Átadták az "Év futballcsillagai" díjakat (2011.08.03.)

A Kelet-Magyarország olvasóinak szavazatai alapján az NB III-as kategória győztese az Ibrány SE játékosa, Kántor Zsolt!

Kántor Zsolt neve már teljesen összeforrt az ibrányi csapattal, ami nem is csoda, hiszen 2003 óta futballozik az NB III-ban szereplő csapatban.

– Nem mondom, hogy kiemelkedő évem volt, de úgy érzem, végig a csapat hasznára tudtam lenni – mondta a díjátadást követően az Ibrányi VSE csapatkapitánya. – A csapat a bentmaradással összességében elérte a célját, a télen megváltozott körülmények és a szűkös játékoskeretünk ismeretében azért voltak bravúros eredményeink is. Amikor díjat kap az ember, nyilván átfut az agyán, hogy kinek is tartozik köszönettel. Kántor Zsolt is sorolja mindazokat, akiknek jár a bók.

– Elsősorban a csapattársaimé az érdem, aztán Ibrány városáé, amelyre immár úgy tekinthetek, mint otthonomra. Sokan szavaztak rám az ismerősi és a baráti körből, Ibrányból és Paszabról, ahol testnevelő tanárként dolgozom. Tisztában vagyok vele, hogy az ilyen jellegű szavazásokon sok múlik a közönségen és az olvasókon, a díj ugyan nem szakmai jellegű, ezzel együtt nagy becsben tartom. Arról nem beszélve, hogy a további munkához is erőt ad. Tisztességgel és becsülettel készülünk a bajnoki rajtra, a jelek arra utalnak, hogy rendezettebbek lesznek Ibrányban a körülmények, mint az elmúlt időszakban, így van rá esély, hogy újra jó csapatunk legyen.

Kántor Zsolt néhány évvel ezelőtt a legfiatalabb trénernek vallhatta magát az NB III-ban, hiszen játékos-edzőként belekóstolt abba, hogy milyen is az, amikor a szakmai munkáért is felelni kell. Netán vannak még ilyen ambíciói a sportembernek?

– Bár már elmúltam harminc, érzem még magamban az erőt, hogy ezen a szinten tudjam segíteni az ibrányi csapatot – válaszolta az érintett. – Aztán, amikor majd eljön a búcsú pillanata, akkor is a sportág és a csapat közelében szeretnék maradni, edzőként, vezetőként vagy akár az utánpótlás mellett dolgozva. De remélhetőleg ez még odébb van.

(Forrás: KM-Sport)