6. forduló (2011.09.24-25.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

 
Baktalórántháza

Ibrány SE
Kezdés: 2011.09.24. 15:00

Baktalórántháza (12.)–Ibrány (16.)

Tóth János, baktalórántházi edző: – A kisvárdai meccsen úgy sikerült az első félidő, ahogy azt régóta vártam, de a helyzetekben hibáztunk, így már sosem tudom meg, hogy mi lett volna az eredmény, ha ezeket értékesítjük. Nagyon bízom benne, hogy a játékosok az értékelést követően levonják a megfelelő tanulságokat, és olyan emberi tartással valamint szakmai hozzáállással várjuk a szombati meccset, ami eredményességhez vezet.

 

Kovács János, ibrányi edző: – A héten rendesen teszik a dolgukat a játékosok, keményen edzenek, bízom benne, hogy ennek nyoma lesz a bajnokin is, bár ahhoz, hogy eredményesek legyünk, nagyobb taktikai fegyelemre lesz szükség, mint legutóbb. Baktán két részletben töltöttem el olyan időszakokat, amelyek sikeresnek mondhatóak és jó szívvel gondolok rájuk vissza, de ettől függetleníteni kell magamat, és szombaton már csak az új csapatom eredményessége érdekel.

Hajrá IBRÁNY!!!!!

 

Szombat:
Tuzsér (13.)–Kótaj (11.)

Szabó István, tuzséri edző: – Az elmúlt mérkőzésen a védekezésünk kaotikus, néha pedig katasztrofális volt. A héten megpróbáltunk rendet rakni a fejekben, és felkészülni egy szikrázóan kemény mérkőzésre amelyen számunkra csak a győzelem az elfogadható eredmény. Janda Tamásra munkahelyi elfoglaltság, Sárkány Gáborra sérülése miatt nem számíthatok.
Csoma Dezső, kótaji edző: – Legutóbb az első félidőben jól játszott a csapat, szünet után pedig ragaszkodtunk az előny megtartásához, de beugrott egy hiba, amit könyörtelenül kihasznált a Nagyecsed. Ahhoz, hogy eredményesek legyünk Tuzséron, az első perctől egészen a lefújásig oda kell figyelni, nagyon fegyelmezetten, pontosan és nagy akarattal kell játszani ahhoz, hogy legalább egy pontot elhozzunk.

Tiszalök (15.)–Sárospatak (14.)
Kovács János, tiszalöki szakosztályvezető: – Tiszalökön a futball kérdése sosem egyszerű, most az edző személye kérdéses nálunk… Ezzel együtt a hétvégi meccs számunkra igen fontos, így nincs más választásunk, nyernünk kell.

Cigánd (5.)–Kemecse (6.)
Mirgai László, kemecsei edző: – A Cigánd nagyon megerősödött, ezzel egyértelműsítette, hogy egy osztállyal feljebb szeretne lépni. Tudjuk, hogy mire számíthatunk, és mi is nagyon készülünk, mert most le is szakadhatunk az élbolytól meg fel is zárkózhatunk az élcsapatokhoz. Utóbbi bravúros győzelem esetén következhet be, ami igen is benne van a fiúkban, hiszen mérkőzésről mérkőzésre rengeteg helyzetet dolgozunk ki, igaz sokat ki is hagyunk. Remélem, hogy a hétvégi rangadón helyzetkihasználásban és a védekezésben is sok lesz a javulás, és akkor sikerülhet az idegenbeli bravúr.

Hajdúszoboszló (4.)–Tiszakanyár (2.)
Koskovits György, tiszakanyári edző: – Igen ütős forduló elé nézünk, hiszen komoly feladat vár több csapatra, köztünk ránk is. A Szoboszló eddigi eredményei tiszteletet parancsolnak, de azon leszünk, hogy lehetőleg elrontsuk az eddigi szép mérlegüket.

Létavértes (3.)–Nyírbátor (1.)
Fogarasi Zoltán, nyírbátori edző: – A múlt héten elszalasztottunk egy nagy lehetőséget, hogy riválisainkkal szembeni minimális előnyünket megtartsuk, most viszont tovább szeretnénk stabilizálni a meglévő pozíciónkat. Természetesen ez azt jelenti, hogy győzelemre fogunk játszani a fiatal, de nagyon szervezetten és gólveszélyesen játszó hazaiak ellen. Tudom, hogy ez nem ígérkezik könnyű feladatnak, ezért ismét döntőnek érzem a mentális ráhangolódást a mérkőzésre. Felszabadult, tehermentes jó játékot várok a csapattól, de a siker érdekében a helyzetkihasználásunkon mindenképpen javítanunk kell.

