13. forduló (2000.10.14-15)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

A csoport

Kisvárda (1. helyezett)-Ibrány (5.). Komáromi György, kisvárdai edző: - A demecseri mérkőzésünk előtt eldöntöttük a játékosokkal, hogy a két megyei rangadónkat minden körülmények között megnyerjük. A múlt héten győztünk, most jön az Ibrány. Hogy utána mi lesz, azt majd az illetékesek eldöntik... Kőrizs Károly lába egyre jobban terhelhető, Seres viszont három sárga lapja miatt nem játszhat.

Falatovics László, ibrányi edző: - Olyan mérkőzés vár ránk, amelyen a csoport egyik, ha nem a legerősebb csapata az ellenfelünk. Ráadásul a gondok, problémák még inkább összekovácsolhatják a csapatot, és ez a Várdára is érvényes. Ezek alapján természetes, hogy nehéz dolgunk lesz. Különösen úgy, hogy Bohács háromsárgás, Zákány beteg, Lente pedig sérült.


Demecser (2.)-Hajdúnánás (3.). Vegera Attila, demecseri edző: - Most nem érdemes arról beszélni, hogy mi lesz, ha... Egyszerű a képlet: nyernünk kell, már csak azért is, hogy a Nánást kirekesszük a bentmaradásra pályázók köréből. Raican sérülés, Gombkötő Zoltán pedig eltiltás miatt nem játszhat.


Rakamaz (4.)-Hajdúdorog (7.). Veigli Géza: - Azért bosszantó az ibrányi vereségünk, mert semmi másban nem maradtunk alul, csak helyzetkihasználásban. Abban azért megegyeztünk a fiúkkal, hogy ha minden tizenegyedik meccsünket bukjuk el, az még elfogadható. A Dorog eredményei javulnak, ennek ellenére, ha az ibrányi játékunkat és a hozzáállást meg tudjuk ismételni, akkor meg fogjuk nyerni a mérkőzést az eltiltott Kozák és Pásztor nélkül is.


Sátoraljaújhely (6.)-Záhony (8.). Karasz Lajos, záhonyi edző: - Ha a védekezésünket olyan szinten tudjuk tartani, mint nyolcvan percig a Hajdúnánás ellen, akkor a sebezhető védelemmel rendelkező újhelyiek ellen szerezhetünk egy pontot. Kántor Tamás eltiltása lejárt, Lipták viszont továbbra sem játszhat.


B csoport

Vásárosnamény (6.)-Nyírbátor (4.). Kiss Miklós, vásárosnaményi edző: - Abban bízom, hogy a fiúk legalább annyira felszívják magukat, mint Nyírbátorban, vagy mint a Bakta elleni hazai meccsünkön. Ennek a sorozatnak a folytatását várom, még ha a kisújszállási kirándulásunk nem is sikerült valami jól. Majoros besárgult, ellenben Olekszára már számíthatok.

Németh Károly, nyírbátori edző: - Ha teljesíteni akarjuk a tervet, vagyis az első két hely valamelyikének megszerzését, akkor Naményban is nyernünk kell. Kellő önbizalommal várjuk a mérkőzést, de tudjuk: szombati ellenfelünk otthonában nagyon nehéz nyerni. Hüse műtét előtt áll, így ő nem játszhat.


Kisléta (2.)-Debreceni FSE (7.). Szécsi Zoltán, kislétai edző: - Nagyon hosszú volt a szabadnap miatti kéthetes szünet, egyrészt, mert lendületben volt a csapat, másrészt pedig nem tudtuk úgy kihasználni ezt az időt, ahogy terveztem, mert a betegségek és a sérülések miatt gyakorlatilag 6-7 ember edzett. Hála a dinamikusan fejlődő orvostudománynak szerdától már teljes kerettel készülhettünk. Vannak létező problémáink, ennek ellenére, ha csak a debreceniek nem estek át génmanipuláción, nyerünk.


Kisújszállás (5.)-Baktalórántháza (1.). Fecsku István, baktalórántházi játékos-edző: - Ha csak lehet, már most szeretnénk megszerezni azt a győzelmet, amely a céljaink eléréséhez szükséges. A minimális célunk viszont az; hogy ne kapjunk ki. Az eltiltott Illés és Kapin nem léphet pályára.

 


Tudósítások, eredmények

A csoport

Kisvárda-Ibrány 5-1 (3-0). Kisvárda, ezer néző, v.: Vida J. Kisvárda: Szőr - Deák, Takács, Torda (Simai), Homann, Gergely (Vincze), Szabó, Papp T. (Kőrizs K.), Cipf, Lehoczki, Szilágyi. Edző: Komáromi György. Ibrány: Simon Bardi (Imre), Pap K., Herman A., Herman L., Bíró, Gulácsi, Korpai (Kormány), Dobránszki (Tóth), Ónodi, Erdei. Edző: Falatovics László.

