19. forduló (2019.03.16-17.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

Ibrány SE

Tiszavasvári SE
2019.03.17. vasárnap, 14:00


Madalina György, az Ibrány edzője: – Beragadtunk a rajtnál, remélem, hogy hétvégén megkezdjük a pontok gyűjtését. Ebben a csapatban sokkal több van annál, mint amit az első két tavaszi mérkőzésen mutatott.

Nagy István, a Tiszavasvári edzője: – A bajnokság legjobb játékosállományával rendelkező Ibrány otthonában nem lesz egyszerű a pontszerzés. Abban az esetben, ha felnövünk mentálisan a feladathoz és kilencven percen keresztül tudunk koncentrálni, akkor bízhatunk a tisztes helytállásban.


További mérkőzések:

Csenger (14.)–Nagyhalász (2.)

Csík Tibor, a Csenger edzője: – Nehéz szituációban vagyunk, mert nagyon közel állunk a kieső helyekhez. Nekünk minden pont sokat segítene, főleg egy olyan csapat ellen, amelyik a tabellán jóval előttünk áll.

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője: – Vannak problémáink rendesen, amit csak magunknak köszönhetünk. De biztos vagyok abban, hogy aki pályára lép, motivált lesz.

Nyírgyulaj (3.)–Kisvárda II. (11.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Mindig kérdés, hogy Kisvárdán ki és milyen poszton játszik vissza, ezért nehéz ellenük felkészülni. Ennek ellenére szeretnénk győzelemmel bemutatkozni tavasszal hazai pályán is, amihez sokkal-sokkal jobb teljesítményre lesz szükségünk, mint Nagyhalászban.

Erős Gábor, a Kisvárda edzője: – Egy nagyon jó formában lévő csapat otthonában lépünk pályára, akik nem véletlenül állnak a dobogó harmadik fokán. De tanulva az őszi mérkőzésből, megfelelően felkészülve utazunk hozzájuk és szeretnénk is eredményesek lenni.

Vásárosnamény (9.)–Tiszakanyár (7.)

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – Tavaszi első hazai mérkőzésünkön fogadjuk az ősz meglepetéscsapatát egy hatpontos találkozón. Remélem, minden játékosom odateszi magát, és olyan teljesítményt nyújtunk, amilyet elvárnak tőlünk. Ebben azesetben nem maradhat el a győzelem.

Csáki Róbert, Tiszakanyár játékos-edzője: – Az elmúlt hétvégén valószínűleg nem egy mérkőzést láttunk az ellenfél edzőjével, de lelke rajta, amit mondott. Ettől függetlenül „már” volt egy jónak mondható félóránk szombaton. Ha így folytatjuk, akkor április végére talán már egy jó meccsünk is lesz, de bízom benne, hogy az első tavaszi győzelmünkre azért nem kell addig várni.

Baktalórántháza (12.)–Mátészalka (13.)

Gebri Pál, a Baktalórántháza edzője: – Amúlt héten a második félidőben a csapat megmutatta, hogy van tartása. Ha ehhez a teljesítményhez hozzá tudunk tenni, újra eredményesek lehetünk.

Tempfli Imre, a Mátészalka játékos-edzője: – Igazán nehéz mérkőzésre számítok, de ami esetünkben ez minden meccsre érvényes. Biztos vagyok benne, hogy mindent megfogunk tenni, aztán majd meglátjuk, hogy mi jön ki belőle.

Mándok (1.)–Tarpa (5.)

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – Egy rutinos játékosokkal teletűzdelt, a focit játszó csapat érkezik hozzánk, amelyikben tehetséges fiatalok is szerepelnek. Szeretnénk itthon tartani a bajnoki pontokat, azonban ehhez jóval „élesebbnek” kell lennünk, mint voltunk legutóbb Nagyhalászban.

Márton István, a Tarpa edzője: – A tavaszi szezonban már másodjára játszunk az aktuális listavezető ellen! Az első nem sült el túljól, remélem, most máshogy alakul és abban is bízhatunk, hogy a Mándok az eddigi utolsó vereségét éppen Tarpán szenvedte el!

Gyulaháza (15.)–Fehérgyarmat (8.)

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Nem úgy alakultak eddig a dolgok, ahogy szerettük volna, de most úgy érzem, nyerünk!
Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője:– Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, a Gyulaháza hazai pályán mindig veszélyes. Azt hiszem, türelmesen kell futballoznunk, hogy eredményesek legyünk.

Balkány (10.)–Nagyecsed (4.)

