11. forduló (2005.10.22-23)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Hajdúnánás (9.)–Ibrány (2.)

Németh Károly, ibrányi edző: – Számunkra nem a legjobbkor jött a nánásiak edzőváltása, hiszen játékosai bármennyire is tisztelték az előző mestert, az újnak minden szempontból bizonyítani akarnak, éppen ezért nagyon nehéz és küzdelmes mérkőzés áll előttünk. Lassan megszokjuk, hogy az ügyeletes sérültjeink nemhogy felépülnének, hanem egyre többen vannak...


Létavértes (4.)–Tuzsér Erdért SE (3.)

Révész Attila, tuzséri edző: – Számunkra a szezon eddigi legnehezebb mérkőzése következik, annál is inkább, mert a Létavértesnek van törlesztenivalója velünk szemben. Ellenfelünk az utóbbi időben botladozott, ellenünk nyilván javítani szeretne, nálunk viszont mindenki a rendelkezésre áll és nem feltett kézzel érkezünk a rangadóra.

Volán-Sényő (5.)–Berettyóújfalu (8.)

Rubóczki Tibor, sényői játékos-edző: – Velünk hasonszőrű csapattal játszunk, az ilyen mérkőzéseket hazai pályán eddig rendre megnyertük, most is szeretnénk begyűjteni a három pontot. Ellenfelünk védelme sebezhető, a kontrajátékhoz viszont megvannak a gyors emberei. Kóka három sárga lap miatt nem játszhat.

Szakoly (16.)–Sátoraljaújhely (14.)

Csoma Dezső, szakolyi szakmai tanácsadó: – El akarom felejteni azt a titulust, hogy sereghajtó, remélem, a fiúk is így gondolják ezt. Szép és tudatos játékkal szeretnénk megszerezni első győzelmünket, ha ez sikerül, akkor szebb születésnapi ajándékot nem is kaphatnék a csapattól.

Hajdúböszörmény (11.)–Mátészalka (15.)

Tóth Zoltán, mátészalkai edző: – Mindkét csapat megélt már szebb időket, tavaly még az NB II-ben találkoztunk egymással, ahonnan a Böszörmény kiesett, mi feljutottunk, mégis itt vagyunk. Síránkozni nem akarok, humorizálni kínomban sincs kedvem, a tények pedig azok, hogy a tavalyi alapcsapatokból ellenfelünknél hat, nálunk egy ember maradt. Sok a hiányzónk, őket ifistákkal pótoljuk, reményünk pedig a tisztes helytállásra van.

Mád (10.)–Balkány (6.)

Mirgai László, balkányi edző: – Nem lesz könnyű dolgunk, mert hazai pályán a Mád nagyon veszélyes. Remélem, hogy a múlt héten nem lőttük el az összes puskaporunkat és meg tudjuk ismételni gólerős játékunkat, hiszen szeretnénk begyűjteni a három pontot.

Nyíradony (7.)–Rakamaz (1.)

Brekk János, rakamazi edző: – Túltettük magunkat a Szakoly elleni gyenge játékon és mivel az élen akarunk ragadni az otthonában bárkire veszélyes Nyíradony ellen is győznünk kellene. Szerencsére a sérültek száma tovább csökkent.

 


Tudósítások, eredmények

Hajdúnánás–Ibrány 1–0 (0–0). Hajdúnánás, 200 néző, v.: Nagy R.

Hajdúnánás: Haász-Brandt – Oborzil, Kocsis, Magyari, Kovács A. Fodor (Bocz), Kondora, Tar, Papp (Horváth) Szemán, Kovács I. Edző: Vígh Tibor.

Ibrány: Vatai – Csobán, Kántor, Márton, Nagy S., Morauszki, Milka, Kovács I. (Bardi), Obrácz, Korsoveczki, Marcsek. Edző: Németh Károly.

A kilencven perc nagy részében védekezett a Hajdúnánás, de a vendégek gyenge támadójátéka miatt érintetlen maradt a hálójuk. A hajrában aztán az egy pontot is elvesztette az Ibrány, s ezzel megszakadt a zsinórban hét győztes meccsből álló sorozata is.

Gól: Horváth, a 88. percben.

