9. forduló (2012.10.13-14.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

 

Forduló-hangoló

 
Nyírbátor FC

Ibrány SE
 Kezdés: 2012.10.07. 14:00

A 9. fordulóban újabb megyei élcsapattal kell összemérni az erőnket, ezúttal a magasabb osztályt is megjárt Nyírbátor otthonába látogatunk.

Hajrá Ibrány!!!


Edzői nyilatkozatok:

Fogarasi Zoltán, nyírbátori edző: – Büszkeséggel tölt el, hogy a régió válogatottak csehországi Európa-bajnokság elitselejtezőjére készülő magyar amatőr válogatott szűkített keretébe hét játékost ad az egyesületünk. Ez is bizonyítja, hogy csapatom másfél év után is tud fejlődni, megújulni, és bátran szembenéz a kihívásokkal. Ilyennek ígérkezik az előttünk álló hétvége is, amikor a bajnokság egyik meghatározó csapata látogat hozzánk, amely több remek eredménnyel igazolta, hogy az eddigi teljesítményük nem a véletlen műve. Több forrásból is tudom, hogy ellenünk is meglepetésre készülnek, amit tiszteletben tartunk, de nem akarunk „szívélyes” házigazdák lenni. Éppen ezért az egyre jobb formába lendülő csapatom nevében ígérhetem, hogy mi is ott leszünk a pályán, és a remélt megfelelő helyzetkihasználás mellett az elmúlt négy mérkőzésen mutatott rámenős játékunkat folytatva szeretnénk megállítani a fiatal és motivált vendégcsapat eddigi nagyszerű menetelését.
 
Kovács János, ibrányi edző: – Jó passzban és sorozatban vagyunk, ott szeretnénk folytatni, ahol vasárnap abbahagytuk. Nem egyszerű a feladat, hiszen tisztában vagyunk az ellenfél képességeivel. Az elmúlt időszak is bizonyította, hogy nagyon fegyelmezett és szervezett csapathoz látogatunk, amely otthonában nagyon jól szerepel. Bízunk benne, hogy a megyei rangadók kiszámíthatatlansága erre a mérkőzésre is érvényes lesz, és meglepetést tudunk okozni a bátoriak otthonában.

További mérkőzések:

Szombat:
Baktalórántháza (10.)–Hajdúszoboszló (7.)
Várda SE (1.)–Létavértes (8.)
Cigánd (3.)–Nagyecsed (12.)
Hajdúböszörmény (9.)–Debreceni EAC (13.)

Vasárnap:
Szatmár Unió FC (11.)–Tiszakanyár (6.)
Diósgyőr II (14.)–Tiszaújváros (4.).
 


Tudósítások, eredmények

Nyírbátor–Ibrány 2–0 (1–0)

Nyírbátor, 300 néző, v.: Nazsa.

Nyírbátor: Tóth Sz. – Hadházi (Csáki J., 65. perc), Ricsei, Jeddi, Kóka R., Ráti, Puskás D. (Tóth B., 35.), Orgován Gy., Pálvölgyi (Haburcsák, 71.), Lakatos L., Nagy D. Edző: Fogarasi Zoltán.

Ibrány: Tóth N. – Kántor Zs., Lipcsei M., Ruan Pereira, Adriano, Ruja, Varga A. (Reinaldo, 69.), Hruska, Kató I. (Kovács I., 25.), Kató Gy., Ciula (Horváth N., 65.). Edző: Kovács János.

Két jól felkészített és összerakott csapat élvezetes és izgalmas csatát vívott. A több ziccert kidolgozó hazai gárda, ha pontrúgásokból szerzett gólokkal is, de érvényesítette mezőnyfölényét.

Gól: Ricsei (17.), Nagy D. (69.).

Jó: Ricsei, Orgován Gy., Lakatos L., Nagy D., Kóka R., illetve Tóth N., Kántor Zs., Adriano, Lipcsei M. (Tudósító: Balla István)

Fogarasi Zoltán: – Azt kaptam a mérkőzéstől, amit vártam, hiszen a szervezetten védekező vendégcsapat igazolta jó hírét, és kemény ellenfélnek bizonyult. Győzelmünkkel köszöntjük Erdei Zoltánt és két vezetőségi tagunkat, Enyedi Szabolcsot és Kurucz Zoltánt, születésnapjuk alkalmából.

