25. forduló (2019.04.27-28.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

Ibrány SE

Nyírgyulaj KSE
2019.04.28. vasárnap, 17:00


Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Ismét egy nagyon jó erőkből álló ellenfelet fogadunk, de nekünk hazai pályán nem lehet más célunk, mint a három pont megszerzése.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – A tavasz egyik legnehezebb és legfontosabb mérkőzése vár ránk hétvégén. Szeretnénk jó eredménnyel zárni.


További mérkőzések:

Vásárosnamény (7.)–Csenger (14.)

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – Remélem, a fiúk nem értékelik túl a mándoki meccset, mert ilyen mérkőzés csak öt-hat évente van egy csapat életében. Viszont az utolsó négy mérkőzésen mutatott teljesítményünkből meríthetünk, és akkor újra eredményesek lehetünk egy olyan Csenger ellen, amely az életéért küzd.

Csík Tibor, a Csenger edzője: – Nekünk most már minden meccs élet-halál harc, minden pont fontos. Erről szól a következő hat meccsünk.

Mátészalka (13.)–Mándok (4.)

Tempfli Imre, a Mátészalka játékos-edzője: – Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, de szeretnénk folytatni jó sorozatunkat és lehetőleg megszerezni mindhárom pontot.

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – Úgy gondolom, hogy nemcsak a jó szériában kell csapatként funkcionálni, hanem az ilyen pofonok után is. Képesnek tartom a játékosaimat arra, hogy összeszedjék magukat és tovább küzdjenek a dobogós helyezésekért.

Nagyecsed (1.)–Nagyhalász (5.)

Ádámszki Róbert, Nagyecsed játékos-edzője: – A dobogóért folytatott harc miatt kiélezett meccsre számítok. Két jó csapat találkozóján bármi megtörténhet, de remélem, a hazai pálya mellettünk szól.

Ludánszki István, A Nagyhalász játékos-edzője: – Háromesélyes találkozó lesz a nagyecsedi, remélem, helyzeteinkkel jól tudunk majd gazdálkodni, és mi örülhetünk a mérkőzés végén. Izgalmas meccsre számítok egy igen jó ellenféllel szemben.

Baktalórántháza (10.)–Tiszakanyár (8.)

Gebri Pál, a Baktalórántháza edzője: – Remélem, a legutóbbi mérkőzésen tapasztalt lelkes játék továbbra is jellemző lesz ránk. Ha ez így lesz, akkor visszaszerezhetjük az ősszel elhullajtott pontokat.

Csáki Róbert, a Tiszakanyár játékos-edzője: – Közhely, de aki hét közben csak firkál, az hétvégén sem fog tudni rajzolni. Mi a héten eddig csak firkálgattunk, így kíváncsian várom, hogy mi leszünk-e az első csapat, akinek sikerül az a bravúr, hogy megtanul rajzolni egy ilyen „szenzációsan” leedzett hét után.

Gyulaháza (15.)–Tiszavasvári (16.)

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Túl sok variációs lehetőségünk nincs, ha szeretnénk versenyben lenni a bennmaradásért, akkor ezt a meccset hoznunk kell.

Nagy István, a Tiszavasvári edzője: – Egyre kilátástalanabb a helyzetünk, de amikor vállaltuk a megmérettetést, tisztában voltunk vele, hogy eljöhet ez az idő is. Fontos, hogy legyen tartásunk és helytálljunk a hátrálévő fordulókban, Gyulaházára sem feltartott kézzel megyünk, célunk a győzelem.

Balkány (9.)–Tarpa (6.)

Mirgai László, a Balkány edzője: – Sajnos a Halász ellen szerencsénk sem volt, és még három játékosom ki is esett. Ennek ellenére bízom a maradék csapatomban, a Tarpa kiszámíthatatlan, éppen ezért veszélyes is. Remélem, hogy sikerül felnőnünk a feladathoz és meg tudjuk szerezni a három pontot.

Márton István, a Tarpa edzője: – Van, aki úgy tud segíteni a csapatán, ahogy múlt héten mi tettük Illés Gyulával, Franciaországból szurkoltunk a fiúknak! Igaz, itt nagyon különleges érzés kerített hatalmába, az U13-as gyerekeink egymás után három meccset hoztak le kapott gól nélkül! Szeretném már ezt az élményt a felnőtteknél is átélni negyvenvalahány meccs után! Ha így lesz, az minimum pontszerzéssel érne fel Balkányban.

Fehérgyarmat (12.)–Kisvárda II. (11.)

Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője: – Remélem, sérültjeink hadra foghatóak lesznek, ebben az esetben minden esélyünk meglesz arra, hogy javítsunk kétség kívül gyászos hazai mérlegünkön. Ellenkező esetben küszködni fogunk ismét.