Jó: Haász-Brandt, Kocsis, Kovács A., Fodor, Kondora, Szemán., ill. Kovács I.

Ifi: 3–2.

Vígh Tibor: Megtaláltuk a vendégek játékának az ellenszerét, s végül kis szerencsével a győzelmet is bezsebeltük.

Németh Károly: Mezőnyfölényünk meddőnek bizonyult, csak helyzetekig jutottunk, de a vereség nem volt benne ebben a mérkőzésben.


További eredmények:

Létavértes–Tuzsér Erdért SE 1–0 (0–0)

Létavértes, 100 néző, v.: Séra. Tuzsér: Fintor – Mitró, Mező, Dancs B., Lakatos, Cseke, Spekker (Gergely), Iván, Babjak, Bagin, Petró. Edző: Révész Attila.

A táblázaton elfoglalt helyezésekhez viszonyítva nem volt éppen magas színvonalú a mérkőzés, végig érezhető volt, hogy egy gól eldöntheti a találkozó sorsát. Ennek a találatnak a megszerzéséhez a kiegyenlített mérkőtésen sokáig a Tuzsér járt közelebb, ám a hajrában egy balszerencsés mozdulat a házigazda javára döntötte el a három pont sorsát. A létaiak így revansot vettek a Tuzsér ellen a tavalyi bajnokságban elszenvedett vereségekért. Gól: Mező (öngól, 87. perc). Jó: Mitró, Dancs B., Lakatos, Babjak. Ifi: 3–3.

Révész Attila: Gyenge színvonalú mérkőzésen a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. Sajnos, a mérkőzés végén a labdát nem a megfelelő helyre juttattuk. 

Volán-Sényő–Berettyóújfalu 2–2 (2–1)

Sényő, 200 néző, v.: Rendek. Volán-Sényő: Hegyes – Pljutyinszkij, Kiss T., Asztalos, Fiumei, Ruska, Rubóczki (Knoblok), Haburcsák, Székely (Orosz), Bodnár, Komi. Játékos-edző: Rubóczki Tibor. Berettyóújfalu: Szántó – Józsa, Varga, Tamási, Gulyás, Kolompár, Szitkó, Csordás, Butt (Szabó G.), Szondi (Bánk), Kasza. Edző: Kártik József.

A sérült Polgári helyett a beteg Hegyes állt a sényői kapuba, hogy ő sem volt százszázalékos, az érződött a teljesítményén. Ennek ellenére ezt a mérkőzést meg kellett volna nyerni a Sényőnek, amely ebben a bajnokságban először vesztett pontokat hazai pályán. Gól: Haburcsák (12.), Komi (41.), illetve Kasza (28.), Balogh B. (72.). Jó: Kiss T., Asztalos, Haburcsák. Ifi: 2–4.

Rubóczki Tibor: Két elkerülhető gólt kaptunk, ezzel együtt ezt a mérkőzést meg kellett volna nyernünk. Hozzáteszem, ma a játékvezető sem volt velünk... 

Szakoly–Sátoraljaújhely 1–3 (1–0)

Szakoly, 200 néző, v.: Veizer. Szakoly: Lippa – Tardi, Burik, Milbik, Szabó M. (Csák), Kotricz Z., Lendvai, Gráf, Vass Zs., Horváth A., Kriston (Madzin). Szakmai tanácsadó: Csoma Dezső. Sátoraljaújhely: Szemán – Szoták, Ocsenás, Janikó T., Janikó R., Szabó I. (Katona), Balogh (Timkó), Váradi, Szabó G., Dakos, Trembulyák. Edző: Szabó László.

Az első félidőben jól teljesített a szakolyi csapat, jutalomként előnyhöz is jutott. Mindez elbizakodottá tette a hazai csapatot, amely a folytatásban antifutballt mutatott be és újabb vereséget szenvedett. Gól: Szabó M. (41.), illetve Ocsenás (11-esből, 55.), Dakos (60. és 91.). Ifi: 0–12.

Csoma Dezső: Sajnálom azokat a szurkolókat és szponzorokat, akik bíztak a pozitív eredményben. 

