2. forduló (2000.08.12-13)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

A csoport

Vasárnap: Záhony (7. helyezett)-Ibrány (1.). Karasz Lajos, záhonyi edző: - A körülményekhez képest elégedett voltam a Kisvárda elleni játékunkkal. Gondjaink nem csökkentek, hiszen Csernyu, Sére és Karasz sérült. Az Ibrány évek óta meghatározó tagja ennek a bajnokságnak, ennek ellenére közönségünk segítségével képesnek tartom a csapatot a pont, vagy pontok szerzésére.

Falatovics László, ibrányi edző: - Annak ellenére, hogy nem ismerjük, jó csapatnak tartjuk a Záhonyt, ráadásul az újonc éppen ellenünk játssza első hazai mérkőzését. Természetesen szeretnénk eredményésen szerepelni ezen a meccsen is.


Rakamaz (6.)-Sátoraljaújhely (4.). Veigli Géza, rakamazi edző: - Nagyon jó lenne, ha ott tudnánk folytatni hazai szereplésünket, ahol a tavasszal abbahagytuk. A Demecserben látottakhoz képest a labda megtartásában és futómennyiségben kell előrelépni ahhoz, hogy a jó erőkből álló újhelyieket megleckéztessük.


Demecser (3.)-Hajdúdorog (7.). Vegera Attila, demecseri edző: - Győzelmet és javuló játékot várok a csapattól. Raicannak ugyan megérkezett a játékengedélye, de sérülése továbbra sem teszi lehetővé, hogy játsszon.


Hajdúnánás (4.)-Kisvárda (1.). Komáromi György, kisvárdai edző: - Láttam az első fordulóban a Nánást, amelynek védelme teljesen megegyezik az egykori NB II-es csapatéval, elöl pedig Tóth Attilával erősödtek. Ahhoz, hogy a célkitűzésnek meg tudjunk felelni, az ilyen jó csapat otthonából is el kell hoznunk legalább egy pontot. A lábadozó Szilágyira és Kőrizsre még nem számíthatunk.


B csoport

Szombat: Nyírbátor (4.)-Kisújszállás (1.). Németh Károly, nyírbátori edző: - Első hazai mérkőzésünkön nem akarunk csalódást okozni szurkolóinknak, ezért mindenképpen nyernünk kellene. Ehhez a támadójátéknak alaposan fel kell javulnia. Ellenfelünk tipikusan sötét ló, igaz, az első eredménye figyelemre méltó. Szegedi játéka sérülése miatt kérdéses.


Debreceni FSE (8.)-Baktalórántháza (6.). Fecsku István, baktalórántházi játékos-edző: - A múlt héten nem játszottunk, most meg még nem tudjuk, hogy hol is lesz pontosan a meccs... Mindegy, mi megyünk és megpróbálunk sikeresen debütálni a számunkra teljesen ismeretlen ellenféllel szemben.


Vasárnap: Vásárosnamény (2.)-Hajdúszoboszló (6.). Kiss Miklós, vásárosnaményi edző: - Nem tudjuk, hogy lesz-e meccs, ennek ellenére úgy készülünk, hogy igen. Semmit nem tudunk elenfelünkről, de fiatal csapatom számára nagyon nagy jelentőségű lenne egy esetleges győzelem. Kérdéses, hogy megérkezik-e vasárnapig ukrán futballistáink játékengedélye.


Karcag (2.)-Kisléta (4.). Szécsi Zoltán, kislétai edző: Csodálatosan szép és hatalmas buszunk van, amely indulásra kész. Biztos, hogy a busz el fog indulni, nem bánnám, ha a csapat is ezt tenné. Ha döntetlent érünk el, akkor sem fogom borogatni magam, de azt ígérhetem, hogy a legjobbra törekszünk. Ricsei sérült, Szőllősi eltiltott, de Madudin már játszhat.


Tudósítások, eredmények

A csoport

Záhony-Ibrány 0-4 (0-2). Záhony, 600 néző, v.: Szlomoniczki. Záhony: Czene - Karasz, Sevcsuk, Lipták, Krizán, Kajli, Kántor T. (Balogh), Kozics, Czvik, Gombkötő, Vilman (Kántor K.). Edző: Karasz Lajos. Ibrány: Simon - Zákány, Pap K., Herman A.; Bardi, Herman L., Dobránszki (Tóth R.), Lente, Bohács, Ónodi (Korpai), Erdei (Kató I.). Edző: Falatovics László.

