Hírek archívum

2001. május

2001.05.24 Izgalom Ibrányban. Itt is, ott is kiállítás, öt gól, perpatvar a pályán. Na és zaklatott záhonyiak. Szó mi szó, nem volt egy szokványos NB III-as futballütközet. (KM)

- Érzésem szerint a fiúk könynyen vették a meccset, túlságosan lazán léptek pályára - meditált a 4-1-es hazai győzelem után Kató István, az Ibrány edzője. Ráadásul a korán kapott gól megfogta a társaságot, kellett a szünet, hogy helyre tegyem őket. Ennek meg is lett az eredménye: mindenki láthatta a második félidőben már egy más csapat játszott. Bár kihagytuk a büntetőt és azt is elismerem, nem brillíroztunk, viszont nagy akarással sikerült fordítani. Annyit még: a találkozó bebizonyította, hogy a kéthetes kihagyás nem tett jót nekünk, ez negatívan befolyásolta a mutatott teljesítményt.

Ellenben a záhonyiak feldúltan távoztak a katlanból. Karasz Lajos edző egyáltalán nem titkolta: a sípmester produkciója kihozta sodrából.

- Az elmúlt fordulóhoz képest sárga lapos eltiltás és sérülés miatt négy poszton is változtatni kényszerültem - közölte a tréner.

- Egyébként sem mi voltunk a favoritok ezen a meccsen, ugyanakkor a csapat azt játszotta, amit kellett: kontrákból próbáltuk lehetőségeket teremteni, így jutottunk vezetéshez. A második félidőben történteket most sem értem... Az indiszponált Vida János játékvezető hibái nagyban befolyásolták a mérkőzés alakulását, megjegyzem, az asszisztensek sem segítették munkáját. Azt hiszem, mindent elmond a bíró működéséről, hogy kilenc sárga, valamint két piros lap volt a "termés" alig negyvenöt perc alatt! Hozzáteszem, két emberünk megsérült, ők cserét kértek, vagyis aligha mi játszottuk a keményebb focit... 

- Arról nem beszélve, hogy az Ibránynak megadott két tizenegyest, míg nekünk elfelejtett büntetőt ítélni szándékos kezezésért. Mindezt azért is nehéz megemészteni, mert a vereség nem ért meglepetésként senkit, viszont arra már nem számítottunk, hogy ilyen körülmények között vesztünk.


(Az egyik - igen gyenge fizikumú - vendégjátékos már a mérkőzés előtt sérültnek tűnt, 1-1-es állásnál többet feküdt a földön, mint amennyit játszott, megjegyzendő, nem feltétlenül az ibrányi játékosok keménysége miatt. Az egy pont jó idegenben, az időhúzás pedig közismert eszköz. Mikor a cseréjére került a sor, hát azt sem tudta, melyik lábát húzza, de a levegő után való kapkodása messzire elárulta, hogy igencsak elkészült az erejével. Ennyit a keménységről... /A szerk./)

2001.05.24 Labdarúgó Magyar Kupa: két kiscsapat, a Nagyvarsány és a Nyírgyulaj is továbbjutott, kiesett viszont az NB II-es Mátészalka. (KM)

Eredmények:

Fehérgyarmat-Nyíregyházi Kertváros 1-2 (1-1). Fehérgyarmat, 300 néző, v.: Vida J. Fehérgyarmat: Koncz - Mikes, Kiss L, Magyar, Kondor (Hopka), Varga (Szakács), Grigoriu (Ország), Czvik, Gubacsi, Gádzsa, Márton. Edző: Tóth Zoltán. Kertváros: Vránszki Zs. - Kiss G., Krasznai, Tardi, Hegedűs, Paulik, Ambrusz, Banka (Gégény), Virág (Lakatos), Nagy, Kántor. Megbízott edző: Vránszki Péter. Gólszerző: Gádzsa, ill. Virág, Krasznai.