Nagy Sándor, a Kisvárda II. edzője: – Ez egy fontos mérkőzés számunkra. Nehéz meccsre számítok, de szeretnénk három ponttal gazdagabbak lenni.


Tudósítások, eredmények

Ibrány SE– Nyírgyulaj KSE 1–1 (1–0)

Ibrány, 200 néző, v.: Sipos L.

Ibrány: Félegyházi V. – Majoros Á. (Kovács G.), Balogh G. (Vidoven M.), Nagy D., Csáki J., Somogyi T. (Somogyi M.), Gergely B., Jeddi B., Farkas M. (Kiss P.), Haburcsák K. (Szabó M.), Pócsi B. Játékos-edző: Kiss Tamás.

Nyírgyulaj: Oláh D. – Czerula Zs. (Siska G.), Nagy B. (Erdei Z.), Buka B., Fekete G., Kántor T., Haburcsák B., Mezei B. (Vass O.), Vass I., Lovas M., Sánta J. Edző: Lukács Tibor.

Végig jól játszott a hazai csapat, amely rengeteg helyzetet dolgozott ki, ebből viszont csak egyet tudott értékesíteni, ami a végén megbosszulta magát.

Gól: Haburcsák K., illetve Fekete G.

Ifi: 7–2.

Kiss Tamás: – Jár a gratuláció a fiúknak, jól futballoztak, a második félidőben többször lezárhattuk volna a mérkőzést. De a Nyírgyulaj is megérdemli az elismerést, mert bizonyította, hogy jó csapat.

Lukács Tibor: – A körülményekhez képest nagyon jó színvonalú mérkőzést játszott a két csapat. Úgy érzem, igazságos döntetlen született.


További eredmények:

Nagyecsed-Nagyhalász 0-0

Nagyecsed, 200 néző, v.: Veres (Tomori, Kiss P.)

Nagyecsed: Makó-Somlyai, Sarkadi, Zámbó, Marinas, Homann, Bulyáki, Kóka, Dobos, Bodogán (Nyíregyházi), Erdős. Játékos-edző: Ádámszki Róbert.

Nagyhalász: Dukát-Simon, Balogh, Varga, Ladányi D. (Barzó), Gégény (Mátrai), Bartha, Hajzer, Hudák, Nagy, Tóth. Játékos-edző: Ludánszki István.

Küzdelmes mérkőzésen igazságos döntetlen született.

Ifi: 2-4.

Ádámszki Róbert:– Az első félidőben talán mi, a másodikban talán a vendégek játszottak jobban, ezért úgy gondolom a döntetlen reális. Volt azonban egy úriember, aki nem érte el a mérkőzés színvonalát…

Ludánszki István:– Az első félidőben kicsit magunkra húztuk ellenfelünket, a másodikban már bátrabban játszottunk. Talán kicsit közelebb álltunk a győzelemhez, de igazságosnak érzem a döntetlent. Sok sikert kívánok a Nagyecsednek a folytatáshoz.

Baktalórántháza-Tiszakanyár 7-3 (6-1)

Baktalórántháza, 150 néző, v.: Papp F. (Siroki, Kovács L.)

Baktalórántháza: Borkó-Balogh (Nagy), Csordás (Sitku), Kántor, Lakatos L. (Fábri), Kozma (Molnár), Toldi, Ráti, Hajdú, Lakatos I., Rakóczi. Edző: Gebri Pál.

Tiszakanyár: Kanyári-Matisz, Csáki P., Jánvári, Bodnár (Soós), Illés, Rézinger, Tóth (Varga), Timkó (Dobrai), Csáki R., Nagy. Játékos-edző: Csáki Róbert.

Az első félidőben a hazaiak eldöntötték a három pont sorsát.

Gól: Toldi 5, Ráti 2, illetve Rézinger, Soós, Varga (11-esből) Ifi: 2-0.

Gebri Pál:– Ránk ijesztettek a vendégek, ez jó hatással volt a csapatra, és Toldi Andris vezérletével az első félidőben pontot tettünk a meccs végére.

Csáki Róbert:– Beérett a heti edzésmunkánk…

Vásárosnamény-Csenger 3-1 (0-1)

Vásárosnamény, 300 néző, v.: Takács (Kosztyu, Szilágyi)

Vásárosnamény: Kardos- Géci, Nagy D., Illés, (Csehil), Tóth, Nagy M., (Danku), Deskó, Filep, Bancsi, (Bartha), Lakatos, Németh. Edző: Dudás Zoltán.

