21. forduló (2019.03.30-31.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

Ibrány SE

Mándok VSE
2019.03.31. vasárnap, 16:00


Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: Először is az ibrányi egyesület, a játékosok és persze, saját nevemben is szeretném megköszönni Madalina Gyuri bácsinak az együtt töltött időt! A meccsel kapcsolatban annyit: tisztában vagyunk a keret tagjainak képességeivel, nagyon bízunk minden egyes játékosban, tudom, mindenki a maximumot próbálja majd kihozni magából.

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – A hazaiaknál héten történt edzőváltás arra enged következtetni, hogy nem mondtak le a bajnoki cím megszerzéséről. Emiatt óriási eredménykényszer nyomja a játékosok és az új edző vállát, ami jogos elvárás a szurkolóik és vezetőik részéről egyaránt. Ha kategorikusan nem is lehet kijelenteni, hogy ezen a mérkőzésen áll vagy bukik az Ibrány szezonja, azért mindenesetre ez az állítás nem áll messze a valóságtól. Mivel a múlt héten már „letudtuk” a veretlenségi szériánkat, ezért teljesen nyugodtan, veszítenivaló nélkül léphetünk pályára az előttünk álló bajnokin. Habár tudjuk, új seprű jól seper, azért már maradt poros a padló…


További mérkőzések:

Csenger (13.)–Tiszavasvári (16.)

Csík Tibor, a Csenger edzője: – A tabellára nézve elmondhatjuk, derbi következik. Minden pontnak megvan a jelentősége, kiélezett mérkőzést várunk, amin szeretnénk győzni, illetve legalább egy-két meccs erejéig levegővételnyi szünethez jutni.

Nagy István, a Tiszavasvári edzője: – Az őszi szezon ugyanezen szakaszához képest óriási változáson mentünk át, de egyre fogy az időnk. Hazai pályán volt már bravúr, most idegenben is el kellene kezdeni a pontok gyűjtését. A hétvégi győzelemnek és a jó játéknak lökést kell adnia a csapatnak. A feladat tehát adott Csengerben.

Nyírgyulaj (4.)–Tarpa (6.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Újabb nehéz mérkőzés előtt állunk, de hazai pályán nem lehet más célunk, csak a győzelem.

Márton István, a Tarpa edzője:– Mint azt a múlt héten is láthattuk, ebben a bajnokságban gyakran borul a papírforma! Nekünk elsősorban saját magunkat kell legyőzni. Ha újra csapatként működünk, mindenki ellen van esélyünk.

Vásárosnamény (8.)–Nagyhalász (2.)

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – Mielőtt többen azt gondolták volna, hogy a Halász tavasszal hullámvölgybe került, az elmúlt mérkőzésen tíz emberrel, hosszabbításban rangadót nyert. Eszembe jutott az őszi találkozónk, amikor a kilencvenhetedik percben fájó vereséget szenvedtünk. Remélem, a fiúk emlékezetében is megmaradt és fűti őket a visszavágás vágya.

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője: – Tavasszal idegenben nem szerepelünk jól, remélem, most megtörik a jég és sikerrel tudjuk zárni a hétvégét.

Mátészalka (15.)–Kisvárda II. (11.)

Tempfli Imre, a Mátészalka játékos-edzője: – Nehéz mérkőzésre számítok, nem tudom, a Kisvárdának lesznek-e a visszajátszói. Mindent meg kell tennünk, hogy megnyerjük ezt a meccset.

Erős Gábor, a Kisvárda edzője: – Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen tudjuk, hogy a Mátészalka az életéért küzd. Ennek ellenére győzni szeretnénk, és továbbkapaszkodni felfelé a tabellán.

Nagyecsed (3.)–Fehérgyarmat (12.)

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos-edzője: – Szatmári rangadó, amely mindig fontos mindkét csapatnak, de ha az utóbbi hetek akarását, mentalitását tudjuk hétvégén folytatni, akkor jó esélyünk van itthon tartani a három pontot. Ez betyárosan nehéz lesz a gyarmati csapat ellen. Mészáros Gábor alpolgármesterünknek pedig boldog névnapot kíván az egész csapat!

Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője: – Nem a legjobb előjelekkel készülünk, sérültjeink száma nőtt, ennek ellenére nem feltartott kézzel érkezünk a nagyecsediekhez, akikkel szemben egyelőre pozitív a megye egyes mérlegünk. Fociban nem mindig az esélyes csapat nyer…

Gyulaháza (14.)–Tiszakanyár (7.)

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – A Tiszakanyár elleni elmúlt négy mérkőzésünkön vereséget szenvedtünk, ráadásul abból három bajnoki volt! Nagyon csalódott lennék, ha ez a sorozat folytatódna! Számunkra hazai pályán csak a győzelem elfogadható eredmény, mindent megteszünk, hogy itthon maradjanak a pontok!

