Távozik Németh Károly (2007.06.19-KM)

A bajnokság végeztével távozik a csapatot 2003 óta irányító edző, Németh Károly.
Az elmúlt időszakot értékelte a hamarosan Tuzséron szerepet vállaló tréner.

Az Ibrány ragyogó mérleggel zárta a szezon második felét: tizenhárom meccséből tízet megnyert és egyet sem vesztett el, a tavaszi eredmények alapján az élen végzett.

– Az őszi szezon első négy meccsét megnyertük, aztán következett egy hullámvölgy, a következő hét meccsünkből mindössze egyszer szereztünk három pontot – taglalta a bajnoki történéseket Németh Károly, az ibrányiak edzője, aki négy év után távozik a csapat éléről. – Megkockáztatható, ezen időszak miatt nem tudtunk beleszólni a bajnoki cím sorsába, és nem lett még kedvezőbb a helyezésünk.

Fiatal csapatunk volt, tíz juniorkorú játékos szerepelt a keretben, közülük hatan-heten rendszeres játéklehetőséget kaptak. Tisztában voltunk ennek a buktatóival, benne volt a pakliban, hogy hullámzóan fogunk teljesíteni. A tavaszra aztán állandósult a formánk, aminek már a téli felkészülés során is voltak jelei, a műfüves tornából nagyon sokat profitáltunk.

A folytatásban tizenegy ponttal szereztünk többet, mint ősszel, az egész féléves valamint a teljes bajnokságra vonatkozó hazai veretlenségre büszkék vagyunk.
Aki figyelte az ibrányi csapat tavaszi összeállítását, az szinte már fejből fújta a rendszeresen pályára tizenegy nevet. Nyilván, ez az állandóság is hozzájárult az előrelépéshez.

– Nemcsak az összeállításunk a szerkezetünk is állandósult, a tavasz végére kialakult egy hatékony felállás, melyben a középpályás védekezést a Milka, Laskai páros oldotta meg, szélső középpályásként Korsoveczki és Szilágyi vagy éppen Varga alkotott maradandót, az elöl eredményes Feketét pedig Simon a mélységből segítette – szakmázott egy kicsit Németh Károly. – A két szélsőhátvédünk, Kató és Csáki védekezésben előrelépett, a csapatrész biztonságáról pedig a Kántor, Kovács Mihály páros gondoskodott. A tavasszal kapott mindössze nyolc gól Tóth Norbert kapust is dicséri.

Németh Károly négy esztendőt töltött Ibrányban, ezt az időszakot keretbe foglalta azzal, hogy az első és az utolsó évben végzett a gárdával dobogós helyen.
– Az első évemben elért második helyezés úgymond elvárható volt a csapattól, hiszen azt döntően a rutinos játékosok segítségével értük el – így a búcsúzó edző. – ezért is mondom, hogy a mostani szereplésünk közelebb áll a szívemhez, hiszen egy csapatépítési fázis végén, sok fiatal játékossal a fedélzeten értük el.

Németh Károly szokás szerint betekintést engedett az osztályzókönyvébe, eszerint a teljes bajnokságban nyújtott teljesítmények alapján a dobogón a következő sorrend alakult ki:
1. Kántor Zsolt, 2. Korsoveczki Attila, 3. Tóth Norbert.