Magyar Kupa: ennyi volt (2023.05.10.)

Szerdán rendezték a Magyar Kupa megyei selejtező – úgynevezett – rájátszásának mérkőzéseit, amelyen országos főtáblára jutás volt a tét.

A szabály értelmében amennyiben a kilencven perc után döntetlen az állás, azonos osztályú ellenfelek meccsén tizenegyespárbaj dönt, miként az megtörtént Ibrányban. A vendégek kétgólos előnyét a házigazda a 89. percben egyenlítve eltüntette, miközben háromszor a piros lapot is felmutatta a játákvezető. Az idegek harcát, a büntetőket jobban rúgó Ecsed nyerte.

Magyar Kupa-selejtező: rájátszás

Ibrány SE–Nagyecsed RSE 2–2 (0–1), tizenegyesekkel: 4–5

Ibrány, 107 néző, v.: Major O.

Ibrány: Krizsanovszki (Tóth N.) – Bégányi B., Mező P., Lukács B. (Udovik), Kállai G., Kiss P., Molnár Z. (Bészély G.), Farkas M., Szabó M., Nagy D., Zubora T. Edző: Kató István.

Nagyecsed: Makó R. – Zámbó K., Nyíregyházi G., Pócsi B., Bulyáki A. (Rácz Zs.), Kóka R., Terdik Zs. (Kóka S.), Urbin P. (Demeter S.), Erdős M., Szabó T., Somlyai G. (Ötvös K.). Edző: Harbula Balázs.

Gól: Kiss P., Mező P., illetve Nyíregyházi G., Szabó T.

Kiállítva: Farkas M., illetve Rácz Zs., Zámbó P.

Kató István: – A futball igazságtalansága, hogy nem jutottunk tovább. További sok sikert az Ecsednek!

Harbula Balázs: – Százszor megnyert mecset „sikerült” döntetlenre hozni. Felfoghatatlan ez a koncentráció nélküli játék, a tizenegyeseknél viszont helyén volt a játékosok szíve, gratulálok a továbbjutáshoz!

 

További eredmények:

Biri (megyei II. o.)–Agnis-Gergelyiugornya (megyei II. o.) 2–1 (2–0)