7. forduló (2022.09.24-25.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Ibrány SE Tarpa SC
Nyír Wetland Megyei I. o.

2022.09.25. 15:00


Kató István, az Ibrány edzője: – Nagyon jó csapat érkezik hozzánk, mi sem vagyunk rosszak, de kiválóak sem. Eddig csak döntetlen eredményekre futotta, nyerni még nem tudtunk, itt a lehetőség, a labda gömbölyű…

   

Bubis Iván, a Tarpa edzője: – Jó úton haladunk, egyre jobban kezd összeállni a csapat. Próbáljuk a saját játékunkat játszani, nem az ellenféllel foglalkozunk. Minden meccsre ugyanúgy készülünk, mintha egy döntőt játszanánk. Ibrányban is ezt fogjuk tenni és győztesen szeretnénk hazatérni.

További mérkőzések:

Szombat

Mándok (5.)–Csenger (7.)

Dolhai Máté, a Mándok edzője: – A csengeri csapat a második legtöbb gólt szerezte eddig a mezőnyben, elég imponáló a teljesítményük és rutinban sem szenvednek hiányt. Mindezek ellenére hazai pályán szeretnénk a szurkolóinkat mi is kiszolgálni és győzelemmel megörvendeztetni. A korai kezdés ellenére reméljük, szép számú közönség látogat majd ki a meccsre.

Barcsay István, a Csenger edzője: – Hátha igaz lesz a mondás, korán kelünk és aranyat, vagyis három pontot lelünk. Azt is fontos megjegyezni: köszönjük a mándoki egyesületnek, hogy hozzájárult az időpont módosításhoz, mivel több játékosunkat, illetve vezetőket is érint a szombat délutáni szalagavató ünnepség.

(A mérkőzés 10 órakor kezdődik)

Austria Juice-Vásárosnamény (11.)–Nagyecsed (14.)

Unchiás Rémusz, a Vásárosnamény edzője: – Istenigazából akkor ér valamit a csengeri bravúrgyőzelem, ha ezúttal is kiteszünk magunkért.

Kósa József, a Nagyecsed edzője: – A Naménynak már két őszi meccsét láttam, függetlenül az eddigi szereplésétől, engem meggyőztek. Sajnos, ez rólunk nem mondható el, nem is a játék, sokkal inkább az eredmények miatt. Jelen pillanatban annyit tudok mondani, hogy szombaton elmegyünk, valahogy kiállunk és lejátsszuk a meccset, mert jelenleg annyi a sérültünk, mint égen a csillag.

Nyírmeggyes (16.)–Nyíregyháza Spartacus II. (4.)

Kovács László, a Nyírmeggyes edzője: – Sokan hangoztatják, hogy a Nyíregyháza nem képvisel olyan erőt, mint az előző szezonban, ennek ellenére igen jól menetel. A múlt hétvégi szabadnapnak köszönhetően ezt a két hetet az edzésmunkának szenteltük, remélem ez a szombati mérkőzés eredményén is látható lesz majd. Mindent meg fogunk tenni a pontszerzés érdekében.

Tudja Dávid, a Nyíregyháza Spartacus II. edzője: – Nagyon nehéz mérkőzésre készülünk. Ellenfelünk nem kezdte jól a bajnokságot, ezért biztos vagyok benne, hogy kettőzött erővel fog küzdeni ellenünk, ráadásul a pálya talajával is meg kell majd birkóznunk. Természetesen nyerni szeretnénk, ehhez maximális koncentrációra és megfelelő motivációra lesz szükségünk.

Mátészalkai MTK (10.)–Újfehértó (1.)

Kiss Tamás, a Mátészalka edzője: – Úgy érzem, a főtáblás szereplés befejezése után számukra most fog igazán indulni a bajnokság. Ráadásul egy bajnokaspiráns csapatot fogadunk, amely remek erőkből áll, ami még jó futballal is párosul. Azzal is tisztában vagyok, hogy csapatunk mire képes, azt a hozzáállást és arcunkat szeretném látni, mint a mándoki, majd az Újpest elleni kupameccsen tapasztaltunk, akkor itthon tarthatjuk a három pontot.

