18. forduló (2013.04.06-07.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

 
Ibrány SE Tiszakanyár
2013.04.07 15:30

A Tiszakanyárral mindig hajtós, jő meccseket játszunk, talán így lesz ez most is, természetesen ibrányi győzelmet várunk.

Hajrá Ibrány!!!


Edzői nyilatkozatok:

Bíró Csaba, ibrányi edző: – Lelkileg kell helyrerázni ezt a csapatot, elhitetni a játékosokkal, hogy képesek a győzelemre – már most a Tiszakanyár ellen is. Az időjárás nem segítette a felkészülésünket, a pályánk állapota sem ideális, de nincs mese, játszanunk kell. Reinaldo és Hruska Árpád bajlódik sérüléssel.
 
Koskovits György, tiszakanyári edző: – A kupameccsen az időjáráshoz képest jó pályán, sportszerű ellenfelet sikerült legyőznünk. A soros bajnoki ellenfelünknél történt változás remélem nem hoz nekünk rosszat, az Ibrány elleni meccseink mindig kemény, harcos csaták, gondolom így lesz ez most is.

További mérkőzések:

Nagyecsed–Várda SE
Debreceni EAC–Szatmár Unió FC
Tiszaújváros–Baktalórántháza
Cigánd–Nyírbátor
Hajdúszoboszló–Létavértes
Hajdúböszörmény–Diósgyőr II


Tudósítások, eredmények

Kató István 11-esből volt eredményes

Fotó: KM-Sport

Ibrány–Tiszakanyár 3–2 (2–1)

Ibrány, 300 néző, v.: Nazsa.

Ibrány: Tóth N. – Kovács I. (Hruska, 79.), Kántor Zs., Kovács N., Papp Á., Varga A., Lipcsei M., Kató I. (Kató Gy., 72.), Kiss P., Adriano (Kléninger, 91.), Vasas T. Edző: Bíró Csaba.

Tiszakanyár: Szobonya G. – Hokk Á., ifj. Koskovits Gy., Morauszki, Pócsi, Gergely B. (Illés A., 38.), Deák T., Die, Phrakonkham (Haburcsák D., 88.), Haburcsák K. (Dolhai, 72.), Balázsi P. Edző: Koskovits György.

Férfias küzdelemben dőlt el a pontok sorsa, az ibrányi csapat harcos játékkal jutott 3–1-es előnyhöz, amellyel jól sáfárkodott a meccs végéig, és megszakította hosszú pontmentes időszakát.

Gól: Kató I. (11-esből, 14.), Adriano (29.), Varga A. (62.), illetve Balázsi P. (45. és 87. – a másodikat 11-esből).

Kiállítva: Pócsi (második sárga lap után, 26.).

Jó: Kántor Zs., Varga A., Lipcsei M., illetve ifj. Koskovits Gy., Balázsi P., Morauszki.

Bíró Csaba: – Küzdelmes mérkőzésen a fiúk hozták magukat, köszönöm nekik a ragyogó hozzáállást, az ibrányi tűzoltóságnak, hogy játékra alkalmas állapotba hozták a pályát, szurkolóinknak pedig a biztatást. Erőt, egészséget kívánok a tiszakanyári egyesület minden tagjának!

Koskovits György: – Az első félidőben a hazai csapat ügyesen kihasználta nemcsak a szél által nyújtott támogatást, hanem azt is, hogy a kiállítás után kedvére játszhatta azt, amit ilyenkor kell. Ehhez párosult a mi fegyelmezetlen, kapkodó játékunk, amely sajnos csak ilyen eredmény elérésére volt elég.


További mérkőzések:

Nagyecsed–Várda SE 0–3 (0–1)

Nagyecsed, 200 néző, v.: Kiss L.

Nagyecsed: Makó – Éles R., Ascsillán, Doros, Szántó Z., Marian, Sarkadi G., Reszler Zs., Baráth G. (Nyíri Gy., 80. perc), Bulyáki A. (Petrohai G., 58.), Stier (Varga I., 69.). Edző: Mircea Bolba.

