Közös a siker, közös a kudarc (2022.12.19.)

Tavasszal mindenképpen javítani kell, ehhez szükség lesz egy jó téli felkészülésre, de két-három igazoláson is gondolkodik az Ibrány SE vezetősége.

Két döntetlen után sorozatban három vereségbe szaladt bele az őszi szezon első öt fordulójában a 2021-2022-es idény ezüstérmese, az Ibrány, amely ezt követően sem tudott kikecmeregni a gödörből, odahaza és idegenben is mindössze egyetlen sikert abszolvált.

Kilenc játékos távozott a nyár folyamán, a pótlásuk nem volt egyszerű, a vezetőséggel rengeteget dolgoztunk, mire kialakult a tizennyolc fős keret - vélekedett Kató István vezetőedző.

Nagyobb elvárások nélkül vágtunk neki az őszi idénynek, az elsődleges cél a csapat összekovácsolása lett, realitásnak a tizedik hely környékének elérését tűztük ki - folytatta a csapathoz nyáron visszatérő tréner, aki tisztában volt azzal, hogy mivel a fél csapat kicserélődött, így nehéz dolga lesz.

A gyengébb szereplés ellenére szeretném kiemelni a Tarpa, a Nyírbátor, a Nagyhalász és a Vásárosnamény ellen lejátszott mérkőzéseinket, amikor a csapat jól teljesített. Nem vagyok elégedett, mivel a céljainkat egyelőre nem sikerült elérnünk, de nem keresek bűnbakokat, hisz közösen érjük el a sikereinket, így közös a kudarc is. Tavasszal javítanunk kell, ehhez szükségünk lesz egy jó téli felkészülésre, de két-három igazoláson is gondolkodunk, próbáljuk megerősíteni a védelmet és a támadósort - zárta értékelését a mester.

Az Ibrány felkészülése január 8-án kezdődik, a csapat február 18-án a Mándok vendégeként kezdi a tavaszi szezont.