Csenger: Béres- Katona, (Srujba), Balogh, Péter, Pankotai, Stef, Mona, Margitics, (Juhász), Pálfi, Osváth, Simó. Edző: Csík Tibor.

A hazai csapat félidei hátrányból felállva fordította meg a mérkőzést.

Gól: Tóth, Deskó, Bancsi, illetve Stef. Kiállítva: Balogh (49. percben). Ifi: 12-1.

Dudás Zoltán: – Az elmúlt heti teljesítményünkhöz képest mérsékelten játszottunk, de a mai napon Csenger ellen ez is elegendő volt a három pont megszerzéséhez. Az, az igazság, hogy nem volt egy közönségszórakoztató mérkőzés. Viszont a második félidei játékunkkal megérdemelten nyertünk, a gólok mellett még három kapufát is szereztünk. Csapatomnak gratulálok, az ellenfélnek sok sikert.

Csík Tibor: – Első félidőben jól játszottunk, a szünet után a kiállítás megpecsételte sorsunkat. Küzdünk tovább a bennmaradásért.

Mátészalka-Mándok 2-3 (0-1)

Mátészalka, 100 néző, v.: Parádi (Kósa, Frindik)

Mátészalka: Somogyi- Szántó, Hevele, Barnucz, Lyáh, (Tempfli), Botos A., Farkas, Botos D., Magyari, (Szabó), Tempfli, Simonka. Edző: Tempfli Imre.

Mándok: Csáki- Kohutka, Ari, Hidi, (Pallai), Baglyos, Dávid, (Patai), Szabó, Buda, Vezhdel, (Győri), Ryavoriv, (Dallos), Hegedüs. Edző: Kiss Gábor.

Gól: Szántó, Botos, illetve Dávid 2, Baglyos.

A hazai csapat nagy hátrányból felállva visszakapaszkodott a mérkőzésbe.

Tempfli Imre: -Olyan meccset vesztettünk el, amelyen minimum az egy pontot megérdemeltük volna. Eddig nem szóltam a játékvezetésről, de a sporik már a második mérkőzésen nem adják meg számunkra a jogos tizenegyest, ráadásul nem tudtam, hogy nem lehet becsúszni a labdára… Gratulálok a csapatnak a második félidei játékhoz, mert 0-3-ról sikerült majdnem felállni.

Kiss Gábor: – Hiába mutat a végeredmény szoros eredményt, három gólos vezetésünknél le kellett volna zárni a meccset. Köszönöm a játékosaim hozzáállását megmutatták, hogy összetartó jó csapatot alkotnak.

Gyulaháza–Tiszavasvári 2–2 (2–2)

Gyulaháza, 120 néző, v.: Pethő P.

Gyulaháza: Bandor F. – Lakatos T., Gáti Sz. (Gáti S.), Kovács E., Tóth F., Bacsó A., Tóth D. (Savrnoh), Éles I., Kozma M., Horváth M., Kovács B. Edző: Bardi Gábor.

Tiszavasvári: Susánszky L. – Szolyka T., Huszti G. (Holozsnyák Á.), Bakos T., Bodnár A., Lajos T., Lakatos Gy. (Demkó B.), Száraz Á. (Nagy I.), Mészáros T., Szolyka G., Bolgár D. Edző: Nagy István.

Gól: Éles I., Kovács B., illetve Gáti Sz. (öngól), Szolyka G. (egyet 11-esből).

Ifi: 5–2.

Bardi Gábor: – Agyonnyert meccset sikerült döntetlenre hoznunk, kettő nulla után két buta gólt hoztunk össze. A második félidőben tizenegy emberrel támadtunk, mindent kihagytunk, de hozzáteszem, kontrái révén az ellenfél is megnyerhette volna a mérkőzést. Nagyon szomorú vagyok.

Nagy István: – Mély talajú pályán nagy küzdelem jellemezte a mérkőzést. A döntetlen igazságos.

Balkány–Tarpa 2–0 (0–0)

Balkány, 100 néző, v.: Szabó Á.

Balkány: Tóth D. – Zagijev, Bátyi L., Kiss R. (Huszár S.), Kállai G., Bogdanovics (Onisziko), Potornai M. (Posta N.), Csehil, Ohár, Lakatos P., Tóth Z. Edző: Mirgai László.

Tarpa: Sas I. (Molnár Cs.) – Kacsó R., Ricsei F., Törtei, Balogh Gy., Szidor S. (Madzin I.), Batrin V., Djacsenko (Rácz I.), Illés Gy., Nadimov (Ködöböcz N.), Szilágyi N. (Losonczi B.). Edző: Márton István.