Ököritófülpös-Baktalórántháza 0-1 (0-1). Ököritófülpös, 200 néző, v.: Szlágyi M. Ököritófülpös: Oláh - Budaházi, Kajus, Nagy, Zelizi S., Soltész, Tardi (Zeleizi G.), Erdei, Danyi, Tordal A. (Tordal Cs.), Csücsön. Játékos-edző: Zelizi Sándor. Baktalórántháza: Szalma - Szenes, Fecsku, Kozma, Németh Cs., Illés, Marics (Kapin), Szabó R., Németh S., Rakóczi (Gdovin), Benkő. Játékos-edző: Fecsku István. Gólszerző: Németh S.


Nyírkarász-KSE-Mátészalka 2-1 (1-0). Nyírkarász, 300 néző, v.: Nagy I F. Nyírkarász: Virtás - Takács, Rákóczi, Vida, Gazdag, Dudás, Matyi, Fecsku, Jávor (Vajas), Oláh, Kapin L. (Mándoki). Edző: Oláh Tibor. Mátészalka: Vitkai - Ricsei, Vacsilja, Babjak, Balogh J. (Petrohai), Ádámszki, Balázs, Pitács (Szkunc), Varga, Cselószki, Tóth (Sípos). Edző: Szécsi Zoltán. Gólszerző: gazdag, Fecsku, illetve Petrohai.


Kék-Demecser 0-4 (0-2). Kék, 500 néző, v.: Veres A. Kék: Fintor - Mándoki, Teremi, Beli, Petró, Kantár L., Katona, Méhész (Szulcsik), Kormány, Kantár J., Ortó (Rózsa). Edző: Fogarasi Zoltán. Demecser: Tuza - Székely (Göncz), Barna, Huszti, Homann, Szentmiklósi, Balázscsik (Balogh Gy.), Kertész, Dudnyik (Minyin), Gombkötő Z., Komi (Seres). Edző: Kiss Miklós. Gólszerző: Kertész 2, Barna, Gombkötő Z.


Nyírgyulaj-Tiszabezdéd 3-2 (3-2). Nyírgyulaj, 100 néző, v.: Kerezsi. Nyírgyulaj: Opre - Franku, Hüse, Szécsi, Szabó T. (Szabó L), Konyha (Zámbó), Molnár, Sinka (Sárosi), Sós, Csaba, Szilágyi. Edző: Lakatos Sándor, Bartha Zoltán. Tiszabezdéd: Orgován L. - Ádám, Veres, Balogh S. (Kovács), Bazsa (Jónás), Setét, Bujdosó, Szikora, Simon, Gyüre, Orgován Cs. (Balogh L) Edző: Balogh László. Gólszerző: Sós 2 (egyet 11-esből), Hüse ill. Veres (11-esből), Bujdosó.


Nagyvarsány-Volán-Sényő 2-0 (0-0). Nagyvarsány, 200 néző, v.: Kiss L. Nagyvarsány: Ésik - Balogh G., Kiss T., Tóth Zs., Szőke, Orosz Cs., Szervánszki, Bartha, Danku (Tóth P.), Fodor (Balogh P.), Kerekes. Edző: Szilágyi Bertalan. Volán-Sényő: Krizsanovszki - Lizenbold, Torda (Bodnár), Rubóczki, Homonyik, Mónus, Lelt, Leskó, Budaházi, Knoblok, Capatina (Fiumei). Edző: Brekk János. Gólszerző: Kerekes, Danku.

A győztesek jutottak tovább.

2001.05.16 Az előjelek hasonlőak voltak: vereség az előző bajnokin, kiesést jelentö 1-1-es döntetlen a hétközi kupamérkőzésen megyei II. osztályú ellenféllel szemben. (KM)

További azonosság, hogy a labdarúgó NB III. hét végi játéknapján a Nyírbátor és a Vásárosnamény is megyei rangadón fogadta ellenfelét. És még nincs vége... A fent jelölt csapatok győztesen fejezték be az Ibrány, illetve a Záhony elleni mérkőzést.


