NB III: továbbra is hat csoport (2011.07.20)

A Magyar labdarúgó Szövetség versenybizottsága a hét elején ülésezett, melyen téma volt az NB III-as bajnokságok ügye.

– Testületünk azt javasolja az MLSZ elnökségének, hogy a honi sportág harmadik vonala ismét hat csoportos legyen – tolmácsolta a tanácskozáson elhangzottakat Balázs András, a Magyar Labdarúgó Szövetség amatőr bizottságának elnöke. – Azt szeretnénk, ha valamennyi csoportban tizenhat együttes küzdene, vagyis újra kilencvenhat gárda vetélkedne a helyezésekért. Amennyiben valamelyik régióban nincs elegendő jelentkező, akkor elképzelhető, hogy az adott csoport létszáma kevesebb lesz, mint tizenhat.

Információnk szerint a Mátra- és a Tisza-csoport mezőnye már betelt, de a végleges beosztásokat csak a jövő héten hozzák nyilvánosságra. Ugyanakkor a az Alföld-, Dráva-, valamint a Bakony-csoportban jelentős a létszámhiány… A feltöltés érdekében a megyei bajnokságok második helyezettjeit kérik fel, illetve az enbé-háromból kieső együttesek közül azokat, amelyek hajlanak az indulásra…

Mint ismert, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei első osztály második pozíciójában záró Nyírbátor – idejekorán – elküldte szándéknyilatkozatát, jelezvén: vállalná az NB III-as szereplést, s mint azóta kiderült, élhet is ezzel a lehetőséggel.