóth P., Bodó, Magyari, Ozsváth, Tempfli, Simonka. Játékos-edző: Tempfli Imre.

A hazai csapat kibrusztolta a győzelmet.

Gól: Kovács B. Kiállítva: Hevele (Mátészalka).

Bardi Gábor: – Nagyon nagy fegyelemmel, alázattal, és hatalmas akarattal játszottunk ezen a mérkőzésen, a játékvezetés is kitűnő volt. Mivel igen tartalékos összeállításban álltunk fel, ezért úgy érzem, hogy a csapatot maximális dicséret illeti. Az eredményeket hallva sajnálom, hogy most még nem sikerült a vonal felé kerülnünk, de remélem, az utolsó négy meccsen mutatott teljesítményünk alapján a szezon végére már bennmaradó helyen leszünk.

Tempfli Imre: – A hazaiak helyzet nélkül, egy érintés nélküli szögletgóllal nyerték meg a mérkőzést. Sajnos, mi nem éltünk a lehetőségekkel, ugyanakkor meg kell dicsérjem az ellenfél kapusát, aki még a „gólt is fogta”. Köszönöm a fiúknak az utolsó négy meccset, megértették, hogy mit szeretnék!

Mándok–Baktalórántháza 2–0 (0–0)

Mándok, 100 néző, v.: Király.

Mándok: Fegyinjszinec – Kohutka, Ari (Hidi), Dallos (Fábián), Baglyos, Szabó T. (Győri), Buda, Pallai, Vezdel (Tudja), Javoriv (Bodnár), Hegedüs. Edző: Kiss Gábor.

Baktalórántháza: Borkó – Lakatos I., Kántor, Toldi, Molnár L. (Balogh Zs.), Ráti, Fábri, Csordás, Nagy T., Sitku, Lakatos L. Edző: Gebri Pál.

Megérdemelt a hazaiak győzelme.

Gól: Baglyos 2. Ifi: 6–2.

Kiss Gábor: – Fantasztikus játékosaim vannak, akik nagyszerű emberek, plusz kiváló csapatot alkotnak. Nem véletlen, hogy ilyen hosszú veretlenségi sorozatot tudnak felmutatni. Gratulálok nekik!

Gebri Pál: – Sok mindent mondhatnék, de nem magyarázkodom. A csapat az előzményekhez képest tette a dolgát, majd egy ötperces rövidzárlat okozta a vesztünket.

Fehérgyarmat–Csenger 1–2 (0–1)

Fehérgyarmat, 400 néző, v.: Ésik.

Fehérgyarmat: Jakocska – Gál, Orosz (Farkas), Veress (Dascal), Barta, Istenes, Antal, Imre, Szatke M., Nagy Z., Mócsán. Edző: Siti Ferenc.
Csenger: Béres – Péter, Veréczi, Stef, Mona, Orosz, Kövesligeti, Pálfi, Osváth (Almási), Gaál, Lázin (Lengyel). Edző: Csík Tibor.

A szatmári el Clásico néhány éve még feszültségekkel terhes volt, ma már szerencsére futballról szól az összecsapás. Az ősz záróderbijén az egy félidőt tíz emberrel futballozó vendégek akaratban múlták fölül a hazaiakat, így megérdemelten győztek. Tartalmas esztendő volt ez Fehérgyarmaton, elindult az elmúlt száz év legnagyobb infrastrukturális fejlesztése, a csapat játékában is voltak apróbb előrelépések, csak kár, hogy a vége így sikeresedett.

Gól: Istenes, ill. Gaál, Lengyel. Kiállítva: Kövesligeti (Csenger). Ifi: 6–3.

Tudósított: Papp Attila.

Siti Ferenc: – Elnézést kérünk a szurkolóinktól, ez értékelhetetlen játék volt a részünkről. Gratulálok a Csengernek.

Csík Tibor: – Gratulálok a csapatnak, le a kalappal a fiúk előtt! Szép győzelmet arattunk, egyben Isten éltesse dr. Komlódy Miklós elnökünket születésnapja alkalmából!

Balkány–Vásárosnamény 2–3 (1–2)

Balkány, 200 néző, v.: Kosztyu.

Balkány: Hegyes – Posta, Gelsi, Potornai, Kállai (Huszár), Bogdanovics, Vajda, Molnár F. (Onisziko), Csehil, Csatári, Viscsák. Edző: Mirgai László.

Vásárosnamény: Kardos – Géci, Nagy D., Illés (Bancsi), Puskás, Tóth T. (Ács), Nagy M. (Bartha), Deskó, Filep (Danku), Lakatos I., Schmidt. Edző: Dudás Zoltán.

A döntetlen reálisabb lett volna.

Gól: Vajda 2, ill. Deskó, Schmidt, Danku. Kiállítva: Csehil (Balkány). Ifi: 1–2.

Mirgai László: – Ez a mérkőzés megmutatta, hogy milyen őszi szezont zártunk. Szokás szerint az első félidőben hátrányba kerültünk, a második játékrészben kettő nulláról szép gólokat szerezve felálltunk, majd egy kiállítást érő felesleges szabálytalanság miatt megfogyatkoztunk. A kilencvenegyedik percben egy ártatlan szituációból újabb gólt kaptunk. Dudás Zoli barátomnak gratulálok a győzelemhez, viszont igazságtalan játék a futball, mert a döntetlenre rászolgáltunk volna.

Dudás Zoltán: – Jól játszottunk az első félidőben, kettő nullás vezetésnél viszont óriási hibából gólt kaptunk, amivel felhoztuk az ellenfelet. A szünet után olyan ideges voltam, hogy a kiállítást követően három perccel később jöttem rá, hogy a Balkány megfogyatkozott. A sorstól visszakaptunk valamit a korábbi balszerencsés meccsekért, mert az utolsó percben csikartuk ki a győzelmet. Gratulálok játékosaimnak, sok sikert az ellenfélnek!


Tabella:

1. NAGYHALÁSZ 15 10 2 3 35 22 13 32
2. IBRÁNY 15 9 3 3 36 9 27 30
3. NAGYECSED 15 9 2 4 27 23 4 29
4. MÁNDOK 15 8 4 3 31 13 18 28
5. TARPA 15 9 1 5 35 28 7 28
6. NYÍRGYULAJ 15 7 5 3 28 17 11 26
7. TISZAKANYÁR 15 8 1 6 32 32 0 25
8. FEHÉRGYARMAT 15 5 5 5 28 27 1 20
9. KISVÁRDA II. 15 4 6 5 23 20 3 18
10. VÁSÁROSNAMÉNY 14 5 3 6 31 30 1 18
11. BAKTALÓRÁNTHÁZA 15 5 2 8 24 30 -6 17
12. BALKÁNY 14 4 4 6 24 31 -7 16
13. MÁTÉSZALKA 15 4 2 9 20 30 -10 14
14. CSENGER 15 4 2 9 21 33 -12 14
15. GYULAHÁZA 15 3 4 8 17 34 -17 13
16. TISZAVASVÁRI 15 2 0 13 16 49 -33 6

 

 

Fel Következő