Várda SE: Petranics – Tóth Gy. (Farkas M., 86.), Hegedűs T., Lakatos I., Fodor A., Brankovics P., Iván A. (Spekker, 81.), Oláh D., Kornutjak, Miskolczi, Bagin (Soós T., 69.). Edző: Révész Attila.

A leendő bajnokcsapat igazolta jó hírét, a mérkőzés egészében jobban és taktikusabban játszott, és megérdemelten győzött.

Gól: Hegedűs T. (8. és 76. – a másodikat 11-esből), Miskolczi (84.).

Jó: Makó, Ascsillán, illetve Hegedűs T., Brankovics P., Kornutjak, Miskolczi, Lakatos I.

Mircea Bolba: – A jobbik csapat győzött, amelyik minden szempontból felülmúlt bennünket. 

Révész Attila: – Az egész mérkőzést kontroll alatt tartottuk, és ugyan nagyon nehéz volt helyzetet kialakítani a göröngyös talajon, de a különbség egyértelműen kidomborodott a két csapat között. Megérdemelten nyertünk.

Debreceni EAC–Szatmár Unió FC 0–1 (0–1)

Debrecen, 150 néző, v.: Szabó I.

DEAC: Oláh D. – Tóth Z., Buzai, Hegyesi, Marján (Sütő A., a szünetben), Csák, Balogh Zs., Lengyel I., Brehószki, Buka, Patalenszki (Tőkés, 72. perc). Edző: Sáfár László.

Szatmár Unió: Podolyák – Szűcs F., Bakos B., Rebegea, Márton J., Stef, Chioreanu, Costea, Barboloviciu (Oprea, 90.), Matei (Homoki G., 81.), Tóth T. (Bartha K., 72.). Edző: Virovecz Pál.

Olyan pályán játszották a találkozót, hogy arról Szatmárban csak álmodozni lehet. Az Unió ragyogóan kezdte a mérkőzést, uralta a játékot, és sorra dolgozta ki a helyzeteit. Gólt azonban csak lesipuskás módon sikerült elérni a szemfüles Alexandru Barboliviciu révén. A vezetés mintha összezavarta volna az addig jól teljesítő vendégeket, mert a gól után a játék kiegyenlítődött, és pontatlanabb lett a Szatmár Unió játéka. A második félidőt nagyon megnyomta a fiatal hazai csapat, és még ha a kínok kínjait is kellett átélni, a végén a Szatmár Fanatic győzelmet ünnepelhetett a kedvenceivel.

Gól: Barboloviciu (13.).

Jó: Oláh D., Buzai, Lengyel I., illetve Podolyák, Rebegea, Costea, Barboloviciu, Chioreanu.

Sáfár László: – Enbé háromhoz méltatlan színvonalú mérkőzésen ismételten egy nullás vereséget szenvedtünk.

Virovecz Pál: – Azt mindenképpen pozitívumként értékelem, hogy ilyen játékkal is tudtunk nyerni idegenben… A játékvezetői hármas volt a találkozó legjobbja.

Tiszaújváros–Baktalórántháza 4–0 (2–0)

Tiszaújváros, 150 néző, v.: Takács I.

Tiszaújváros: Hamar Zs. – Horváth T., Fodor P. (Daru, 86.), Toplenszki, Török A., Zádori E., Gacsal (Polényi T., 85.), Lippai G., Molnár G., Kovács P. (Zádori S., 83.), Dávid Z. Edző: Koleszár György.

Baktalórántháza: Gazsi – Geda, Kántor Zs., Rakóczi, Csordás G., Szenes I., Lakatos I. (Illés L., 59.), Kozma J., Balogh Zs., Marics G. (Molnár L., 16.), Szabó R. Játékos-edző: Illés László.

Az első húsz perc a vendégeké volt, de sorra kimaradtak a helyzetek, a Tiszaújváros pedig átvette a játék irányítását, és kétgólos előnyhöz jutott. Szünet után kitámadt a Baktalórántháza, kapufát is szerzett – újabb két gólt viszont a házigazda, végleg eldöntve a pontok sorsát.

Gól: Molnár G. (31.), Lippai G. (42.), Kovács P. (82.), Dávid Z. (87.).

