19. forduló (2021.03.13-14.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Ibrány SE

Tarpa SC

2021.03.14. 14:00

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Ismét egy komoly erőpróba vár ránk, hisz a bajnoki cím legnagyobb várományosát fogadjuk. Ugyanakkor mi az elmúlt hetekben nagyon szépen felépítettünk valamit, amihez partnerek a játékosok. Ha mindez a hétvégén is kellő önbizalommal, jó hozzáállással párosul, akár szép eredményt érhetünk el.

Mihajlo Ivanicja, a Tarpa edzője: – Tudjuk, hogy nagyon jó csapathoz látogatunk, amely nem véletlenül tartozik élcsoporthoz, ebből kiindulva nagyon jó mérkőzésre számítunk, ennek megfelelően készülünk, a többi percig eldől a pályán…


További mérkőzések:

Szombat

Kemecse (15.)–Csenger (10.)

Hokk Béla, a Kemecse edzője: – Úgy gondolom, most már nincs miről beszélni, ezt a mérkőzést bármilyen felállásban meg kell nyerni!

Barcsay István, a Csenger edzője: – Láttam biztató jeleket a csapat játékában, reméljük, a hétvégén hasonló felfogásban lépünk pályára és eredményesen fogunk szerepelni.

Nyírgyulaj (4.)–Újfehértó (6.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Volt mit megbeszélni a héten, remélem, mindenki értett belőle és győzelemmel zárjuk ezt a meccset.

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Remélhetőleg a csapatot nem zökkentette ki az, hogy a múlt hétvégén elmaradt a meccsünk. Azóta megjött a negatív tesztem, de remélem a mérkőzésen pozitív eredményt érünk el. Nagyon jó meccsre számítok, úgy gondolom, apróságok dönthetik el a három pont sorsát.

Austria Juice-Vásárosnamény (3.)–Nagyhalász (8.)

Madalina György, a Vásárosnamény edzője: – Eddig is voltak problémáink, de sikerült megoldani. A gondok azonban tovább nőttek, a különbség csak annyi, hogy elképzelésem sincs, ezt már miként fogjuk megoldani.

Kropkó András, a Nagyhalász elnöke: – Az idén az első olyan idegenbeli mérkőzésünk következik, amelyet nem műfüves pályán fogunk játszani, és eddig a műanyag nem hozott szerencsét. A trollfoci óta tudjuk, hogy a megyei foci „nem műanyag”, ez a csapatunkra hatványozottan igaz. A tabella alapján nem mi vagyunk ennek a párharcnak az esélyesei, de minden idegszálunkkal azon leszünk, hogy borítsuk a papírformát.

Mátészalkai MTK (7.)–Balkány (11.)

Botos Alexandru, a Mátészalka játékos-edzője: – Az idénybeli második mérkőzésünk lesz hazai pályán. Hozzáteszem, elég furcsa időket élünk „még mindig”, úgy a sportban, mint a magánéletben, de a hazai közeg mindenképpen előny számunkra. Azt gondolom, a csapat lendülete nem tört meg, ennek nagyon örülök. Tisztelve az ellenfelet a három pont megszerzése a célunk.

Mirgai László, a Balkány edzője: – Játékosaim az Ibrány után a Naménnyal szemben is saját bőrükön tapasztalták az aranyigazságot, hogy minden csapat annyit tud futballozni, amennyit enged neki az ellenfél. Madalina Gyuri bá azt nyilatkozta a legutóbbi meccs után joggal, hogy ők megpróbáltak játszani, ami nem sikerült, mert az ellenfélnek egy célja volt, hogy ezt elrontsa. Ennek a játéknak az egyik lényeges pontja, egyben nagy dicséret a csapatnak, hogy a megbeszélt taktikát jól végrehajtotta, hiszen ha nem így teszünk, valószínűleg egy ötöst kapunk. Remélem, Mátészalkán is sikerült ebből valamit megvalósítani, bár ott nehezebb dolgunk lesz, mert nagyobb és szélesebb a pálya, így a területeket nehezebb levédekezni.

Baktalórántháza (13.)–Fehérgyarmat (16.)

Borza László, a Baktalórántháza edzője: – Roppant kemény mérkőzésre számítok, amelyen csak akkor lehetünk sikeresek, ha a hozzáállás és a fegyelem maximális lesz!

