14. forduló (2000.10.21-22)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

A csoport

Záhony (8. helyezett)-Demecser (4.). Karasz Lajos, záhonyi edző: - Borzasztó nagy esélyt szalasztottunk el a múlt héten. Gondjainkat ráadásul növeli, hogy a kiállított Molnár és a három sárga lappal rendelkező Czvik nem léphet pályára a Demecser ellen. Ettől függetlenül bízom benne, hogy sikerül győzelemmel búcsúznunk az alapszakasztól.

Vegera Attila, demecseri edző: - Sok választásunk nincs, minden körülmények között meg kell nyernünk a záhonyi meccset, aztán várhatjuk, hogy számunkra kedvező eredmény szülessen Nánáson. Szeretnénk megragadni az utolsó szalmaszálat.


Ibrány (5.)-Sátoraljaújhely (6.). Falatovics László, ibrányi edző: - Mint minden meccsnek, ennek is van tétje, hiszen nyerni szeretnénk. Lenne miért visszavágnunk, hiszen Újhelyben kikaptunk, de nem ez a fő motiváció. Bíró és Simon eltiltása miatt nem játszhat, Lente pedig Kanadába utazott, így aztán kevesen vagyunk.


Hajdúnánás (2.)-Rakamaz (3.). Veigli Géza, rakamazi edző: - Megbeszéltük a fiúkkal, hogy mi mindent megteszünk a sikerért, a többi pedig már nem rajtunk múlik. Immáron Lukács, Kozák és Pásztor is rendelkezésünkre áll, ha olyan fegyelmezetten tudunk játszani, mint eddig általában, akkor sikeresek lehetünk.


Hajdúdorog (7.)-Kisvárda (1.). Komáromi György, kisvárdai edző: - Örömünkbe némi üröm vegyült azáltal, hogy a héten sem mondtak semmi biztatót a jövőnkről az illetékesek. Becsülettel szeretnénk lezárni ezt az évet, így Hajdúdorogon és a Dunaferr elleni kupameccsen is helyt kívánunk állni.


B csoport

Baktalórántháza (2.)-Kisléta (1.). Fecsku István, baktalórántházi játékosedző: - Kezünkben van az esély, majd kiderül, hogy tudunk-e élni vele. Németh Sándor játéka betegsége miatt kérdéses.

Szécsi Zoltán, kislétai edző: - Kérdés: Mit fog játszani a már NB II-es tagsággal rendelkező Kisléta az életéért küzdő Baktalórántháza otthonában?

A: Nem utazik, mert ebben a csoportban ez a szokás.

B: Bármi lehet, hiszen a vendégek felszabadultan futballozhatnak.

C: Simán nyer a Bakta, mert a vendégeket már nem érdekli csak a jövő.

D: Bunda.

Válasz: Kérném, jelölje meg a B-t!


Nyírbátor (5.)-Karcag (4.). Németh Károly, nyírbátori edző: - A vásárosnaményi meccsen elcsúsztunk, bár még van matematikai esélyünk, így mindent megpróbálunk. Csak a győzelem az elfogadható!


A Vásárosnamény és a Kisújszállás szabadnapos.


Tudósítások, eredmények

A csoport

Záhony-Demecser 0-3 (0-2). Záhony, 300 néző, v.: Ficze. Záhony: Horváth - Kántor K. (Balogh S.), Sevcsuk, Lipták, Csernyu, Sére (Kántor T.), Krizán, Kajli, Gombkötő S., Karasz, Vedres (Vilman). Edző: Karasz Lajos. Demecser: Petranics - Balogh Gy., Barna, Göncz, Huszti, Minyin, Komi (Raican), Gombkötő J., Balogh T. (Kántor Zs.), Dudnyik, Gombkötő Z. (Kertész). Edző: Vegera Attila.

2. perc: a lest reklamáló hazai védők között középre került a labda, melyet végül Minyin gyötört a hálóba, 0-1.

32. p.: a jobbról középre szálló labdát Komi a kapust megelőzve belsőzte a hálóba, 0-2.

90. p.: Kertész szöktette Raicant, aki balról a bal sarokba lőtt, 0-3.

Korán vezetéshez jutott a Demecser, és mint később kiderült, ez el is döntötte a meccset. A hazaiak nem vallottak szégyent, de a kapu előtt határozottabb Demecser megérdemelten nyert, és ezzel továbbra is az NB II-ben folytathatja. Jó: Lipták, Csernyu, Karasz, illetve Barna, Göncz, Huszti. (Tudósító: Erdei Árpád)

Karasz Lajos: Mezőnyben nem játszottunk rosszul, de jelenlegi helyzetünkben ennyire vagyunk képesek.

Vegera Attila: Gratulálok a játékosaimnak, ha kicsit rögös úton is, de eljutottunk a célunkhoz.


Ibrány-Sátoraljaújhely 2-1 (1-1). Ibrány, 300 néző, v.: Soós. Ibrány: Kormány - Bardi, Pap K., Herman A., Herman L., Dobránszki, Bohács, Gulácsi, Korpai (Tóth), Ónodi, Erdei. Edző: Falatovics László.

22. p.: a jobbról belőtt labda Juhász elé került, aki közelről kapuba lőtt, 0-1.

40. p.: a gólszerző Juhász második sárga lapja miatt a kiállítás sorsára jutott.

45. p.: kapu előtti kavarodás végén Bardi elé került a labda, és ő a hálóba vágta azt, 1-1.

65. p.: Erdei egy csel után, 23 méterről hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarokba, 2-1.

