27. forduló (2019.05.11-12.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

Ibrány SE

Vásárosnamény
SE
2019.05.12. vasárnap, 17:00


 

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Az elmúlt mérkőzéseken a Namény meg­győző játékot mutatott, és nagyon szépen szerepelt. Ha a csapatom helyzetkihasználása javul, és ugyanazt a magabiztos játékot nyújtja, mint az elmúlt meccseken, akkor itthon tudjuk tartani a három pontot.

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – Mivel az ibrányiak legutóbbi három mérkőzése nem úgy sikerült, ahogy szerették volna, ezért biztos nagyon motiváltak lesznek ellenünk. Mi viszont szeretnénk folytatni a bajnokesélyesek elleni teljesítményünket.


További mérkőzések:

Mátészalka (13.)–Nyírgyulaj (4.)

Tempfli Imre, a Mátészalka játékos-edzője: – Az egyik legjobb csapattal játszunk, nehéz mérkőzésre számítok, de nem fogjuk megadni magunkat, mindent el fogunk követni, hogy pontot, pontokat szerezzünk.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Az elmúlt hétvégén elrontottuk a tavaszi szereplésünket. Remélem, hogy az utolsó négy fordulóban olyan eredményeket fogunk elérni, amellyel elérjük a célunkat.

Nagyecsed (1.)–Tiszavasvári (16.)

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos-edzője: – Ősszel Vasváriban megszenvedtünk, ezért most nagyon oda kell figyelnünk. Mindegy, milyen összeállításban lépünk pályára, itthon csak a győzelem elfogadható.

Nagy István, a Tiszavasvári edzője: – A múlt heti mérkőzésen nem úgy jöttek össze a dolgok, ahogy terveztük, a tisztes helytállástól fényévekre voltunk. A bajnokesélyes otthonában próbálunk javítani, ehhez mindenképpen fejlődnünk kell hozzáállásban, akaratban.

Fehérgyarmat (12.)–Tarpa (8.)

Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője: – Szomszédvári rangadóra készülünk, véletlenül sem lebecsülve az ellenfelet. Mélyen belénk égett az őszi meccsünk, és ezt nem szeretnénk még egyszer átélni.

Márton István, a Tarpa edzője: – Olyan passzba kerültünk, hogy már azok a megoldások sem sikerülnek, amelyek máskor természetesek! Éppen ezért a hét legfontosabb feladata az önbizalom helyreállítása és az önbecsülés felpiszkálása volt, kíváncsian várom, hogy sikerült!

Baktalórántháza (10.)–Nagyhalász (5.)

Gebri Pál, a Baktalórántháza edzője: – Múlt heti botlásunkat hazai pályán szeretnénk javítani, még akkor is, ha egy nagyon jó csapat látogat hozzánk.

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője: – Baktán sosem könnyű nekünk, de remélem, hogy megszakad ez a sorozat, és fontos pontokkal tudunk gazdagodni.

Tiszakanyár (9.)–Kisvárda II. (11.)

Csáki Róbert, a Tiszakanyár játékos-edzője: – Ismét egy „melós” hazai mérkőzés következik, de ez a tavaszunk már csak ilyen. Vannak gondjaink, de nem panaszkodunk, tesszük a dolgunkat. Az utolsó négy mérkőzésen szeretnénk minél több pontot szerezni, mert jó lenne a végén a tabellán legalább abba a pozícióban maradni, mint ahol most vagyunk.

Nagy Sándor, a Kisvárda II. edzője: – Múlt heti győzelmünk gyógyír volt számunkra, ezért a héten jobb kedvvel edzettek és készültek a srácok a szomszédvári rangadóra.

Gyulaháza (15.)–Csenger (14.)

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Remélem, hogy a héten sikerült rendet rakni a fejekben. Bízom benne, hogy maximális odaadással, hatalmas lelkesedéssel itthon tudjuk tartani a három pontot.