A naményiak sorozata igazán páratlan, hiszen tavasszal mind az öt hazai mérkőzésüket megnyerték. Áldozatul esett már a Hajdúdorog, a Kisújszállás, a Sátoraljaújhely, a Nyírbátor és most legutóbb a Záhony.

- Érződik a közönségünkön, hogy hazai pályán elvárja tőlünk a sikert és ez serkentőleg hat a játékosokra - indokolt Tóth Szilárd, naményi edző. - Ennek köszönhetően otthonunkban több dimenzióval harcolunk, bár ez néha úgy csapódik le, mint a Nyírbátor ellen, amikor öt sárga lapot kaptunk. Idegenben ezek a tünetek nem mindig vannak jelen, igazából csak Rakamazon és Hajdúnánáson nyújtottunk elfogadható teljesítményt. A Záhony elleni meccstől azért tartottam, mert az ibrányi 0-6 megfogta a társulatot, ráadásul egy, a táblázaton mögöttünk lévő csapat ellen mindig nehezebb motiválni a fiúkat. És bár akadt a csapatban három-négy gyengébb teljesítmény, azért sikerült másodszor is legyőznünk megyei riválisunkat. A múlt héten amúgy elbeszélgettünk a játékosokkal, mert úgy éreztük: nem mindenkit visel meg egyformán egy-egy vereség. Én például három napig nem alszom ilyenkor, a győzelmeket viszont egy nap alatt fel tudom dolgozni. Szerencsére a hazai meccsek után két napot rendre meg tudok spórolni...


A bajnokság eddigi jelentősebb részét az élen töltő bátoriaknak is volt tartanivalójuk az Ibrány elleni ütközettől.

- A Namény elleni vereség után a legrosszabbkor jött a szabad napunk, hiszen nem tudtunk egyből javítani - vágott bele Németh Károly edző.

- Aztán jött a kupakisiklás, ráadásul az Ibrány jó passzban érkezett hozzánk. Aztán az első öt percben sikerült két gólt elérnünk, ami ilyen szinten tetemes előnynek mondható, ráadásul előrevetíti, hogy a meccs hátralévő részében az fog történni, amit mi szeretnénk. Ez így is történt, mert az Ibrány birtokolta ugyan többet a labdát, de helyzeteink inkább nekünk voltak. Nemcsak azért örülök a győzelemnek, mert újra az élre álltunk, hanem mert egyik fő riválisunkat ebben a bajnokságban így kétszer is legyőztük, és a megyén belüli ellenfelek esetében azért ennek mindig dupla jelentősége van. Bízom benne, hogy a csapat a hátralévő mérkőzésünkön ugyanilyen egységes lesz, mert a folyamatosan megtizedelt keretünknek erre különösen szüksége lesz.

2001.05.09 Újabb fordulót rendeztek Magyar Kupában.

Jéke-Ibrány 2-2 (2-0).

Az Ibránynak igen hamar végetért a "menetelése". Bár a csapat csak most kapcsolódott be a küzdelemsorozatba, mindjárt az első fordulóban búcsúzni kényszerült. Magabiztosnak tűnő 2-0-ás vezetésnél a cserékkel sikerült megbolygatni a csapatot, mégpedig olyannyira, hogy a hazaiak a 83. percben szépítettek, majd rövid időn belül a második találatot is bepréselték. A döntetlen az alcsonyabb osztályú (megyei II.) Jéke számára jelentette a továbbjutást. 

A vendégcsapat egyébként kénytelen volt hiányolni jónéhány kezdőemberét, nem tartott a csapattal pl. Ónodi, Bardi, Bohács és Hermann A. sem.

