5. forduló (2012.09.15-16.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

 
Tiszakanyár SE Ibrány SE
2012.09.16 15:30

Az Ibránynak van mit javítania az utóbbi időben lejátszott meccsek mérlegén, hiszen legutóbb csak 2010 márciusában sikerült győzni a Tiszakanyár ellen (1–2), éppen idegenben. Azóta négy mérkőzésen rendre a mostani házigazda könyvelhetett el egygólos sikereket. A fent említett eredménnyel most is kiegyeznénk...

Hajrá Ibrány!!!


Edzői nyilatkozatok:


Kovács János, ibrányi edző: – Minden csapatra oda kell figyelni, mert ez egy roppant kiegyenlített bajnokság. Bízom benne, hogy kedvező pozíciónkat a lehető legtovább meg tudjuk tartani, ehhez adott a szerkezetünk és a stabilitásunk, de további javulásra és finomításra van szükség, főleg a támadójáték terén – idegenben is gólokra van szükségünk az eredményes játékhoz. A Tiszakanyár az elmúlt három-négy évben a csoport egyik meghatározó csapata, amelynek otthonában nem könnyű jó eredményt elérni, de azon leszünk, hogy vasárnap is folytatódjon a jó sorozatunk. Horváth Norbert eltiltása még „ketyeg”, ő nem játszhat.
 
Koskovits György, tiszakanyári edző: – Hogy jelenlegi helyzetünkön javítani tudjunk, ahhoz igazán csak a győzelem a megfelelő eredmény. Természetesen ez nem lesz könnyű feladat, hiszen az Ibrány nagyon stabil, fegyelmezett csapat. Célunk eléréséhez mindenki részéről maximális koncentrációra lesz szükség.

Szombat:

Várda SE (2.)–Nagyecsed (10.)
Nyírbátor (6.)–Cigánd (7.)
Baktalórántháza (3.)–Tiszaújváros (4.)
Létavértes (11.)–Hajdúszoboszló (1.).

Vasárnap:

Szatmár Unió FC (13.)–Debreceni EAC (12.)
Diósgyőr II (14.)–Hajdúböszörmény (9.).


Tudósítások, eredmények

Tiszakanyár SE–Ibrány SE 1–0 (1–0)

Tiszakanyár, 300 néző, v.: Takács A.

Tiszakanyár: Szobonya G. – Pócsi, ifj. Koskovits Gy., Gergely B., Morauszki, Csombók Z. (Ruska, 88. perc), Deák T., Die, Dolhai (Phrakonkham, 78.), Balázsi P., Gombkötő S. (Makai I., 62.). Edző: Koskovits György.

Ibrány: Tóth N. – Kántor Zs., Kléninger (Adriano, 66.), Lipcsei M., Ciula (Varga A., a szünetben), Kovács I., Ruan Pereira, Reinaldo, Ruja (Bíró Cs., 82.), Barzó, Kató I. Edző: Kovács János.

Gól: Gombkötő S. (5.). Kiállítva: Balázsi P. (második sárga lap után, 32.).

Jó: Deák T., Dolhai, Gombkötő S., Csombók Z., ifj. Koskovits Gy., illetve Lipcsei M., Kántor Zs.

Koskovits György: – A korai gól kicsit megnyugtatott bennünket, hiszen azt játszhattuk, amit igazán tud és szeret a csapat. A kiállítás viszont felborította terveinket, szerkezetet kellett váltanunk, és inkább a védekezésre helyeztük a hangsúlyt. Ezen a meccsen minden játékos dicséretet érdemel, mert a győzelmet a küzdeni tudásunknak is köszönhetjük.

Kovács János: – A második félidő alapján megérdemeltük volna a pontszerzést, de sajnos nem tudtuk érvényre juttatni a létszámfölényünket, mert játékunkból hiányzott a kreativitás. Az ellenfél hősiesen védekezett, amin keresztül nem találtuk meg a kapuhoz vezető utat.