Balogh Péter, a Fehérgyarmat edzője: – Tartalékosan próbálunk javítani a nem túl fényes időszakon.

Vasárnap

Gyulaháza (14.)–Nyírmeggyes (12.)

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Nem vallottunk szégyent az elmúlt két mérkőzésen, mégsem tudtuk gyarapítani a pontjaink számát. Nincs mese, a rengeteg gondunk ellenére hazai pályán számunkra csak a győzelem az elfogadható eredmény.

Körmös Miklós, a Nyírmeggyes edzője: – Roppant nehéz mérkőzés vár ránk Gyulaházán, tudjuk, hogy a hazai csapat jobb annál, mint amit a táblázaton elfoglalt helyezése mutatja. Mi nagyon sok gonddal, problémával küzdünk hetek óta, sérültjeink, eltiltottjaink száma csak gyarapodik, de remélem, egyszer ki fogunk egyenesedni és visszaállunk a régi kerékvágásba.

Mándok (9.)–Nagyecsed (2.)

Dancs Attila, a Mándok edzője: – Nagyon úgy néz ki, végre tényleg hazai pályán játszhatunk, ahol minden meg kell tennünk a lehető legjobb eredmény elérése érdekében, mert a múlt heti bravúr akkor ér valamit, ha otthon is jól teljesítünk.

Homann Richárd, a Nagyecsed edzője: – Mándokon soha nem egyszerű játszani, de maximálisan bízom a fiúkban, hogy eredményesen tudunk szerepelni, ennek szellemében készülünk.

 


Tudósítások, eredmények

Ibrány SE–Tarpa SC 2–2 (1–0)

Ibrány, zárt kapu, v.: Veres J.

Ibrány: Tóth N. – Kiss P. (Jeddi B.), Szőlősi P., Nagy D., Csáki J., Somogyi T., Pápa Sz. (Mészáros M.), Gergely B. (Boros I.), Kovács G., Szabó M. (Haburcsák K.), Lizenbold Zs. Játékos-edző: Kiss Tamás.

Tarpa: Sas I. – Szics, Dobrovolszki, Rozman S. (Tüzes Zs.), Nadimov, Szabó R. (Losonczi B.), Buda P. (Dán V.), Djacsenko (Zagijev), Vajda A., Gál R., Kurilcsik. Edző: Mihajlo Ivanicja.

Az első félidőben szervezetten futballozó ibrányi csapat előnyt szerzett, a szünet után azonban hamar megfogyatkozott, amit a listavezető könyörtelenül kihasznált. A végén azonban Jeddi Béla – szó szerint – pontosan bólintott, így a házigazda az utolsó pillanatokban kicsikarta a döntetlent.

Gól: Nagy D., Jeddi B., illetve Tüzes Zs., Vajda A.

Kiállítva: Csáki J. (48. perc).

Kiss Tamás: – Az első félidőben nagyon fegyelmezetten, taktikusan futballoztunk, a szünet utáni játékra rányomta bélyegét a kiállítás. Az összképhez hozzátarozik, hogy a Tarpa többször lezárhatta volna a mérkőzést, de méltán viseli minden egyes játékosom az ibrányi mezt és joggal lehetünk rájuk büszkék, hisz óriásit küzdöttek és a végén helyén volt a szívük.

Mihajlo Ivanicja: – A futball már csak ilyen játék, ha ennyi helyzetet elszórakozol, akkor annak ez a következménye.


További eredmények:

Szombat

Kemecse–Csenger 2–1 (1–1)

Kemecse, zárt kapu, v.: Gergely S. Kemecse: Pintér L. – Vass B., Sándor D., Gégény M., Majoros Á., Faragó L. (Jeszenszki Á.), Szaffián Sz. (Bárdos A.), Csáki P., Madzin I., Soós T., Mészáros G. (Mészáros M.). Edző: Hokk Béla. Csenger: Makay Z. –  Veréczi E., Antal R., Péter Gy., Osváth S., Balogh Á., Csorvási,  Nagy M., Lengyel M., Katona P., Varju P. Edző: Barcsay István. Gól: Madzin I., Majoros Á., illetve Veréczi E.

Hokk Béla: – Nagyon szimpatikus, sportszerű ellenféllel szemben úgy gondolom, megérdemelten győztünk.