Mirgai László, a Balkány edzője: – El kell ismerni, tényleg nagyon rossz minőségű a pályánk már sok éve. Ugyanakkor mi a fiúkkal ezen a pályán nyertünk bajnoki címet, és ha kikaptunk, sosem engedtem meg, hogy játékosaim a pályában keressék az okát, mert az ellenfél is ezen játszott, és ha nyert, valamit jobban csinált, mint mi. Természetesen ilyenkor, egy-egy vereség után megkövetelem játékosaimtól és magam is úgy teszek, hogy a meccs után azonnal gratuláljunk a győztes csapat játékosainak és vezetőinek, mert ez így sportszerű. Ha úgy alakulna hétvégén a Nagyecsed elleni meccsünk, hogy nyerne a vendégcsapat, én leszek az első, aki majd Robinak gratulál. Persze remélem, hogy ez fordítva lesz.

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos-edzője: – Figyelemre méltó a Balkány menetelése, de nekünk ahhoz, hogy megragadjunk az élbolyban, bravúrra lesz szükség, ami nem lesz egyszerű.


Tudósítások, eredmények

Ibrány–Tiszavasvári 7–0 (2–0)

Ibrány, 200 néző, v.: Szabó Á.

Ibrány SE: Félegyházi V. – Haburcsák K. (Kiss T.), Majoros Á., Balogh G., Nagy D., Csáki J., Szabó M. (Boros I.), Jeddi B. (Gergely B.), Somogyi M. (Somogyi T.) , Farkas M. (Kiss P.), Pócsi B.

Edző: Madalina György.

Tiszavasvári SE: Susánszky L. (Pethe R.) –  Szolyka T., Huszti G., Bakos T., Bodnár A. (Holozsnyák Á.), Lajos T., Lakatos Gy., Tóth L. (Bolega S.), Szolyka G., Ujj L., Bolgár D.

Edző: Nagy István.

A hazai csapat érvényesítette a papírformát.

Gól: Nagy D. 5., Majoros Á. (11-esből), Balogh G.

Ifi: 6–0.

Madalina György: – Megfelelő méretű és minőségű pályán játszottunk, a játékunk is javult, de a folytatásban lesz még mit csiszolni rajta.

Nagy István: – A mai napon a nagyon jól játszó Ibrány ellen ennyire voltunk képesek, mindent megtettünk, de a játékvezetőt idézve: helyettünk nem tudnak gólt lőni, de erre esélyt sem adtak… Gratulálok a hazaiaknak!

 


További eredmények:

Csenger–Nagyhalász 4–0 (2–0)

Csenger, 200 néző, v.: Kosztyu (Veres, Lipcsei).

Csenger: Juhász (Béres) – Katona (Gheorge), Balogh, Péter, Srjuba (Lázin), Pankotai, Mona, Orosz, Margitics, Pálfi (Csorvási), Osváth (Varga). Edző: Csík Tibor.

Nagyhalász: Homonai – Simon, Varga, Barzó (Böszörményi), Ladányi, Bartha (Csáki), Kató (Mátrai), Nagy, Hudák (Gégény), Bognár, Tóth. Edző: Ludánszki István.

Gól: Katona 3, Srjuba. Ifi: 3–0.

A lelkesen küzdő hazai csapat alaposan meglepte a Nagyhalászt.

Csík Tibor:– Azt gondolom, ennek a fordulónak ez a meglepetése, fontos három pontot szereztünk.

Ludánszki István:– Csúfos vereséget szenvedtünk, csak magunkat okolhatjuk miatta.

Nyírgyulaj–Kisvárda II. 3–0 (2–0)

Nyírgyulaj, 200 néző, v.: Hegedűs (Varga, Kovács).

Nyírgyulaj: Oláh – Buka, Tóth, Orosz, Fekete, Kántor (Erdei), Haburcsák, Mezei, Vass I., Sánta (Nagy B.), Vass O. (Oxi). Edző: Lukács Tibor.

Kisvárda II.: Odyntsov – Ovetisyn, Országos, Melnyik, Elek, Kovácsréti (Severnyok), Misic, Khimich (Bálint), Atamas (Kolozsi), Negru, Hej. Edző: Erős Gábor.

Gól: Fekete 3.

A mezőnyben jól játszó Kisvárdát a hazaiak megérdemelten győzték le.

Lukács Tibor: – Remek ellenfelet sikerült lelkes, csupaszív játékkal legyőznünk.