További eredmények:

Szombat:

Várda SE–Nagyecsed 2–1 (1–0)

Kisvárda, 250 néző, v.: Szűcs N. Várda SE: Petranics – Lakatos T. (Soós T., a szünetben), Hegedűs T., Mező Á., Tóth Gy., Farkas M. (Krizán I., 84.), Oláh D. (Spekker, 36.), Miskolczi, Iván A., Fodor A., Bagin. Edző: Révész Attila. Nagyecsed: Szabó A. – Patály J., Hokk Á., Gádzsa, Doros (Petrohai G., 85.), Szántó Z. (Nyíregyházi, 56.), Sarkadi G. (Barta F., 56.), Istrate, Ascsillán, Somogyi T., Kiss D. Edző: Feczkó Tamás.

A szokásos korai gól megnyugtatta a hazai csapatot, majd a második félidőben tovább növelték előnyüket. Ezt követően a játékvezető ítéleteivel paprikássá tette a simának tűnő mérkőzést, és miként a tavalyi bajnokságban, ezúttal is izgalmasan alakult a két csapat meccsének hajrája. Gól: Farkas M. (11.), Soós T. (53.), illetve Kiss D. (71.). Kiállítva: Fodor A. (Kiss Dávid felvágásáért, 56.). Jó: Petranics, Iván A., Hegedűs T., Mező Á., Miskolczi, illetve Gádzsa, Hokk Á., Istrate, Ascsillán, Kiss D., Patály J.

Révész Attila: – Majdnem minden játékosomon láttam már a tüzet, viszont még nem mindenki nyújtotta azt, amit tud. Most szembesültünk ebben a sorozatban először azzal a ténnyel, hogy egy-két futballista kiválása milyen nagy veszteséget jelent, mivel a kispadról egyelőre nem tudjuk őket ugyanolyan szinten pótolni.

Feczkó Tamás: – Hiába játszottunk jobban a mezőnyben, és birtokoltuk többet a labdát, mint ellenfelünk, a hazaiak három lehetőségükből kettőt gólra váltottak, és ezzel nyertek. Bosszant viszont, hogy egy nullnál kapusra vezettük a labdát, és mégis visszafújták, hogy negyvenöt méterről végezzünk el szabadrúgást… Gratulálok játékosaimnak az ezen a mérkőzésen nyújtott teljesítményükhöz!

Nyírbátor–Cigánd 1–0 (0–0)

Nyírbátor, 250 néző, v.: Nagy T. Nyírbátor: Tóth Sz. – Csáki J., Ricsei, Jeddi, Kóka R., Ráti, Erdei Z. (Lakatos L., 80.), Hadházi (Orosz M., 80.), Pálvölgyi, Puskás D., Haburcsák (Nagy D., 71.). Edző: Fogarasi Zoltán. Cigánd: Nagy Z. – Ludescher, Cséke, Tempfli, Farkas K. (Vicickó, 60.), Csáki R., Pop (Varga Z., 35.), Tudja, Demeter Á. (Boldog, 78.), Simtchatcha, Baksa Z. Edző: Kocsis János.

A mezőnyben jól játszó, jó erőkből álló vendégek ellen a kontrákra építő bátoriak egy pontrúgást követő fejesgóllal szerezték meg a tipikus egygólos mérkőzésen a nagyon fontos, összességében megérdemelt és kibrusztolt győzelmet. Gól: Ricsei (87.). Jó: Ricsei, Jeddi, Csáki J., Kóka R., Puskás D., illetve Nagy Z., Cséke, Baksa Z.

Fogarasi Zoltán: – Mindkét csapat számára nagyon fontos mérkőzésen, tudatosan és taktikusan játszva végig a mi akaratunk érvényesült, annak ellenére is, hogy a mezőnyben csak egy picivel birtokoltuk többet a labdát, mint a vendégcsapat. Ellenfelünk azonban helyzetekig nem jutott, viszont a kapusuk válogatott formában védett, ezért nem tudtuk hamarabb eldönteni a találkozót. Győzelmünkkel tisztelgünk Baracsi Béla emléke előtt, Bodó Gabinak pedig mielőbbi visszatérést kívánunk.

Kocsis János: – Nagyobb bravúr volt elbukni, mint megnyerni ezt a mérkőzést.

