1. forduló (2022.08.13-14.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Ibrány SE Mándok VSE
2022.08.14. 17:00

Nyír-Wetland megyei I. osztály

Kató István, az Ibrány edzője: – A bajnoki rajt mindenki számára nagyon fontos, különösen igaz ez a lényegesen átalakult csapatunk esetében. Lassan megtaláljuk mindenki posztját, és ha a támadójátékban is előre tudunk lépni, akkor képesnek tartom a fiúkat a győzelemre.

   

Dolhai Máté, a Mándok edzője: – A felkészülés finoman fogalmazva felemásra sikeredett, ennek ellenére nagyon bízom a jó bajnoki rajtban. Mindenki tudja, hogy ez mérvadó a továbbiakra nézve. Nehéz ellenfél vár ránk, amelynek erejét az is bizonyítja, hogy a kupában csak büntetőkkel maradt alul és búcsúzott a sorozattól. Nagyon koncentrált és fegyelmezett játékkal lehet csak keresnivalónk a mérkőzésen.


További mérkőzések:

Szombat

Austria Juice-Vásárosnamény–Újfehértó

Unchiás Rémusz, a Vásárosnamény edzője: – Azt gondolom, az egyik bajnokesélyessel találkozunk az első fordulóban, olyan csapattal, amely nyáron – véleményem szerint – nagyon jól igazolt, minőségi futballistákat vethet be, mindemellett évek óta jó szakmai munkát végez. Ugyanakkor arra törekszünk, hogy a nyitányon győzelemmel szolgáljuk ki közönségünket.

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Úgy gondolom, készen állunk a rajtra. Nehéz őszünk lesz, minden mérkőzésen idegenben kell jól teljesítenünk. A fiúk becsülettel dolgoztak és a végére nagyjából sikerült kiegyenesednünk a sérülések terén is, így bizakodva várom az első bajnoki meccset.

Balkány–Nyírmeggyes

Mirgai László, a Balkány edzője: – Visszanéztük a vasárnapi Magyar Kupa-mérkőzést, ahogy az NB II-es játékvezetők is megtették, egyben elismerték, az első kapott gólnál az asszisztens nagyot hibázott, majd az ellenfélnek megadott 11-esnél a hazai csatár rájátszott az esetre – amit szintén elismert a bíró. Ezzel el is döntötték a meccset a mi kárunkra, remélem, a szabolcsi sporik jobban felkészültek a bajnokságra, mint kollégáik! Nyolc olyan futballistát igazoltunk, akik tizennyolc és huszonegy év közöttiek, ezzel együtt bízom fiatal csapatomban, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy itthon tartsuk a három pontot.

Kovács László, a Nyírmeggyes edzője: – Nehéz lenne megtippelni a mérkőzés eredményét, hisz mindkét csapat kerete jelentősen átalakult. A felkészülés nem teljesen úgy sikerült, ahogy terveztem, de a munka jelentős részét elvégeztük. Bízom a sikeres kezdésben.

(A mérkőzést Szakolyban rendezik)

Kemecse–Csenger

Resán Attila, a Kemecse elnöke: – Tavasszal egy olyan kaotikus meccset játszottunk a Csengerrel, hogy még most is lecsót hányok, ha rágondolok. Jöjjön, aminek jönnie kell, mi minden esetben egy vérből valók vagyunk és ezen az úton megyünk, amíg csak lépni tudunk. This is The Beginning: 2022/2023

Barcsay István, a Csenger edzője: – Mondhatjuk, átalakult a játékoskeretünk, ettől függetlenül természetesen szeretnénk sikeresen kezdeni, meglátjuk, mire lesz képes a csapat.

Nyírbátor–Tarpa

Erdei Zoltán, a Nyírbátor játékos-edzője: – A felkészülési időszak utolsó két mérkőzése nem úgy sikerült, ahogy elképzeltük, de úgy gondolom, a bajnoki nyitányon mindenki a száz százalékot fog nyújtani!

Rozman Sándor, a tarpai edzőpáros tagja: – Úgy érzem, készen állunk a bajnokság nyitányára és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy győzelemmel kezdjünk a nyitányon!

Vasárnap

Kállósemjén–Mátészalkai MTK

Gáll László, kállósemjéni elnöke: – Tiszteljük a Mátészalkát, jó csapatnak tartjuk, ugyanakkor egy színvonalas felkészülésen vagyunk túl, emellett úgy gondolom, a hazai pálya és a szurkolóink támogatása adhat annyi plusz motivációt, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot. Nagyon fontos lenne, hogy megugorjuk az első akadályt, ami lendületet kölcsönözne a folytatáshoz.