Erős Gábor: – Bármilyen labdajátékban, amikor két egyforma csapat találkozik, mindig a mentalitás adja a különbséget. Emellett két olyan ellentétes félidőt láttam a csapattól, amire talán még soha nem volt példa, egy rendkívül gyenge elsőt, és egy nagyon nagyon jó másodikat. A szünet után, amikor a futószalagon jöttek a kapussal szembeni ziccerek, sajnos egyet sem tudtunk értékesíteni. Gratulálok a Gyulajnak.

Vásárosnamény–Tiszakanyár 4–1 (3–0)

Vásárosnamény, 200 néző, v.: Homonai (Király, Kozma).

Vásárosnamény: Kardos – Géci, Nagy (Illés), Tóth, Nagy, Deskó (Ács), Filep (Csehil), Bancsi (Bartha), Lakatos, Schmidt, Németh (Szabó). Edző: Dudás Zoltán.

Tiszakanyár: Takács – Csáki R., Molnár, Matisz (Bodnár), Tóth, Varga (Dobrai), Illés, Soós, Csáki P., Jánvári (Vicickó), Rézinger. Edző: Csáki R.

Gól: Tóth, Schmidt 2, Illés (öngól), illetve Timkó. Ifi: 1–0

A hazaiak az első perctől úgy játszottak, ahogy elvárták tőlük, így nagyon fontos három pontot szereztek a szimpatikusan játszó Tiszakanyár ellen.

Dudás Zoltán:– Az első félidőben kifejezetten jól játszottunk, aminek meg is lett az eredménye. Viszont 4–0-nál érthetetlen módon visszavettünk a játékból, így szépített a vendégcsapat, amely végig felvállalta a játékot. Gratulálok a játékosainak, a vendégeknek pedig további sok sikert kívánok.

Csáki Róbert:– Próbálok diplomatikusan fogalmazni. Úgy gondolom, hogy a kettes számú asszisztens a kiállításnál és a második kapott gólunknál óriásit tévedett, azt követően pedig a hazaiak kárára is összehozott egy bakit. Ő azt mondta erre, hogy így látta. Elfogadom, de elment rajta egy meccsünk, mert amit a csapatom játékban a második félidőben emberhátrányban nyújtott, az előtt le a kalappal. Gratulálok az ellenfélnek.

Baktalórántháza–Mátészalka 4–0 (1–0)

Baktalórántháza, 150 néző, v.: Ésik (Frindik, Novák).

Baktalórántháza: Borkó – Balogh, Lakatos, Kántor (Molnár), Ráti, Kozma, Toldi, Lakatos, Fábri, Hajdu, Rakóczi. Edző: Gebri Pál.

Mátészalka: Somogyi – Hevele, Barnucz, Lyáh, Botos A., Botos D., Petrohai, Magyar, Tempfli P.(Tóth), Tempfli I., Simonka. Edző: Tempfli Imre.

Gól: Toldi 2, Fábri, Balogh.

A hazai csapat végig uralta a mérkőzést és ilyen arányban is megérdemelten győzött.

Gebri Pál:– Maroknyi csapatom újra megmutatta, hogy van benne tartás, és magabiztos sikert aratott.

Tempfli Imre:– A hazai csapat a játék minden elemében felülmúlt bennünket, gratulálok nekik.

Mándok–Tarpa 2–1 (2–1)

Mándok, 200 néző, v.: Resán G.

Mándok: Virágh Cs. – Kohutka M. (Győri J.), Ari A. (Javoriv), Dallos L., Dávid R., Szabó T., Buda P. (Hidi N.), Pallai G., Vezdel I. (Patai M.), Bodnár L., Hegedűs T. Edző: Kiss Gábor.

Tarpa: Sas – Ricsei F., Madzin I., Törtei T., Szilágyi N., Nadimov, Illés Gy., Kacsó R., Djacsenko (Stefán L.), Szidor S. (Rácz I.), Balogh Gy. Edző: Márton István. A hazaiak számára a legfontosabb a győzelem megszerzése volt. Gól: Bodnár L. , Hegedűs T., illetve Djacsenko. Kiállítva: Javoriv (70. perc), illetve Kacsú R. (62. perc)

Kiss Gábor: – Nagyon jó felfogásban kezdtük a mérkőzést, majd kétgólos előnyben érthetetlenül visszavettünk a tempóból. Ennek ellenére volt több lehetőségünk, hogy lezárjuk a meccset. Ki kell emelnem a rendkívül gyenge játékvezetést, oly módon tudják elrontani egy csapat munkáját, ami hetekre visszavethetik az eredményességüket. Jelzésértékű, ha a mérkőzés után mind a két csapat játékosai számon kérik a játékvezetőt…

Márton István: – Úgy nem fogunk tudni meccset nyerni, ha elhagyjuk a Tarpa táblát és a játékosok összeszarják magukat! A második félidőben mutatott hozzáállás már elfogadható volt, de egy gyenge színvonalú, ideges, mindenki részéről hibákkal tarkított mérkőzésen nem sikerült a pontszerzés.