5. perc: Ónodi indította Erdeit, aki két csel után jobbal a bal alsó sarokba lőtt, 0-1.

18. p.: Pap K. végzett el szabadrúgást a tizenhatos csücskéről, és a bal felső sarokba lőtt, 0-2.

47. p.: Bohács baloldali beadását Ónodi fejelte a háló jobb oldalába, 0-3.

74. p.: Erdei játszott Bohács elé, aki két csel után a jobb sarokba lőtt, 0-4.

A korai gól alapvetően meghatározta a mérkőzés menetét, hiszen ezt követően az ibrányiak könyörtelenül kihasználták az újonc hibáit és megérdemelten jutottak könnyed győzelemhez. Jó: Lipták, Kozics, illetve Zákány, Herman L., Ónodi, Erdei.

Karasz Lajos: Gondjainkat növelték a súlyos egyéni hibák, amelyeket kihasználva könnyedén nyerték a vendégek a mérkőzést.

Falatovics László: Egy szimpatikus csapat ellen könnyedén nyertünk.


Demecser-Hajdúdorog 2-0 (1-0). Demecser, 200 néző, v.: Jakab. Demecser: Petranics - Barna, Buliga, Göncz, Kántor, Minyin, Balogh T., Kákóczki (Komi), Balogh Gy., Szécsi (Kertész), Raican (Gombkötő J.). Edző: Vegera Attila.

33. p.: Gtincz bal oldali beadását Raican Minyin elé továbbította, aki 5 méterrő1 a hálóba lőtt, 1-0.

80. p.: Balogh T. indította Minyint, aki egyből a kapuba továbbított, 2-0.

Meglepő módon a vendégek kezdtek bátrabban, aztán fokozatosan feljavult a Demecser, és a játék irányítását átvéve a vezetést is megszerezte. A hajrában tovább növelhette volna előnyét a házigazda. Jó: Minyin, Barna, Balogh T., Göncz. (Tudósító: Fekete Zoltán)

Vegera Attila: Kitűnő mezőnymunkával sikerült fölényre szert tennünk, és több góllal is nyerhettünk volna.


Rakamaz-Sátoraljaújhely 3-1 (1-0). Rakamaz, 300 néző, v.: Puskás. Rakamaz: Vadon - Pász

tor, Lukács, Kondás, Baka, Varga (Nagy Cs.), Kozák (Galambosi), Korpai, Nagy R. (Paulik) - Ádámszki, Szekrényes. Edző: Veigli Géza.

13. p.: Ocsenás utolsó emberként felrúgta Ádámszkit, ezért a vendégvédő piros lapot kapott.

38. p.: Ádákmszki fordult le a védőjéről, majd 12 méterről a léc alá lőtt, 1-0.

46. p.: Korpai bal oldali szögletét röviden mentették a vendégek, Baka mellre vette a labdát és kapásból a hosszú sarokba lőtte, 2-0.

77. p.: Korpai beadását Ádámszki 5 méterről fejelte a hálóba, 3-0.

79. p.: Juhász cselezgetett a hazai tizenhatosnál, majd lövése a kapu jobb oldalába vágódott, 3-1.

87. p.: a csereként beállt Nagy Csaba hamar begyűjtötte második sárga lapját, így mehetett zuhanyozni.

A nagy meleg ellenére jó iramú volt a mérkőzés, amelyet a korai kiállítás gyakorlatilag el is döntött. Ha a vendégek kapusa nem véd ilyen bravúrosan, akkor még nagyobb lehetett volna a rakamazi győzelem különbsége. Jó: Baka, Varga, Ádámszki. (Tudósító: Kaposvári Ferenc)

Veigli Géza: A látottak és a helyzetek alapján teljesen megérdemelten nyertünk.


Hajdúnánás-Kisvárda 2-0 (1-0). Hajdúnánás, 200 néző, v.: Kiss. Kisvárda: Szőr I. - Takács (Kozma), Torda, Homann, Deák, Vincze, Molnár, Seres (Szilágyi), Szabó (Gergely), Cipf, Lehoczki. Edző: Komáromi György.

35. p.: kontratámadás végén Lengyel 13 méterről a bal felső sarokba lőtt, 1-0.

55. p.: Szabó növelte kettőre a hazaiak előnyét, 2-0.

Gól nélküli állásnál a kisvárdaiak két nagy ziccert is elhibáztak, és ezt kíméletlenül kihasználták a lelkesebben játszó nánásiak, akik megérdemelten nyertek. (Tudósító: Kocsis János)

Komáromi György: Amíg nem oldódnak meg a pályagondjaink, addig nem tudok felelősséget vállalni a csapat szerepléséért.