A hazaiak biztosan nyertek, miközben rengeteg helyzetet kihagytak.

Gól: Kiss R., Kállai G. Kiállítva: Batrin V. (21. perc), Ricsei F. (61. perc).

Mirgai László: – Győzelmünk megérdemelt, de nagyon bosszant, hogy kettős emberelőnyben legalább hétszer vittük a kapusra a labdát, de egyszer sem tudtunk betalálni. Mindezt úgy tettük, hogy egy null után adódtak ezek a helyzetek, márpedig a futball örök törvénye, hogy ilyenkor bármikor találhat az ellenfél egy gólt. A hajrában megszereztük a megnyugtató második gólt, de tanulságként kell szolgáljon, hogy amikor több góllal megnyerhető egy meccs, nem szabad ilyen szorossá tenni. Hozzáteszem, szinte hibátlan játékvezetést láthattunk.

Márton István: – A kettős emberelőnyben futballozó a Balkány hamarabb is lezárhatta volna a mérkőzést, de büszke vagyok a fiúkra, mert a hozzáállásuk dicséretes volt. Mindkét kiállítás jogos volt, arra azonban kíváncsi lettem volna, mi történik, ha mi kerülünk emberelőnybe…

Fehérgyarmat–Kisvárda Master Good II. 2–1 (1–1)

Fehérgyarmat, 250 néző, v.: Homonai P. Fehérgyarmat: Jakocska Cs. – Farkas S., Orosz F., Veress L., Popovics N., Barta F. (Dascal), Istenes E. (Kanyó), Antal R., Imre Zs., Nagy Z. (Geletey), Mócsán E. (Kóczé). Edző: Siti Ferenc.

Kisvárda II.: Odinszov – Atamas (Gyüre T.), Abov, Mevoungou, Elek Á., Kovácsréti M., Misic, Khimik (Ötvös), Negrut (Dibáczi), Hej V., Rjiasko. Edző: Nagy Sándor.

Olyan fontos volt a hazai csapatnak a három pont megszerzése, mint a partizánnak a jó rejtekhely megtalálása, s ennek megfelelő volt a hozzáállás a játékosok részéről, akik úgy koncentráltak, mint pulikutya a juhokra, fegyelmezettek, célratörőek voltak. A vendégcsapat olyan szimpatikus volt, mint Hamupipőke a mesében, lelkes, mint Győzike a tévében, s szerethető, mint Korda Gyuri bácsi. A Siti-fiúk a három pontot begyűjtötték, és a hét végi eredmények ismeretében ezt több volt, mint egy egyszerű győzelem. Az is biztos azonban, hogy a kisvárdai fiatalok közül többen is szebb jövő előtt állnak a fociban, mint Fásy Zsülike a könnyűzenében.

Gól: Nagy Z., Veress l. (11-esből), illetve Kovácsréti M.

Siti Ferenc: – Óriásit küzdöttünk, a kényszerű cserék ellenére is helyén volt a szívünk, bár hozzátartozik az igazsághoz, a kétségtelenül tehetséges labdarúgókat felvonultató vendégcsapat nem tudta játszani a saját játékát a pálya talaja miatt, de most engedjék meg nekem, hogy ez jelen esetben legyen az ő problémájuk., További sok sikert nekik!

Nagy Sándor: – Szégyen a mai játékunk, egyben dicséret a Fehérgyarmatnak, amely megmutatta, hogyan kell küzdeni az irreális talajon.

 


Tabella:

1. NAGYECSED 25 15 5 5 43 29 14 50
2. NYÍRGYULAJ 25 14 7 4 52 23 29 49
3. IBRÁNY 24 14 5 5 58 17 41 47
4. MÁNDOK 25 14 5 6 51 32 19 47
5. NAGYHALÁSZ 25 13 6 6 51 37 14 45
6. VÁSÁROSNAMÉNY 25 11 6 8 58 46 12 39
7. TARPA 25 11 3 11 47 50 -3 36
8. BALKÁNY 25 10 5 10 42 46 -4 35
9. BAKTALÓRÁNTHÁZA 25 10 4 11 54 49 5 34
10. TISZAKANYÁR 25 10 4 11 48 54 -6 34
11. KISVÁRDA II. 25 8 7 10 36 34 2 31
12. FEHÉRGYARMAT 25 8 6 11 38 47 -9 30
13. MÁTÉSZALKA 25 7 4 14 31 45 -14 25
14. CSENGER 25 6 4 15 37 59 -22 22
15. GYULAHÁZA 24 5 6 13 27 53 -26 21
16. TISZAVASVÁRI 25 3 3 19 27 79 -52 12

 

 

Fel Következő