16. forduló (2008.03.09)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

Ibrány (8.)–Balkány (11.)

Vadon Lajos, ibrányi edző: – A héten rengeteget dolgoztunk a sportboltunkban, mert leértékelés volt. A felkészülés alatt is sokat tettünk a csapattal, de nem értékeljük le a Balkányt, amely jól zárta az őszi szezont. Korábban az általam nagyra becsült Mirgai László helyett beugróként voltam edző, ez az első meccsen hivatalosan. A hölgyeknek ingyenes lesz a belépés, szeretnénk őket is megörvendeztetni egy eredményes rajttal.

Selyem Nándor, balkányi edző: – A felkészülésünk jól sikerült, a Stadion Kupán érezhetően fejlődött a csapat. Az őszhöz képest a védelmünk Burikkal erősödött, az átigazolási időszak végén pedig leigazoltuk Majchrovicsot, akiben nagyon bízunk, gólokat várunk tőle tavasszal. Két sérültünk van Ulics és Román személyében. Ibrányban a tisztes helytállás a célunk, amibe beletartozik a pontszerzés is.


Tudósítások, eredmények

Ezúttal nem bírtak egymással a felek Fotó: KM-Sport

Ibrány–Balkány 1–1 (1–1)
Ibrány, 400 néző, v.: Seres. Ibrány: Pintér – Baka, Kántor, Kovács M., Tóth Z., Turóczi, Milka, Szilágyi V., Varga K. (Tóth Zs.), Fekete Á., Marcsek. Edző: Vadon Lajos. Balkány: Petrák – Szabó I., Vass T., Tóth Z., Dán, Rácz, Horváth, Vass Z., Gégény (Majvrhovics), Mikhárdi (Vajda), Batári (Gilányi). Edző: Selyem Nándor.
Paprikás hangulatban kezdődött a találkozó, amit presztízsmeccsnek tekintettek a felek. A korai gólokkal megpezsdült a játék, izgalmasan alakult az első félidő. A második játékrészben jobbára védekeztek a vendégek. A hazaiak nem tudták megszerezni a vezetést, a balkányi kontrák magukban hordozták a gólveszélyt. Reális az iksz. Gól: Fekete Á. (11., tizenegyesből), iletve Gégény (4.). Jó: Baka, Szilágyi V., Turóczi, illetve Petrák, Batári, Vass Z. (Tudósító: Vígh Sándor)
Vadon Lajos: – Tudtam, hogy minden kezdet nehéz. De hogy ennyire!?...
Selyem Nándor: – Maximálisan rászolgáltunk az egy pontra. Helyzeteink alapján közelebb álltunk a győzelemhez.

Nyírmada–Létavértes 5–1 (2–1)
Nyírmada, 250 néző, v.: Sipos A. Nyírmada: Tuza – Fejes, Tóth Sz., Benkő, Danku, Bancsi, Szőke, Németh A. (Katona), Mátyus (Papp), Nagy M., Nagy Sz. (Ponczók). Edző: Szilágyi Bertalan. Létavértes: Szécsi – Tóth (Kiss D.), Jakab, Hajdú, Sárközi, Hadházi, Kónya, Bácsi (Kanál), Korhut, Karacs (Mokánszki), Berecz. Edző: Gyarmati András.
Jól kezdtek a létavértesiek, Berecz révén gólszerzési lehetőségük nyílt, de nem éltek vele. A madaiak kétgólos előnyre tettek szert, majd fokozatosan mezőnyfölénybe kerültek. Mátyus nem csak az ellenfél kapujába, hanem a sajátjába is betalált, ezzel újra nyítottá vált a meccs. Nagy Szabolcs duplájával végképp eldöntötte a három pont sorsát, Szőke koronázta meg a hazaiak produkcióját. Gól: Mátyus (18.), Bancsi (24.), Nagy Sz. (52., 67.), Szőke (62.), illetve Mátyus (45., öngól). Jó: az egész hazai csapat, illetve senki.
Szilágyi Bertalan: – Megleptek bennünket a vendégek, de Tuza a helyén volt. Örülök, hogy így sikerült a tavaszi rajtunk. Amióta az NB III-ban szerepelünk, még nem szereztünk egy meccsen öt gólt.
Gyarmati András: – Gratulálok a nyírmadaiaknak, jobbak voltak.

Volán-Sényő–Berettyóújfalu 2–0 (1–0)
Sényő, 200 néző, v.: Ducsai. Volán-Sényő: Polgári – Dóczi, Puskás, Asztalos, Bárány, Tóth Cs., Márton I., Bodnár (Márton L.), Székely (Orosz), Haburcsák, Nyisztor (Knoblok). Játékos-edző: Rubóczki Tibor. Berettyóújfalu: Jenei – Józsa, Turzó, Trencsényi, Siróczki, Lovas, Csordás, Nagy Z., Ékes, Balogh B. (Kolompár), Sáfár. Edző: Kártik József.
A két jól felkészített csapat mérkőzésén az első félidőben a hazaiak irányítottak, eközben sok helyzetet elhibáztak. Asztalos az év gólját szerezte, úgy talált be, mintha zsinóron húzták volna be a labdát a kapuba. A szépségdíjas gól után a vendégek nagy erőfeszítéseket tettek az egyenlítésért – mindhiába. A hazai kontrákban benne volt az újabb gól, ami az utolsó percben be is következett. Gól: Asztalos (28.), Tóth Cs. (90.). Jó: Dóczi, Asztalos, illetve Jenei, Siróczki, Nagy Z., Turzó.
Rubóczki Tibor: – Az első húsz perc tapogatózó játéka után bombagóllal jutottunk előnyhöz. A második félidőben négy óriási helyzetet elpuskáztunk, végül megérdemelten nyertünk. A győzelmet Pehely Zoltán polgármesternek ajánljuk névnapja alkalmából.
Kártik József: – Az első félidei hazai fölény és a bombagól megtorpantott bennünket. Utána uraltuk a játékot a kontrára berendezkedett ellenfelünkkel szemben. Kevés helyzetünk volt, szerencsével egy pontot elhozhattunk volna. Ugyanakkor el kell ismerni, megérdemelt a sényőiek győzelme.

