16. forduló (2022.02.19-20.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

 

Balkányi SE

Ibrány SE

2022.02.20. vasárnap, 14:00

Nyír-Wetland megyei I. osztály
 

Mirgai László, a Balkány edzője: – Láttam, az Ibrány bajnoki főpróbáját a Mándok ellen, nyolc gólt szerezni nem kis teljesítmény, jól pörögtek, éppen ezért nehéz feladat vár ránk. Nálunk többen a Covid-betegségből tértek vissza, így nehéz felmérni, milyen erőállapotban fognak pályára lépni, ettől függetlenül úgy gondolom, ha a srácok betartják azokat a taktikai utasításokat, amiket tervezek, akár pozitívan is elsülhet számunkra ez a meccs. Ha viszont ezt nem sikerül megvalósítani, mi is beleszaladhatunk a késbe.

 

Kiss Tamás, az Ibrány edzője: – Hosszú pihenő után újra tétmeccset játszunk a hétvégén, rögtön egy színvonalasnak ígérkező mérkőzéssel kezdünk. A Balkányról mindenki tudja, bármikor, bárkit képes elkapni, emellett ismerve Mirgai mestert, biztos készül valami különleges dologgal. A nyári főpróbából tanulva, nem követhetjük el ugyanazt a hibát: nem elég, ha csak a mezt küldjük ki a pályára! Az első perctől az utolsóig rendkívüli koncentrációt várok a fiúktól, ekkor lehet esélyünk a kedvező eredmény elérésére.

 


További mérkőzések:

Szombat

Mátészalkai MTK (4.)Kemecse (13.)

Kiss Gábor, a Mátészalkai MTK edzője: – Senki sem vitatja az első bajnoki mérkőzés fontosságát, amely jelentős tényező a további folytatás szempontjából. Ennek tükrében készülünk a kiváló és rutinos játékosokat felvonultató Kemecse ellen. Ugyanakkor nem lehet más célunk, mint a három bajnoki pont megszerzése.

Resán Attila, a Kemecse elnöke: – Hogy sikerült az alapozás? Az edzőpartnerünk által utolsó pillanatban lemondott felkészülési mérkőzésen nem derült ki, ezért a nyitány lesz a főpróba is egyben, így a hétvégén minden kiderül, remélem a meccs végén én is.

(A mérkőzést Nyírbátorban rendezik, kezdés: 12 óra)

Nyírmeggyes (15.)–Újfehértó (8.)

Kovács László, a Nyírmeggyes edzője: – Sajnos, sérülések és betegségek nehezítették a munkánkat, de összességében azt mondhatom, sikeres felkészülést zártunk. A tavaszi nyitányon rögtön a jó erőből álló Újfehértót fogadjuk, de mindent megteszünk, hogy pontot vagy akár pontokat tudjunk itthon tartani!

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Érdekes felkészülésen vagyunk túl, sajnos, az utolsó két tervezett edzőmeccsünk elmaradt, ami remélem, úgy hat ránk, hogy még jobban ki lesznek éhezve a fiúk a bajnoki nyitányra. Nagyon nehéz túra vár ránk, mert a Nyírmeggyes az őszi szezon végére jól összeállt és hazai pályán veszélyes ellenfél lesz, viszont mi sem szeretnénk beragadni a tavaszi rajtnál.

Nyírgyulaj (10.)–Austria Juice-Vásárosnamény (2.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – A bajnokság egyik éremesélyesét fogadjuk, sok gonddal küszködünk, de megpróbáljuk a maximumot kihozni ebből a mérkőzésből.

Harbula Balázs, a Vásárosnamény edzője: – Ha a motivációnk az egeket súrolja, akkor képesek lehetünk olyan eredményre, mint ősszel.

Nagyecsed (11.)–Nyíregyháza Spartacus II. (1.)

Kósa József, a Nagyecsed edzője: – Tudjuk, nagyon jó csapat ellen kezdjük az idényt, amely bajnokságot szeretne nyerni. Ezek után milyen motiváció kell egy hazai csapatnak?  Azt gondolom, ha ez sem inspirálja a fiúkat, akkor nincs miről beszélni… A mi kis Florentino Perez elnök urunk mindent megtesz az egyesületért, plusz az utolsó pillanatban egy átigazolást is nyélbe tudott ütni, ami remélem, nagy hasznunkra válik.