Szilágyi Sándor, a Csenger edzője: – Mindkét csapat az életéért küzd, ezért nehéz mérkőzésre számítok. De hogy a végére maradjon esélyünk, mindenképpen eredményesnek kell lennünk. A remény hal meg utoljára!

Balkány (7.)–Mándok (2.)

Mirgai László, a Balkány edzője: – A Mándok még esélyes a bajnoki címre, nagy valószínűséggel ez a meccs el is döntheti az elsőség kérdését, hiszen ha a Mándok pontot vagy pontokat veszít ellenünk, akkor a Nagyecsed révbe érhet. Egy biztos, mi már a hatodik helynél előrébb nem végezhetünk, ezért nyomás nem lesz rajtunk, azt gondolom, ha mindenki odateszi magát, elérhetünk egy bravúrt is.

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – Legalább annyira nehéz lesz a Balkány elleni mérkőzés, mint amilyen fontos. Egy nagyon jó csapattal fogjuk szemben találni magunkat, éppen ezért minden játékosomnak maximális teljesítményt kell nyújtania, ha eredményesen akarunk szerepelni.


Tudósítások, eredmények

Ibrány SE–Vásárosnamény SE 3–2 (0–1)

Ibrány, 350 néző, v.: Bíró (Resán, Kovács).

Ibrány: Félegyházi – Majoros, Nagy, Csáki (Videoven), Somogyi T., Szabó (Kiss T.), Gergely, Kovács, Somogyi M. (Kiss P.), Farkas, Pócsi. Játékos-edző: Kiss Tamás.

Vásárosnamény: Kardos – Géci, Nagy, Illés, Tóth, Deskó, Filep (Nagy), Bancsi, Lakatos, Schmidt, Németh. Edző: Dudás Zoltán.

A tavasz eddigi legszenzációsabb 43 perce!

Csak azok az első percek ne lennének... Hatalmas küzdelemben léptük át a saját árnyékunkat a rendkívül jó és támadófocit játszó Vásárosnamény ellen. Nyírgyulaj és Mándok is botlott a célegyenesben.

Gyászszünettel kezdődött a mérkőzés. Berencsi Miklósra, a hazai mérkőzések rendezőjére és Novák Dávidra, a csapat egykori játékosára emlékezett a népes szurkolótábor. Emléküket megőrizzük.

Már 2–0-ra vezetett az ellenfél, amikor nekikezdtünk annak a focinak, aminek nem lehetett más végeredménye, csak a győzelem! Akarat, összeszorított fogak, padlóról felállás, küzdelem, meg nem adott 11-es, érthetetlen hazai kiállítás – a tavasz 43 percét mutatták be az ibrányi csapat játékosai. Hatalmas respect és gratuláció srácok! Csáki Józsinak mihamarabbi gyógyulást! Sok sikert Vásárosnaménynak!

Gól: Somogyi T., Nagy, Somogyi M., illetve Schmidt 2.

Kiállítva: Pócsi, illetve Lakatos.

Ifi: 1–4.

Kiss Tamás: – Nagyon jó Naményt sikerült legyőznünk, mérhetetlenéül büszke vagyok a játékosaimra. A második félidőben tíz emberrel olyan akaraterőt vittek ki a pályára, ami csak győzelemmel párosulhatott.

Dudás Zoltán: – Változatos, nagy iramú mérkőzésen volt itt minden: kiállítások, ziccerek, kapusbravúrok, kapufák. Mivel kettő nullára vezettünk, úgy érzem, hogy egy pontra rászolgáltunk volna. Gratulálok az ellenfélnek!


További eredmények:

Mátészalka–Nyírgyulaj 2–2 (0–2)

Mátészalka, 150 néző, v.: Kósa (Gergely, Oláh).

Mátészalka: Somogyi – Szántó (Huszti), Hevele, Barnucz, Lyáh (Tóth), Botos S., Farkas (Szabó), Botos D., Magyari, Tempfi I., Simonka. Játékos-edző: Tempfli Imre.

