Jótékonysági mérkőzés (2012.05.30.)

Ibrányba látogatott a magyar bajnok és kupagyőztes DVSC-TEVA.

Az adományátadás (Fotó: Kató L.)

A hét esztendős, első osztályos paszabi Bazsa Tímea gyógyuláshoz kívántak hozzájárulni a szervezők azzal, hogy a mérkőzés teljes bevételét Timike családjának ajánlották fel.

A program 16:30-kor vette kezdetét, amikor a Nyíregyháza Spartacus NB I-es női csapata csapott össze a Pap SE megyei listavazető hölgyeivel. A sok gólt hozó mérkőzésen végül a szparis lányok bizonyultak jobbnak, akik 7-0-ra legyűrték ellenfeleiket.

A felhozó mérkőzést követően jöhetett a nap fő műsorszáma, az Ibrány SE - DVSC-TEVA összecsapás. Az ibrányi csapat sorfalat állt, majd a játékosok egy szál virággal köszöntötték a regnáló magyar bajnokcsapatot.

A mérkőzés kezdőrúgását Bazsa Timike testvére Bazsa Bianka végezte el, hathatós polgármesteri támogatással, hiszen Ibrány és Paszab polgármesterei, azaz Berencsi Béla és Tajthy Péter is segítségére voltak.

A szünetben 11-es rúgó verseny zajlott az ibrányi utánpótlás csapatok játékosainak szülei közreműködésével. A kapuban Bacskai "Csekkó" János parádézott, de végül ő is tehetetlen volt Domoszlai Károly büntetőjénél, aki így megkaphatta a bajnokcsapat tagjai által aláírt labdát.

A mérkőzés végén került sor a befolyt adományok és jegybevétel átadására, amiben közreműködött Berencsi Béla, Tajthy Péter, Móré Zoltán egyesületi elnök, Trencsényi Imre alpolgármester, valamint a két csapatkapitány: Bernáth Csaba és Kántor Zsolt. A mérkőzésen végül 554.165 Ft gyűlt össze.

Bár az eredmény ilyen esetben mellékes, de azért a rend kedvéért:
Ibrány SE - DVSC-TEVA 0-2 (0-2).
Gól:
Rezes L., Farkas B.

A szervezők köszönetüket fejezik ki Berencsi Bélának, Tajthy Péternek, a DVSC-TEVA tulajdonosainak Szima Gábornak és Szilágyi Gábornak, az Ibrány SE vezetésének és Móré Zoltán elnöknek, Dr. Nagy Imre Sándornak, a mérkőzések játékvezetőinek: Kulcsár Juditnak, Rocska Róbertnek és Losonczki Flóriánnak, továbbá Karakó Ferencnek, Szilágyi Norbertnek, az NB III. Tisza-csoport minden csapatának, játékosának, szurkolóiknak, a helyi polgárőrség tagjainak, a rendőrség, katasztrófavédelem, mentők tagjainak a rendezvény biztosításáért, és végül, de nem utolsósorban mindenkinek, aki a lebonyolításban részt vett és adományával segített.

(
Puskás Gyula, ibrany.hu)