8. forduló (2000.09.13)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

A csoport

Rakamaz (3. helyezett)-Demecser (2.). Veigli Géza, rakamazi edző: - Ádámszki három sárga lap, Korpai és Varga sérülés miatt fog hiányozni, ezért azt mondom, a meccs háromesélyes. Ugyanakkor remélem, a feladat inspirálja a fiúkat, hiszem, hogy hazai pályán nem veszítünk.

Vegera Attila, demecseri edző: - Az első kör után látható, hogy a Rakamaz kiegyensúlyozott csapat, amely eddig egy vereséget szenvedett. Szerencsére, éppen tőlünk kaptak ki...Bár a vasárnap kiállított Raicanra nem számíthatok, azért "pontos" túrát tervezünk.


Záhony (8.)-Kisvárda (1.). Karasz Lajos, záhonyi edző: Az edzőmeccseken váltakozó sikerrel szerepeltünk a "szomszéd" ellen, persze, egy bajnoki összecsapás teljesen más. Az első körben kétgólos vereséget szenvedtünk Várdám most azt gondolom, hazai pályán jogos elvárás a pontszerzés. Javuló formát mutató csapatomból egyedül a "besárgult" Gombkötő Zoltánt kényszerülök nélkülözni.

Komáromi György, kisvárdai edző: - Számát se tudom, mennyi meccset játszott már egymással a két csapat. A régi kapcsolatot jelzi, hogy a jelenlegi záhonyi együttesben hét egykori várdai futballista szerepel! Ami minket illett: bízom benne, hogy a társaságban tovább lobog a tűz és jó pályán, színvonalas derbin nyerni tudunk.


Hajdúdorog (7.)-Ibrány (5.). Falatovics László, ibrányi edző: - Megfázások és kisebb sérülések zavarják a felkészülést, ezt feledve természetesen szeretnénk eredményes munkát végezni. Annál is inkább, mert egyáltalán nem mindegy, hogyan kezdjük a második szakaszt.


B csoport

Nyírbátor (1.)-Kisléta (2.). Németh Károly, nyírbátori edző: - Kár mellébeszélni, ez igenis presztízsmérkőzés lesz! Olyan derbi, amelyre még a félholtak is feltámadnak. Sajnos, két kulcsemberünk egészen biztosan nem léphet pályára, Balázscsik orrműtéten esett át, Kovácsot pedig csúnyán megrúgták Karcagon. Sportszerű rangadót, és természetesen bátori győzelmet várok!

Szécsi Zoltán, kislétai edző: - A száztagú cigányzenekarban a művészek játéka nincs úgy összhangolya, mint ahogy a bátori csapat. Ennek ellenére igyekszünk megtréfálni őket: vagy a mezt vesszük fel fordítva, vagy háttal állunk eléjük. Mivel a hazai rangadókat nem tudtuk megnyerni, mindenképpen pontot, pontokat kell szereznünk!


Baktalórántháza (3.)-Hajdúszoboszló (8.). Fecsku István, baktai játékos-edző - Régi futballigazság, a kötelező győzelmet a legnehezebb végrehajtani. Érdekes, hogy rossz pályán rendre megszórták a Szoboszlót, jó talajú pályán viszont szinte mindig kihúzta tisztes vereséggel. Ha komolyan vesszük a mérkőzést, nem kell majd "remegnünk" a sikerért.


Karcag (4.)-Vásárosnamény (6.). Kiss Miklós, vásárosnaményi edző: - Rosszak az előjelek. Ésik és Tivadar személyében meghatározó játékosokat vesztettünk, úgy tűnik, sérülés miatt mindketten hosszú időre kiválnak. Ráadásul garantált, hogy Karcagon amúgy is nehéz dolgunk lesz, és mint tudjuk, a labdarúgásban nincsenek csodák. Meglepetések azonban igen. Na ebben reménykedek...

 


Tudósítások, eredmények

A csoport

Rakamaz-Demecser 0-0. Rakamaz, 200 néző, v.: Veres A. Rakamaz: Vadon - Baka (Jurkó), Karóczkai, Pásztor, Galambosi, Nagy R. (Paulik), Kondás, Kozák, Gáspár, Csernyák, Szekrényes (Riczu). Edző: Veigli Géza. Demecser: Petranics - Huszti, Barna, Székely Á. (Gombkötő J.), Göncz, Minyin, Balogh T., Komi (Kertész), Balogh Gy., Szécsi (Gombkötő Z.), Buliga. Edző: Vegera Attila.

Nem volt túlságosan színvonalas a mérkőzés, ellenben annál nagyobb küzdelem alakult ki a pályán. A kapuk kevésszer forogtak veszélyben, a három kezdőemberét nélkülöző hazai csapat végül megérdemelten szerzett egy pontot. Jó: Karóczkai, Galambosi, Gáspár, illetve Göncz, Komi. (Tudósító: Kaposvári Ferenc)

Veigli Géza: Fiatal csapatom értékes pontot szerzett.

