9. forduló (2022.10.08-09.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Ibrány SE Nagyhalászi SE
Nyír-Wetland Megyei I. osztály
2022.10.09. 15:00

Kató István, az Ibrány edzője: – Nehéz helyzetben van mindkét csapat, igazából csak a három pont megszerzésével tudna javítani. Nem egyszerű feladat elé nézünk, de nekünk most már nem maradt más lehetőség, mint a menekülés a győzelembe.

   

Nagy Lajos, a Nagyhalász edzője: – A mai világban meg kell becsülni azon drukkereket, akik kimennek hétvégenként meccset nézni. Az Ibrány–Nagyhalász mérkőzés, fordított leosztásban egyaránt, az ország legjobb hangulatú rangadói közé tartozik, Tirpakisztán második számú derbije. Még mindig ez a párosítás, amelyért megéri két lángost kiosztani a települések művházai mögött. Megfelelően hangolódunk, bízom benne, hogy a meccs végén a mi Kató Pistánk fog jobban örülni.

További mérkőzések:

Szombat

Austria Juice-Vásárosnamény (10.)–Nyírbátor (11.)

Unchiás Rémusz, a Vásárosnamény edzője: – Reménykedem abban, hogy meg tudjuk ismételni a Tarpán nyújtott teljesítményt, ebben az esetben optimisták lehetünk, másra nem is akarok gondolni.

Erdei Zoltán, a Nyírbátor edzője: – Szeretnénk most már a pontjaink számát gyarapítani, ami tudom, nem lesz egyszerű a jól kontrázó Namény otthonában.

Mátészalkai MTK (13.)–Csenger (6.)

Kiss Tamás, a Mátészalka edzője: – Nincs mese, hétvégén egyetlen eredmény elfogadható számunkra, csak is győzelem!

Barcsay István, a Csenger edzője: – A nyáron megerősödött Szalkával játszunk, amelynek eddigi szereplése nem téveszt meg minket. Reméljük, fiataljaink fel fognak nőni a feladathoz és eredményesen tudunk teljesíteni.

Nyírmeggyes (16.)–Nagyecsed (9.)

Kovács László, a Nyírmeggyes edzője: – Sajnos, egyre kevesebb idő marad, hogy gyarapítsuk a pontjaink számát. Az előző fordulóban az utolsó pillanatban csúszott ki a kezünkből a győzelem. Remélem hétvégén hazai környezetben sikerül megszerezni az első győzelmünket. Nem lesz könnyű dolgunk, mivel úgy néz ki, az Ecsed elkapta a fonalat.

Kósa József, a Nagyecsed edzője: – Mindegy ki mit mond, függetlenül a jelenlegi helyezésétől nagyon veszélyes meggyesi csapathoz látogatunk. Biztosan jót tett lelküknek a legutóbbi idegenben szerzett pont, ezért nekünk is fel kell készülni minden eshetőségre. Azt is tudom, a hazaiak mindent el fognak követni a siker érdekében, és persze, mi sem ülhetünk a babérjainkon, hiszen nagyon beragadtunk a rajtnál, ezért szeretnénk feljebb kapaszkodni a tabellán. Ehhez fegyelmezett, odaadó játékot várok a csapattól.

Mándok (8.)–Tarpa (5.)

Dolhai Máté, a Mándok edzője: – A Tarpáról úgy gondolom, mindenki tudja, hogy komoly munkát végeznek. Minden csapatnak meg kell ellenük szenvedni, amely eredményes akar lenni. Sajnos, nálunk az elmúlt hetek mutatott játéka nem volt az igazi, azon vagyunk, hogy ezt a formát magunk mögött hagyjuk. A csapat is erre vágyik és az öltöző hangulata is jó. Bizakodó vagyok a hétvégével kapcsolatban.

Bubis Iván, a Tarpa edzője: – Az elmúlt két bajnoki sajnos, nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Megpróbáltuk a héten átbeszélni a dolgokat és ennek megfelelően készülni. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy győztesen hagyjuk el a pályát.

