27. forduló (2006.05.28)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Szakoly (16.)–Ibrány (5.)

Csoma Dezső, szakolyi szakmai tanácsadó: – Nagyok el vagyok keseredve a vasárnapi teljesítmény miatt. Négy-öt ember hozzáállásával meg vagyok elégedve, de az kevés az NB III-as bajnoksághoz, nemhogy az Ibrány ellen. Ellenfelünk jó csapat, de nem fogjuk könnyen megadni magunkat, mert ennyivel tartozunk azoknak az embereknek, akik továbbra is kiállnak a csapat mellett.

Németh Károly, ibrányi edző: – Bár ellenfelünk már kiesőnek tekinthető, és az ilyenkor megszokott gondok nehezítik a helyzetét, mégis egyfajta felszabadultságot okozhat náluk ez az állapot. Félvállról nem vehetjük a meccset, és mindenképpen nyerni szeretnénk, mert ahhoz, hogy az előttünk állók meccseinek esetleges körbeveréseiből jól jöjjönk ki, részünkről is nagy hajrá szükséges.


Volán-Sényő (6.)–Rakamaz (2.)

Rubóczki Tibor, sényői játékos-edző: – A három bajnokesélyes közül a Létavértest legyőztük, a Tuzsértól kikaptunk, így elvileg most döntetlennek kellene születnie, amivel mi meg is elégednénk. Ugyanakkor tudjuk, a Rakamaz mindent elkövet majd a győzelemért, így nagyon jó mérkőzésre van kilátás. Sárga lapjaim miatt ki kell hagynom a rangadót.

Brekk János, rakamazi edző: – Normális körülmények között idegenben mindig jó az iksz, különösen Sényőn. Most azonban olyan a helyzet, hogy számunkra a döntetlen vereséggel érne fel, így nem három-, csak kétesélyes a mérkőzés: vagy nyerünk vagy vesztünk.

Tuzsér Erdért SE (1.)–Berettyóújfalu (9.)

Révész Attila, tuzséri edző: – A balkányi fájdalmas vereségünkkel tovább fokoztuk a véghajrá izgalmait. Akkor maradhatunk az élen, ha innentől kezdve a jó pályákon valódi tudásunkat mutatjuk, és megnyerjük a mérkőzéseket, amelyek roppant nehéznek ígérkeznek.

Hajdúnánás (7.)–Mátészalka (12.)

Tóth Zoltán, mátészalkai edző: – A jó kezdés után kicsit visszaesett a csapat, nem fizikai, inkább szellemi fáradtság miatt van ez, hiszen az utolsó pillanatokban rendre rosszul döntünk. Nem hiszem, hogy gödörben lennénk, inkább mélyebb pocsolyába léptünk, de ismerve a játékosaimat és a csapatszellemet, ebből előbb-utóbb, remélhetőleg már Hajdúnánáson kikecmergünk.

Hajdúböszörmény (8.)–Balkány (4.)

Mirgai László, balkányi edző: – Abban reménykedem, hogy a Tuzsér elleni meccs és az egy hónapja tartó szerda-hétvége ritmus fáradalmait ki tudjuk pihenni, és képesek leszünk regenerálódni vasárnapig. Ha ugyanolyan fegyelmezetten és elszántan játszunk, mint szerdán, akkor ismét begyűjthetjük a három pontot.


Tudósítások, eredmények

A piros mezes szakolyiak pontot mentettek

Fotó: Kató L.

Szakoly–Ibrány 1-1 (1-1). Szakoly, 100 néző, v.: Nagy Cs. (Puskás, Habdák).

Szakoly: Morauszki – Mészáros, Burik, Újfalussy, Borza (Gilányi), Simicskó (Kotritz), Gráf, Dán, Szabó, Balázsi, Horváth. Szakmai tanácsadó: Csoma Dezső.

Ibrány: Vatai – Csobán, Kántor, Kovács, Csáki, Milka, Kléninger (Bardi), Szilágyi, Imre, Korsoveczki, Hengsperger (Novák). Edző: Németh Károly.

10. perc: Korsoveczki futott el a jobb oldalon, beadását Hengsperger fejelte a kapuba, 0-1.

30. perc: Milka szabálytalankodott Balázsival szemben a tizenhatoson belül, a büntetőt a sértett értékesítette, 1-1.

 

Jó: Kovács, Csobán, Milka, ill. Morauszki, Balázsi.

Ifi: 6–2.

Csoma Dezső: – Az utolsó passzoknál pontatlanok voltunk, és csak ezért tudtuk ikszre hozni az eredményt.

Németh Károly: – Mindössze az első húsz perc fogadható el a mérkőzésből, utána a legjobb lehetőségeket is kihagytuk, így a Szakoly pontszerzése megérdemelt.