Gyulaháza–Fehérgyarmat 3–1 (2–0)

Gyulaháza, 150 néző, v.: Major O.

Gyulaháza: Bandor F. – Kovács E., Tóth F., Kovács B., Tóth D., Éles I., Gáti S., Bacsó A., Horváth M., Lakatos T., Lévai Cs. Edző: Bardi Gábor.

Fehérgyarmat: Zán K. – Lengyel M., Popovics N., Mócsán E., Orosz F., Imre Zs., Barta F., Farkas S., Kóczé Sz., Dascal, Kanyó Sz. (Jakocska Cs.). Edző: Siti Ferenc. Gól: Bacsó A., Tóth D. (11-esből), Kovács E., illetve Popovics N. Ifi: 0–0.

Siti Ferenc: – Ebben az összeállításban csoda lett volna, ha számunkra pozitív eredményt érünk el. Hat ember hiányát nem tudtuk átvészelni, ennek ellenére is a döntetlen bőven benne volt a mérkőzésben, csak hát az egyéni hibák…

Balkány–Nagyecsed 0–1 (0–0)

Balkány, 160 néző, v.: Fehér Á.

Balkány: Tóth D. – Zagijev, Bátyi L., Kiss R., Gelsi L., Kállai G., Bogdanovics (Posta N.), Potornai M., Csehil (Tóth Z.), Ohár, Takács Á. Edző: Mirgai László.

Nagyecsed: Makó R. – Somlyai G., Sarkadi G., Zámbó K., Marinas (Roszel), Ascsillán L., Bulyáki K., Kóka R., Erdős M., Török S. (Nyíri Gy.), Nyíregyházi G. Játékos-edző: Ádámszki Róbert.

A felkészült Nagyecsed megérdemelten győzött. Gól: Nyíregyházi G. Ifi: 2–2.

Mirgai László: – Nagyon nagy küzdelem volt a pályán, az első félidőben a vendégek a szél segítségét jól használták ki, hiszen három komoly helyzetük is akadt, amiből egyet sem rúgtak be. Nekünk is volt lehetőségünk, de a kapus bravúrral védett. Az igazán bosszantó az, hogy az Ecsed kihagyta a helyzeteit, végül egy pontrúgással szerezte meg a győzelmet. Azt gondolom, ma egy góllal jobbak voltak, ezt el kell ismernem. Gratulálok Robinak, sajnos, a meccs végén nekem kellett odamennem hozzá.

Ádámszki Róbert: – Ismét magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, számtalan ziccerünkből egyet sikerült gólra váltani. A győzelemhez gratulálok a csapatnak, mert egy erős Balkányt sikerült felülmúlni – jó játékvezetés mellett.

 


Tabella:

1. MÁNDOK 19 12 4 3 41 17 24 40
2. NYÍRGYULAJ 19 11 5 3 39 17 22 38
3. NAGYHALÁSZ 19 11 3 5 43 30 13 36
4. NAGYECSED 19 11 3 5 32 24 8 36
5. IBRÁNY 18 10 4 4 46 13 33 34
6. TARPA 19 10 2 7 41 38 3 32
7. VÁSÁROSNAMÉNY 19 8 4 7 42 38 4 28
8. FEHÉRGYARMAT 19 7 5 7 33 35 -2 26
9. TISZAKANYÁR 19 8 2 9 36 42 -6 26
10. BALKÁNY 19 7 4 8 34 38 -4 25
11. KISVÁRDA II. 19 6 6 7 30 28 2 24
12. BAKTALÓRÁNTHÁZA 19 7 3 9 35 38 -3 24
13. CSENGER 19 5 3 11 30 42 -12 18
14. GYULAHÁZA 18 4 4 10 21 43 -22 16
15. MÁTÉSZALKA 19 4 3 12 22 38 -16 15
16. TISZAVASVÁRI 19 2 1 16 20 64 -44 7

 

 

Fel Következő