6. forduló (2005.09.17-18)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Ibrány (9.)–Balkány (7.)

Németh Károly, ibrányi edző: – A balkányi csapat hamar felvette az eggyel magasabb osztály ritmusát, szervezett, fegyelmezett ellenféllel találjuk szemben magunkat, amely kellően rámenős is. Mindezekért nehéz dolgunk lesz, de győzni szeretnénk.

Mirgai László, balkányi edző: – Az Ibrány jó csapat, az első háromba pályázik. Ennek ellenére nekünk csakis a meglepetésszerzés lehet a célunk, ami akkor sikerülhet elsősorban, ha a szerdai mérkőzés fáradalmait kipihenjük a hét végéig.


Mátészalka (14.)–Létavértes (1.)

Tóth Zoltán, mátészalkai edző: – Nálunk is bebizonyosodott, a siker átmeneti állapot két kudarc között. Mondjuk ebben a sorsolásnak is szerepe van, az ellenségeimnek sem kívánhattam volna különb kezdést, mint amin mi átesünk. Jelen helyzetünkben teljesen mindegy, hogy a Létavértes sel hazai pályán vagy idegenben mérkőzünk, de azért mindent megteszünk a meglepetésszerzés érdekében, Utána pedig jöhetnek azok a meccsek, amelyeken reálisabbak lesznek az esélyeink.

Rakamaz (3.)–Szirmabesenyő (11.)

Brekk János, rakamazi edző: – Ellenfelünk az utolsó három mérkőzésén vereséget szenvedett, de az UEFA licences tanfolyamot együtt végzem edzőjükkel, akin látszik az elkeseredettség, és az, hogy ebből az állapotból csakis előre menekülhetnek. Ettől lesz nehéz ez a mérkőzés, de tanultunk a Balkány elleni vereségből, így még egyszer nem eshetünk abba a hibába. Csak a győzelem az elfogadható a sérült Domokos, Riczu és Szilágyi nélkül is.

Tuzsér Erdért SE (5.)-Hajdúböszörmény (12.)

Révész Attila, tuzséri edző: – A tabellán elfoglalt helyezések ellenére nem becsülhetjük le az ellenfelet, sőt... Egyébként is van mit javítanunk a csapatrészek együttműködése, a helyzetek kialakítása és értékesítése terén.

Volán-Sényő (4)–Hajdúnánás (8.)

Rubóczki Tibor, sényői játékos-edző: – Elég masszív csapat a Nánás, amellyel tavaly sem nagyon boldogultunk, itthon nyertünk, idegenben viszont vesztettünk ellene. Szeretnénk folytatni a jó sorozatunkat, mégha egy-két sérülés nehezíti is a dolgunkat.

Nyíradony (6.)–Szakoly (16.)

Csoma Dezső, szakolyi szakmai tanácsadó: – Sok a sérült a csapatnál, de nem kirándulni megyünk a szomszédos Nyíradonyba. A kiruccanások ideje lejárt, ideje pontot vagy pontokat rabolni.

 


Tudósítások, eredmények

Ibrány–Balkány 2–0 (1–0). Ibrány, 400 néző, v.: Kiss L.

 
Marcseket (és az Ibrányt) még a játékvezető is akadályozta

Fotó: Kató L.

 

Ibrány: Vatai – Csobán, Kántor, Márton, Nagy S., Korsoveczki, Milka, Morauszki (Kovács M.), Szilágyi, Ignácz J. (Imre), Marcsek (Obrácz). Edző: Németh Károly.

Balkány: Vadon – Szabó P., Czifrák, Meszesán, Daru, Mikhárdi (Dobos Z.), Szabó J., Tóth Z., Dobos A., Szemán P. (Dán), Szabó I. (Nagy Cs.). Edző: Mirgai László.

40. perc: egy kipattanó labdára Marcsek csapott le, majd 8 méterről nagy erővel a hálóba lőtt, 1-0.

57. perc: Ignácz J. kapott remek indítást, s Vadon mellett a bal alsó sarokba vágta a labdát, 2-0.

Az Ibránynak sikerült kiköszörülnie a legutóbbi hazai fiaskó okozta csorbát. A vendéglátók végig irányították a mérkőzést, s akár nagyobb arányban is nyerhettek volna, ugyanis több ziccert is kihagytak. A Balkány csak néhány helyzetig jutott, s a Szilágyi V. jogtalan kiállítását követő, közel félórányi emberelőnyét sem tudta kihasználni, erejéből (erőtlenségéből:-)) még a szépítésre sem futotta.
A hazaiak teljesen megérdemelten győztek.

Gól: Marcsek (40.), Ignácz J. (57.).

Kiállítva: Szilágyi V.

Jó: Milka, Kántor, Morauszki, illetve Daru, Szabó J., Czifrák.

Németh Károly: Nagyon stabil volt a csapat, szinte nem engedett lehetőséget az ellenfélnek és emberhátrányban is meggyőző teljesítményt nyújtva, megérdemelten nyert.