Vasárnap:
Nagyecsed (9.)–Várda SE (10.)
Feczkó Tamás, nagyecsedi edző: – Az utolsó Nagyecseden játszott Kisvárda elleni mérkőzés nagyon emlékezetes maradt számunkra, hiszen nagyon sok néző látta, két igazi szurkolótábor buzdította a csapatokat, füstbombákkal, zászlókkal. Nem mellesleg nagyecsedi győzelem tette emlékezetessé az ezen a szinten igen ritka jelenségeket. Remélem, ezen a mérkőzés is sok mindenben hasonlít majd a három évvel ezelőttire, de ha csak abban, hogy megint mi nyerünk, akikor sem leszek boldogtalan.
Révész Attila, kisvárdai edző: – Az elmúlt heti sikerünk nem téveszt meg bennünket, ugyanis a szerencsének is volt némi része benne. Tudjuk, hogy a tavalyi bajnokcsapat nem a képességeinek megfelelően teljesített eddig, ezért biztosan javítani próbálnak, ezért nagyon nehéz mérkőzésre számítok.


Tudósítások, eredmények

Baktalórántháza–Ibrány 3–1 (2–0)

Baktalórántháza, 200 néző, v.: Szíjjártó.

Baktalórántháza: Kanócz – Szenes I., Illés L., Lakatos I., Tolnai T., Geda, Bodnár J. (Rakóczi, 65. perc), Kozma J., Szabó R. (Balogh Zs., 86.), Marics G., Gömze (Fábri, 61.). Edző: Tóth János.

Ibrány: Tóth N. – Kövér G. (Kléninger, 84.), Tilki, Papp Á., Kántor Zs., Kató I., Jose Carlos, Reszler Zs., Kovács M., Balla K. (Reinaldo, 78.), Cafu (Turóczi Cs., 80.). Edző: Kovács János.

Változatos mérkőzésen a hazai csapat megnyugtatónak tűnő kétgólos előnyhöz jutott az első félidőben. Az ibrányi kiállítás a baktaiakat zavarta meg, de a szépítést követően helyreállt a rend, a vége pedig azért nem lehetett izgalmas, mert a hajrában Kántor Zsolt a kapu mellé lőtte a megítélt tizenegyest.

Gól: Szabó R. (10.), Gömze (34. és 55.), illetve Kató I. (53.).

Kiállítva: Tolnai T. (belerúgott Reinaldóba, 83.), illetve Jose Carlos (második sárga lap után, 34.).

Jó: Illés L., Kozma J., Szenes I., Gömze, illetve Tóth N., Reszler Zs., Kovács M., Kató I.

Tóth János: – Lényegesen jobb felfogásban, harcosabban játszott a csapat, mint korábban, sok helyzetet ki is hagytunk, de a lehetőségek alapján megérdemelten nyertünk.

Kovács János: – A második félidei teljesítménnyel maximálisan elégedett vagyok, hiszen visszajöttünk a meccsbe, és jól játszottunk.


További eredmények:

Tuzsér–Kótaj 0–1 (0–1)
Tuzsér, 150 néző, v.: Vitkai. Tuzsér: Szabó B. – Szepta, Dancs B., Iván A., Dancs A. (Osztolykán E., 68.), Setét, Orgován K. (Kovács I., 60.), Szűcs B., Jónás K., Gergely I., Hrickevics (Csire, 76.). Edző: Szabó István. Kótaj: Kiss J. – Istrate, Szobonya P., Simon K., Jurcut, Torma T., Kató Gy., Szilágyi B. (Lengyel I., 70.), Horváth Cs., Szántó Z. (Kovács P., 83.), Rácz R. (Kádár L., 60.). Edző: Csoma Dezső.
A hazai csapat végigtámadta a mérkőzést, több gólhelyzetet is kialakított, de ezeket mind, már-már nevetséges módon ki is hagyta., A Kótaj egyetlen ellentámadásából szerzett góllal vitte el a három pontot. Gól: Szántó Z. (44.). Jó: Gergely I., Jónás K., Setét, illetve Kiss J., Kató Gy., Jurcut, Szántó Z.
Szabó István: – Hiába egykapuztunk nyolcvan percen keresztül, az ellenfél egy támadásból megnyerte a mérkőzést. Lelkesedésben a kótaji csapat magasan fölénk nőtt.
Csoma Dezső: – Nagyon megszenvedtünk a győzelemért, de sikerrel jártunk. Fiatal csapatomtól még bátrabb támadójátékot várok. Korrekt volt a játékvezetés, sok sikert a Tuzsérnak.