Jó: Fodor P., Toplenszki, Lippai G., Molnár G., Kovács P., illetve Geda, Rakóczi.

Koleszár György: – Jól és gólra törően játszottunk.

Illés László: – Jól kezdtük a mérkőzést, de lehetőségeinket elhibáztuk, aztán a védelmünk érthetetlenül pánikolni kezdett, ami miatt a hazai csapat a szünetben már két góllal vezetett. A második játékrészben kockáztattunk, meg is voltak a helyzeteink, de azok kimaradtak, az ellenfél viszont értékesített, így nagy különbségű vereségbe szaladtunk bele.

Cigánd–Nyírbátor 1–1 (0–0)

Cigánd, 400 néző, v.: Tatár.

Cigánd: Sánta T. – Pop, Deme A., Tempfli, Gnandt-Német, Tudja (Csáki T., 64.), Baksa Z., Roszel, Boldog (Vicikó, 88.), Ludescher, Varga Z. (Csáki R., 76.). Edző: Kocsis János.

Nyírbátor: Tóth Sz. – Hadházi, Sipos T., Jeddi, Ricsei, Ráti (Pálvölgyi, 50.), Lakatos L., Tóth B., Erdei Z., Török I. (Kristófi, 77.), Nagy D. Edző: Fogarasi Zoltán.

Furcsa körülmények között a Nyírbátor Cigándon hagyott két pontot.

Gól: Roszel (55.), illetve Pálvölgyi (71.).

Kiállítva: Sánta T. (a tizenhatoson kívülre futva szabálytalankodott Pálvölgyivel szemben, 63.), Pop, Roszel, illetve Kóka R. (a kispadról, mindhárom dulakodásért, 96.).

Jó: Ludescher, Baksa Z., Roszel, illetve az egész vendégcsapat.

Kocsis János: – Ahelyett, hogy gólokkal nyertük volna a mérkőzést, egy pontot ajándékoztunk a vendégeknek.

Fogarasi Zoltán: – Nem, nem lehet elmenni szó nélkül a Cigándon játszott mérkőzések mellett. Itt mindenki mindent megtehet, amihez partnerekre is talál, például Tempfli Imre minden következmény nélkül ököllel szemen verhette Jeddi Bélát, és pályán maradhatott, a hazai edző bement a pályára, és három az egy elleni végjátékban második védőként leszerelte a támadómat. Olyan sportszerűtlen dolgok történtek a hazaiak részéről, hogy emellett nem szabad és nem is lehet elmenni szó nélkül. Az első félidő a hazaiaké volt, a másodikban viszont lefociztuk őket, ennek ellenére két szabályos gólunkat nem adták meg, míg a kilencperces hosszabbítás csak négy percig tartott. Ettől függetlenül győzelmet érdemeltünk volna, de most már tudomásul veszem, hogy Cigándon nem lehet nyerni, mert nem engedik. Ezúttal nemcsak a pályaviszonyokkal kellett megküzdenünk, ennek ellenére gratulálok a nagyot játszó csapatomnak, igazán büszke vagyok rájuk.

Hajdúszoboszló–Létavértes 0–2

Hajdúböszörmény–Diósgyőr II 1–0


Tabella:

1. Várda SE 17 13 4 – 48–9 43
2. Cigánd 17 11 3 3 28–16 36
3. Nyírbátor 17 11 2 4 34–16 35
4. Hajdúböszörmény 17 10 2 5 36–26 32
5. Tiszaújváros 17 9 5 3 30–14 32
6. Hajdúszoboszló 17 8 1 8 30–24 25
7. Létavértes 16 8 – 8 28–13 24
8. Tiszakanyár 17 7 2 8 29–25 23
9. Szatmár Unió 17 6 4 7 22–29 22
10. Baktalórántháza 17 6 1 10 24–37 19
11. Ibrány 16 5 3 8 15–19 18
12. Nagyecsed 17 5 3 9 21–32 18
13. Debreceni EAC 17 3 1 13 11–31 10
14. Diósgyőr II 17 – 1 16 9–74 1

 

Fel Következő