Barcsay István: – Addig, amíg több helyzetet alakítunk ki az ellenfélnek, mint magunknak, nehezen fogunk győzni. Készülünk a következő mérkőzésre.

Nyírgyulaj–Újfehértó 0–1 (0–1)

Nyírgyulaj, zárt kapu, v.: Király A. Nyírgyulaj: Opre R. – Kiss L., Phrakonkham, Buka B., Haburcsák B., Mezei B., Vass I., Gömze A. (Fekete G.), Somogyi M., Terdik Zs., Varga J. (Kállai G.). Edző: Lukács Tibor. Újfehértó: Piskóti R. – Dénes K., Torma T., Mátrai N. (Tóth Sz.), Petics Gy., Seres K. (Veres D.), Kántor T. (Csizmarik Á.), Papp Cs. (Tóth E.), Zámbó D., Pallai G., Daróczi P. Edző: Piskóti Zsolt. Gól: Daróczi P.

Lukács Tibor: – Az első percben kapott gól után a vendégek kibekkelték a folytatást, hozzáteszem, a meccs során egyszer találtuk el a kaput, így nem is születhetett más eredmény.

Piskóti Zsolt: – A szezonban most először nem kaptunk gólt, mondanom sem kell a legjobbkor. Nem mondanám, hogy nagyot játszottunk, pláne az idő előrehaladtával, de hatalmasat küzdöttünk óriási volt ez a hozzáállás. Gratulálok Daróczi Patrik nagyszerű góljához és természetesen a srácoknak, mert nagyon értékes három pontot szereztünk. További sok sikert Gyulajnak!

Austria Juice-Vásárosnamény–Nagyhalász 0–1 (0–0)

Vásárosnamény, zárt kapu, v.: Major O. Vásárosnamény: Szabolcsi M. – Géczi I., Bátyi L., Illés P., Berec G. (Barta F.), Ács Á., Zán B., Ráczi I., Misák S., Illés G., Sárosi M. Edző: Madalina György. Nagyhalász: Dukát P. – Csáki B., Varga D. (Ludánszki I.), Ladányi D. (Kormány Sz.), Tóth G., Bartha Z., Kató I., Hajzer L., Hudák M., Nagy N., Simon D. Játékos-edző: Ludánszki István. A kezdőrúgást a 95 éves vásárosnaményi törzsszurkoló, Szolnok Ferenc végezte el! Döntetlenszagú mérkőzésen a hajrában 11-esből szerzett góllal vitte el a három pontot a Halász. Gól: Ladányi D. (11-esből). Ifi: 11–3.

Madalina György: – Játék helyett küzdelem volt a pályán, döntetlenszagú mérkőzésen fájó dolog a 89. percben tizenegyessel kikapni. Ugyanakkor ilyen összeállításban nem volt benne játékunkban a győzelem, viszont a vereség ellenére azt is láttam, hogy az a négy-öt ember, aki ma nem játszott, ha beszállnak, ütőképes, jó csapatunk lesz. Sajnos, ez nem a következő meccsen fog megtörténni…

Kropkó András egyesületi elnök: – Tipikus egygólos mérkőzésen, hatalmas lelkesedéssel játszva szereztük meg a három pontot, gratulálok a csapatnak a győzelemhez.

Mátészalkai MTK–Balkány 3–1 (1–1)

Mátészalka, zárt kapu, v.: Kertész Cs. Mátészalka: Szilágyi P. – Varga M., Szabó D., Szántó Z. (Szabó B.), Sarkadi G., Ötvös Sz. (Farkas Z.), Feier D., Botos D., Magyari M., Bodó L., Hevele M. (Varga N.). Játékos-edző: Botos Alexandru. Balkány: Hegyes B. – Sallai M., Máté G., Furó Zs., Szabó M., Kovács R., Vasas T., Kapusi J. (Lakatos J., Kerecsen Gy.), Nagy D., Csatári Á., Kerecsen J. Edző: Mirgai László. Gól: Feier D. 2, Sarkadi G., illetve Nagy D.

Botos Alexandru: – Úgy érzem, rettentően nehéz mérkőzésen sikerült megszerezni a három pontot. Lehet, az eredmény alapján úgy tűnik, sima győzelem volt, de egyáltalán nem így történt.