Nyíregyháza Spartacus II. (1.)–Újfehértó (2.)

Tudja Dávid, a Nyíregyháza Spartacus II. edzője: – Ismét egy olyan csapattal találkozunk, amely komoly célokkal vágott neki a bajnokságnak. Szeretnénk a hétvégén egy színvonalas, jó iramú mérkőzést játszani, ahol mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy nyerjünk.

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – A múlt héten elveszítettük veretlenségünket, viszont nincs idő a szomorkodásra. Nagyon komoly játékerőt képviselő csapat ellen lépünk pályára. A jelenlegi tabella alapján ez egy rangadó, ezért minden játékostól maximális teljesítményt és hozzáállást várok el.

(A mérkőzést Örökösföldön rendezik)

Vasárnap

Balkány (12.)–Kemecse (4.)

Mirgai László, a Balkány edzője: – A Kemecsét többször láttam, számomra a mezőny legjátékosabb csapata. Éppen ezért tudjuk, nem mi vagyunk az esélyesek, ugyanakkor a sok hiányzó ellenére mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy helytálljunk, meglátjuk, ez mire lesz elég.

Resán Attila, a Kemecse elnöke: – Remélem, a vénasszonyok nyara derűt hoz a lelkünkbe az elmúlt borús hetek után.

(A mérkőzést Szakolyban rendezik)

Kállósemjén (3.)–Nyírbéltek (7.)

Gáll László, a Kállósemjén elnöke: – A hétvégén egy jó formában lévő csapatot fogadunk, de számunkra akkor sem lehet más cél, mint a győzelem megszerzése.

Körmös Miklós, a Nyírbéltek edzője: – Nem lesz egyszerű feladatunk Semjénben, már csak azét sem, mert sok a sérült, beteg játékos, de remélem, hétvégére összeszedjük magunkat és jó meccset tudunk vívni.


Tudósítások, eredmények

Ibrány SE–Nagyhalászi SE 5–0 (2–0)

Ibrány, 411 néző, v.: Pethő P.

Ibrány: Tóth N. – Bégányi B. (Pápa Sz.), Mező P. (Sustyák D.), Kállai G., Szikszay S. (Blága T.), Nagy D., Buka B., Jeddi B., Kecskeméti P. (Bészély G.), Horváth N. (Kiss P.), Zubora T. Edző: Kató István.

Nagyhalász: Kőrösi N. – Varga B., Tóth L., Tóth G., Kató I., Kölcsi A., Korsoveczki A. (Bajusz M.), Simon D. (Kerekes B.), Rőth A., Borbély M., Oláh L. Edző: Nagy Lajos.

A megyei futball legpatinásabb összecsapása gyors hazai góllal, majd a halászi csapat kulcsjátékosa, Korsoveczki Attila sérülésével folytatódott, akit hordágyon kellett levinni a pályáról. A vendégek még a szünet előtt újabb kényszerű cserére szorultak, mindemellett tovább növelte előnyét az Ibrány, amikor pedig a második félidő elején Bégányi Balázs, kisvártatva pedig Szikszay Sándor is betalált – eldőlt a mérkőzés.

Gól: Nagy D., Jeddi B. (11-esből), Bégányi B., Szikszay S., Buka B.

Kiállítva: Rőth A.

Jeddi Béla értékesített 11-ese
(Video: Ifj. Kulcsár Béla)

Buka Bence fejjel szerezte az ibrányi csapat ötödik gólját
(Video: Ifj. Kulcsár Béla)

Kató István: – Dicséret illeti a csapatot, minden játékos megdolgozott az első győzelemért. A Halásznak további sok sikert kívánok!

Nagy Lajos: – Először is szeretnénk jobbulást kívánni két súlyosan megsérült játékosunknak! Negyedóra alatt két meghatározó játékost elveszteni nem egy kellemes dolog, ennek ellenére „rakhattunk volna” fordulópontokat a mérkőzésbe. Becsapva érzem magam, azt gondolom, ez a történet számomra véget ért. Gratulálok az Ibránynak és további sok sikert a Halásznak!