Huszák Géza, a Nyíregyháza Spartacus II. edzője: – Egyelőre kérdéses, milyen összetételben tudunk pályára lépni, ráadásul sok a sérült játékos. Meg sem merem tippelni, mi várható, abban viszont biztos vagyok: az Ecsed mindent el fog követni a jó eredmény elérése érdekében, természetesen mi sem feltartott kézzel megyünk.

Tarpa (14.)–Csenger (5.)

Varga Gyula, a Tarpa edzője: – Úgy gondolom, a felkészülésre betervezett munkát elvégeztük, habár mint minden csapatot, bennünket sem került a járvány, innentől viszont a szurkolókat csak az érdekli, mit mutatunk a pályán. A tabellából kiindulva minden meccsen a maximumot kell nyújtanunk, szombaton is erre fogunk törekedni.

Barcsay István, a Csenger edzője: – A felkészülés során komoly nehézségekbe ütköztünk, olyannyira, hogy néhány napra le kellett állnunk. Ilyen előzmények után jelen pillanatban nem tudjuk, mire lehetünk képesek, de természetesen bízom a srácok megfelelő hozzáállásában és abban, hogy kedvező eredményt érünk el a nyitányon.

Vasárnap

Nagyhalász (16.)–Nyírbátor (9.)

Nagy Lajos, a Nagyhalász edzője: – Volt már teljesebb felkészülésünk is, viszont a kialakult helyzetből a maximumot hoztuk ki. Nem a legkellemesebb ellenféllel kezdjük a nehéznek tűnő tavaszi sorozatot, de szeretnénk bennmaradni. Az álmodozás és ábrándozás ideje lejárt, teljesen más fogalom kell, hogy kísérjen utunkon: ez pedig a szenvedély.

Erdei Zoltán, a Nyírbátor edzője: – A jó rajt mindenki számára fontos, ugyanakkor azt gondolom, valamennyi csapat nehézségekkel küzdött a felkészülés során, ezt nem is részletezném, ezzel együtt a három pont megszerzése érdekében lépünk pályára Halászban.

Mándok (3.)–Gyulaháza (12.)

Lakatos István, a Mándok játékos-edzője: – A hétvégén már élesben megy a játék, mostantól minden egyes pontért keményen meg kell dolgozni. Bízom benne, hogy a csapat is ennek megfelelően áll a kezdéshez.

Kozma József, a Gyulaháza megbízott játékos-edzője: – Tisztán emlékszünk az őszi nyitányon elszenvedett négygólos vereségre, ha az akkor elkövetett hibákat ki tudjuk küszöbölni, ebben az esetben lesz esélyünk a masszív Mándok ellen. Laki, várlak meccs után!

(A mérkőzést Gyulaházán rendezik)

 


Tudósítások, eredmények

Ibrány SE–Balkányi SE  4–1 (3–0)

Ibrány, 178 néző, v.: Oláh G.

Ibrány: Tóth N. – Buka B., Makai I., Lakatos B., Nagy D., Szőlősi P. (Molnár Z.), Csáki J., Somogyi T. (Mészáros M.), Gergely B. (Jeddi B.), Kállai G. (Bészély G.), Zubora T. Edző: Kiss Tamás.

Balkány: Szalánczi Z. (Hegyes B.) – Sallai M., Kerecsen J., Szabó J., Furó Zs., Kovács E. (Rózsa N.), Mercs J. (Tudlik D.), Vasas T., Tőkés T., Németi M. (Fodor T.), Pallai B. (Bodovics J.). Edző: Mirgai László.

Földharcban is jó volt az Ibrány (Fotó: Ifj. Kulcsár Béla) 

Jubileumi percekkel indult a meccs, hiszen Tóth Norbert a közelmúltban játszotta 300. mérkőzését az ibrányi színekben. Ez alkalomból Kulcsár Béla egyesületi elnök köszöntötte a hálóőrt egy 300 feliratú mezzel.

A mérkőzés úgy kezdődött, ahogy a felkészülési meccsek zárultak: nagy lendülettel, helyzetekkel. Az erőteljes kezdést negyed óráig sem bírta a vendégcsapat, amikor Nagy Dávid megkezdte a gólgyártást. Az első játékrészben gyakorlatilag csak az történt a pályán, amit a hazaiak akartak.