Mirgai László: – Az első félidőt követően igazságos volt az állás, a folytatásban gyorsan szerzett az ellenfél egy gólt, futottunk az eredmény után, meg is voltak a lehetőségeink, Nagy Dávid óriási ziccerben kapufát lőtt. A végére kitámadtunk, közben nagyon elfáradtunk, az ellenfél pedig ezt kihasználta. Sajnálom, a srácokat, mert sokat dogoztak, kár, hogy nem volt lehetőségem belenyúlni a mérkőzésbe, mert kevesen voltunk a kispadon.

Baktalórántháza–Fehérgyarmat 30 (1–0)

Baktalórántháza, zárt kapu, v.: Nagy F. Baktalórántháza: Hajzer T. – Vidoven M., Papp N. (Burkus D.), Fábri Z., Molnár L. (Lakatos V.), Lakatos L., Varga L., Listván D. (László A.), Szűcs Z., Varga B., Károlyi R. Edző: Borza László. Fehérgyarmat: Jakocska Cs. – Szász M. (Varga M.), Orosz F., Barkaszi D., Bakó T., Popovics N., Sukály Gy., Cserepes Á. (Beregszászi A.), Kóczé Sz., Imre Zs. (Bartha K.), Szabó T. Játékos-edző: Balogh Péter, Imre Zsolt. A mérkőzés egy perces gyászszünettel kezdődött, a korábbi baktai edző, Nagy András emlékére. Gól: Varga L. 2, Lakatos L.

Borza László: – Az eredménnyel teljes mértékben elégedett vagyok, a játékkal már nem annyira, de ez a három pont most nagyon sokat számít nekünk. Gratulálok a csapatnak!

Imre Zsolt: – Szégyen!

Vasárnap

Gyulaháza–Nyírmeggyes 23 (11)

Gyulaháza, zárt kapu, v.: Hegedűs Cs. Gyulaháza: Bandor F. – Bálint N. (Németh T., Kovics D.), Koszta Z., Tóth D., Kozma M., Csépke M., (Savrnoh) Galambos B., Kozma J., Lakatos P., Köblös B., Kovács E. Edző: Bardi Gábor. Nyírmeggyes: Tóth K. – Farkas B. (Rézműves F.), Hornyák Zs. (Kovács L.), Szántó I., Nagy Zs., Török G., Nógrádi S., Gózner K., Szondi R. (Szép Á.), Pálvölgyi B., Drabik M. Edző: Körmös Miklós. Gól: Tóth D., Kozma M., illetve Szántó I., Kovács L., Török G.

Bardi Gábor: – Szégyen, gyalázat! Gratulálok a Nyírmeggyesnek a győzelemhez.

Körmös Miklós: – Úgy érzem, a játék képe alapján a Gyulaháza az első félidőben jobb volt, gólokkal vezethetett volna, a szünet után nyújtott teljesítmény alapján viszont megérdemelten nyertünk.

 


Tabella:

1. TARPA SC 17 16 1 0 47 12 35 49
2. VÁSÁROSNAMÉNY 16 11 3 2 41 17 24 36
3. NYÍRGYULAJ KSE 17 11 3 3 43 20 23 36
4. NAGYECSED RSE 17 11 2 4 34 24 10 35
5. IBRÁNY SE 17 9 4 4 34 22 12 31
6. ÚJFEHÉRTÓ SE 17 9 4 4 42 32 10 31
7. MÁTÉSZALKAI MTK 16 8 3 5 37 23 14 27
8. MÁNDOK VSE 17 6 3 8 39 41 -2 21
9. NAGYHALÁSZI SE 17 5 4 8 30 32 -2 19
10. CSENGER FC 17 5 4 8 35 39 -4 19
11. BALKÁNYI SE 17 5 3 9 23 42 -19 18
12. NYÍRMEGGYES SK 16 5 1 10 32 48 -16 16
13. BAKTALÓRÁNTHÁZA 17 3 4 10 17 36 -19 13
14. GYULAHÁZA KSE 17 3 3 11 28 45 -17 12
15. KEMECSE SE 17 2 3 12 24 48 -24 9
16. FEHÉRGYARMAT SC 16 1 3 12 14 39 -25 6

Fel

Következő