 


További eredmények:

Austria Juice-Vásárosnamény–Nyírbátor 0–2 (0–1)

Vásárosnamény, 104 néző, v.: Bíró Cs. Vásárosnamény: Kardos Z. – Géczi I., Bátyi L., Veréczy E., Berec G. (Illés G.), Szabó R., Deskó D., Nagy Á. (Deák M.), Kopor A., Barta F. (Újvári A.), Orosz F. Edző: Unchiás Rémusz. Nyírbátor: Borkó J. – Czerula Zs. (Magyar G.), Kovács G., Nagy T. (Török I.), Szabó M., Sőre P., Bakó T., Lukács B. (Medve M.), Varga B., Sitku Á. (Erdei Z.), Hegedűs T. Játékos-edző: Erdei Zoltán. Gól: Géczi I. (öngól), Bakó T.

Unchiás Rémusz: – Kicsit úgy érzem, mintha hazai pályán el lennénk átkozva. Tulajdonképpen helyzet nélkül kaptunk két gólt, a második félidőt végignyomtuk, sajnos, nem sikerült gólt szerezni.

Erdei Zoltán: – Gratulálok a csapatnak, mert azt, amit az öltözőben megbeszéltünk, maradéktalanul betartva úgy játékban, mint akarásban megvalósította.

Mátészalkai MTK–Csenger 2–0 (0–0)

Mátészalka, 166 néző, v.: Dobos J. Mátészalka: Szilágyi P. – Szabó D., Szántó Z. (Magyari M.), Hevele M. (Farkas Z.), Lyáh A. (Szokolai M.), Huszti P., Gergely M. (Drabik M.), Bodó L., Gergely B., Budaházi L. (Csáki J.), Fejes J. Edző: Kiss Tamás. Csenger: Sas I. – Popovics N., Csorvási Á., Jónás G. (Katona P.), Oláh E. (Szedlacsek Á.), Barcsay M., Nyéki K., Osváth S., Gaál K. (Lengyel M.), Mészáros T., Bence L. Edző: Barcsay István. Gól: Bodó L., Huszti P.

Kiss Tamás: – A mérkőzés előtt annyit terveztünk, hogy ezúttal a három pont megszerzése a legfontosabb feladat. Ezt teljesítettük, amiért jár a gratuláció a fiúknak.

Barcsay István: – Sajnos, nem tudtunk felnőni a feladathoz, ettől sokkal több kell, hogy pontot, pontokat szerezzünk.

Nyírmeggyes–Nagyecsed 1–1 (0–1)

Nyírmeggyes, 87 néző, v.: Goneth B. Nyírmeggyes: Schupler Sz. – Nagy Zs., Török G., Domokos M. (Murányi S.), Éles B., Batizi-Pócsi N., Máté G., Ács Sz., Szondi R. (Gönczör P.), Molnár T., Hadadi K. Edző: Kovács László. Nagyecsed: Sarkadi Zs. – Sarkadi G., Nyíregyházi G., Pócsi B., Bulyáki A., Kóka S. (Hadházi S.), Kóka R., Terdik Zs. (Bulyáki B.), Urbin P., Erdős M., Rácz Zs. Edző: Kósa József. Gól: Török G., illetve Pócsi B.

Kovács László: – Sajnos, játékosaim későn hitték el, hogy ezt a mérkőzést meg lehet nyerni, a lehetőségeinkkel nagyon rosszul sáfárkodtunk, a végén pedig még örülni kellett az egy pontnak is. További sok sikert az Ecsednek!

Kósa József: – Borzasztó rossz mérkőzésen az utolsó utáni pillanatban gólt kapni iszonyúan rossz érzés. Tudom, a hazaiaknak ez győzelemmel ért fel, mi viszont, sajnos, a döntetlennel megint elszúrtuk a felzárkózás esélyét.