A fordulást követően bátrabban és összeszedettebben játszott a vendégcsapat, bár ebben nagy szerepe volt annak is, hogy a hazaiak már nem szaggatták szét az istrángot. Gólokat viszont ebben a félidőben is látott a közönség, Nagy Dávid meglőtte negyedik gólját, a vendégek pedig kozmetikáztak az eredményen.

Megérdemelt hazai győzelem. Szép volt srácok!

Gól: Nagy D. 4, illetve Furó Zs.

Kiss Tamás: – Amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk, maradéktalanul betartotta a csapat. Az első félidőben kifejezetten szépen, tetszetősen futballoztunk, a másodikban inkább tudatosan, ennek köszönhetően megérdemelten nyertünk, ezért jár a gratuláció a csapatnak.

Mirgai László: – Az első félidőben hamar gólt kaptunk, ráadásul a folytatásban is figyelmetlenek voltunk. A szünet utáni periódus annyi pozitívummal szolgált, hogy ezt a játékrészt lehoztuk döntetlennel, egyébként az Ibrány ezúttal minden csapatrészben jobb volt. Azt gondolom, ha így fognak futballozni, a dobogón lesz a helyük!


További eredmények:

Nyírmeggyes–Újfehértó 3–2 (0–0)

Nyírmeggyes, 100 néző, v.: Goneth B. Nyírmeggyes: Zán K. – Savrnoh (Kujbus B.), Nagy Zs. (Szondi R.), Éles B., Nógrádi S., Batizi-Pócsi N. (Hornyák Zs.), Preg I., Nagy D., Hadadi K. (Balogh S.), Folytán Z., Drabik M. Edző: Kovács László. Újfehértó: Dukát P. – Csáki B. (Veres D.), Dénes K., Jócsák D., Csizmarik Á. (Kecskeméti P.), Szilágyi Á., Hudák M., Zámbó D., Pallai G., Daróczi P. (Kertész M.), Barta G. (Tábori Á.). Edző: Piskóti Zsolt. A hazaiak a második félidő derekán 20-ra vezettek, a vendégek a hajrában egyenlítettek, a csattanóról viszont a meggyesiek gondoskodtak, akik az utolsó pillanatban bepréselték a győztes gólt. Gól:  Kujbus B. 2,  Savrnoh (11-esből), illetve Jócsák D., Zámbó D.

Kovács László: – Számunkra ez a győzelem többet ér három pontnál. Gratulálok a játékosaimnak, ez férfias munka, megérdemelt győzelem volt. További sok sikert az Újfehértónak!

Piskóti Zsolt: – Először is gratulálok a Nyírmeggyesnek, remélem minden mérkőzésbe így fog beleállni, mert akkor nem csak tőlünk fognak pontokat szerezni. Borzasztó rosszul játszottunk, tőlünk gyengébb csak a játékvezető és egyik asszisztense volt. Nem kifogásokat kell keresni, kicsit játékban kell javulnunk és felvenni a ritmust. Fájó a 95.percben, 20-ról felállva ilyen góllal kikapni.

Nyírgyulaj–Austria Juice-Vásárosnamény 0–2 (0–2)

Nyírgyulaj, 150 néző, v.: Lipcsei M. Nyírgyulaj: Szegedi G. – Pataki I. (Domokos M.), Vass I., Haburcsák B., Kiss I., Tóth B., Fekete M., Fedor I. (Sárga Zs.), Bégányi B., Kerekes M. (Szabó Á.), Bagi Á. Edző: Lukács Tibor. Vásárosnamény: Kardos Z. – Géczi I., Bátyi L. (Horváth N.), Szabó T., Szabó R. (Újvári A.), Zán B. (Illés P.), Deskó D. (Berec G.), Misák S., Illés G., Csordás G., Barta F. Edző: Harbula Balázs. A vendégek hamar, kevesebb, mint tíz perc leforgása alatt szerzett két góllal eldöntötték a mérkőzést. Gól: Haburcsák B. (öngól), Misák S.

