Folytatás 2021-ben (2020.11.11.)

A Nyír-Wetland megyei I. osztályban már egyetlen mérkőzést sem játszanak le az idén ősszel.

Mint ismert, az MLSZ elnöksége a 484/2020. (XI.10.) kormányrendelet betartása mellett, szerdán lehetővé tette az amatőr bajnokságok folytatását úgy, hogy a csapatok maguk dönthetik el, hogy zárt kapuk mellett játszanak vagy későbbre halasztják az őszi szezonból még hátralévő mérkőzéseiket.

Az Igazgatóság közleménye szerint az alacsonyabb osztályokban önkéntes lett a bajnokságokban való részvétel, amely lehetőséggel azonban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei egyesületek jelentős része nem él. Olyannyira, hogy a Nyír-Wetland megyei I. osztályban például már egyetlen mérkőzést sem játszanak le az idén őszre még kiírt 25 találkozóból, hiszen 13 egyesület írásban jelezte az Igazgatóság felé, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel nem kíván tovább futballozni ősszel.

A megyei másod és harmadosztályban ugyan – jelenlegi állapot szerint – még rendeznek néhány bajnokit idén, ám a találkozók 90-95 %-a így is elmarad, azaz átkerül 2021-re. Az elmaradt bajnoki mérkőzések új időpontjait a Megyei Igazgatóság versenybizottsága fogja kijelölni.