Kiss Tamás, a Mátészalka edzője: – A hétvégén megkezdődik a kőkemény pontvadászat. Azzal kapcsolatban még csak a találgatások mennek, hogy ki milyen erőt képvisel majd a bajnokságban, véleményem szerint öt-hat forduló után fognak majd igazán kialakulni az erőviszonyok. Abban viszont biztos vagyok, hogy a Kállósemjén az egyik legerősebb kerettel rendelkező csapat és még idegenbe is kell látogatni hozzájuk, igazi férfi munkára lesz szükség a pontszerzés érdekében is. Emellett tudom, hogy játékosaimat milyen fából faragták, és ha a megbeszéltek szerint játszunk majd, akkor igen is sikerrel vehetjük ezt a keménynek ígérkező feladatot.

Nyírbéltek–Nyíregyháza Spartacus II.

Körmös Miklós, a Nyírbéltek edzője: – Alig vártuk, hogy megkezdődjön a bajnokság! Külön megtiszteltetés, hogy ilyen ellenféllel szemben játsszuk az első meccset, amely tudjuk, jó csapat. De bennünket éppen ez fog motiválni, hogy hazai pályán sikeresen kezdjünk.

Tudja Dávid, a Nyíregyháza Spartacus II. edzője: – Újonccsapat ellen kezdünk, amely az előző bajnokságban nagy sikert ért el, ezért biztos, hogy megfelelő önbizalommal rendelkezik. Szeretnénk minél jobban kezdeni a bajnokságot, ennek szellemében készülünk.

Nagyhalász–Nagyecsed

Nagy Lajos, a Nagyhalász edzője: – Tartalmas, forró nyár van mögöttünk, és az új szezon is kemény meccsel kezdődik. Dudás „Bulgár” Zoli és Mirgai mester mellett Kósa Józsi az az edző, aki folyamatos gondolkodásra készteti az ellenfelet, egy igazán jól megszervezett, masszív Nagyecsedet szabadított rá a mezőnyre. Célunk egyértelmű, szeretnénk méltó ellenfelek lenni és tiszta lelkiismerettel állni majd a harmincadik fordulót követő ítélethirdetésnél.

Kósa József, a Nagyecsed edzője: – Elkezdődik újra a pontvadászat a kiszámíthatatlan, erős megyei első osztályban. Idegenben rajtolunk a nyáron megerősített Halász otthonában, ahol tavasszal még csak pontot sem sikerült szerezni, most viszont szeretnénk. Bízom a játékosaimban, hisz sok melót tettek bele a felkészülés során.

 


 

Tudósítások, eredmények

Ibrány SE–Mándok VSE 1–1 (1–1)

Ibrány, 184 néző, v.: Belicza.

Ibrány: Tóth N. – Bégányi B., Molnár Z. (Horváth N.), Makai I. (Kiss P.), Kállai G., Nagy E. (Blága T.), Szikszay S., Nagy D., Buka B. (Pápa Sz.), Kecskeméti P., Zubora T. Edző: Kató István.

Mándok: Lőrincz Zs. – Nardai N., Ari A., Köblös B., Jánvári D., Koszta Z., Lusánszki L., Maroda N., Gyüre T., Baglyos L., Cservenyák T. Edző: Dolhai Máté.

Küzdelmes mérkőzésen döntetlen született.

Munkában az ibrányi hálóőr, Tóth Norbert.
(Fotó: Ifj. Kulcsár Béla)

Gól: Nagy E., illetve Gyüre T.

Kató István: – Lőttünk három gólt, de csak egy pontot szereztünk. Az eredmény igazságosnak mondható, dolgozunk tovább!

Dolhai Máté: – Úgy gondolom, igazságos döntetlen született. A csapat hozzáállásával elégedett vagyok, viszont az önbizalom, a koncentráció és a győzelemben való hit nagyon hiányzott ahhoz, hogy nyerni tudjunk ma.

 


 

További eredmények:

Austria Juice-Vásárosnamény–Újfehértó 0–1 (0–0)

Vásárosnamény, 163 néző, v.: Pethő P. Vásárosnamény: Kardos Z. – Géczi I., Kopor A., Ujvári P., Berec G. (Nagy Á.), Illés G. (Újvári A., Savrnoh), Bajusz B., Barta F., Orosz F., Deskó D., Bátyi L. Edző: Unchiás Rémusz. Újfehértó: Nagy M. – Csáki B., Varga J., Simonka R., Mezei B. (Daróczi P.), Angyal N. (Tábori Á.), Hudák M., Zámbó D., (Ács) Pallai G., Somogyi T. (Bodnár Z.), Szilágyi Á. (Papp Cs.) Edző: Piskóti Zsolt. Küzdelmes mérkőzésen a hajrában csikarta ki a győzelmet a vendégcsapat. Gól: Somogyi T.