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Először is szeretnék gratulálni a Mátészalkának a szép kupaszerepléshez! Az elmúlt két bajnokin sok hibát követtünk el, amit a héten igyekszünk kijavítani. Nagyon fegyelmezett, koncentrált játékra lesz szükségünk, mert a veretlenségünket nyilván mi sem szeretnénk könnyen adni.

(A mérkőzés 15.30-kor kezdődik)

Vasárnap

Balkány (12.)–Nyírbátor (8.)

Mirgai László, a Balkány edzője: – Ebben a bajnokságban mindenkinek nagyon szüksége van a pontokra, hisz azt lehet mondani, nincs lefutott meccs. Nekünk is vannak gondjaink, ettől függetlenül mindent megpróbálunk a győzelem érdekében. Bízom a srácokban, hogy átérzik a mérkőzés jelentőségét, ebben az esetben kedvező eredményt érhetünk el.

Erdei Zoltán, a Nyírbátor játékos-edzője: – Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, azzal is kalkulálunk, hogy alkalmazkodni kell a körülményekhez, a kisebb méretű szakolyi pályán valószínűleg nem tudjuk a saját játékunkat játszani. Ha az elmúlt hétvégén tapasztalt hozzáállást átmentjük erre a meccsre, akkor úgy gondolom, lehet keresnivalónk – szeretnénk nyerni.

(A mérkőzést Szakolyban rendezik)

Kállósemjén (6.)–Nagyhalász (13.)

Gáll László, a Kállósemjén elnöke: – A múlt hét szombatunkat átgondolva, átértékelve teljesen másként fogunk pályára lépni. Megpróbáljuk közönségünket kárpótolni a legutóbbi meccsen történtekért, minden megteszünk annak érdekében, hogy megszerezzük a három pontot.

Nagy Lajos, a Nagyhalász edzője: – Az elmúlt meccsek, és az élet kicsit átszabják a hétvégi keretünket, viszont a hozzáállásunkat nem tudja megváltoztatni. Szeretnénk kiélezett meccset játszani, olyan meccset, amely után emelt fővel jöhetünk le a pályáról. Ez eredményben mit jelent? Jelentsen bármit is, nem tudom, de az biztos…

Nyírbéltek (9.)–Kemecse (2.)

Körmös Miklós, a Nyírbéltek edzője: – Ha vasárnapra nem szedjük össze magunkat minden tekintetben, akkor a Kemecse ellen kevesek leszünk, mint szúnyog a tapsviharban.

Resán Attila, a Kemecse elnöke: – Kétarcú csapat a Nyírbéltek, ezért látó segítségét kértem, aki azt mondta, hogy élesben menjünk, mert esik és a faszunkat se hagyjuk otthon, mert szükség lesz rá.


 

Tudósítások, eredmények

Ibrány SE–Tarpa SC 0–0

Ibrány, 103 néző, v.: Sípos A. Ibrány: Tóth N. – Bégányi B., Mező P., Molnár Z., Kállai G., Kiss P. (Pápa S.), Nagy E., Szikszay S. (Nagy D.), Buka B., Kecskeméti P. (Horváth N.), Zubora T. Edző: Kató István.

Tarpa: Zenikov – Zajka, Dolináj P., Kobály M. (Kucsinszki), Bodan (Barta K.), Hilka, Romancsuk, Kofel, Herman, Savkin (Prihoda), Lovincsuk. Edző: Bubis Iván.

Kiállítva: Kofel (76. perc).

Küzdelmes mérkőzésen igazságos döntetlen született
Fotó: Ifj. Kulcsár Béla

Kató István: – Küzdelmes mérkőzésen a kapuk nem igazán forogtak veszélyben, a mezőnyben gyűrte egymást a két csapat, így az eredmény igazságosnak mondható.

Bubis Iván: – Az egész mérkőzésen mezőnyfölényben fociztunk, sajnos nem tudtunk eljutni igazi helyzetig, ami annyira bizonyult elegendőnek, hogy idegenből elvittünk egy pontot.