Nyíregyháza Spartacus II.–Újfehértó 0–2 (0–0)

Örökösföld, 267 néző, v.: Tomori P. Nyíregyháza Spartacus II.: Talián L. – Herczku A., Kardos K. (Vámos G.), Hunyadi B., Gönczör R., Torkos M. (Erdei M.), Girdán L. (Tangel L.), Oláh B., Nagy G. (Légrádi M.), Batta G. (Cseh N.), Tagai A. Edző: Tudja Dávid. Újfehértó: Nagy M. – Csáki B., Simonka R., Varga J. (Torma T.), Mezei B., Angyal N., Hudák M., Papp Cs. (Zámbó D.), Pallai G., Somogyi T. (Tábori Á.), Ács Á. (Szilágyi Á.). Edző: Piskóti Zsolt. A forduló rangadóján nagyon értékes győzelmet aratott az Újfehértó, amelynek második gólját csaknem negyven méterről szerezte Somogyi Tibor. Gól: Ács Á., Somogyi T.

Tudja Dávid: – A mérkőzésen végig meddő mezőnyfölényben futballoztunk, ellenfelünk gyermeteg hibáinkat kihasználta, így nyerni tudott.

Piskóti Zsolt: – Sikerült kijavítanunk az elmúlt hetek pontvesztéseit. Ez egy igen nagy győzelem egy nagyon erős és szervezett csapat otthonában. Somogyi Tibike parádés góljához külön gratulálok! A csapat a győzelmet Torma Tamásnak ajánlja, egyben sok sikert kívánunk külföldi munkájához! Köszönünk mindent, Jenki!

Mándok–Tarpa 0–0

Mándok, 124 néző, v.: Kondor M. Mándok: Lőrincz Zs. – Nardai N., Ari A. (Listván D.), Köblös B., Koszta Z., Gyüre T., Baglyos L., Lakatos B., Molnár Zs., Jánvári D., Cservenyák T. (Lusánszki L.) Edző: Dolhai Máté. Tarpa: Zenyikov – Zajka, Kofel, Hilka, Lovrincsuk, Dolináj P., Barta K. (Kobály M.), German, Savkin (Bodan), Moticska (Kosztik), Romancsuk. Edző: Bubis Iván. Kiállítva: Gyüre T.

Dolhai Máté: – Az első félidei langyoskodás után megint egy jobb második félidő jött. Mondhatnám, igazságos döntetlen született, volt itt is, ott is nagy helyzet. Azonban a játékvezetés mellett nem tudok elmenni szó nélkül… Nem itt megyei első osztályban kellene megtanulniuk a szabályokat. Főleg nem olyan meccsen, ahol amúgy is szikrázó a játék. Mindenesetre sok sikert neki a továbbiakban, remélem korrekt értékelést kap és legalább ő tanul belőle. Nekünk sajnos, ez már elúszott és joggal mondhatom az egyértelmű 11-es be nem fújása után, hogy vastagon benne van. Lehet, jó lenne végig járni a ranglétrát, mert a mezt nem elég felvenni.

Bubis Iván: – Nagyon jó iramú mérkőzésen csak a gólok maradtak el. Mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, de ez a kapusok napja volt. Mindkét csapat rászolgált az egy pontra!

Balkány–Kemecse 1–2 (0–1)

Szakoly, 112 néző, v.: Hegedűs Cs. Balkány: Szalánczi Z. – Kerecsen J., Fodor T. (Újvári G.), Selymes T., Tóth E. (Jóni R.), Haller R., Vasas T., Tőkés T., Németi M., Molnár Sz., Pallai B. Edző: Mirgai László. Kemecse: Kopasz J. – Boda B. (Szilágyi D.), Majoros Á. (Mészáros G.), Ádám D., Törő D. (Mészáros M.), Phrakonkham, Kovács I., Hokk Á., Balogh G. (Bárdos A.), Hokk B., Sándor D. Edző: Resán Attila. Gól: Pallai B., illetve Balogh G., Sándor D. (11-esből)