Volán-Sényő–Rakamaz 1–1 (1–0)
Sényő, 400 néző, v.: Bendik G. Volán-Sényő: Polgári – Pljutyinszkij, Kóka, Asztalos, Fiumei, Ruska, Farkas, Bodnár (Székely), Haburcsák, Komi, Nyisztor D. Játékos-edző: Rubóczki Tibor. Rakamaz: Nagy – Baka, Székely, Galambosi, Koskovits, Riczu, Bessenyei, Göncz, Leskó (Fekete), Marcsek, Ádámszki. Edző: Brekk János.
A jelen csapata találkozott a jövő ígéreteivel, ebből jó iramú, színvonalas meccs kerekedett. Az összkép alapján a hazaiak közelebb álltak a győzelemhez. Gól: Haburcsák (41.) illetve Ádámszki (47.). Jó: Farkas, Fiumei, Haburcsák illetve Nagy, Baka. Ifi: 6–2.
Rubóczki Tibor: – Az első félidőben nagyon jól játszottunk, a helyzetek alapján akár több góllal is vezethettünk volna. A másodikban a gyorsan kapott gól megfogott minket, de átvészeltük a nehéz pillanatokat.
Brekk János: – Jó csapat a Sényő, utólag elégedett vagyok az eredménnyel.

Tuzsér–Berettyóújfalu 3–2 (1–0)
Tuzsér, 400 néző, v.: Rendek. Tuzsér: Fintor – Mitró, Mező, Dancs, Lupcsa (Ulici), Cseke, Iván (Papp F.), Babjak, Bagin (Tamási Ö.), Gergely, Spekker. Edző: Révész Attila. Berettyóújfalu: Szántó – Ékes, Trencsényi, Varga, Szűcs, Nagy, Balogh, Csordás, Józsa (Butt) (Kasza), Tamás, Kolompár. Edző: Kártik József.
A hazai csapat a szokottnál sokkal gyengébb játékkal izzadta ki győzelmet. Gól: Spekker (39. és 78., 11-esből), Ulici (87.) illetve Tamás (75.), Kasza (90.). Jó: Fintor, Spekker illetve Balogh, Varga, Tamás. Ifi: 3–3.
Révész Attila: – Fegyelmezetlenségek és pontatlanságok jellemezték a mérkőzést, amelyen szégyenletes teljesítményt nyújtottunk, kiszenvedtük a győzelmet.

Hajdúböszörmény–Balkány 4–4 (1–3)
Hajdúböszörmény, 200 néző, v.: Kujbus. Balkány: Vadon – Daru, Szabó P., Dán (Mikhárdi), Vass, Dobos A., Szabó I., Ulveczki, Szabó J., Czifrák (Tóth P.), Meszesán (Dobos Z.). Edző: Mirgai László.
Hetven percig az történt, amit a balkányiak akartak, a hajrában viszont figyelmetlenségek miatt elúszott a győzelem. Gól: Szabó I. (20.), Nagy II. S. (75.), Szabó M. (80.), Szabó I. (85.) illetve Dobos A. (11-esből, 15.), Ulveczki (29.), Czifrák (35.), Szabó I. (75.). Jó: Szabó I., Ulveczki, Czifrák. Kiállítva: Kiss L. illetve Szabó J. (mindkettő a szünetben). Ifi: 0–2.
Mirgai László: – Szabó János fegyelmezetlensége miatt elvesztettünk egy jól védekező embert, a végére pedig elfáradtunk.

Hajdúnánás–Mátészalka 0–2 (0–0)
Hajdúnánás, 100 néző, v.: Nagy R. Mátészalka: Hamar – Nagy A., Garamvölgyi, Nagy S., Szakács, Czvik, Bellon, Patály (Sipos), Bakos (Puskás), Domokos (Gergely), Nagy Sz. Edző: Tóth Zoltán.
Változatos időjárási körülmények között – hol a nap a sütött, hol szakadt az eső – fordulatos mérkőzést vívtak a felek. Az első játékrészben inkább a mezőnyjáték dominált, de szünet után a vendégek fokozatosan átvették a találkozó irányítását, és győzelmük nagyobb különbségű lehetett volna a jónevű játékosokból álló nánásiak ellen. Gól: Nagy Sz. (50.), Bakos (60.). Jó: az egész vendégcsapat. Ifi: 1–8.
Tóth Zoltán: Azt hiszem, ismét bizonyított a csapat azoknak, akik nem hittek bennünk, nagyon közel kerültünk céljaink eléréséhez, gratulálok játékosaimnak.

Létavértes – Szirmabesenyő 6-0 (4-0)
Létavértes, 50 néző. V.: Petravinszki. Létavértes : Papp (Máté) - Király, Dálnoki, Szűcs I. (Sikorszki), Nagy Z., Nagy R., Szűcs L., Spiztmüller (Arnóczki), Saliga Z., Saliga I., Szilágyi. Edző: Kondás Elemér. Szirmabesenyő : Valkányi – Mizser, Ártim, Tóth, Zugrovics, Nyitrai, Kéméndi (Balogh Cs.), Köteles, Varga, Pál (Nagy J.), Kollár. Edző: Békési Ferenc. Gólszerző: Nagy R. (1-0) a 12., Saliga I. (2-0) a 30., Saliga I. (3-0) a 35., Szűcs L. (4-0) a 44., Szűcs L. (5-0( a 63., Saliga I. (6-0) a 84. percben. Jók: az egész csapat, ill. Ártim, Tóth G.
Kondás Elemér:
- Sok ziccert kihagytunk, de így is megérdemelten nyertünk.
Békési Ferenc:
– Egy nagyon jó hazai csapat ilyen arányú győzelme is megérdemelt. 