Unchiás Rémusz: – Döntetlenszagú mérkőzésen maradtunk alul. Sok sikert kívánok az Újfehértónak!

Piskóti Zsolt: – Nagyon értékes három pontot szereztünk egy roppant szervezett, masszív csapat ellen. A fiúknak hatalmas dicséret, mert egész mérkőzésen fegyelmezettek voltak és végig hittek a győzelemben. Ezzel a győzelemmel kívánunk boldog születésnapot elnökünknek Matévi Csabának!

Balkány–Nyírmeggyes 3–1 (2–0)

Szakoly, 153 néző, v.: Kondor M. Balkány: Szalánczi Z. – Sándor H., Kertész M. (Tóth E.), Haller R. (Molnár Sz.), Mercs J., Tőkés T., Németi M., Pallai B., Kerecsen J., Mányi B., Selymes T. (Újvári G.). Edző: Mirgai László. Nyírmeggyes: Zán K. – Nagy Zs., Török G., Ács Sz., Székelyi N. (Hadadi K.), Takács S., Preg I., Folytán Z. (Domokos M.), Gönzör P. (Éles B.), Csatári Á. (Murányi S.), Molnár T. Edző: Kovács László. Gól: Haller R. 2, Kerecsen J., illetve Ács Sz. (11-esből). Kiállítva: Takács S.

Mirgai László: – Az első félidőben kontrolláltuk a játékot, két szép gólt szereztünk, akár még több is lehetett volna. A szünet után fiatal csapatom kicsit visszavett a tempóból, talán elfáradtunk, viszont így is kidolgoztunk három ziccert, amiből egyet sikerült berúgni. Gratulálok a srácoknak!

Kovács László: – Olyan eredmény született, amilyen a csapat jelenlegi hozzáállása. Felelőtlen hibákat követtünk el a mérkőzés közben, többek közt a kiállítás is ilyen volt.

Kemecse–Csenger 4–3 (1–1)

Kemecse, 152 néző, v.: Fehér Á. Kemecse: Baráth B. – Kovács I., Hadházi D. (Szaffián Sz.), Boda B., Majoros Á., Ádám D. (Mészáros M.), Phrakonkham, Hokk Á. (Sándor D.), Balogh G. (Szilágyi D.), Hokk B., Törő D. (Csáki P.). Edző: Resán Attila. Csenger: Sas I. – Popovics N., Nagy M., Csorvási Á., Antal R., Barcsay M., Nyéki K., Osváth S., Lengyel M., Bence L. (Jónás G.), Szedlacsek Á. (Henkel). Edző: Barcsay István. Fordulatos, izgalmas mérkőzésen kerekedett felül a hazai csapat. Gól: Csáki P. 2, Hokk B., Ádám D., illetve Lengyel M. 2, Barcsay M.

Resán Attila: – Beleültünk most is a ringlispílbe, de most sikerült jól leszállni róla!

Barcsay István: – Kétszer is vezettünk a mérkőzés során, sajnos, megfiatalított csapatunkkal nem tudtuk megtartani az előnyt.

Nyírbátor–Tarpa 2–3 (2–2)

Nyírbátor, 114 néző, v.: Tomori P. Nyírbátor: Borkó J. – Szabó M., Sőre P., Bakó T. (Czerula Zs.), Nógrádi S., Lukács B. (Pálvölgyi B.), Varga B., Erdei Z., Hegedűs T., Török I. (Medve M.), Lukács T. Játékos-edző: Erdei Zoltán. Tarpa: Halcsitszki – Gál R. (Tupik), Dolináj P. (Zajka), Bodan (Savkin), Hilka, Romancsuk (Kabály), Barta K., Kofel, Herman, Kosztik, Lovincsuk (Moticska). Edző: Lutko Oleh, Rozman Sándor. A tarpai csapat – minden idők egyik leggyorsabb góljával – a kezdés után hét másodperccel (!) megszerezte a vezetést. Mégpedig stílusosan a hetes számmal játszó, Mihajlo Bodan villanásával. Gól: Erdei Z. (11-esből), Török I., illetve Bodan, Barta K., Moticska.

Erdei Zoltán: – Küzdelmes mérkőzésen úgy gondolom, rászolgáltunk volna legalább az egy pontra. Sajnos, az első félidőben két egyéni hibából kaptunk gólokat, ami nem fért bele.

Rozman Sándor: – Megítélésem szerint mindkét csapat meglehetősen pontatlanul futballozott, viszont egy helyzettel többet értékesítettünk, ezért győzelemmel tudtunk távozni. A végén lezárhattuk volna a meccset, de el kell ismerni, akár fordíthatott is volna a Bátor. További sok sikert a hazaiaknak!