Mirgai László: – Mélységesen fel vagyok háborodva, hogy a második hazai meccsünkön nyúlnak bele a játékvezetők az eredménybe. Harminc éve ismerem Hegedűs sporttársat, de ilyen felkészületlenül még egyszer sem vezetett nekem meccset. Egy egynél olyan 11-est fújt be kezezésre hivatkozva, amit még a vendégkispad és a játékosok is megmosolyogtak, nekünk pedig a 92. percben letaposták a játékosunkat, erre a vendég edzőkolléga is azt mondta, be lehetett volna fújni… Nagyon sajnálom a fiúkat, mert mindent megtettek a pontszerzés érdekében, amit megérdemeltek volna, ezek után viszont kérni fogom az Igazgatóságot, csak borsodi sporikat küldjenek a hazai mérkőzésünkre!

Resán Attila: – Borura derű. Voltak felhők, de csak kisütött a nap.

Kállósemjén–Nyírbéltek 2–1 (2–0)

Kállósemjén, 300 néző, v.: Füleki Cs. Kállósemjén: Ovszijenko – Lakatos B., Pekk T., Kornutjak, Marozsán Zs., Szabó I. (Vass I.), Törtei T., Fodor A., Hamza T. (Papp J.), Danó Zs. (Lakatos J.), Lakatos L. (Gyulai J.). Játékos-edző: Ovszijenko Volodimir. Nyírbéltek: ifj. Körmös M. – Ricsei F., Bákai B., Szabó Á., Szabó S., Gyarmati S., Hóhágyi A., Kerekes M. (Kóka M.), Fleisz Zs., Sárga Zs. (Sárga B.), Jónucz D. Edző: Körmös Miklós. Gól: Hamza T. 2, illetve Fleisz Zs.

Gáll László egyesületi elnök: – Egy jó Béltek ellen játszottunk, ugyanakkor megtévesztő az eredmény, mert nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Helyzeteinket szépen kidolgoztuk, viszont nem tudtuk több góllal befejezni a támadásokat. Gratulálok a csapatnak, köszönjük a szurkolók biztatását, készülünk a jövő hétre. Ezt a győzelmet a csapat édesapám 76. születésnapjára ajánlja fel, aki a kezdőrúgást is elvégezte.

Körmös Miklós: – A srácok nagyot küzdöttek, nem tudom őket elmarasztalni. Sajnos, az idegenbeli átok továbbra is ül rajtunk, jövő hétre rendelek egy jósnőt, aki talán leveszi rólunk a rontást. Gratulálok a Semjénnek és további sok sikert kívánok neki!

 


Tabella:

1. ÚJFEHÉRTÓ SE 8 5 2 1 17 6 11 17
2. NYÍREGYHÁZA II. 9 5 2 2 17 8 9 17
3. KÁLLÓSEMJÉN SE 9 5 2 2 17 10 7 17
4. KEMECSE SE 8 5 2 1 18 12 6 17
5. TARPA SC 9 4 2 3 19 11 8 14
6. CSENGER FC 9 4 1 4 22 18 4 13
7. NYÍRBÉLTEK KSE 9 4 1 4 15 18 -3 13
8. MÁNDOK VSE 8 3 3 2 15 11 4 12
9. NYÍRBÁTORI LSE 8 3 3 2 15 15 0 12
10. NAGYECSED RSE 9 3 3 3 7 11 -4 12
11. MÁTÉSZALKAI MTK 7 3 1 3 11 6 5 10
12. VÁSÁROSNAMÉNY 9 3 0 6 17 23 -6 9
13. BALKÁNYI SE 9 2 2 5 14 25 -11 8
14. IBRÁNY SE 8 1 5 2 10 12 -2 8
15. NAGYHALÁSZI SE 9 1 2 6 10 27 -17 5
16. NYÍRMEGGYES SK 8 0 3 5 12 23 -11 3

 

  Fel Következő