További eredmények:

Austria Juice-Vásárosnamény–Nagyecsed 0–1 (0–1)

Vásárosnamény, 117 néző, v.: Kondor M. Vásárosnamény: Kardos Z. – Géczi I., Bátyi L., Berec G. (Bajusz B.), Szabó R., Illés G., Deskó D., Nagy Á. (Újvári A.), Barta F., Deák M., Orosz F. Edző: Unchiás Rémusz. Nagyecsed: Makó R. – Sarkadi G., Zámbó K., Urbin P. (Tóth G.), Pócsi B., Bulyáki A., Kóka S. (Bulyáki B.), Kóka R., Erdős M., Rácz Zs., Nyíregyházi G. (Hadházi S.). Edző: Kósa József. Gól: Sarkadi G.

Unchiás Rémusz: – Fájdalmas vereséget szenvedtünk – kidolgozott helyzet nélkül.

Kósa József: – Nagy küzdelemben megérdemelt győzelmet arattunk, mégpedig Sarkadi Gergő hatalmas góljával, amit a tévében egy hétig mutogatnának. Gratulálok minden egyes játékosnak, mert most aztán valóban csapatként működtünk.

Nyírmeggyes–Nyíregyháza Spartacus II. 0–1 (0–1)

Nyírmeggyes, 92 néző, v.: Pethő P. Nyírmeggyes: Zán P. – Domokos M. (Preg I.), Nagy Zs., Török G., Éles B., Székelyi N. (Batizi-Pócsi N.), Máté G. (Hornyák Zs.), Ács Sz., Szondi R. (Gönczör P.), Molnár T., Hadadi K. Edző: Kovács László. Nyíregyháza Spartacus II.: Talián L. – Herczku A., Csősz R. (Hunyadi B.), Oláh B. (Erdei M.), Kardos K. (Vámos G.), Kovács Á. (Ferencz B.), Torkos M. (Batta G.), Tagai A., Nagy G., Girdán L., Szücs D. Edző: Tudja Dávid. Egy korai gól döntött a Szpari II. javára. Gól: Kovács Á.

Kovács László: – Úgy gondolom, nem vallottunk szégyent a bajnoki címvédővel szemben, sajnos, a pontszerzés így is elmaradt. További sok sikert a Nyíregyházának!

Tudja Dávid: – Úgy kezdtük a meccset, ahogy terveztük, gyorsan vezetést tudtunk szerezni, majd lőttünk két kapufát és három ziccerünk kimaradt. Éppen ezért egy könnyű mérkőzésből – az eredményt tekintve – végig szoros csatát produkáltunk, de úgy gondolom, győzelmünk megérdemelt.

Korábban játszották:

Mándok–Csenger 1–2 (0–2)

Mándok, 72 néző, v.: Lipcsei M. Mándok: Lőrincz Zs. – Nardai N., Köblös B., Jánvári D., Koszta Z., Lusánszki L. (Listván D.), Gyüre T. (Bugyi B.), Baglyos L., Lakatos B., Molnár Zs. (Ari A.), Cservenyák T. (Krajnyák Zs). Edző: Dolhai Máté. Csenger: Sas I. – Popovics N., Nagy M., Csorvási Á., Jónás G., Antal R., Barcsay M., Nyéki K., Osváth S. (Lengyel M.), Mészáros T., Bence L. (Szedlacsek Á.). Edző: Barcsay István. A csengeriek három játékosa, plusz Barcsay István edző-iskolai igazgató számára alighanem virágos hangulatban telik majd a délutáni szalagavató, emiatt kezdődött az eredeti időpontnál jóval korábban a találkozó. Gól: Gyüre T., illetve Barcsay M., Nagy M.

Dolhai Máté: – Gratulálok a Csengernek a győzelemhez, csapatként, egyszerűen focizva, kellő alázattal állt a játékhoz és ezzel megnyerte a mérkőzést. Sajnos, ez a meccs nagy részében nálunk hiányzott.

Barcsay István: – Esetünkben igaz a mondás, ki korán kel, három pontot lel. Az első félidő a miénk volt, a másodikban viszont a hazaiak rátettek egy lapáttal, ebből jó mérkőzés kerekedett. Gratulálok a fiúk teljesítményéhez, ez igazi férfi munka volt.