Vegera Attila: Győzni szerettünk volna, de a döntetlen igazságos.


Záhony-Kisvárda 1-2 (1-0). Záhony, 500 néző, v.: Kerezsi. Záhony: Czene - Csernyu, Sevcsuk, Lipták, Kántor T., Czvik, Sére (Vedres), Kozics, Vilman (Kajli), Karasz, Molnár. Edző: Karasz Lajos. Kisvárda: Szőr Cipf, Takács, Torda, Homann,

Seres, Gergely (Szabó), Deák, Papp T., Lehoczki, Szilágyi (Spekker). Edző: Komáromi György.

Húsz perccel később kezdődött a mérkőzés, mert kezdés előtt egy hetven év körüli férfi rosszul lett a lelátón, és hiába küzdöttek az életéért, szívinfarktus következtében elhunyt.

Az egyre inkább lábra kapó záhonyiak megérdemelten jutottak előnyhöz, de a várdaiak "szokás szerint" megfordították az eredményt. A hajrában a pályán is drámai jelenetek játszódtak le. Gól: Sére (24. perc), illetve Deák (73.), Homann (92.). Jó: Sevcsuk, Lipták, Kántor T., Kozics, Karasz, illetve Homann, Deák. (Tudósító: Erdei Árpád)

Karasz Lajos: A vereség ellenére gratulálok játékosaimnak, sajnos a játékvezetés a mérkőzés színvonalától messze elmaradt...

Komáromi György: Úgy látom, a csapat az idegeimmel játszik, hiszen a kupameccset is beleértve ez volt a harmadik alkalom, hogy a második félidőben fordítottunk.


Hajdúdorog-Ibrány 1-1 (0-0). Hajdúdorog, 300 néző, v.: Nagypál. Ibrány: Simon - Bardi, Pap K., Herman A., Herman L., Bíró, Gulácsi (Kató L), Korpai, Dobránszki (Lente),Ónodi, Erdei. Edző: Falatovics László.

Izgalmas mérkőzésen az első félidőben az Ibránynak, a másodikban a hazaiaknak volt több helyzetük. A gólok mégis szünet után születtek, az eredmény igazságos. Gól: Plókai (65.), illetve Ónodi (11-esből, 70.). Jó: Simon, Bíró, Erdei.

További eredmény: Hajdúnánás-Sátoraljaújhely 6-0.


B csoport

Nyírbátor-Kisléta 1-0 (0-0). Nyírbátor, 350 néző, v.: Szlomoniczki. Nyírbátor: Tóth Sz. -_ Szegedi, Lengyel, Hüse, Czerula (Hoszpodár), Márton, Csapos, Széplaki, Lőrincz, Barczi (Balázscsik), Szarka (Kurucz). Edző: Németh Károly. Kisléta: Vitkai - Pekács, Ricsei, Balázs, Cselószki, Szemán, Császár (Rézműves), Tóth T. (Kigyósi), Balogh J., Sipos (Szkunc), Madudin. Edző: Szécsi Zoltán.

Igazi megyei rangadó jellegű, küzdelmes, igaz, nem túl színvonalas mérkőzésen több helyzete volt a nyírbátori csapatnak, ennélfogva megérdemelten nyerte meg a csoport "csúcsmérkőzését". Gól: Lengyel (63. perc). Jó: Czerula, Márton, Csapos, illetve Cselószki. (Tudósító: Szabó Béla)

Németh Károly: Kiegyenlített játék, fegyelmezett hozzáállás, értékes győzelem.

Szécsi Zoltán: A Nyírbátortól azt kaptam, amit vártam, a mi játékunk viszont óriási csalódást okozott.


Karcag-Vásárosnamény 7-0 (4-0). Karcag, 400 néző, v.: Soós. Vásárosnamény: Tuza - Ponczók, Illés N., Székely Sz. (Tóth G.), Oleksza (Toldi G.), Orosz Cs., Illés P., Orosz Zs., Majoros, Kovács G. (Toldi Sz.). Edző: Kiss Miklós.

Már a huszadik másodpercben gólt kapott a vendégcsapat, ami aztán olyan sokkot okozott, hogy az első negyedóra végére már három góllal vezetett a Karcag. A hazaiak győzelme ilyen különbséggel is megérdemelt. Gól: Bese (1. és 17.), Békési (16.), Varga J. (32.), Vad (55.), Orosz (77.), Binder (86.). (Tudósító: Kiss Pál)

Kiss Miklós: Egyértelműen jobb volt a hazai csapat, és még csak azt sem mondhatom, hogy a gólkülönbség túlzott.


Baktalórántháza-Hajdúszoboszló elmaradt. A szoboszlóiak immár másodszor nem utaztak el Baktalórántházára, így csakúgy, mint az első fordulóban, a játékvezető a félórás várakozási idő letelte után lefújta az el sem kezdődött mérkőzést.


További eredmény: Debreceni FSE-Kisújszállás 0-5.

Vissza Fel Következő