23. perc: Deák középre fejelt labdáját Lehoczki 5 méterről ugyancsak fejjel továbbította a hálóba, 1-0.

28. p.: kapu előtti kavarodás után Deák elé került a labda, aki 10 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 2-0.

44. p.: Gergely indításával Papp Tibor lépett ki, és a kifutó kapus felett 15 méterről zseniális mozdulattal a kapu közepébe emelt, 3-0.

52. p.: újra Gergely hozta helyzetbe Pappot, aki kicselezte a teljes ibrányi védelmet és a kapuba passzolt, 4-0.

72. p.: a vendégek kapusa, Simon megsértette a játékvezetőt, aki így kiállította.

86. p.: szöglet után Gulácsi 8 méterről elemi erővel lőtt a jobb felső sarokba, 4-1.

87. p.: Homann indítását Szilágyi fejelte középre, ahol Lehoczki érkezett és 5 méterről a jobb sarokba lőtt, 5-1.

Élvezetes, átlagon felüli színvonalú mérkőzésen mindkét csapat támadó szellemben futballozott, ám ezúttal a Kisvárdának jött ki jobban a lépés. A hazaiaknál sok volt a jó egyéni teljesítmény és teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Ezzel már biztos (mivel a Hajdúnánás és a Rakamaz az utolsó fordulóban egymás ellen játszik), hogy a várdaiak novembertől is az NB II-ben folytathatják. Jó: Takács, Torda, Szabó, Papp, Lehoczki. (Tudósító: Kocsis János)

Komáromi György: Köszönöm a játékosaimnak a kilencven percet és a bajnokságban mutatott eddigi teljesítményüket. A többi már nem rajtunk múlik...

Falatovics László: Gratulálok a Kisvárdának az NB II-es tagság meghosszabbításához, nagyszerű csapata van. Éppen ezért nem lett volna szüksége arra, hogy két lesgóllal szerezzen vezetést, és azt sem értem, hogy 2-0-nál a tizenhatoson belül elkövetett szabálytalanságért miért rúghattunk csak szabadrúgást.


Rakamaz-Hajdúdorog 3-1 (0-1). Rakamaz, 300 néző, v.: Fábián. Rakamaz: Vadon - Baka, Kondás, Jurkó, Paulik, Varga, Korpai (Riczu), Galambosi, Gáspár (Nagy R.), Ádámszki, Szekrényes (Hudák). Edző: Veigli Géza.

i6. p:: Lugosi lépett ki a leshatáron, a kapus mellett is elhúzta a labdát, majd az üres kapuba emelt, 0-1.

53. p.: Korpai passzolt Ádámszki elé, aki áthámozta magát a védőkön, majd lövése a felső lécről vágódott a kapuba, 1-1.

75. p.: Galambosit szerelték szabálytalanul a tizenhatoson belül, a büntetőt Varga értékesítette, 2-1.

82. p.: Varga lőtt jobbról laposan középre, Ádámszki beletette a lábát a labda útjába, amely így a jobb sarokba vágódott, 3-1.

A három állandó játékosát nélkülöző Rakamaz rengeteg helyzetet dolgozott ki, miközben a Hajdúdorog szerezte meg a vezetést. Ez nem törte meg a hazaiak lendületét, és a második játékrészben mutatott játékkal még nagyobb lehetett volna a győzelmük különbsége. Jó: Baka, Paulik, Varga, Galambosi. (Tudósító: Kaposvári Ferenc)

Veigli Géza: Egy olyan mérkőzést nyertünk meg nagy küzdelemben, amelyen gólkülönbséget is javíthattunk volna.


Demecser-Hajdúnánás 1-2 (0-1). Demecser, 300 néző, v.: Petus. Demecser: Petranics - Balogh Gy., Barna, Göncz, Huszti, Minyin (Dudnyik), Komi, Gombkötő J. (Kántor), Kertész, Székely (Balogh T.), Raican. Edző: Vegera Attila.

35. p.: jobb oldali beadás után Lengyel 2 méterről a kapuba fejelt, 0-1.

67. p.: Mikita cselezte magát tisztára, majd 16 méterről a jobb sarokba lőtt, 0-2.

90. p.: kapu előtti kavarodás után Huszti szépített, 1-2.

Míg a hazaiak meddő támadásokkal léptek fel, addig a nánási kontrák rendre veszélyt jelentettek. Egy ilyen szituációból szerzett vezetést a vendégcsapat, majd a második félidő közepén eldőlt a meccs sorsa. Ezzel nehéz helyzetbe került a Demecser. (Tudósító: Fekete Zoltán)

Vegera Attila: Az elöllévők nem tudtak gólt szerezni, a nánási kontrákkal pedig nem tudtunk mit kezdeni.