Lukács Tibor: – A mérkőzés nyolcadik percében azt gondoltuk, katasztrófa fog történni, hisz már 2-0-ra vezetett az ellenfél, de a második félidő alapján van ok a bizakodásra.

Harbula Balázs: – Húsz percig úgy játszott a csapat, ahogy megszokhattuk tőle, majd érthetetlenül visszaesett a teljesítménye. Ettől függetlenül szerintem megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

Nagyecsed–Nyíregyháza Spartacus II. 1–1 (0–1)

Nagyecsed, 97 néző, v.: Pethő P. Nagyecsed: Makó R. – Zámbó K., Terdik Zs., Pócsi B., Bulyáki K., Kóka R., Erdős M., Bernáth M. (Sarkadi G.), Mezei B., Nyíregyházi G. (Kóka S.), Somlyai G. Edző: Kósa József. Nyíregyháza Spartacus II.: Talián L. – Nemes M. (Kardos K.), Pataki B., Hunyadi B., Torkos M. (Ferencz B.), Tagai A., Szokol Zs. (Gönczör R.), Tudja D., Erdei M., Szücs D., Sztankó D. Edző: Huszák Géza. Gól: Terdik Zs., illetve Pataki B.

Kósa József: – Nagyon jól felkészített, fiatal, lendületes csapat ellen megérdemelten szereztünk egy pontot. Amit egész héten sulykoltam srácoknak, az akarat, a fegyelmezettség fontosságát, azt csaknem teljes mértékben visszakaptam, úgyhogy gratulálok minden egyes játékosomnak!

Huszák Géza: – Labdarúgásra alkalmatlan játéktéren, halkan hozzáteszem két jogos büntetőt nem ítéltek meg a javunkra…

Tarpa–Csenger 2–0 (0–0)

Tarpa, 148 néző, v.: Varga F. Tarpa: Sas I. – Mruha. Hlucsko, Dolináj P., Rácz I. (Liavnecs), Barta K. (Kotyasov), Kofel, Herman, Djacsenko (Moticska), Bodan, Gál R. Edző: Varga Gyula. Csenger: Makay Z. – Katona P., Zagijev, Popovics N., Csorvási Á., Varju P., Antal R., Stef, Ohár, Osváth S., Gaál K. Edző: Barcsay István. Küzdelmes mérkőzésen a hazaiak a hajrában csikarták ki a győzelmet – mesterien kivitelezett lövéssel, majd a hosszabbításban megduplázták a különbséget. Gól: Barta K., Moticska

Tóth Pál egyesületi elnök: – Úgy érzem, megérdemelt győzelmet arattunk. A csapat nagyon megdolgozott a sikerért, gratulálunk mindenkinek. Reméljük, a folytatás is hasonló lesz!

Barcsay István: – Nagyon idény eleji formában futballozott a csapat, másfelől sajnos, tizenegyen tudtunk kiállni, mert a cserejátékosok betegség miatt nem voltak bevethető állapotban.

Mátészalkai MTK–Kemecse 2–1 (1–1)

Nyírbátor, v.: Kosztyu J. Mátészalka: Szilágyi P. – Szántó Z., Lyáh A. (Sárosi M.), Farkas Z. (Ötvös Sz.), Huszti P., Makó P., Gergely M., Magyari M., Bodó L., Papp Cs. (Scheibli M.), Baráz M. Edző: Kiss Gábor. Kemecse: Baráth B. – Sándor D., Hadházi D., Ács Sz., Majoros Á., Bárdos A. (Mészáros M.), Madzin I., Hokk Á., Balogh G. (Szilágyi D.), Hokk B. (Csáki P.), Törő D. Edző: Resán Attila. Mindkét csapatban több téli szerzemény kezdőként kapott lehetőséget a tavaszi nyitómeccsen, amelyet viszont a törzsgárdistának számító, huszonegy éves szalkai üdvöske, Farkas Zoltán duplája döntött el. Gól: Farkas Z. 2, illetve Ács Sz.

Kiss Gábor: – Az első mérkőzés mindig nagyon nehéz, ilyenkor már a tét rányomja a bélyegét a teljesítményre. Ezzel együtt óriási gratuláció jár a játékosoknak, akik tudtak olyan teljesítményt nyújtani, hogy nem fért kétség a győzelmükhöz. A csapat a győzelmet Molnár Pál törzsszurkolónak ajánlja születésnapja alkalmából!