Kovács János: – Jó iramú mérkőzésen, amíg mi nem tudtunk gólt szerezni, addig az ellenfél rögzített helyzetekből betalált. A vereség azért fájó, mert készültünk ezen szituációk elhárítására.


További eredmények:

Baktalórántháza–Hajdúszoboszló 1–3 (1–2)

Baktalórántháza, 100 néző, v.: Tóth T. Baktalórántháza: Gazsi – Balogh Zs., Geda, Illés L. (Benkő T., 70.), Molnár L. (Marics T., 53.), Török I., Lakatos I., Kozma J., Fábri, Marics G., Szabó R. Játékos-edző: Illés László. Hajdúszoboszló: Groze – Kálmán Z., Zsarnai (Ondó, 66.), Fülöp A., Fekete G. (Bácsi, 79.), László R., Szarvas F., Szahmári Zs., Nagy D. (Lendvai Gy., 89.), Domokos A., Perendics. Edző: Szűcs János.

A második percben kapott tizenegyest Illés László révén kihagyta a hazai csapat, miként a következő nagy helyzeteket is. Ezt két egymás után szerzett góllal büntette a szoboszlói csapat, majd a szépítést követően már csak meddő volt a baktaiak fölénye, a vendégek pedig a kegyelemdöfést is megadták. Gól: Fábri (42.), illetve Fekete G. (34. és 64. – az elsőt 11-esből), Szarvas F. (35.). Jó: Gazsi, Fábri, Geda, illetve Fülöp A., Fekete G., Szarvas F., Nagy D., Perendics. (Tudósító: Gebri Pál)

Illés László: – A mérkőzés elején újra meccslabdákat hibáztunk, amiért az első számú felelős saját magam vagyok. Ezt követően hiába mentünk az eredmény után, újra ziccereket hibáztunk, és ez a vesztünkbe került.

Szűcs János: – Közönségszórakoztató és változatos mérkőzésen az első tíz percben majdnem ajándékoztunk ellenfelünknek két gólt, utána azonban rendeztük sorainkat, és ha pontosabban vagyunk a kapu előtt, nagyobb különbséggel is győzhettünk volna. Csapatom akaratban végre a régi arcát mutatta.

Várda SE–Létavértes 2–1 (0–0)

Kisvárda, 400 néző, v.: Nagy F. Várda SE: Dobó V. – Lakatos I., Hegedűs T., Mező Á., Tóth Gy., Lakatos T. (Spekker, 66.), Oláh D., Iván A., Fodor A., Farkas M. (Soós T., 77.), Bagin. Edző: Révész Attila. Létavértes: Póser – Kinyik, Hajdu I., Holecz, Kovács G., Burics, Mokánszki, Berdó, Király V., Boros J., Kertész T. Edző: Gyarmati András.

Végig uralta a mérkőzést a Kisvárda, de az első félidőben csak Iván Attila lécet megrengető lövéséig jutott. A hajrában egyértelműen felülkerekedtek a hazaiak, mégis a Léta jutott előnyhöz, ám valami hihetetlen hajrával, két jól eltalált lövéssel nemcsak a veretlenségét mentette meg a listavezető, hanem a három pontot is begyűjtötte. Gól: Fodor A. (89.), Spekker (93.), illetve Kertész T. (83.). Jó: Hegedűs T., Iván A., Fodor A., Spekker, illetve Holecz, Király V., Kertész T.

Révész Attila: – A várakozásunk beigazolódott, és remek mérkőzést vívtunk a Létával. A kezünkben tartottuk a mérkőzést, különösen a második félidőben, ám ekkor váratlanul veszélybe került a több mint egy éves veretlenségünk, ám ezután már a tavalyi csapatomat láttam a pályán. Ettől szebb születésnapi ajándékot nem is kaphattam volna, köszönöm fiúk!

Cigánd–Nagyecsed 1–0 (0–0)

Cigánd, 300 néző, v.: Berecz A. Cigánd: Nagy Z. – Ludescher, Cséke, Tempfli, Baksa Z., Vicickó (Oláh L., 84.), Pop, Tudja (Gnandt-Német, 61.), Varga Z., Boldog, Simon G. (Csáki P., 82.). Edző: Kocsis János. Nagyecsed: Szabó A. – Patály J., Hokk Á., Kovács N., Bulyáki A. (Szántó Z., 66.), Sarkadi G., Istrate, Ungi, Somogyi T., Bancsi (Barta F., 82.), Kiss D. Edző: Feczkó Tamás.