2001.05.08 Az alapszakasz és a rájátszás eddigi fordulói során senkinek sem sikerült elérnie az NB III-as labdarúgóbajnokságban egy mérkőzésen négy gólt. (KM)

Vasárnap aztán ketten is elérték a páratlannak így nem nevezhető bravúrt. Azonos még az ibrányi Ónodi Sándorban (26 éves) és a záhonyi Karasz Attilában (22), hogy mindketten csapatuk hat góljából vállalták a kétharmados többséget. Különbség viszont, hogy amíg Ónodi már "rutinos" négygólos, addig Karasz most debütált ebben a körben.

Bohács remek passzai

- Amikor a megyei bajnokságot megnyertük, akkor sikerült a Kállósemjén kapujába négyszer is betalálnom - így az ibrányi házi gólkirály. - Az NB III-ban viszont most értem el először a négyes határt, így mindenképpen a naményiak elleni produkciót tartom az emlékezetesebbnek. Már csak azért is, mert húsz perc alatt sikerült elérnem a gólokat, és a másik két találathoz is volt némi közöm. Sokat köszönhetek Bohács Sanyinak, aki tömött a jobbnál jobb labdákkal, éppen az ő passza után értem el a legszebb gólomat, a negyediket is. De a többiekre sem lehet panasz, valamennyi társammal jól megértem magam a pályán. A mostani a harmadik NB III-as bajnokságom, az előző kettőben egyaránt tizennyolc gólt értem el. A vasárnapi négyessel már sikerült beállítani ezt a teljesítményt.


Valamivel álmosabbnak tűnt hétfőn délelőtt Karasz Attila hangja, persze, az újonc záhonyiaknak még szokniuk kell a győztes meccsek utáni ünneplésekkel járó viszontagságokat, hiszen a határmentiek mostanában lendültek csak bele igazán.

Kapásgól volt a legszebb

- A felnőtt pályafutásom alatt eddig a két gól volt a csúcsom egy meccsen, most sikerült megduplázni mindezt - kezdte a múltidézéssel a záhonyi támadó. - Mit mondjak, a tizedik perc táján, amikor 2-0-ra vezetett az Újhely, nem nagyon futott át az agyamon, hogy a mostani lehet életem meccse. Inkább azon voltam társaimmal együtt, hogy mihamarabb egyenlítsünk ki. Ez sikerült, és mivel a második játékrész a mi góljainkkal indult, már nem volt nehéz dolgunk. Hogy melyik volt a legszebb gólom? A két tizenegyest kivenném a sorból, viszont az első az nagyon tetszett: Molnár Feri lefejelt labdáját vágtam 18 méterről, kapásból a hálóba. Jelenleg kilenc találatnál járók, de az a fő, hogy jól szerepeljen a csapat.

A záhonyi játékos esetében nem árt tudni, hogy a kispadról édesapja, Karasz Lajos látja el tanácsokkal.

2001.05.01 Ibrány-Nagyhalász mérkőzést rendeztek a munka ünnepén.

A napsütéses délután a két szomszédvár öregfiúi csaptak össze, s a jó hangulatú meccsen végül a hazaiak diadalmaskodtak. Láthattunk jó néhány szép megmozdulást, amely gyakran ragadtatta tapsra a népes közönséget.

Ibrány-Nagyhalász 4-1 (1-1). Gól: Tokaji 2, Németh L., Kendi F., ill. Kelemen Z.

Az ibrányi öregfiúk kerete:
Karászi - Kulcsár, Zsiga, Imre J., Balogh Z., Balogh J., Láda, Hermann Zs., Tokaji, Szegedi, Kakukk, Korpai, Kendi, Németh, Bakosi, Gégény.

A vendégek is felsorakoztattak szépszámú egykori kedvencet, így láthattuk például Kelemen Tibort, Kelemen Zoltánt, Szabó Mihályt. Ez utóbbi egykoron az ibrányi csapatot is erősítette fürgelábú szélsőként...