Resán Attila: – A győzelmet jobban akaró csapat „elhozta” a három pontot, ezek nem mi voltunk.

Nagyhalász–Nyírbátor 2–1 (0–0)

Nagyhalász, 247 néző, v.: Major O. Nagyhalász: Kőrösi N. – Varga B., Tóth L., Nagy T., Babják Cs. (Károlyi R.), Tüzes Zs. (Mészáros T.), Kölcsi A., Korsoveczki A., Simon D., Mátrai N. (Kató I.), Oláh L. Edző: Nagy Lajos. Nyírbátor: Borkó J. – Czerula Zs., Bakosi M. (Erdei Z.), Szabó M., Molnár R. (Nagy T.), Bakó T., Selymes T. (Danó M.), Lukács B., Hegedüs T., Török I. (Nemes Z.), Lukács T. Játékos-edző: Erdei Zoltán. A második félidő derekán a vendégek kerültek előnybe, de a lelkes hazaiak fordítani tudtak és értékes győzelmet arattak. Gól: Oláh L., Simon D., illetve Bakó T. (11-esből).

Nagy Lajos: – Úgy készültünk erre a mérkőzésre, mint pendely legény az első aktusára. A kérdés az volt, hogy maradandó élmény vagy maradandó károsodást okoz-e az esemény. Csapatom nagyot küzdött, nagyon jól játszott, megérdemelt győzelmet aratott, így jogos volt az ünneplés a szurkolóinkkal.

Erdei Zoltán: –

Mándok–Gyulaháza 7–2 (2–0)

Gyulaháza, 82 néző, v.: Gergely S. Mándok: Lőrincz Zs. – Oláh G. (Gyüre K.), Ari A., Haller R., Törtei T., Lusánszki L., Kovács R., Gyüre T., Molnár Zs. (Lakatos I.), Jánvári D. (Nagy L.), Illés A. Játékos-edző: Lakatos István. Gyulaháza: Kasza Á. – Dolhai D., Lakatos P., Csercsa G., Kozma M., Csépke M. (Gáti Sz.), Köblös B., Koszta Z. (Kozma Zs.), Kozma J., Varga D. (Fedor A.), Galambos B. Megbízott játékos-edző: Kozma József. A „hazaiak” korán vezetést szereztek, ami után nyugodtan futballozhattak, végül a négy gólt szerző Gyüre Tamás vezérletével biztosan nyertek. Gól: Gyüre T. 4, Nagy L., Lusánszki L., Illés A., illetve Lakatos P., Csercsa G.

Lakatos István: – Döcögős kezdés után ilyen különbséggel is megérdemelten tartottuk „itthon” a három pontot. Gratulálok a csapatnak.

Kozma József: – Ha ezt így folytatjuk, komoly gondban leszünk. Gratulálok a Mándoknak!

 


Tabella:

1. NYÍREGYHÁZA II. 16 13 1 2 46 19 27 40
2. VÁSÁROSNAMÉNY 16 10 3 3 32 22 10 33
3. MÁNDOK VSE 16 10 1 5 42 24 18 31
4. MÁTÉSZALKAI MTK 16 8 6 2 36 16 20 30
5. IBRÁNY SE 16 8 3 5 34 24 10 27
6. CSENGER  FC 16 7 5 4 48 30 18 26
7. BALKÁNYI SE 16 7 2 7 35 30 5 23
8. ÚJFEHÉRTÓ SE 16 6 5 5 26 19 7 23
9. NYÍRBÁTORI LSE 16 7 1 8 21 33 -12 22
10. NYÍRGYULAJ KSE 16 6 2 8 27 25 2 20
11. NAGYECSED RSE 16 4 7 5 26 21 5 19
12. GYULAHÁZA KSE 16 5 1 10 21 45 -24 16
13. KEMECSE SE 16 4 3 9 18 37 -19 15
14. TARPA SC 16 4 2 10 17 32 -15 14
15. NYÍRMEGGYES SK 16 4 0 12 18 43 -25 12
16. NAGYHALÁSZI SE 16 4 0 12 21 48 -27 12

 

 

Fel Következő