Edzőváltás (2019.03.25.)

A szerény tavaszi szezonkezdet folyományaként a vezetőség az edzőváltás mellett döntött, Madalina György helyét Kiss Tamás vette át.

Az idény elején bajnokesélyesnek tartott Ibrány igen szerényen kezdte a tavaszi szezont. A csapat ugyan alaposan megszórta a kiesőjelölt Tiszavasvárit, de a Tarpával csak döntetlent játszott, viszont kikapott Balkányban és Nagyecseden is, így a gárda a tavasszal megszerezhető tizenkét pontból mindössze négyet gyűjtött be. Ezzel visszacsúszott a tabella ötödik helyére és már hat pont a hátránya az éllovas Mándokkal szemben, igaz, a csapat egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Ezért az egyesület vezetősége a váltás mellett döntött, Madalina György helyett Kiss Tamás vette át a csapat irányítását.

– Igen nehéz döntést kellett meghoznunk – szögezte le az elején Trencsényi Imre, az Ibrány SE elnöke. – Emberileg és szakmailag maximálisan elismerjük Madalina Györgyöt. Hálásak vagyunk a mesternek azért, mert a legnagyobb bajban nyújtott nekünk segítő kezet, akkor, amikor mindenki menekült Ibrányból. Egyből visszahozta a csapatot a megyei első osztályba, komoly eredmények fűződnek a nevéhez. A megye kettőben vezetésével több mint kétszázharminc gólt lőtt a csapat, megnyertük a megyei kupadöntőt, főtáblára jutottunk, kiejtettük az NB III.-as Jászberényt, tehát rövid idő alatt megmutatta, hogy nagyon érti a szakmáját. Ezeket soha nem fogjuk elfelejteni, azonban az utóbbi idők eredménytelensége miatt a változtatás mellett döntöttünk, mert az elmúlt mérkőzéseken nem úgy jöttek az eredmények, ahogy az elvárható lenne a csapattól.

– Ez a játékosállomány többre hivatott annál, mint amit a tabella mutat, úgy gondoljuk, hogy új impulzusokra van szüksége a társaságnak. A megoldást házon belül találtuk meg, Kiss Tamás viszi tovább a szakmai munkát, aki játékos-edzőként vállalta a nem könnyű feladatot.

– Számunkra egy új bajnokság kezdődik a hétvégén, és bízunk benne, hogy ez egy fordulópont lesz és újra be tudunk szállni a versenybe, ismét tényezői leszünk a ­bajnokságnak. Remélem, a csapat újra a régi arcát fogja ­mutatni, biztos vagyok benne, hogy a kilátogató szurkolók nem fognak csalódni – zárta gondolatait Trencsényi Imre.

A keddi edzést már Kiss Tamás irányította, akinek nem idegen ez a szerepkör, hiszen Újfehértón már belekóstolt ebbe a feladatba.

– Kissé váratlanul ért a felkérés, mert az utóbbi eredménytelenség ellenére úgy éreztem, töretlen a bizalom a mesterrel szemben. Nagy megtiszteltetés, de egyben óriási felelősség, hogy a vezetőség rám bízta az együttest. Mindent meg fogok tenni, hogy felrázzam a csapatot és újra a képességeinknek megfelelően szerepeljünk. Nagyon nem kell „belenyúlni” a csapatba, apróbb szerkezeti és taktikai változásokat tervezek. Azt ígérhetem, hogy mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ismét harcban legyünk egy szép helyezésért – mondta Kiss Tamás, az Ibrány frissen kinevezett trénere.