Sorra dőltek ki a kulcsemberek (2021.12.08.)

Az idény végére létszámban alaposan megfogyatkozott a csapat, s ez meglátszott az eredményeken is

Az előző, hosszszúra nyúlt szezonban az Ibrány az 5. helyen fejezte be a Nyír-Wetland megyei I. osztályú pontvadászatot. A vezetőségnek sikerült egyben tartania az együttes négy év óta együtt dolgozó gerincét, melléjük sikerült olyan fiatalokat igazolni, akik hosszú távon segítségére lehetnek az együttesnek.

A jól sikerült felkészülés után, amely során a csapat a Magyar Kupa főtábláján is játszott mérkőzést, bizakodva vágott neki a szezonnak. Kiss Tamás játékos-edző azt mondta, hogy ismét az élmezőnyhöz szeretnének tartozni, véleménye szerint a keret alkalmas lehet az előző szezonban elért helyezés túlszárnyalására is.

Ettől a helyezéstől a bajnokság felénél elmaradt a csapat, a hatodik helyről várhatja a folytatást, ez elsősorban az idegenbeli gyengébb szereplésnek köszönhető.

- A szezon első felében nagyon könnyű pontokat hullajtottunk el - kezdte a félszezon értékelését Kiss Tamás játékos-edző. - Elsősorban itt a Csenger elleni döntetlenre és bármilyen meglepő, a Nyíregyháza II. elleni vereségre gondolok, mert a játék képe alapján mindkét esetben nekünk állt a zászló. Előbbi esetben kétgólos előnyünket herdáltuk el az utolsó percek-ben, Örökösföldön pedig a ráadásban kaptuk az utolsó találatot.

Dicséretes viszont, hogy a szezon végén, amikor a sok sérülés miatt szinte teljesen elfogytunk, akkor viszont Mándokról és Nyírgyulajból el tudtuk hozni a három pontot. A szünet nagyon jókor jött nekünk, mert ha lett volna még egy forduló, nem biztos, hogy ki tudtunk volna állni. Bízom benne, hogy sérültjeink felépülnek és teljes kerettel tudjuk megkezdeni a tavaszi menetelést - zárta Kiss Tamás.

A szakember az előbb említett két mérkőzés mellett kiemelte az Újfehértó elleni hazai találkozót, amelyen egy igazi ki-ki mérkőzésen a hajrában szerzett két góllal tartotta otthon a három pontot a gárda. Azt sem hallgatta el azonban, hogy Nyírmeggyesen a legrosszabb arcát mutatta a csapat, amelynek így nem is lehetett más a vége, mint vereség.

Az Ibrány január második hétvégéjén kezdi meg munkáját a folytatásra.


Ibrányi index

Az Ibrány megyei első osztályú csapatának őszi mutatói

Bajnoki állás: 6. Ibrány 15 7 3 5 30–23 24

Hazai pályán: 7 5 2 – 19–7 17

Idegenben: 8 2 1 5 11–16 7

Házi góllövőlista. 12 gólos: Nagy Dávid. 3 gólos: Kiss Péter, Lyáh Artúr, Szőlősi Patrik. 2 gólos: Mészáros Marcell. 1 gólos: Csáki József, Haburcsák Krisztián, Lakatos Bence, Makai István, Somogyi Tibor, Tóth Norbert. Öngól: Kóka Róbert (Nagyecsed)