Hajdúböszörmény–Mátészalka 0–0

Hajdúböszörmény, 50 néző, v.: Kalász. Mátészalka: Gergely – Szabó I., Hengsperger, Vacsilja, Jurkó (ifj. Tóth Z.), Kléninger (Trencsényi), Nagy A., Jónás (Pálfi), Illés Gy., Sipos, Szakács. Edző: Tóth Zoltán.

Rendkívül gyenge színvonalú találkozón, ha a vendégeknek van egy igazán gólratörő támadójuk, akkor a három pont megszerzése sem tűnt volna lehetetlen feladatnak. Jó: Kléninger, Illés Gy., Vacsilja, Szakács.

Tóth Zoltán: Játékosaim mindent megtettek a győzelemért, nekünk is állt a találkozó, de az előzmények alapján elégedett vagyok a döntetlennel is. 

Mád–Balkány 1–2 (1–1)

Mád, 200 néző, v.: Puskás. Balkány: Vadon – Meszesán, Daru, Szabó P., Dobos Z., Mikhárdi, Vass Z., Szabó J. (Czifrák), Szabó I. (Lopez), Dán (Szemán P.), Dobos A. Edző: Mirgai László.

A korai vendéggól után további balkányi helyzetek maradtak ki, így biztos előny helyett döntetlennel vonultak szünetre a csapatok. Dobos Attila jól eltalált lövésével szerzett újra vezetést a Balkány, de a kimaradt helyzetek miatt a ráadásig akadt izgulnivalója a megérdemelt győzelmet aratott vendéggárdának. Gól: Bódi (33.), illetve Mikhárdi (4.), Dobos A. (58.). Jó: Mikhárdi, Dobos A., Dobos Z. Ifi: 3–4.

Mirgai László: Helyzeteink alapján megérdemelten nyertünk, de bosszantó, hogy rossz helyzetkihasználásunk miatt a végén még izgulnunk kellett.

Nyíradony–Rakamaz 0–1 (0–0)

Nyíradony, 200 néző, v.: Csorba. Rakamaz: Nagy Z. – Baka, Székely, Galambosi, Koskovits, Bessenyei, Leskó (Domokos), Csernijenko, Göncz, Fekete, Ádámszki (Szilágyi). Edző: Brekk János.

A kezdeti hazai rohamokat átvészelte a rakamazi csapat, és a második félidő derekáig fölényben játszott, helyzeteket alakított ki. Koskovits kiállítása után megint a Nyíradony támadott többet, de a Rakamaz sem mondott le a gólszerzésről, és Ádámszki utolsó percben elért fejesével hazavitte a három pontot. Gól: Ádámszki (90.). Jó: Csernijenko (a mezőny legjobbja), Nagy Z., Székely, Fekete. Kiállítva: Koskovits (második sárga lap után, 70.). Ifi: 0–2.

Brekk János: Nagy csata volt, mindet megtettünk a győzelemért, amit az utolsó percben elért találattal sikerült megszereznünk. Gratulálok a csapatnak a megérdemelt sikerhez!

Szirmabesenyő–Balmazújváros 1–2.


Tabella:

A bajnokság állása M Gy D V L-K Gk P
 1. Rakamaz 11 9 1 1 28-10 +18  28
 2. Létavértes 11 8 2 1 24-2 +22  26
 3. Ibrány 11 8 - 3 25-10 +15  24
 4. Tuzsér 11 7 2 2 29-7 +22  23
 5. Balkány 11 7 1 3 27-12 +15  22
 6. Sényő 11 6 3 2 19-9 +10  21
 7. Berettyóújfalu 11 5 3 3 24-18 +6  18
 8. Hajdúnánás 11 5 3 3 14-11 +3  18
 9. Nyíradony 11 5 2 4 22-16 +6  17
 10. Mád 11 4 1 6 16-19 -3 13
 11. Balmazújváros 11 4 - 7 17-26 -9 12
 12. Hajdúböszörmény 11 3 1 7 11-16 -5 10
 13. Sátoraljaújhely 11 3 - 8 15-37 -22 9
 14. Szirmabesenyő 11 2 1 8 14-40 -26 7
 15. Mátészalka 11 1 1 9 9-34 -25 4
 16. Szakoly 11 - 1 10 11-38 -27 1

 

 


 

Fel Következő