Edzői értékelés (2023.06.29.)

Nem volt egyszerű idénye az ibrányi csapatnak.

A cél a biztos bennmaradás volt, melyet ha nehezen is, de teljesített a csapat. Kató István edző értéklete a szezont.

- Egy jelentősen átalakult kerettel kezdtük meg a felkészülést a 2022-2023-as szezonra - kezdte visszatekintését Kató István vezetőedző. - Mindenki tette a dolgát, becsülettel dolgoztak a srácok, ennek ellenére ősszel mindössze a tizennegyedik helyen zártunk. Ennek egyik okaként a rutintalanságot említeném, míg másikként, hogy voltak olyan játékosaink, akik minden igyekezetük ellenére sem tudtak felnőni a feladathoz és felvenni az első osztály ritmusát. A téli pihenőidőszakban nyolcan távoztak, helyükre azonban csak három mezőnyjátékos és egy kapus érkezett. A cél adott volt, mindenféleképpen bent kellett maradnunk. Tavasszal már voltak nagyon jó és eredményes mérkőzéseink, ide sorolnám a Mándok, a Csenger, a Nyírbátor, a Kemecse, a Balkány és az Újfehértó elleni találkozóinkat. Ez utóbbi meccs már csak azért is volt érdekes, mivel az Újfehértó idegenbeli 1-0-ás legyőzésével lényegében az Ibrány ütötte el a bajnoki címtől riválisát. A pontvadászat második felében már egyértelműen jobban ment a csapatnak, mindezek ellenére nagyot kellett küzdeni a biztos bennmaradásért.

- Szereztünk húsz pontot a bajnokság második felében, ennek ellenére csak nagyon nehezen tudtunk elmozdulni a kieső helyről - folytatta a tréner.

- A csapat egységét, fegyelmezettségét és fejlődését mutatja, hogy a kiélezett utolsó három fordulóban annyi pontot gyűjtöttünk, mint ősszel összesen. Bent maradtunk. Ami a jövőt illeti, egyelőre még képlékeny, hogy miként alakulhat a keretünk a nyár folyamán, egyelőre erről szóló információval nem szolgálhatok. Folynak az egyeztetések.

A klub elnöke közben eloszlatta azokat a pletykákat, miszerint a csapat visszalép az első osztálytól.
- A játékosok meggyőztek minket a folytatásról, emellett kiderült, meg tudjuk teremteni a vármegye egyes szereplés feltételeit - szögezte le Kulcsár Béla.