Nyírgyulaj: Oláh – Czerula, Nagy (Vass O.), Buka, Fekete (Oxi), Kántor (Szabó), Haburcsák, Mezei, Vass I., Siska (Tóth), Lovas. Edző: Lukács Tibor. A hazai csapat játéka nagyot változott a második félidőre és az utolsó pillanatokban egyenlített. Gól: Hevele, Simonka (11-esből), illetve Fekete 2.

Tempfli Imre: – Az első félidőben kicsit kedvtelenül játszottunk, amit az ellenfél könyörtelenül kihasznált. A második játékrészben nagyot küzdöttünk, azt gondolom, megérdemelten egyenlítettünk ki.

Lukács Tibor: – A kilencvenhetedik percben jogtalan tizenegyest kapott az ellenfél. Az egész éves munkánkat tönkre vágta ez a játékvezetés.

Nagyecsed–Tiszavasvári 4–0 (1–0)

Nagyecsed, 150 néző, v.: Sipos (Szabó, Hegyes).

Nagyecsed: Makó (Sarkadi) – Somlyai, Sarkadi, Marinas, Nyíri, Homann, Bulyáki K. (Roszel), Bulyáki A. (Ádámnszki), Nyíregyházi (Bodogán), Dobos, Erdős. Játékos-edző: Ádámszki Róbert.

Tiszavasvári: Lakatos D. – Szolyka T., Huszti (Holozsnyák), Mészáros, Bakos (Szabó, Nagy), Bodnár, Lajos, Lakatos Gy., Tóth (Demkó), Száraz, Bolgár. Játékos-edző: Nagy István. Helyenként jó iramú mérkőzésen megérdemelt hazai győzelem született. Gól: Nyíregyházi 3, Marinas. Ifi: 2–3.

Ádámszki Róbert: – Igaz, hogy a kapusunknak is kellett ziccert védenie, de úgy gondolom, teljesen megérdemelt győzelmet arattunk. Külön gratulálok Nyíregyházi Gabinak a mesterhármasához és Fontinak boldog születésnapot kíván a csapat!

Nagy István: – A Nagyecsed nagy lépést tett a bajnoki cím eléréséhez. A mérkőzést gólra játsszák, ennyiben voltak jobbak.

Fehérgyarmat–Tarpa 1–3 (1–1)

Fehérgyarmat, 183 néző, v.: Hegedűs (Luzsinszki, Szilágyi).

Fehérgyarmat: Jakocska – Gál (Dascal), Orosz, Veress, Popovics, Barta (Kóczé), Antal, Imre (Geletey), Istenes, Nagy, Mócsán. (Farkas). Edző: Siti Ferenc.

Tarpa: Molnár (Sas) – Ricsei, Illés, Törtei, Rácz (Madzin), Szilágyi (Losonczi), Nadimov (Karmcsi), Kacsó, Szidor (Rozman), Balogh. Edző: Márton István. Két ellentétes félidő, ahol a második játékrész hazai szempontból érthetetlen játékából a vendégcsapat jött ki jobban, mert amikor játékosai odakerültek berúgták… Gól: Nagy, illetve Illés 2, Szilágyi.

Siti Ferenc: – A csapatok a helyezésükhöz mérten elég élvezhető kilencven percet produkáltak. Ki-ki meccs volt ez, most a vendégeknek sikerült jobban. Sok boldog születésnapot elnökünknek, Nagy Iminek!

Márton István: – A csapat ezt a győzelmet a törzsszurkolójának, Kati néni unokájának születésére ajánlja. Dolgozunk tovább!

Baktalórántháza–Nagyhalász 2–3 (2–1)

Baktalórántháza, 150 néző, Tomori (Lengyel, Kertész).