Kállósemjén–Mátészalkai MTK 1–0 (1–0)

Kállósemjén, 404 néző, v.: Takács A. Kállósemjén: Ovszijenko – Lakatos B., Marozsán Zs., Kornutjak, Szabó I., Pekk T., Fodor A. (Törtei T.), Hamza T. (Bodnár L.), Danó (Lakatos J.), Lakatos L. (Vass I.), Gömze A. Játékos-edző: Ovszijenko Volodimir. Mátészalka: Szilágyi P. – Szántó Z. (Szabó D.), Huszti P. (Hevele M.), Sárosi M. (Lyáh A.), Csáki J. (Virág J.), Gergely M., Magyari M., Bodó L., Budaházi L., Fejes J., Szokolai M. Edző: Kiss Tamás. Gól: Gömze A.

Gáll László egyesületi elnök: – Minden úgy történt, ahogy elterveztük, Össességében azt gondolom, végig mi domináltunk, nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, amiből akár többgólos győzelem is összejöhetett volna, de elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Büszke vagyok a fiúkra és köszönöm nekik ezt alázatos játékot. Köszönjük a szurkolóink támogatását, az első akadályt megugrottuk, megyünk tovább! Most is egy jó csapatnak tartom a Mátészalkát, ugyanakkor Kiss Tamásnak a meccs utáni mondatát felháborítónak és visszataszítónak érzem, mert szerintem nem vagyunk egy hulladék csapat!

Kiss Tamás: – A Semjén bizonyította, hogy nagyon jó csapat, teletűzdelve rutinos és minden hájjal megkent futballistákkal, De úgy érzem, ezen a meccsen abszolút egyenrangú partnerei voltunk, az összképet tekintve rászolgáltunk volna az egy pontra. Bár a Semjén is lezárhatta volna hamarabb a maga javára a mérkőzést, de nekünk is megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre. Azt is látom, nem szabad csüggednünk, mert ha ezen úton haladunk és dolgozunk tovább, akkor rengeteg örömet fogunk még szerezni szurkolóinknak.

Nyírbéltek–Nyíregyháza Spartacus II. 2–1 (1–1)

Nyírbéltek, 220 néző, v.: Paráda. Nyírbéltek: Ritl R. – Ricsei F., Lukács L., Bákai B. (Nemes Z.), Boldizsár E., Szabó S., Jónucz D., Gyarmati S., Sárga Zs., Orosz E., Fleisz Zs. (Kerekes M.). Edző: Körmös Miklós. Nyíregyháza Spartacus II.: Talián – Kardos (Cseh N.), Herczku, Szűcs, Tagai (Vámos), Nagy G. (Garda D.), Girdán (Tangel), Torkos, Oláh B., Sógor (Gönczör R.), Ferencz. Edző: Tudja Dávid. Gól: Fleisz Zs., Szabó S., illetve Torkos M. (11-esből)

Körmös Miklós: – Ma nem csak fegyelmezetten játszottunk, hanem helyenként jól is. Úgy érzem, megérdemelt a győzelmünk, ezért csak gratulálni tudok a srácoknak. További sok sikert a Szparinak!

Tudja Dávid: – Az egész mérkőzésen nem találtuk a játék ritmusát, sajnos, ezt fokozta, hogy hátul két elkerülhető gólt kaptunk. A hazaiak végig lelkesen küzdöttek, gratulálunk nekik és további sok sikert nekik.

 


Tabella:

1. BALKÁNYI SE 1 1 0 0 3 1 2 3
2. KEMECSE SE 1 1 0 0 4 3 1 3
3. TARPA SC 1 1 0 0 3 2 1 3
4. NYÍRBÉLTEK KSE 1 1 0 0 2 1 1 3
5. KÁLLÓSEMJÉN SE 1 1 0 0 1 0 1 3
6. ÚJFEHÉRTÓ SE 1 1 0 0 1 0 1 3
7. IBRÁNY SE 1 0 1 0 1 1 0 1
8. MÁNDOK VSE 1 0 1 0 1 1 0 1
9. NAGYECSED RSE 1 0 1 0 0 0 0 1
10. NAGYHALÁSZI SE 1 0 1 0 0 0 0 1
11. CSENGER FC 1 0 0 1 3 4 -1 0
12. NYÍRBÁTORI LSE 1 0 0 1 2 3 -1 0
13. NYÍREGYHÁZA II. 1 0 0 1 1 2 -1 0
14. VÁSÁROSNAMÉNY 1 0 0 1 0 1 -1 0
15. MÁTÉSZALKAI MTK 1 0 0 1 0 1 -1 0
16. NYÍRMEGGYES SK 1 0 0 1 1 3 -2 0

 

  Fel Következő