Mirgai László: Aki ért a futballhoz, az láthatott egy friss csapatot a pályán – ez volt az Ibrány – és a sorozatterheléstől egy fáradtat – ezek voltunk mi. Így ellenfelünk győzelme megérdemelt volt.


További eredmények:

Mátészalka–Létavértes 0–4 (0–1)
Mátészalka, 200 néző, v.: Horváth G.

Mátészalka: Demeter – Nagy A., Vacsilja, Sipos (Pálfi), Jurkó, Trencsényi, Czvik, Illés Gy., Szakács, ifj. Tóth Z., Hengsperger. Edző: Tóth Zoltán.
Létavértes: Papp – Király, Biró, Szűcs I., Németh (Dálnoki), Nagy R. (Radnai), Sikorszki (Arnóczki), Ludánszki, Éles, Spitzmüller, Saliga Z. Edző: Kondás Elemér.

Az első félidőben még úgy ahogy tartotta magát a hazai csapat, de szünet utánra kidomborodott a tudásbeli különbség, és a létaiak könnyedén győzték le a tartalékosan felálló szalkaiakat.

Gól: Saliga Z. (14. perc), Spitzmüller (51.), Ludánszki (53.), Radnai (78.).
Jó: Vacsilja, illetve Biró, Szűcs I., Éles, Spitzmüller, Saliga Z.
Ifi: 3–3. (Tudósító: Plesu Ádám)

Tóth Zoltán: Néhány játékosom alapból alkalmatlan erre az osztályra. A futball tud örömet is okozni, de ehhez mindenkinek meg kell találni a saját szintjét, mert ez így senkinek sem jó.

Kondás Elemér: Nehezebb mérkőzésre számítottam, végig mezőnyfölényben játszottunk, és megérdemelten nyertünk.

Rakamaz–Szirmabesenyő 6–0 (3–0)
Rakamaz, 200 néző, v.: Krassowsky.

Rakamaz : Nagy Z. – Székely, Baka (Anderka), Galambosi, Göncz, Koskovits, Bessenyei (Debróczki), Leskó, Csernijenko (Lakatos), Ádámszki, Fekete. Edző: Brekk János.
Szirmabesenyő: Kiss – Geszti, Tóth G. (Pál), Gável, Nyitrán, Szuba, Danyi, Bányász, Lasztóczi (Kalász), Harsányi, Mizser. Edző: Zupkó Mihály.

Nagyszerűen indult a mérkőzés a hazai csapat számára, innentől kezdve egy percig sem volt kérdéses a győztes kiléte. A Szirmabesenyő láthatóan a nagyobb különbségű vereséget szerette volna elkerülni, ezért nem alakult ki folymatos játék, de a négy gólig jutó Ádámszki vezérletével a Rakamaz így is kitömte ellenfelét.

Gól: Ádámszki (3., 31., 67. és 78. – a elsőt 11-esből), Csernijenko (19.), Fekete (60.).
Jó: Székely, Göncz, Leskó, Ádámszki.
Ifi: 7–1.

Brekk János: Örülök a győzelemnek, hiszen kellemetlen stílusban játszó ellenféllel szemben értük el, bár a játékkal most sem lehettünk teljes mértékben elégedettek.

Tuzsér Erdért SE–Hajdúböszörmény 3–1 (2–1)
Tuzsér, 350 néző, v.: Tóth T.

Tuzsér : Fintor – Lakatos, Mező, Dancs B., Lupcsa, Cseke (Szabó I.), Babjak (Petró), Iván A., Spekker, Bagin, Gergely (Tamási). Edző: Révész Attila.
Hajdúböszörmény: Nagy I S. – Andorkó, Frida, Berta, Ivánka, Sipos, Nagy II S. (Siket), Kiss L. (Velizi), Lovas, Hajdú (Burai), Szabó I. Edző: Papp Ferenc.

Végig nyílt és magas színvonalú mérkőzésen a fiatalokból álló ellenfél feladta a leckét a helyenként jól játszó Tuzsér számára, de végül a házigazda magabiztos győzelmet aratott.

Gól: Bagin (20. és 88.), Cseke (30.).
Jó: Fintor, Lakatos, Bagin, Gergely.
Ifi: 2–8

Révész Attila: Nehezen tudtuk feltörni az ügyes ellenfél védelmét, ami a pontatlan és időnként csapkodó játékunknak köszönhető. Ennek ellenére úgy érzem, győzelmünk megérdemelt.

Papp Ferenc: Jobb helyzetkihasználással meglepetést okozhattunk volna.

Volán-Sényő–Hajdúnánás 2–0 (1–0)
Sényő, 200 néző, v.: Csorba.