Az újhelyiek beálltak védekezni és góljuk alaposan megzavarta az Ibrány sorait. A hazaiak azonban végighajtották a kilencven percet és ez megérdemelt győzelmet hozott a konyhájukra. Jó: Bardi, Pap K., Erdei. (Tudósító: Vígh Sándor)

Falatovics László: A mérkőzést ugyan megnyertük, de mindenki láthatja, hogy kevesen vagyunk, és néhány játékos leigazolása szükséges lesz.


Hajdúnánás-Rakamaz 0-0. Hajdúnánás, 200 néző, v.: Nemes. Rakamaz: Vadon - Baka, Kondás, Pásztor, Jurkó, Galambosi, Kozák, Korpai (Lukács), Paulik, Ádámszki, Varga (Szekrényes). Edző: Veigli Géza.

Nagyobb tétje a nánásiak számára volt a mérkőzésnek, ennek megfelelően a Rakamaz kontratámadásokra rendezkedett be. A nánásiak előreívelésekkel próbálkoztak, ugyanakkor a vendégcsapat négy (!) szabályosnak tűnő gólt ért el, de ebből egyet sem adott meg a játékvezető. így aztán a Rakamaz az NB III-ban folytathatja. Jó: Vadon, Baka, Kondás, Kozák, Varga. (Tudósító: Kaposvári Ferenc)

Veigli Géza: Régen rúgtunk ennyi gólt idegenben, mint most, hogy nem győztünk, az most igazán nem rajtunk múlott.


Hajdúdorog-Kisvárda 0-0. Hajdúdorog, 500 néző, v.: Gyertyás. Kisvárda: Szőr - Torda, Takács, Homann, Deák, Cipf, Seres, Szabó (Spekker), Papp T., Gergely (Vincze), Szilágyi. Edző: Komáromi György.

Kicsit döcögősen játszottak a kisvárdaiak, de így is uralták a mezőnyt. A rengeteg kihagyott helyzet miatt nem gazdagodott a vendégcsapat három ponttal, de a játékosok így is joggal ünnepelhették az alapszakasz bajnoki címét. Jó: Torda, Homann, Deák, Szabó. (Tudósító: Kocsis János)

Komáromi György: Köszönöm a játékosoknak a féléves munkát, és mindazoknak is, akik segítettek bennünket a siker elérésében.


B csoport

Baktalórántháza-Kisléta 2-1 (0-0). Baktalórántháza, 600 néző, v.: Kiss L. Baktalórántháza: Mónus - Geda, Fecsku, Benkő, Kapin, Kozma, Németh Cs. (Marics), Illés, Vida, Szabó R. (Helmeczi), Gdovin (Szenes). Játékos-edző: Fecsku István. Kisléta: Szöllősi - Pekács, Ricsei, Pitács (Császár), Cselószki (Balázs), Szemán, Kurilco, Balogh, Kigyósi, Sipos, Madudin (Rézműves). Edző: Szécsi Zoltán.

50. p.: Gdovin gólhelyzetben a kapusba lőtt, a kipattanót Illés 11 méterről a hálóba helyezte, 1-0.

72. p.: Sipos bal oldali beadásából Rézműves 8 méterről a jobb sarokba fejelt, 1-1.

78. p.: Vida adott balról középre, Szabó pedig 6 méterről a léc alá bólintott, 2-1.

Kiélezett, kemény, jó iramú mérkőzésen mindkét csapat sok helyzetet kihagyott, a hazaiak végül a kapu előtti határozottságuknak köszönhetik a győzelmet, és lettek ezzel az alapszakasz bajnokai. Jó: Szabó (a mezőny legjobbja), Geda, Fecsku, Kapin, illetve Kurilco. (Tudósító: Kozma Attila)

Fecsku István: Szó szerint a vérünket adtuk ezért a győzelemért. Köszönöm a szurkolóknak, a vezetőknek és a játékosoknak a bajnoki címhez nyújtott segítségüket.

Szécsi Zoltán: Gratulálok mindkét csapatnak az NB II-es joghoz. Nem játszottunk jól, hiszen három hete nem vívtunk tétmérkőzést.


Nyírbátor-Karcag 4-3 (2-2). Nyírbátor, 400 néző, v.: Buczkó. Nyírbátor: Tóth - Szegedi (Hoszpodár), Lengyel, Czerula, Balázscsik, Márton, Csapos, Szarka (Kurucz), - Lőrincz, Kovács L, Széplaki. Edző: Németh Károly.

7. p.: Szarka átadását Lőrincz 10 méterről a jobb alsó sarokba lőtte, 1-0.

9. p.: Márton hibáját kihasználva Bese a kapust is kicselezve egyenlített, 1-1.

26. p.: Márton jobb oldali szabadrúgását a rövid sarokra berobbanó Kovács a léc alá fejelte, 2-1.

36. p.: a Bese buktatásáért megítélt tizenegyest Varga J. a jobb alsó sarokba lőtte, 2-2.

51. p.: Márton bal oldali szabadrúgását követően kavarodás támadt a kapu előtt, végül Lengyel lőtt a hálóba, 3-2.

52. p.: Szarka futott el a bal oldalon, beadását követően Széplaki egy csel után a bal alsó sarokba lőtt, 4-2.

68. p.: a karcagi Kovács a 16os sarkáról a kapufa segítségével lőtt kapásból a hálóba, 4-3.

Az első perctől kezdve a bátoriak irányították a játékot, de dolgukat megnehezítette, hogy a karcagiak rendre kihasználták a hibáikat. A hazaiak győzelme így is megérdemelt. Jó: Lengyel, Czerula, Kovács, Széplaki. (Tudósító: Siket István)

Németh Károly: Végig hatalmas akarással játszottunk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, és ha az utolsó pillanatban jobban koncentrálunk, akár kiütéses vereséget mérhettünk volna ellenfelünkre.


A Vásárosnamény és a Kisújszállás szabadnapos volt.

Vissza Fel