Csáki Róbert, a Tiszakanyár játékos-edzője: – Hozzáállásban és ennek következtében eredményességben is javultunk, de a játékunk még továbbra sem az igazi. Ha az idei hatodik meccsünkön sikerülne már végre egymáshoz hármat passzolnunk, akkor reális esélyünk lenne a pont vagy pontok szerzésére Gyulaházán.

Balkány (9.)–Baktalórántháza (10.)

Mirgai László, a Balkány edzője: – A Baktalórántháza ellen mindig éles meccset játszunk. Jól elkapták ők is a fonalat, kimondottan jól szerepelnek, mint ahogy mi is, úgyhogy ebből egy színvonalas, izgalmas mérkőzés kerekedhet ki, aminek a nyertesei a kilátogató nézők lehetnek. Bízom a srácokban, kíváncsian várom én is, hogy tudjuk-e folytatni ezt a jó szereplést.

Gebri Pál, a Baktalórántháza edzője: – A tavaszi szezonban először lépünk idegenben pályára, remélem, a céljaink elérése érdekében sokat fogunk tenni a sikerért.

 


Tudósítások, eredmények

Ibrány–Mándok 2–0 (1–0)

Ibrány, 200 néző, v.: Szabó Á.

Ibrány, 400 néző, v.: Hegedűs (Homonai, Goneth).

Ibrány: Félegyházi – Majoros, Balogh, Nagy, Csáki, Somogyi T. (Somogyi M.), Szabó (Haburcsák), Kovács (Vidoven), Jeddi, Farkas (Gergely), Pócsi. Edző: Kiss Tamás.

Mándok: Virágh – Kohutka, Ari (Győri), Dallos, Baglyos, Dávid (Bodnár), Szabó, Buda, Pallai, Vezhdel, Hegedüs. Edző: Kiss Gábor.

Jó iramú mérkőzésen megérdemelt győzelmet aratott a hazai csapat.

Gól: Nagy D., Somogyi M.

Ifi: 2–1.

Kiss Tamás: – Tisztában voltunk azzal, nehéz mérkőzés vár ránk, az ellenfél pedig bizonyította, hogy jó erőkből áll. De a csapat minden egyes játékosa tudta, mi a dolga, és ezért nagyon nagyon büszke vagyok rájuk! Örülök annak, hogy a szurkolókat végig tűzben sikerült tartani.

Kiss Gábor: – Most nem szeretnék nyilatkozni, de később azért fogok.


További eredmények:

Csenger–Tiszavasvári 2–2 (1–0)

Csenger, 250 néző, v.: Lipcsei M.

Csenger: Juhász S. – Katona P. (Varga Gy.), Péter Gy. (Csorvási Á.), Srjuba, Pankotai I., Stef, Mona Á., Orosz F., Margitics L., Pálfi I.  (Simó Cs.), Osváth S. (Lázin). Edző: Csík Tibor.

Tiszavasvári: Susánszky L. – Szolyka T., Huszti G. (Mészáros T.), Bakos T., Lajos T., Lakatos Gy. (Vadász D.), Száraz Á., Szolyka G., Ujj L. (Bodnár A.), Bolega S. (Tóth L.), Bolgár D. Edző: Nagy István.

Kétszer vezetett a hazai csapat, a Vasvári mindannyiszor egyenlített. A szomorú az, hogy a pályán lévők közül nem csak a vendégjátékosok akarták ezt az eredményt, hanem még három másik személy is… De, hogy miért, az a jelenlévők számára örök talány marad.

Gól: Katona P., Srjuba, illetve Ujj L., Szolyka G. Ifi: 4–2. Kiállítva: Orosz F. (89. perc).

Csík Tibor: – Rossz játékkal is megnyerhettük volna a meccset, de a végén egy véleményes bírói döntés miatt ez nem sikerült. Nagy esélyt szalasztottunk el, hogy nem tudtuk megszerezni a három pontot.

Nagy István: – A mai napon egyik csapat sem lehet elégedett az egy-egy ponttal. A játék képe alapján gólokkal kellett volna nyernünk, igaz, meg kellett küzdeni a játékvezetéssel és a pálya talajával is.

Nyírgyulaj–Tarpa 4–1 (2–0)

Nyírgyulaj, 150 néző, v.: Ésik I.

Nyírgyulaj: Oláh D. – Buka B., Tóth B., Orosz D., Fekete G. (Oxi R.), Kántor T. (Lovas M.), Haburcsák B., Mezei B., Vass I., Nagy B. (Vass O.), Sánta J. Edző: Lukács Tibor.

Tarpa: Molnár Cs. – Ricsei F., Madzin I., Törtei T., Szilágyi N., Nádimov, Illés Gy., Kacsó R. (Karmacsi Zs.), Stefán L., Djacsenko (Rozman S.) Balogh Gy. Edző: Márton István.