Mád – Balmazújváros  1-0 (0-0)
Mád, 50 néző. V.: Sinka. Mád: Braun – Pásztor, Toplenszki, Takács, Gacsal, Tóth, Szuba (Szabó P.), Babos, Barna (Szabó J.), Harsányi, Bódi. Edző: Zupkó Mihály. Balmazújváros: Barna L. – Tornyai, Fige, Kerekes, Kovács (Kis), Király, Vincze, Szabó I., Szabó B., Czellár, Virágh. Edző: Nagy Lajos. Gólszerző: Bódi (11-esből, 1-0) a 82. percben. Jók: Braun, Tóth A., Toplenszki, Gacsal, ill. Barna, Fige, Kovács.
Zupkó
Mihály: – A helyzetek alapján több góllal kellett volna nyerni, de ma a jobbnál-jobb lehetőségeket is kihagytuk, emiatt sokat kellett tenni az egygólos sikerért.
Nagy Lajos:
– Tipikus egygólos mérkőzés volt, amelyen a csapatunkból többen gyengén játszottak, így nem mi lőttük azt az egyet.  

Nyíradony – Sátoraljaújhely 6-3 (4-2)
Nyíradony, 150 néző. V.: Csáki. Nyíradony : Katona - Szabó T. (Hogya), Kálmán, Nagy S. (Kovács), Bodogan, Terdik, Babotan, Nagy Á., Bucskó (Halász), Usztics, Tóth. Edző: Selyem Nándor. Sátoraljaújhely: Szemán – Janikó, Bodnár, Fedor, Fodor R. (Fodor J.), Szabó, Trembulyák, Juhász, Váradi, Timkó, Petró. Edző: Szabó László. Gólszerző: Babotan (1-0) az 5., Tóth (11-esből, 2-0) a 15., Petró (2-1) a 20., Babotan (3-1) a 25., Juhász (3-2) a 30., Bucskó (4-2) a 38., Nagy Á. (11-esből, 5-2) az 50., Petró (5-3) az 55., Kálmán (6-3) a 65. percben. Jók: Babotan, Nagy Á., Katona, Kálmán, ill. Petró.
Selyem Nándor:
- Gratulálok csapatom győzelméhez, gólokban gazdag mérkőzést játszottunk.
Szabó László:
– Gyermeteg hibákat követtünk el főleg védekezésben, erre az sem lehet magyarázat, hogy három játékosunk hiányzott. A játékvezetőkről pedig annyit, a mai napon csak a labdán volt bőr.


A 17. fordulóból elhalasztott mérkőzésen

Sátoraljaújhely-Létavértes 1-8 (0-3)
Sátoraljaújhely, 150 néző, vezette: Bendik. Létavértes: Papp (Máté, 71.) – Király, Dálniki, Biró, Szűcs I. (Sikorszki, 46.) – Nagy R., Szűcs L. (Arnóczki, 46.) Spitzmüller, Saliga Z. – Saliga I., Szilágyi. Edző: Kondás Elemér. Jó talajú pályán végig óriási fölényben játszott a Kondás csapat, ami az eredményben is megmutatkozott. Gól: Saliga I. a 4., az 50., az 57., a 83., Nagy R. a 13., Saliga Z. a 27., a 63., Szilágyi a 80. percben. Jók: Saliga I., Biró, Nagy R., Spitzmüller, Saliga Z. Ifi: 2-0.

 


A bajnokság állása:

1. Tuzsér 27 20 3 4 71-19 63
2. Rakamaz 27 19 4 4 71-27 61
3. Létavértes 27 19 3 5 61-11 60

4. Balkány 27 16 7 4 64-27 55
5. Ibrány 27 16 4 7 57-27 52
6. Sényő 27 15 4 8 51-31 49
7. Hajdúnánás 27 12 6 9 33-28 42
8. Hajdúböszörmény 27 11 4 12 46-44 37
9. Berettyóújfalu 27 10 6 11 50-52 36
10. Nyíradony 27 9 6 12 45-47 33
11. Balmazújváros 27 10 - 17 36-60 30
12. Mátészalka 27 8 5 14 29-53 29
13. Mád 27 8 4 15 30-52 28
14. Sátoraljaújhely 27 7 1 19 42-85 22
15. Szirmabesenyő 27 2 4 21 30-92 10
16. Szakoly 27 2 3 22 31-92 9

 

 

 

Fel Következő