Baktalórántháza: Kőrösi – Balogh, Csordás, Lakatos, Kozma (Geda), Toldi, Molnár, Ráti, Fábri (Nagy), Hajdu, Sitku. Edző: Gebri Pál. Nagyhalász: Dukát – Simon, Varga, Barzó, Gégény, Bartha, Nagy (Böszörményi), Hajzer, Hudák, Mátrai. (Ludánszki), Tóth. Játékos-edző: Ludánszki István. Nagy iramú mérkőzésen arrogáns, nagyképű játékvezetés ellenére, a hazaiak tisztesen helytálltak. Gól: Toldi 2 (egyet 11-esből), illetve Nagy, Batha, Simon. Kiállítva: Sitku. Ifi: 1–3.

Gebri Pál: – Tíz emberrel is nagyot küzdöttek a játékosaim, de volt egy személy, aki elrontotta a délutánunkat. Remélem, Harry Potter könyv vastagságú tanulmányt írnak róla.

Ludánszki István: – Fordulatos meccsen sikerült nyernünk, ha a helyzeteinket pontosabban játsszuk le, akkor nem lett volna izgulós a vége. Gratulálok a csapatnak és az ifinek is!

Tiszakanyár–Kisvárda II. 2–2 (1–1)

Tiszakanyár, 150 néző, v.: Pethő (Oláh, Jurkinya).

Tiszakanyár: Kanyári – Nagy, Tóth, Bodnár, Vicickó, Illés, Rézinger, Molnár, Soós (Varga), Jánvári, Timkó (Dobrai). Játékos-edző: Csáki Róbert.

Kisvárda II.: Odinszov – Lukjancsuk (Abov), Mevoungou, Elek, Kovácsréti, Misic, Khimik (Czene), Hej, Atamas, Rjasko, Szőr. Edző: Nagy Sándor. Jó iramú mérkőzésen igazságos pontosztozkodás. Gól: Timkó, Rézinger, illetve Kovácséti, Atamas.

Csáki Róbert: – A helyzetek alapján talán kicsivel közelebb álltunk a győzelemhez, de korrekt játékvezetés mellett igazságos végeredmény született. Kettő egynél le kellett volna zárnunk a mérkőzést, de nem tettük, kettő kettőnél pedig az ellenfélnek volt két helyzete, ami szintén kimaradt. Gratulálok a csapatomnak a mérkőzésen nyújtott teljesítményéhez.

Nagy Sándor: – Az első tíz percben akár három nullára is vezethettünk volna, mert rúgtunk egy kapufát, egy gólt és volt egy száz százalékos helyzetünk. A harmincadik percig még több nagyon komoly lehetőségünk volt, sajnos ezek kimaradtak. Az ellenfél a második helyzetét kihasznált, így mentünk a szünetre döntetlennel. Azt el kell ismerni, a második félidő első húsz percében több lehetőségük volt, egyet ki is használtak, onnantól kezdve megint mi domináltunk és nekünk voltak helyzeteink. A játékvezetésről csak annyit, hogy ütésért nem járt piros lap, azon kívül arra is szeretnék választ kapni, hogy az tizenegyes-e, ha az ellenfél védője a saját tizenhatosán belül egy beadást ki szeretne fejelni, majd a fejese után még kézzel belekap a labdába, ami így irányt változtat. Ez után még volt két nagy ziccerünk, a helyzetek alapján megérdemeltük volna a győzelmet.

Gyulaháza–Csenger 3–1 (1–1)

Gyulaháza, 120 néző, v.: Kosztyu (Harsányi, Goneth).

Gyulaháza: Bandor – Lakatos, Gáti Sz. (Savrnoh), Kovács E., Bacsó, Tóth (Molnár), Kozma (Németh), Gáti S., Horváth, Kovács B., Lévai. Edző: Bardi Gábor.

Csenger: Béres – Katona (Orosz), Balogh, Péter, Stef (Csorvási), Mona, Margitics (Srjuba), Pálfi, Osváth (Lázin), Simó (Varga), Gaál. Edző: Szilágyi Sándor.