Jó iramú mérkőzésen a helyzetek alapján megérdemelt hazai siker született.

Gól: Kántor T. 2, Sánta J., Lovas M., illetve Nádimov.

Kiállítva: Sánta J. (68. perc).

Lukács Tibor: – Az első félidőben visszafogottan játszottunk, a szünet után viszont nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, ettől függetlenül meccsben tartottuk az ellenfelet. Egy buta kiállítás miatt a vége kicsit nehéz lett.

Márton István: – Arról bőven tehetünk mi is, hogy ebben a negatív spirálba kerültünk. Csinálgatjuk, akargatjuk, focizgatunk…

Vásárosnamény–Nagyhalász 2–2 (0–2)

Vásárosnamény, 300 néző, v.: Papp F.

Vásárosnamény: Kardos – Nagy D., Lakatos I., Géczi, Németh G., Schmidt P., Illés P., Filep R., Tóth T., Deskó D. (Ács Sz.), Nagy M. (Bancsi G.). Edző: Dudás Zoltán.

Nagyhalász: Dukát P. – Simon D., Balogh N., Varga D. (Gégény), Barzó G., Ladányi D., Bartha Z. (Csáki), Nagy N., Hudák M., Bognár A., Tóth G. (Ludánszki). Játékos-edző: Ludánszki István.

Gól: Nagy D., Lakatos I., illetve Ladányi D., Nagy N. Ifi: 5–2.

Dudás Zoltán: – Az első félidőben nem ismertem rá a csapatomra, ekkor kétgólos hátrányba kerültünk. A szünet után nagy energiákat mozgósítottunk a győzelem érdekében, de csak a pontszerzésre futotta a 95. percben. Tudom, miét éreznek a halásziak, mert fél évvel ezelőtt csaknem hasonló szituációt éltünk át.

Ludánszki István, – Lehet itt beszélni taktikáról, heti munkáról vagy esetleg felkészülésről, vagy egy csapat jövőjéről, ha van egy ember, aki eldönti ezeket. Olyan ítélet született ma, amit nem lehet elnézni, aki látta. Aki nem, annak van videofelvétel, itt teszem gyorsan hozzá, hogy nem a főbíró hibázott. Az érintett meg pihen pár meccset és ennyi.

Mátészalkai MTK–Kisvárda Master Good II. 1–0 (1–0)

Mátészalka, 80 néző, v.: Sipos L.

Mátészalka: Somogyi M. – Szántó Z. (Szabó D.), Hevele M., Barnucz G., Lyáh A. (Csák M.), Botos S., Farkas Z. (Tóth P.), Botos D., Magyari M., Tempfli R., Simonka R. Játékos-edző: Tempfli Imre.

Kisvárda II.: Odinszov – Abov, Elek Á., Országos D., Severnyov, Misics, Szőr L., Barta Á. (Lusánszki L.), Ötvös Sz. (Bálint N.), Khimik (Atamas), Dibáczi (Gyüre T.). Megbízott edző: Korolovszky György.

Jó iramú mérkőzésen a sok kihagyott helyzet ezúttal nem bosszulta meg magát, és régen várt megérdemelt győzelmet aratott a szalkai csapat.

Gól: Simonka R. (11-esből).

Tempfli Imre: – Úgy gondolom, teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Örülök annak, hogy sikerült megszerezni az első tavaszi győzelmet.

Korolovszky György: – Élet-halál mérkőzést játszottunk az életéért küzdő Mátészalkával, amely a tizedik percben egy számomra kétes büntetőt kapott, és ezzel a góllal vesztettünk. Ami ennél is fontosabb, egyetlen egy 1999-ben született játékosom lépett pályára, a többiek 2000/01-es születésűek. Van olyan, aki még nincs tizennyolc éves, ezért én gratulálok nekik ezért a teljesítményért.

Nagyecsed–Fehérgyarmat 2–0 (1–0)

Nagyecsed, 224 néző, v.: Paráda. Nagyecsed: Makó R. – Sarkadi G., Marinas (Roszel), Ascsillán L. (Bodogán), Nyíri Gy., Homann R., Bulyáki K., Kóka R., Erdős M., Török S., Nyíregyházi G. (Somlyai G., Bulyáki A.). Játékos-edző: Ádámszki Róbert.

Fehérgyarmat: Jakocska Cs. – Gál R., Farkas S., Orosz F., Veress L., Popovics N., Antal R., Istenes E. (Lakatos F.), Mócsán E., Kóczé Sz. (Kanyó Sz.), Dascal (Petrohai G.). Edző: Siti Ferenc.

Jó iramú mérkőzésen megérdemelt hazai győzelem.