B csoport

Nyírbátor-Kisújszállás 3-0 (2-0). Nyírbátor, 300 néző, v.: Bodnár. Nyírbátor: Tóth - Hoszpodár, Márton, Balázscsik, Lengyel, Szegedi, Csapos, Kovács, Szarka (Kurucz), Lőrincz (Czerula), Széplaki (Barczi). Edző: Németh Károly.

33. perc: Márton 25 méteres szabadrúgásból a kapu jobb oldalába lőtt, 1-0.

41. p.: tizenegyeshez jutott a Bátor, Márton a kapufára lőtte a labdát.

42. p.: bal oldali beadás után Kovács fejelt a jobb alsó sarokba, 2-0.

88. p.: reklamálás miatt a kisújszállási Németh a kiállítás sorsára jutott.

90. p.: Csapos átívelését Barczi 10 méterről, kapásból Jötte a bal alsó sarokba, 3-0.

Az első negyedórában még a vendégek uralták a játékot, aztán fokozatosan feljavult a Bátor, melynek eredményeként biztos, akár nagyobb külöbségű győzelmet is arathatott volna. Jó: Márton, Csapos, Kovács (Tudósító: Szabó Béla)

Németh Károly: A hullámvölgyeken szervezett játékkal átjutottunk és megérdemelten nyertünk.


Debreceni FSE-Baktalórántháza 4-6 (1-4). Debrecen, száz néző, v.: Nagy. Baktalórántháza: Mónus - Szenes, Fecsku, Benkő, Németh S., Kozma, Németh Cs., Illés, Vida (Helmeczi), Gdovin, Szabó. Játékos-edző: Fecsku István.

11. p.: a debreceni Kozma lövése Fecskun megpattanva jutott a bal alsó sarokba, 1-0.

17. p.: Illést vágta fel a vendégek kapusa, a 11-est a sértett értérkesítette, 1-1.

25. p.: Gdovin játszott Illés elé, aki 14 méterről a bal sarokba lőtt, 1-2.

30. p.: Vida hozta helyzetbe Németh Csabát, aki a jobb sarkot választotta, 1-3.

39. p.: Gdovin játszott Szabó elé, és a vendégek "kis ügyese" a kapu jobb oldalába lőtt, 1-4.

50.: ugyanaz volt a szereposztás, mint az előző gólnál, 1-5.

55. p.: Fodor szabadrúgása a sorfalon megpattanva jutott a hálóba, 2-5.

56. p.: Fodor balról nagy gólt lőtt a jobb alsó sarokba, 3-5.

74. p.: Fekete ugrott ki, és a hosszú sarokba lőtt, 4-5.

80. p.: Illés szabadrúgását Fecsku a jobb sarokba fejelte, 4-6.

Nagyon gyenge színvonalú mérkőzésen a baktaiak részéről a rúgott és a kapott gólok száma is önmagáért beszél. Jó: Németh Cs., Gdovin, Szabó. (Tudósító: Kozma Attila)

Fecsku István: Megérdemelten nyertünk, de a második félidőben magunknak nehezítettük meg a mérkőzést.


Karcag-Kisléta 0-1 (0-0). Karcag, 800 néző, v.: Kiss J. Kisléta: Vitkai - Tóth, Cselószki, Balázs, Kígyósi, Szemán, Szkunc, Balogh J., Sipos (Pekács), Rézműves (Kurilco), Madudin (Pitács). Edző: Szécsi Zoltán.

47. p.: Szemén két csel után 25 méterről ballal nagy gólt lőtt a bal felső sarokba, 0-1.

A vendégek végig irányították a játékot, és nyolc tiszta gólhelyzetet alakítottak ki az egyébként szervezetten játszó karcagiak kapuja előtt. A Kisléta teljesen megérdemelten nyert. Jó: Vitkai, Cselószki, Szemán, Balogh. (Tudósító: Tamás Tibor)

Szécsi Zoltán: Két éve nem kapott ki hazai pályán a Karcag. Igaz, mi teljesen más bajnokságban szerepeltünk eddig.


A Vásárosnamény-Hajdúszoboszló mérkőzés elmaradt, mert a szoboszlóiak újfent nem álltak ki. A kötelező várakozási idő letelte után a játékvezető lefújta a "meccset", majd a naményi felnőttek az ifikkel gyakoroltak.


 

Vissza Fel Következő