Küzdelmes mérkőzésen tizenegy harcos és három „kölcsönkapott” ember védte a cigándi kapit a nagyecsedi góltól. A végén a hazaiak büntetőrúgásból csikarták ki a győzelmüket. Gól: Tempfli (11-esből, 76.). Jó: Nagy Z., Cséke, Tempfli, Pop, illetve Kovács N., Sarkadi G., Ungi, Bancsi, Bulyáki A., Kiss D.

Kocsis János: – Volt már mérkőzés, amikor jobban játszottunk, mégsem sikerült megszereznünk a három pontot, ezúttal nagyot küzdöttünk, végig hittünk a győzelemben, és ennek köszönhető a sikerünk.

Feczkó Tamás: – Sajnos vannak dolgok, amelyek évek óta nem változnak, és felháborító, hogy senki nem tesz ellenük semmit. Azt természetesnek vesszük, hogy nullnál kapusra vezetjük a labdát, mégis behúzzák lesnek, az viszont a gusztustalan kategória határát súrolja, hogy nekünk az első félidőben az ezer százalékos tizenegyest nem ítélik meg, a hazaiaknak pedig gondolkodás nélkül igen. Csapatom ezúttal nagyon jól játszott, egyáltalán nem szolgáltunk rá a vereségre.

Szatmár Unió FC–Tiszakanyár 1–2 (1–2)

Fehérgyarmat, 300 néző, v.: Csáki L. Szatmár Unió: Pekk – Robas (Chioreanu, 54. perc), Rebegea, Stef, Márton J., Matei, Costea, Reszler Zs., Oprea (Ács G., 63.), Homoki G., Szilágyi L. (Bartha K., 63.). Játékos-edző: Della Sándor. Tiszakanyár: Lippa – Pócsi, ifj. Koskovits Gy., Gergely B., Morauszki, Csombók Z., Makai I. (Phrakonkham, 24.), Die (Illés A., 71.), Balázsi P., Dolhai, Gombkötő S. (Göncz, 92.). Edző: Koskovits György.

Esőbe hajló időjárásban szomorú szívvel mehettek haza a drukkerek Fehérgyarmatról, mert rendkívül fontos három bajnoki pontot hagyott elúszni a csapatuk. Mintha a vezető találattól a hazai játékosok megijedtek volna, „lányos” zavarukban összehoztak két találatot a kanyáriaknak, akik köszönték szépen ezt az ajándékot, és éltek a lehetőséggel. Hiába nyomta végig az egyenlítésért a második félidőt az Unió, erőfeszítése eredménytelen maradt. Ez a vereség nehéz helyzetbe hozta a szatmáriakat a remélt cél elérésében. Gól: Homoki G. (12.), illetve Balázsi P. (24.), Gombkötő S. (29.). Jó: Pekk, Stef, Matei, Chioreanu, illetve ifj. Koskovits Gy., Balázsi P., Dolhai, Gombkötő S.

Della Sándor: – Ennyit tudunk…

Koskovits György: – Az első félidőben az ellenfél két hibáját kihasználva vezetést tudtunk szerezni, szünet után viszont már csak az eredmény tartására törekedtünk – szerencsére sikerrel.

Diósgyőr II–Tiszaújváros 0–3.

Hajdúböszörmény–Debreceni EAC 3–0.


Tabella:

1. Várda 9 7 2 0 18-5 23
2. Nyírbátor 9 6 0 3 16-9 18
3. Tiszaújváros 9 5 3 1 15-8 18
4. Cigánd 9 6 0 3 14-9 18
5. Tiszakanyár 9 5 1 3 20-10 16
6. Hajdúszoboszló 9 5 1 3 19-9 16
7. Ibrány 9 4 3 2 9-7 15
8. Hajdúböszörmény 9 4 2 3 19-13 14
9. Létavértes 9 4 0 5 14-7 12
10. Baktalórántháza 9 3 1 5 13-17 10
11. Szatmár Unió 9 2 2 5 7-14 8
12. Nagyecsed 9 2 1 6 9-18 7
13. DVSC-DEAC 9 1 1 7 3-14 4
14. DVTK II 9 0 1 8 3-39 1

 

Fel Következő