Mátészalkai MTK–Újfehértó 2–2 (2–0)

Mátészalka, 212 néző, v.: Veres J. Mátészalka: Szilágyi P. – Szántó Z. (Szokolai M.), Huszti P. (Hevele M.), Sárosi M. (Lyáh A.), Csáki J., Gergely M. (Drabik M.), Magyari M., Bodó L., Gergely B. (Paragh M.), Budaházi L., Fejes J. Edző: Kiss Tamás. Újfehértó: Nagy M. – Varga J. (Szilágyi Á.), Ács Á. (Bencze Z.), Simonka R., Mezei B., Angyal N., Hudák M., Papp Cs. (Torma T.), Zámbó D., Pallai G., Somogyi T. Edző: Piskóti Zsolt. A hazaiak kétgólos előnye nem tartott ki, a szívósan küzdő vendégek egyenlítettek. Gól: Szántó Z., Sárosi M., illetve Szilágyi Á., Simonka R.

Kiss Tamás: – A mérkőzés összképét tekintve igazságosnak mondható a döntetlen, hisz mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei a gólszerzésre. Mégis csalódott vagyok, mert kétgólos előnyt engedtünk ki a kezünkből, mindemellett a második félidőben mutatott játék közel sem az volt, amit megbeszéltünk, ennek következménye, hogy az Újfehértót visszahoztuk a meccsbe.

Piskóti Zsolt: – Hasba szúrtuk szépen magunkat és ezzel nem a szalkaiakat akarom megbántani. Egész egyszerűen ez nem fér bele, hogy három hete az első félidőben, mintha pályán se lennénk. Ráadásként ezt még azzal is tetőzzük, hogy a helyzeteinket rendre kihagyjuk. Rangadóhoz méltó játékvezetést kaptunk és azt gondolom, közönség szórakoztató mérkőzés volt.

Balkány–Nyírbátor 3–3 (1–0)

Szakoly, 100 néző, v.: Szilágyi Cs. Balkány: Kanócz B. – Fedor T., Haller R., Tóth E. (Vasas T.), Selymes T., Tőkés T, Németi M., Pallai B., Kertész M. (Újvári G.), Kerecsen J., Mányi B. Edző: Mirgai László. Nyírbátor: Kiss B. – Nógrádi S. (Nagy T.), Szabó M., Hegedűs T., Kovács G., Seres P. (Sitku Á.), Varga B., Lukács T. (Czerula Zs.), Danó M. (Pálvölgyi B.), Bakó T. (Erdei Z.), Török I. Játékos-edző: Erdei Zoltán. Gól: Kerecsen J. 2 (egyet 11-esből), Vasas T.,  illetve Török I. 2 (egyet 11-esből), Németi M. (öngól). Kiállítva: Kovács G.

Mirgai László: – Az első félidőben nagyszerűen futballoztunk, az ellenfélnek helyzetet sem engedtünk, kettő null talán fiatal játékosaink elhitték, hogy megvan a meccs. A folytatásban a semmiből kaptunk két gólt, megzavarodtunk, bejöttek a magas bátori játékosok, ezt kihasználva, nagy bedobással veszélytettek, amiből összehoztunk egy öngólt. A hosszabbítás utolsó pillanatiban sikerült egyenlíteni, azt gondolom, egyik fél sem lehet elégedett az egy-egy ponttal, mert mindkét csapatnak megvolt az esélye a győzelemre. Győzelemmel szerettük volna elnök úrat és feleségét köszönteni, ez elmaradt, de nagyon sok boldogságot kíván nekik az egész csapat!

Erdei Zoltán: – Számomra az első félidei játékunk értékelhetetlen volt, a másodikban viszont – az emberhátrány dacára – akarásban és játékban is az ellenfél fölé tudtunk kerekedni. Ezzel a hozzáállással meg tudtuk fordítani a mérkőzést. Sajnos, saját bőrünkön tapasztalhattuk, hogy egy meccs addig tart, amíg a bíró le nem fújja.