A hazai csapat életben tartotta reményeit. Gól: Kovács B., Kovács E., Savrnoh, illetve Péter. Ifi: 3-4.

Bardi Gábor: – Köszönöm szépen minden játékosomnak, aki eljött a mérkőzésre. Úgy érzem, hogy a második félidei jó és lelkes játékunkkal megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. További sok sikert kívánok a Csengernek!

Szilágyi Sándor: – Az a csapat nyerte ezt a mérkőzést, amelyik átérezte annak a súlyát és próbált megkapaszkodni az utolsó szalmaszálban. Ez nekünk nem sikerült. Gratulálok a Gyulaházának!

Balkány–Mándok 1–0 (0–0)

Balkány, 300 néző, v.: Major (Kiss, Piskóczi).

Balkány: Tóth – Zagiev, Bátyi, Kállai, Bogdanovic (Tóth), Lakatos, Csehil, Ohár, Potornai (Posta), Kiss, Gelsi. Edző: Mirgai László.

Mándok: Csáki T. – Kohutka, Ari, Dallos, Baglyos, Dávid (Bodnár), Szabó, Buda, Pallai, Vezhdel, Hegedüs. Edző: Kiss Gábor.

Végig nagy küzdelem folyt a a pályán, az egygólos mérkőzés végén a hazaik egy bombagóllal megérdemelten zárták le a meccset. Gól: Lakatos. Ifi: 3-2.

Mirgai László: – Nagyon örülök neki, hogy a közönségünket megint egy bajnokesélyes csapat ellen nyújtott jó játékkal szolgáltuk ki. A mérkőzésen az döntött, hogy a Mándok veszélyes támadóit sikerült semlegesítenünk, és a kontráink végig veszélyt jelentettek az ellenfél kapujára. Nagyot küzdöttünk, fantasztikus bombagóllal rászolgáltunk a három pontra, ezzel is megmutatva, hogyha nincs az őszi sérüléshullámunk, akkor most akár a bajnoki címért is versenyben lehetnénk. Az ifinek is gratulálunk a szép győzelméhez!

Kiss Gábor: – Azt kell, hogy mondjam, teljesen megérdemeljük a sorsunkat, ha nincs bennük annyi kurázsi, hogy megnyerjünk egy ilyen meccset. Míg a hazaiak a gólvonalról is tudnak menteni, mi arra képtelenek vagyunk, hogy a labdát kibombázzuk a kilencvenkettedik percben. Ha nem tudjuk átlépni saját árnyékunkat, és élni a lehetőséggel, mert bamba muják vagyunk, nincs miről beszélni nem, hogy a dobogóról.


Tabella:

1. NAGYECSED 27 17 5 5 49 29 20 56
2. IBRÁNY 27 15 7 5 63 21 42 52
3. NAGYHALÁSZ 27 15 6 6 58 40 18 51
4. NYÍRGYULAJ 27 14 8 5 54 27 27 50
5. MÁNDOK 27 15 5 7 60 34 26 50
6. VÁSÁROSNAMÉNY 27 12 6 9 62 49 13 42
7. BALKÁNY 27 12 5 10 47 48 -1 41
8. TARPA 27 12 3 12 50 53 -3 39
9. TISZAKANYÁR 27 10 6 11 51 57 -6 36
10. KISVÁRDA II. 27 9 8 10 41 37 4 35
11. BAKTALÓRÁNTHÁZA 27 10 4 13 57 55 2 34
12. FEHÉRGYARMAT 27 8 6 13 40 54 -14 30
13. MÁTÉSZALKA 27 8 5 14 37 48 -11 29
14. GYULAHÁZA 27 6 7 14 32 64 -32 25
15. CSENGER 27 6 4 17 39 66 -27 22
16. TISZAVASVÁRI 27 3 3 21 29 87 -58 12

 

 

Fel Következő