Tiszalök–Sárospatak 2–1 (0–0)
Tiszalök, 100 néző, v.: Puskás Z. Tiszalök: Gagyi – Szabó B. (Páter, 88.), Csáki V., Dobos Z., Bognár A., Papp S., Czifrák, Vass I., Bacskai A., Cseh K., Anderka (Dobán, 58.). Megbízott edző: Kovács János. Sárospatak: Braun – Kerékgyártó (Kovács Sz., 57.), Szabó S., Tóth Á., Sikorszki P., Zsófi D., Sikorszki G., Géczi J. (Horváth Zs., 55.), Kecskés T., Ablonczy, Pothurszky (Fazekas D., 77.). Edző: Zsófi József.
A kötelező győzelmet mindig nehéz megszerezni, ez most is kiderült. A hazai játékosok, érezve az őket körülvevő nehézségeket, ha verejtékesen is, de megszerezték bajnokságbeli első győzelmüket. Gól: Anderka (11-esből, 53.), Czifrák (83.), illetve Sikorszki G. (11-esből, 60.). Kiállítva: Dobán (reklamálásért, 66.), illetve Zsófi D. (második sárga lap után, 63.). Jó: Bacskai A., Szabó B., illetve Sikorszki G.
Kovács János: – Az ellenfél „darabolós” játékát nehezen tudtuk megszokni, de mikor fejben kezdtünk el futballozni, akkor erő- és technikai fölényünk meghozta eredményét.
Zsófi József: – Tudjuk, hogy nem vagyunk enbé hármas csapat, de hogy a kapufáról mindig kifelé pattannak a labdák és a játékvezető végig szórakoznak velünk, azt még egy jó csapat sem bírná el, nemhogy mi.

Cigánd–Kemecse 0–2 (0–2)
Cigánd, 300 néző, v.: Nagy T. Cigánd: Szacskó – Pop, Tempfli, Gnandt-Német, Baksa Z., Roszel, Vicickó, Ludescher (Varga Z., a szünetben), Boldog (C. Molnar, 69.), Török I., Janikó T. (Dolhai, 69.). Edző: Kocsis János. Kemecse: Szabó A. – Balogh Gy., Ambrusz (Polényi T., a szünetben), Homann (Hogya, 58.), Morauszki, Karkusz, Jeddi, Lovas M., Arnóczki, Fekete G., Fekete Á. (Szabó P., 89.). Edző: Mirgai László.
Ezen a mérkőzésen igazi csapatként küzdött a Kemecse, minden játékos megtette a magáét a bravúros győzelemért. A vendégcsapat azt is átvészelte, hogy mindkét belső védőjét sérülés miatt kellett lecserélni a legkritikusabb időszakban. Gól: Fekete Á. (26.), Balogh Gy. (11-esből, 28.). Jó: Baksa Z., Janikó T., illetve Szabó A., Lovas M., Arnóczki, Jeddi, Balogh Gy., Karkusz, Fekete Á.
Kocsis János: – Míg mi a gólvonalról sem tudtunk gólt lőni, addig ellenfelünk ahányszor átlépte a félpályát, betalált.
Mirgai László: – Gratulálok a csapatnak, hiszen amit elterveztünk, azt sikerült véghezvinni, taktikailag végrehajtották a játékosok mindazt, amiket gyakoroltunk. Nagy árat fizettünk a győzelemért Homann Richárd és Ambrusz Árpád sérülésével, de ilyen hősiesen régen küzdött a csapat. Köszönjük a szurkolók buzdítását.

Hajdúszoboszló–Tiszakanyár 1–0 (0–0)
Hajdúszoboszló, 300 néző, v.: Rendek. Hajdúszoboszló: Groze – Fülöp A., László R., Sarkadi Z., Horváth Sz., Habi, Bácsi (Kovács M., 80.), Szathmári Zs., Domokos A. (Nagy M., 92.), Szarvas F., Domokos I. (Kereki, 90.). Edző: Szűcs János. Tiszakanyár: Szobonya G. – ifj. Koskovits Gy., Hokk Á., Orgován Gy., Katona R., Ruska (Kiss Gy., 75.), Kóka R., Lakatos L., Deák T. (Kiss T., 85.), Csombók Z. (Balázsi P., 54.), Gombkötő S. Edző: Koskovits György.
Kiegyenlített, tipikusan egygólos meccsen mindkét fél taktikusan játszott, emiatt egyik kapu előtt sem adódott komoly gólszerzési lehetőség. A hazai csapat a kanyáriak fegyverével, egy ellentámadásból szerzett góllal múlta felül vendégeit. Gól: Domokos I. (82.). Jó: Fülöp A., Szathmári Zs., Habi, Kovács M., illetve ifj. Koskovits Gy., Kóka R., Gombkötő S.
Szűcs János: – Jobbára mezőnyjáték folyt a pályán, de a hajrában megszerzett góllal úgy érzem, megérdemelten nyertünk, hiszen ellenfelünknek csak elvétve volt helyzete, az is csak pontrúgásból. Külön öröm, hogy a tizenhat éves Kovács Martin első bajnoki mérkőzésén csereként beállva gólpasszt adott.
Koskovits György: – Nagyon sajnálom játékosaimat, mert taktikus mérkőzésen nagyot küzdöttek és végig fegyelmezetten játszottak, viszont ellenfelünk kihasználta egyetlen helyezkedési hibánkat, és erre már nem tudtunk válaszolni.