Kállósemjén–Nagyhalász 4–2 (2–1)

Kállósemjén, 329 néző, v.: Vitkai. Kállósemjén: Ovszijenko – Szabó I. (Bodnár L.), Kornutjak (Lakatos L.), Pekk T., Marozsán (Vass), Törtei (Docsa), Hamza, Danó, Lakatos B., Fodor A., Gömze (Gyulai). Játékos-edző: Ovszijenko Volodimir. Nagyhalász: Kőrösi N. – Varga B., Tóth L., Tanyi A., Mészáros T. (Bajusz M.), Kató I., Kölcsi A. (Dócs D.), Babják Cs. (Kerekes B.), Simon D., Borbély M., Oláh L. Edző: Nagy Lajos. Gól: Hamza 2, Danó, Gyulai, illetve Kölcsi A., Oláh L. Ifi: 0-3

Gáll László egyesületi elnök: – Gratulálok a csapatnak, ez a hozzáállás számomra már elfogadható, viszont akadtak hibák, amiket a következő meccsig szerintem ki fogunk tudni javítani. Külön örülök, a sérülésből felépült Gyulai József sikeres visszatérésének. Köszönjük szépen a magas színvonalú biztatást szurkolóinktól.

Nagy Lajos: – Sikerült szoros, jó meccset játszanunk, emelt fővel vonulhattunk le a semjéni katlanból. Nem volt ez rossz, de a jó sem itt kezdődik. Gratulálunk az ificsapatunk újabb győzelméhez.

Nyírbéltek–Kemecse 3–2 (0–2)

Nyírbéltek, 57 néző, v.: Kosztyu J. Nyírbéltek: Ritli – Ricsei F., Bákai B. (Kerekes M.), Boldizsár E. (Sárga B.), Szabó S., Jónucz D., Gyarmati S., Hóhágyi A., Orosz E., Szabó Á., Fleisz Zs. (Nemes Z.). Edző: Körmös Miklós. Kemecse: Kopasz J. – Kovács I. (Hokk Á.), Sándor D., Törő D. (Csáki P.), Majoros Á., Ádám D., Szaffián Sz., Szilágyi D. (Hadházi D.), Balogh G., Phrakonkham (Bárdos A.), Hokk B. (Szűcs F.). Edző: Resán Attila. Gól: Orosz E., Jónucz D., Szabó Á., illetve .Ádám D., Hokk B.

Körmös Miklós: – Az első félidőt átaludtuk, igaz, rögtön a kezdés után gólt kaptunk, ami megzavarta a csapatot, majd a szünet előtt még nagyobb hátrányba kerültünk. A szünetben tudtuk rendezni a sorokat, és úgy érzem, a második félidőben mutatott játékkal megérdemelten fordítottunk. Gratulálok a srácoknak és további sok sikert a Kemecsének!

Resán Attila: – Hoztunk mindent, de így is kevés volt.

 


Tabella:

1. NYÍREGYHÁZA II. 7 4 2 1 15 5 10 14
2. ÚJFEHÉRTÓ SE 6 4 2 0 14 4 10 14
3. TARPA SC 7 4 1 2 19 8 11 13
4. KÁLLÓSEMJÉN SE 7 4 1 2 13 7 6 13
5. KEMECSE SE 6 4 1 1 14 9 5 13
6. CSENGER FC 7 4 0 3 20 14 6 12
7. MÁNDOK VSE 6 3 2 1 15 9 6 11
8. NYÍRBÉLTEK KSE 7 3 1 3 12 15 -3 10
9. NYÍRBÁTORI LSE 6 2 2 2 12 14 -2 8
10. NAGYECSED RSE 7 2 2 3 4 10 -6 8
11. MÁTÉSZALKAI MTK 5 2 1 2 8 4 4 7
12. BALKÁNYI SE 7 2 1 4 11 21 -10 7
13. VÁSÁROSNAMÉNY 7 2 0 5 14 21 -7 6
14. NAGYHALÁSZI SE 7 1 1 5 8 20 -12 4
15. IBRÁNY SE 6 0 4 2 4 11 -7 4
16. NYÍRMEGGYES SK 6 0 1 5 9 20 -11 1

 

  Fel Következő