Volán-Sényő : Polgári – Pljutyinszkij, Kiss T., Asztalos, Fiumei, Ruska, Kóka, Haburcsák (Rubóczki), Székely, Bodnár, Komi (Knoblok). Játékos-edző: Rubóczki Tibor.
Hajdúnánás: Haász-Brandt – Tar, Kocsis M., Kovács I., Szemán (Fodor), Nagy Á., Kovács A. (Oborzil), Nagy Sz. (Sebestyén), Horváth Á., Magyari, Kondora. Edző: Tóth János.

Nagyon jó mérkőzésen a hazai csapat több helyzetet is elhibázott, de összességében magabiztosan gyűjtötte be az újabb három pontot. Mindent elmond a meccs képéről, hogy a mezőny legjobbja a nánásiak kapusa volt.

Gól: Komi (26.), Bodnár (35.).
Jó: Kiss T., Fiumei, Kóka, Bodnár.
Ifi: 6–4.

Rubóczki Tibor: Az első félidőben jól játszottunk, szünet után már inkább az eredmény tartására törekedtünk, de így sok helyzetet hagytunk kihasználatlanul.

Nyíradony–Szakoly 5–3 (2–1)
Nyíradony, 200 néző, v.: Molnár Cs.

Szakoly: Lippa – Milbik (Kokrák), Burik, Kulánda, Madzin, Gráf, Lendvai, Simicskó, Vass Zs. (Mándi), Szabó M., Horváth A. Szakmai tanácsadó: Csoma Dezső.

A jóiramú mérkőzésen a Szakoly nem játszott alárendelt szerepet, a mérkőzést a helyzeteit jobban kihasználó, rutinosabb csapat nyerte meg.

Gól: Babotán (20., 56. és 57.), Bodogán (26.), Szabadi (80.), illetve Horváth A. (10. és 59.), Madzin (78.).
Jó: Simicskó (a mezőny legjobbja), Burik, Gráf, Szabó M.
Ifi: 1–2.

Csoma Dezső: Hiába szereztünk három gólt idegenben, a védekezéssel még akadtak gondok.

Berettyóújfalu–Mád 2–2

Sátoraljaújhely–Balmazújváros 2–1


A 3. fordulóból, a pálya használhatatlansága miatt elmaradt mérkőzést pótoltak a felek szeptember 21-én.

Ibrány-Sátoraljaújhely 10-0 (6-0). Ibrány, 200 néző.

Ibrány: Vatai – Csobán (Ignácz L.), Kántor, Márton, Nagy S. (Harsányi), Korsoveczki, Milka, Kovács M., Obrácz, Marcsek, Ignácz J. (Imre). Edző: Németh Károly.

Sátoraljaújhely: Szemán – Szoták, Ocsenás, Szabó G., Janikó T., Janikó R., Szabó I., Balogh, Váradi (Petró), Dakos, Timkó Á. (Engelbert). Edző: Szabó László.

Az Ibrány gyorsan döntésre vitte a dolgot, s már az első játékrészben megnyugtató előnyre tett szert. A vendégek csak a nagy különbségű vereséget próbálták megúszni, de így is közel tucatnyi góllal megterhelve voltak kénytelenek hazaindulni.

Gól: Marcsek (1-0) a 7., Nagy (2-0) a 11., Ignácz J. (3-0) a 13., Nagy (4-0) a 20., Kovács (5-0) a 23., Ignácz J. (6-0) a 44., Marcsek (7-0) az 58., Obrácz (8-0) a 67., Marcsek (9-0) a 70., Marcsek (10-0) a 85. percben.

Kiállítva: Szemán (17.).

Jók: az egész csapat, ill. senki.

Németh Károly: Nagyon jól kezdtünk, hamar jelentős előnyt szereztünk. A jogos kiállítás is nekünk kedvezett, és a gólokkal sem maradtunk adósak.

Szabó László: Teljesen megérdemelt a hazai győzelem, még ilyen arányban is. Osztálykülönbség volt a két csapat között. Nem bírjuk ki két játékos hiányát sem.
 


 

A bajnokság állása M Gy D V L-K Gk P
 1. Létavértes 6 6 - - 20-0 +20  18
 2. Rakamaz 6 5 - 1 19-7 +12  15
 3. Sényő 6 5 - 1 14-6 +8  15
 4. Tuzsér 6 4 1 1 19-5 +14  13
 5. Nyíradony 6 4 1 1 19-9 +10  13
 6. Berettyóújfalu 6 4 1 1 16-8 +8  13
 7. Ibrány 6 4 - 2 17-6 +11  12
 8. Balkány 6 3 1 2 10-7 +3  10
 9. Hajdúnánás 6 3 - 3 8-7 +1  9
 10. Mád 6 2 1 3 8-10 -2 7
 11. Szirmabesenyő 6 1 1 4 8-25 -17 4
 12. Hajdúböszörmény 6 1 - 5 4-11 -7 3
 13. Balmazújváros 6 1 - 5 7-18 -11 3
 14. Mátészalka 6 1 - 5 7-22 -15 3
 15. Sátoraljaújhely 6 1 - 5 6-24 -18 3
 16. Szakoly 6 - - 6 6-23 -17 0

 

Fel Következő