Létavértes–Nyírbátor 1–0 (1–0)
Létavértes, 200 néző, v.: Nagy A. Létavértes: Kőrösi – Suskó, Hajdu I., Treznai, Engel (Duró G., 76.), Barzsó (Kovács M., 66.), Kuti K., Hussein, Nagy T. (Mezei B., 88.), Angyal N., Kertész T. Edző: Sándor Csaba. Nyírbátor: Tóth Sz. – Csáki J. (Somogyi T., 60.), Bárány T., Varga K. (Fiumei, 34.), Ricsei, Marozsán, Hadházi, Matejkó R. (Czerula, 73.), Erdei Z., Puskás D., Pálvölgyi. Edző: Fogarasi Zoltán.
Az enerváltan és időnként akaratgyengén játszó vendégek ellen a szervezetten és lelkesen futballozó hazai fiatalok megérdemelten nyertek. Gól: Angyal N. (23.). Jó: Kőrösi, Hajdu I., Suskó, Angyal N., Kertész T., illetve Ricsei, Fiumei.
Sándor Csaba: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, jó csapatot sikerült legyőznünk, ami azt bizonyítja, hogy jó úton járunk.
Fogarasi Zoltán: – Az NB III-hoz méltatlan talajú pályán kikaptunk, mert az első félidőt átaludtuk, és hiába támadtuk végig a második játékrészt, a kapu előtti határozatlanságunk és a hazai kapus bravúrjai miatt nem sikerült pontot szereznünk. Sajnos, néhány játékosom mélyen tudása alatt játszott, ami ma sorsdöntőnek bizonyult. Csalódott vagyok, és a mai játékunk miatt elnézést kérek a közönségünktől.

Nagyecsed–Várda SE 1–0 (0–0)
Nagyecsed, 250 néző, v.: Kiss L. Nagyecsed: Makó – Kovács N., Markos, Tóth Sz., Gádzsa, Ascsillán, Bancsi, Balogh J., Bulyáki A. (Nyíri Gy., 76.), Marcsek (Katona R., 91.), Csáki R. (Szakács I., 74.) Edző: Feczkó Tamás. Várda SE: Petranics – Lakatos I., Tóth Gy., Mező Á. (Soós T., 87.), Hegedűs T., Oláh D., Fodor A., Szabó T. (Petruska, 76.), Spekker, Bagin, Lakatos T. (Kalu, 90.). Edző: Révész Attila.
Két jól felkészített csapat találkozott egymással, mind a két fél támadólag lépett fel, helyzetek adódtak itt is, ott is, de a mindent eldöntő találatot a Nagyecsed érte el. Gól: Csáki R. (50.). Jó: Kovács N., Tóth Sz., Balogh J., Bancsi, Ascsillán, Bulyáki A., Csáki R., illetve Lakatos I., Mező Á.
Feczkó Tamás: – A gólig jól játszottunk, utána viszont ellenfelünk mezőnyfölénybe került, de játékosaim szívvel-lékkel küzdöttek, hogy megtartsuk előnyünket. Ez a győzelem azért értékes, mert nagyon jó csapatot győztünk le, és ezzel szeretnénk megköszönni a segítséget azoknak a nagyecsedi embereknek, akik a vasárnap délelőttjüket a csapatért feláldozták.
Révész Attila: – A hazai csapat sajnos sokkal jobban akarta a sikert, ezért győzelme megérdemelt. A mieinknél óriási mentális problémákkal szembesültem, szörnyű volt nézni a megelégedett, kényelmes és egymásra váró futballistáimat. Gratulálok a Nagyecsednek!

Debreceni EAC–Hajdúböszörmény 1–1.


Tabella:

 

 

 

Fel Következő