Gól: Somlyai G., Bulyáki K. Ifi: 1–9.

Ádámszki Róbert: – Az első tíz percben nehezen vettük fel a ritmust, a folytatásban viszont úgy játszottunk, ahogy kell. Ismét a helyzetkihasználással voltak problémáink, de ilyenkor ez legyen a legnagyobb bajunk.

Siti Ferenc: – Annak ellenére, hogy kikaptunk, büszke vagyok a csapatra, mert ennyi gond dacára végig volt tartásunk. Mindvégig meg tudtuk nehezíteni az egyik bajnokesélyes dolgát, a sporit kimondottan jó játékvezetőnek tartom, de ma nem fogott ki jó napot

Gyulaháza–Tiszakanyár 0–0

Gyulaháza, 150 néző, v.: Pethő (Papp, Jurkinya).

Gyulaháza: Bandor – Lakatos, Kovács, Bökönyi, Tóth, Bacsó, Tóth, Horváth, Éles, Kovács, Lévai. Edző: Bardi Gábor.

Tiszakanyár: Kanyári – Molnár, Matisz, Bodnár, Vicickó (Varga), Illés, Csáki, Nagy (Tóth), Soós, Jánvári, Rézinger (Dobrai). Játékos-edző: Csáki Róbert.

A hazaiak nem tudták megszerezni a nagyon fontos három pontot.
Ifi: 2–0.

Bardi Gábor: – Nem tudom elmarasztalni a csapatomat, mert küzdöttek, mentek becsülettel. Pici kis plusz kellett volna ahhoz, hogy meg tudjuk nyerni ezt a mérkőzést. Az első és a második félidőben is több helyzetet dolgoztunk ki, beszorítottuk a Tiszakanyárt a kapuja elé, de a szerencse nem állt mellénk.

Csáki Róbert: – A „rúgd előre és fuss” nevű játékban egy pont jött össze, de volt három-négy komolyabb lehetőségünk, amivel nem éltünk. Most ilyen passzban vagyunk. Gratulálok Varga Levente születéséhez, reméljük, neki nem lesz olyan száraz a torka, mint a csapaté. Az apukája érti, mire gondolok.

Balkány–Baktalórántháza 3–2 (0–1)

Balkány,300 néző, v.: Major (Veres, Szilágyi).

Balkány: Hegyes – Zagijev, Bátyi, Takács (Tóth), Kiss, Gelsi, Kállai, Potornai (Onisziko), Csehil, Ohár, Lakatos (Posta). Edző: Mirgai László.

Baktalórántháza: Borkó –Balogh, Ráti, Csordás, Kozma (Sitku), Toldi, Lakatos I., Fábri, Lakatos L., Hajdu (Nagy), Rakóczi. Edző: Gebri Pál.

A hazai csapat átaludta az első félidőt, de a másodikban odatette magát és megérdemelten nyert.

Gól: Ohár, Onisziko, Gelsi, ill. Ráti, Toldi (11-esből). Ifi: 1–8

Mirgai László: – Az első félidőben tompán kezdtünk, később eladtunk egy labdát, az ellenfél pedig szépen kijátszott minket és megszerezte a vezetést. Olyan nagy helyzeteket sajnos nem tudtunk kidolgozni, hiába nyomtunk. A második játékrészben aztán a cserék segítségével, illetve Kiss Roland szenzációs játékával a helyzetek alapján megérdemelten nyertünk.

Gebri Pál: – Alacsony színvonalú mérkőzésen szenvedtünk vereséget, de volt a pályán még valaki, aki ennél is gyengébb színvonalon működött.

 


Tabella:

1. NAGYECSED 21 13 3 5 36 24 12 42
2. NYÍRGYULAJ 21 12 5 4 45 21 24 41
3. MÁNDOK 21 12 4 5 42 21 21 40
4. NAGYHALÁSZ 21 12 4 5 48 34 14 40
5. IBRÁNY 20 11 4 5 48 15 33 37
6. TARPA 21 10 2 9 43 44 -1 32
7. BALKÁNY 21 9 4 8 39 41 -2 31
8. TISZAKANYÁR 21 9 3 9 38 42 -4 30
9. VÁSÁROSNAMÉNY 21 8 5 8 44 41 3 29
10. KISVÁRDA II. 21 7 6 8 31 29 2 27
11. BAKTALÓRÁNTHÁZA 21 8 3 10 40 42 -2 27
12. FEHÉRGYARMAT 21 7 5 9 34 39 -5 26
13. CSENGER 21 6 4 11 34 45 -11 22
14. MÁTÉSZALKA 21 5 3 13 23 40 -17 18
15. GYULAHÁZA 20 4 5 11 22 46 -24 17
16. TISZAVASVÁRI 21 3 2 16 24 67 -43 11

 

 

Fel Következő