Mátészalka–Hajdúnánás 0–1 (0–1)
Mátészalka, 100 néző, v.: Kujbus. Mátészalka: Gergely – Mészáros, Makszim, Mos, Kádár, Patály, Rézműves, Molnár, Riskó, Bíró J., Pálfi. Edző: Tóth Zoltán. Hajdúnánás: Balogh Z. – Tar, Kondora, Boros, Bagoly, Horváth (Harsányi), Simicsku, Sóvágó, Szemán P., Szemán I., Berényi. Játékos-edző: Kondora József.
A román légiósok játékengedélye közül csak egy érkezett meg. A szalkaiak Kádár és Pálfi személyében újabb két újoncot avattak. Több ziccerből sem tudtak betalálni, a vendégek viszont gólra váltották egyetlen komolyabb helyzetüket, a tizenegyest.
Gól: Kondora (17., tizenegyesből). Jó: Bíró J., Mos, Kádár, illetve Bagoly, Tar, Simicsku.
Tóth Zoltán: – Hét alapemberemre nem számíthattam, míg az ifi-serdülő vegyes csapattal sem okoztunk csalódást a nézőknek. Egyetlen dolog, csak a gól hiányzott a játékunkból.
Kondora József: – Nem túl jó játékkal, de sikerült visszavágni az őszi vereségért.

Nyíregyháza Spartacus II–Nagyecsed 0–0
Nyíregyháza, 150 néző, v.: Kocsis. Nyíregyháza II.: Tóth N. – Markos (Debróczki), Kántor, Nánási, Cornaci, Farkas, Orgován, Hegedüs, Zabos (Anderka), Nagy D. (Csernák), Meneougong. Edző: Balogh Zoltán. Nagyecsed: Makó – Ricsei, Kovács N. (Bulyáki Z.), Tősér, Szűcs Tamás, Ascsillán, Petrohai, Balogh J., Szarka, Bulyáki A., Bíró Zs. Edző: Berettyán Gábor.
A vendégek számára szokatlan műfüvön rendezték meg a mérkőzést. Noha többet birtokolták a labdát a nyíregyháziak, nem játszottak alárendelt szerepet az ecsediek. Igazságos döntetlen született. Jó: Makó, Balogh J., Szarka, Ricsei, Bíró Zs.
Berettyán Gábor: – Komoly játékerőt képviselő ellenféllel szemben, nagyon fegyelmezetten játszva megérdemelten szereztük meg az egyik pontot.

Nyíradony–Várda SE 0–1 (0–1)
Nyíradony, 300 néző, v.: Radványi. Nyíradony: Perényi – Máté, Mastan, Ruszkai, Terdik, Tóth Gy., Szemán Zs., Kovács T., Balogh (Orosz), Márton (Katona), Solti (Nyika). Edző: Orosz István. Várda SE: Petranics – Deák, Vicickó (Dolhai), Krizán, Baksa, Jánvári, Balogh G., Spekker (Csuka), Balázsi, Kalu (Kerepesi), Cseke. Edző: Kocsis János.
A jelentősen átformálódott nyíradonyiak ellen már az elején kezdeményezőbbek voltak a várdaiak. Sorra alakították ki a gólhelyzeteiket a vendégek, ám azokat elpuskázták. Bő félóra múltán érett góllá fölényük: Vicickó beadását Spekker fejelte a léc alá. Utána kiegyensúlyozottabb lett a játék, bátrabban támadtak az adonyiak. Mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, az eredmény viszont nem változott. Gól: Spekker (35.). Jó: Spekker, Cseke, Deák, Krizán.
Kocsis János: – Igazi csapatként játszottumk. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, azonban ezek nagy része kimaradt. Saját magunknak tettük nehézzé az egyébként megérdemelt győzelmünket.

További eredmények:
Debrecen II–Balmazújváros 3–1 (3–1), Diósgyőr II–Hajdúböszörmény 1–2 (0–0).


Tabella:

1. Debrecen II 16 13 1 2 46–19 40
2. Nyírmada 16 12 1 3 37–19 37
3. Várda SE 16 11 2 3 40–13 35
4. Diósgyőr II 16 10 4 2 36–11 34
5. Nagyecsed 16 10 2 4 32–16 32
6. Nyíregyháza II 16 8 3 5 21–18 27
7. Balmazújváros 16 7 5 4 28–24 26
8. Ibrány 16 8 1 7 28–25 25
9. Hajdúböszörmény 16 6 4 6 25–22 22
10. Volán-Sényő 16 6 3 7 30–25 21
11. Hajdúnánás 16 4 4 8 17–26 16
12. Balkány 16 4 3 9 17–39 15
13. Berettyóújfalu 16 3 3 10 20–33 12
14. Mátészalka 16 3 2 11 11–30 11
15. Létavértes 16 2 3 11 18–38 9
16. Nyíradony 16 – 1 15 14–62 1

 

 


 

Fel Következő