Sátoraljaújhely-Záhony 4-3 (1-0). Sátoraljaújhely, 300 néző, v.: Csonka Kis. Záhony: Horváth Molnár, Sevcsuk, Kántor K., Czvik (Vedres), Kántor T. (Vilman), Csernyu, Sére, Gombkötő, Karasz, Krizán. Edző: Karasz Lajos.

A záhonyiak nem tudtak élni a nagy eséllyel, hiába állították ki a meccs elején a hazaiak kapusát, az Újhely 3-1-es előnyre tett szert, majd a Záhony is megfogyatkozott. A hajrában potyogtak a gólok, ám végül a hazaiaknál maradt az előny. Gól: Barna (43.), Simonyi (50.), Pothurszki (59.), Trembulyák (68.), illetve Csernyu (58.), Gombkötő (62.), Kajli (80.). Kiállítva: Zubik (10.), ill. Molnár (65.).

Karasz Lajos: Idegesen, kapkodva játszottunk, pedig lett volna esélyünk.


B csoport

Vásárosnamény-Nyírbátor 2-1 (1-1). Vásárosnamény, 300 néző, v.: Márta. Vásárosnamény: Tuza - Ésik, Hornyák (Kovács G.), Illés N., Székely, Orosz Cs. (Tivadar), Illés P., Orosz Zs.; Csernisenko, Szvidanyuk (Ponczók), Oleksza. Edző: Kiss Miklós. Nyírbátor: Szakács - Szegedi, Lengyel, Czerula, Balázscsik, Márton, Csapos, Szarka, Lőrincz (Tóth Sz.), Barczi (Széplaki), Kovács I. Edző: Németh Károly.

2. p.: Oleksza egy csel után, a tizenhatos vonaláról nagy gólt lőtt a jobb felső sarokba, 1-0.

45. p.: Márton bal oldali szöglete a tétovázó hazai védők között Lengyel elé került, aki közelről a kapuba vágta a labdát, 1-1.

80. p.: Orosz emelte át a labdát a tizenhatoson kívülre futó Szakácson, aki beleütött a játékszerbe. A kapust kiállították, a szabadrúgásból pedig Illés Péter felavatta a frissen beállt Tóthot, 2-1.

88. p.: Oleksza sípszó utáni labdaelrúgásért megkapta a második sárga lapját és vele együtt a pirosat is.

A korai gól után átvette a játék irányítását a Nyírbátor, és a mezőnyfölény az első játékrész végére ért egyenlítést. Szünet után is a Bátor birtokolta többet a labdát, de a hajrában a hazaiak kihasználták az emberelőnyt és bravúros győzelmet arattak. Jó: Ésik, Illés N., Illés P., Orosz Zs., illetve Czerula, Balázscsik, Csapos, Kovács I. (Tudósító: Kiss Pál)

Kiss Miklós: A mai napon ismét felnőttünk a feladathoz és a sok gondunk ellenére érzésem szerint megérdemelten nyertünk.

Németh Károly: A második félidő közepén több meccslabdánk is volt, ezek elszalasztása a végén bosszulta meg magát.


Kisújszállás-Baktalórántháza 4-2 (1-2). Kisújszállás, 600 néző, v.: Kiss J. Baktalórántháza: Mónus - Geda, Fecsku, Németh S., Vida, Kapin, Németh Cs., Kozma, Marics (Benkő), Gdovin, Szabó R. Játékos-edző: Fecsku István.

5. p.: Szabó 15 méterről lőtt a kapu közepébe, 0-1.

8. p.: Marics indításából Gdovin adott középre, Szabó 5 méterről a bal sarokba lőtt, 0-2.

15. p.: szöglet után Tar 13 méterről a bal pipába bombázott, 1-2.

50. p.: Iodi 4 méterről a hosszú sarokba lőtt, 2-2.

72. p.: Horváth elé került a labda, aki 18 méterről a kapu jobb oldalába tüzelt, 3-2.

80. p.: Csillag beadását Nagy Csaba 2 méterről a jobb sarokba csúsztatta, 4-2.

Fantasztikusan jól kezdte a meccset a Bakta, ám az a csapat, amely 2-0-ás vezetéséről képes kikapni, meg is érdemli a sorsát. Ennyi gólhelyzetet nem szabad kihagyni. (Tudósító: Kozma Attila)

Fecsku István: Saját magunkat vertük meg.


Kisléta-Debreceni FSE elmaradt.

A debreceniek 45 perces késéssel érkeztek meg Kislétára, addigra már - a kötelező félórás várakozási idő letelte után - a játékvezető lefújta a mérkőzést.


A Karcag szabadnapos volt.

Vissza Fel Következő