Az őszi szezon értékelése (2007.11.26-KM)

Németh Károly, az ibrányi csapat edzője értékelte a negyedik helyen záró gárda őszi teljesítményét.

– Az utóbbi években hozzászokhattunk, hogy új játékosokat kellett beépíteni a csapatba, de a mostani nyári változások voltak a legkomolyabbak a keretünkben – kezdte a negyedik hellyel végződött szezon értékelését a szakember.

– Mindezek következtében a gárda még fiatalosabb lett, a keret átlagéletkora alig haladja meg a 21 évet, ami a Létavértes után a második legalacsonyabb szám a mezőnyben. Az ősszel egyaránt éreztük a fiatalságunk előnyeit és hátrányait is, hiszen motiválható, lendületes társaságról van szó, viszont a kiegyensúlyozottság még hiányzik.

Az első négy fordulóban erőn felül teljesített a csapat, ezeket a meccseket az esélytelenek nyugalmával vívhattuk meg. Aztán ott találtuk magunkat az élen, az ellenfelek is inkább védekezni kezdtek ellenünk, és ekkor kiderült, nincs még meg a kellő tapasztalatunk ahhoz, hogy huzamosan jól teljesítsünk.

A hajdúszoboszlói döntetlenünkkel kezdődően az ősz hátralévő része hullámzóra sikeredett, de ekkor is sikerült olyan fölényes győzelmeket aratni, mint amilyen a Hajdúböszörmény vagy a Sátoraljaújhely elleni volt.

A győzelmeket nem kell, a vereségeket pedig nem lehet megmagyarázni. Németh Károly azonban vállalkozott arra, hogy a csalódást keltő eredményeket hozó mérkőzésekről is beszéljen.

– Hazai mérlegünk elfogadható, de még jobb lehetett volna, hiszen a Hajdúnánás és a Balmazújváros ellen egyaránt 2–2-re végződött mérkőzés is a kezünkben volt – így a tréner. – Ami a vereségeket illeti, Berettyóújfaluban és Nyíradonyban is fájt a kudarc, a Nyírmada pedig egyszerűen jobb volt nálunk.

Egészen más kategóriát képvisel a létavértesi döntetlenünk, hiszen a zárófordulóban elért pontszerzéssel sikerült stabilizálni a helyünket a középmezőny élén. Összességében erről a szezonról a pozitívumok fognak inkább az eszünkbe jutni, hiszen több presztízsmérkőzést is megnyertünk, és a csapat cseppet sem vallott szégyent.