Baktalórántháza–Tiszaújváros 1–2 (0–2)

Baktalórántháza, 200 néző, v.: Puskás Z. Baktalórántháza: Gazsi – Balogh Zs., Geda, Kántor F., Csordás G., Rakóczi, Fábri, Kozma J., Török I., Marics G., Szabó R. Játékos-edző: Illés László. Tiszaújváros: Hamar Zs. – Horváth T. (Polényi T., 54.), Toplenszki, Fodor P., Török A., Gacsal, Lippai G., Kerekes I., Molnár G. (Gaál G., 70.), Dávid Z., Kovács P. (Zádori S., 80.). Edző: Koleszár György.

Az első félidő egyértelműen a vendégeké volt, szervezettebben, lelkesebben játszottak a tiszaújvárosiak, és megérdemelten jutottak kétgólos előnyhöz. Szünet után egyre inkább magukra találtak a baktaiak, a szépítés után az egyenlítésre is lett volna lehetőségük, ám ez végül nem jött össze. Gól: Török I. (72.), illetve Dávid Z. (17.), Kovács P. (24.). Jó: Rakóczi, Fábri, Török I., illetve Toplenszki, Kovács P., Gacsal, Dávid Z.

Illés László: – Ellentétes félidőket láthattunk, túl nagy előnyt adtunk az ellenfelünknek.

Koleszár György: – Jó teljesítményt nyújtottunk az első félidőben, és értékes pontokat szereztük.

Szatmár Unió FC–Debreceni EAC 1–0 (1–0)

Fehérgyarmat, 400 néző, v.: Kátai. Szatmár Unió: Pekk – Stef, Robas, Chioreanu, Ács G. (Szilágyi L., 65.), Márton J., Rebegea, Costea, Bartha K., Gavrus (Della S., 75.), Oprea (Reszler Zs., 41.). Edző: Della Sándor. DEAC: Tóth F. – Takács Á., Tóth Z., Buka, Buzai, Szabó M. (Pankotai P., a szünetben), Patalenszki, Mizsák, Balogh Zs. (Klein, 80.), Jenei Zs., Sütő A. (Vas D., a szünetben). Edző: Sáfár László.

Az Utánfutók együttes által megkomponált saját indulóra vonult be a hazai csapat, és a meccsen is jól járták a táncot a Szatmár Unió futballistái, akik rendkívül szervezett, tehetséges fiatalokból álló ellenfelet győztek le. Az összkép és a helyzetek alapján az egygólos hazai győzelem mindenféleképpen megérdemelt. Ez a három pont többet jelent most, mint elhanyagolt kukoricásnak a gyomirtó. A hazai csapat a győzelmét a szatmári futball-legenda, Badar József emlékének ajánlja. Gól: Gavrus (40.). Jó: Pekk, Stef, Chioreanu, Márton J., Rebegea, Gavrus, illetve Tóth F., Takács Á., Buka, Mizsák, Jenei Zs.

Della Sándor: – Nagyon örülünk a győzelemnek, ez mindentől fontosabb volt. Dolgozunk tovább!

Sáfár László: – Nem túl magas színvonalú mérkőzésen mi voltunk a gyengébbek, ezért a végeredmény valósan tükrözi a teljesítményünket.

Létavértes–Hajdúszoboszló 2–0

Diósgyőr II–Hajdúböszörmény 1–6


Tabella:

1. Várda 5 4 1 0 12-3 13
2. Tiszaújváros 5 3 2 0 9-5 11
3. Hajdúszoboszló 5 3 1 1 14-4 10
4. Nyírbátor 5 3 0 2 10-6 9
5. Baktalórántháza 5 3 0 2 10-9 9
6. Ibrány 5 2 2 1 3-2 8
7. Hajdúböszörmény 5 2 1 2 11-8 7
8. Tiszakanyár 5 2 1 2 9-7 7
9. Létavértes 5 2 0 3 6-3 6
10. Cigánd 5 2 0 3 5-7 6
11. Szatmár Unió 5 1 2 2 4-7 5
12. Nagyecsed 5 1 1 3 5-10 4
13. DVSC-DEAC 5 1 0 4 2-8 3
14. DVTK II 5 0 1 4 3-24 1

 

Fel Következő