16. forduló (2001.05.20)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

A bajnoki hajrá előtt az Ibrány és a Vásárosnamény még szusszanhat egyet, lévén ők szabadnaposak lesznek a hét végén. Így aztán az NB III-as fordulóban csak három csapatunk lesz érintett. (KM)

Vasárnap: Záhony (8. helyezett)-Nyírbátor (1.). Karasz Lajos, záhonyi edző: - Az utóbbi meccseken megjártuk a mennyet és a poklot is, de bízom benne, hogy a listavezető ellen meg tudjuk ismételni a legutóbbi hazai teljesítményünket. A csapatnak a jobbik arcát kell mutatnia ahhoz, hogy meglepetést okozunk, hiszen a Nyírbátor ellen csakis jó játékkal lehet esélyünk a győzelemre. A keretből egyedül a sérült Kozics szolgálataira nem tarthatok igényt.

Németh Károly, nyírbátori edző: - A záhonyi csapat nagyon jól összeállt az utóbbi időben, jól ötvöződik benne a fiatalos lendület és a rutin. Azt is bebizonyították, hogy bárkire veszélyesek lehetnek, ezért egyáltalán nem lesz sétagalopp a vasárnapi meccs. Gondjaink változatlanul vannak, de inkább nem is sorolom a sérültek nevét, mert már a szemem sem rebben ebben az ügyben.


Rakamaz (10.)-Kisújszállás (7.). Veigli Géza, rakamazi edző: - Nagyecseden is bebizonyosodott, hogy nem tudunk, de ami a nagyobb baj - nem is akarunk többet attól, mint amit az utóbbi hetekben nyújtottunk. Pedig azt hittem, a hajdúdorogi pontszerzéssel járó apró sikerélmény sok mindent megváltoztat, de tévedtem. Továbbra is úgy gondolom, hogy én ettől többet nem tudok tenni a csapatért, innentől már a játékosok felelőssége következik. Elvárások vannak, lelkesedés viszont már kevés. A Kisújszállással sem tudjuk játékban felvenni a versenyt, viszont ha az akarati tényezők jelentősen javulnak, akkor esélyünk lehet az egy pontra. Lukácsra három sárga lap, Karóczkaira sérülés miatt nem számíthatok.


Tudósítások, eredmények

 Záhony-Nyirbátor 1-4 (0-2)

Záhony, 350 néző, v.: Benkő R. Záhony: Csépke - Vincze, Czvik, Lipták, Krizán, Molnár Cs., Molnár F., Sére (Kántor T.), Pacaj, Karasz, Vilman (Vedres). Edző: Karasz Lajos. Nyírbátor: Tóth - Szegedi, Lengyel, Unchiás, Kurucz, Márton, Csapos, Szabó Zs. (Huszti), Széplaki, Kovács I. (Erdei), Szarka. Edző: Németh Károly.

22. perc: jobb oldali beadás után Kovács 5 méterről a kapu közepébe passzolt, 0-1.

38. p.: jobbról érkezett az újabb beadás, a védőkről lecsorgó labdát Lengyel félfordulattal, jobbal a bal sarokba vágta a labdát, 0-2.

50. p.: a kitörő Kovácsot a tizenhatoson belül Csépke kapus csak buktatni tudta, a 11-est Márton értékesítette, 0-3:

87. p.: a tizenhatoson belül cselezgető Molnár Ferencet buktatták, a tizenegyesből Karasz a jobbra vetődő kapus mellett a bal sarokba lőtt, 1-3.

89. p.: az egyedül kiugró Erdetit felvágták a kaputól 17 méterre, a szabadrúgásból Márton hatalmas gólt lőtt a kapu jobb oldalába, 1-4.

A vendégek igazolták, hogy esélyesek a bajnoki címre, hiszen góljaik mellett három kapufát is elértek (kettőt mindjárt az első negyedórában). A hazai oldalon ezen a mérkőzésen csak az igyekezet írható a pozitív oldalra, a játék ezúttal igencsak akadozott. Jó: Molnár F., Molnár Cs., illetve Lengyel, Márton, Szabó Zs., Szarka. (Tudósító: Erdei Árpád)

Karasz Lajos: Korrekt játékvezetés mellett a jobban és jól játszó vendégek megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Németh Károly: Nagyon akartuk ezt a győzelmet és minden energiánkat mozgósítottuk is érte.


Rakamaz-Kisújszállás 2-1 (1-0)

Rakamaz, 200 néző, v.: Bacsó. Rakamaz: Vadon Csikai, Kondás, Galambosi, Riczu (Bernáth), Paulik, Korpai, Kozák (Seregi), Kákóczki, Szekrényes, Hengsperger (Jurkó). Edző: Veigli Géza.

29. p.: Korpai indította a bal oldalon Kákóczkit, akinek balról középre lőtt labdáját Hengsperger 5 méterről a hálóba gurította, 1-0.

59. p.: a fél pályáról induló Korpai, Szekrényes páros egészen addig egyérintőzött, amíg a kapu előterébe nem ért, majd Szekrényes 11 méterről a jobb alsó sarokba csavarta a labdát, 2-0.

60. p.: jobb oldali szabadrúgás után Májer kézzel maga elé tette a labdát, majd egyből a kapuba vágta, a játékvezető pedig mindenki meglepetésére megadta a gólt, 2-1.

Az első félidőben egyértelmű fölényben futballozott a Rakamaz, a gól után azonban egy kicsit visszaesett a hazaiak teljesítménye, de az akarásra ekkor sem lehetett panasz. A második játékrész elején a Kisújszállás mindent egy lapra feltett az egyenlítés érdekében, ám a felívelgetett labdákat megszerezve kedvére vezethették az ellentámadásokat a vendéglátók. Egy ilyenből sikerült is növelni az előnyt, amely után csak szépítésre futotta a vendégek erejéből. Jó: Kondás, Galambosi, Kákóczki, Szekrényes. (Tudósító: Kaposvári Ferenc)

Veigli Géza: Jó hozzáállással, helyenként jó játékkal megérdemelten nyertünk.


További eredmények: 

Hajdúnánás-Sátoraljaújhely 3-1

Hajdúdorog-Karcag 0-1. 

Az Ibrány és a Vásárosnamény szabadnapos volt.


Tabella:

 

Csapat Mérkőzés Győzelem Döntetlen Vereség Rúgott gól Kapott gól Pont H.pont
1. Nyírbátor 13 8 2 3 27 12 32 6
2. Hajdúnánás 14 7 4 3 22 14 31 6
3. Karcag 13 8 2 3 24 9 30 4
4. Ibrány 13 7 1 5 30 25 26 4
5. Sátoraljaújhely 13 6 1 6 27 28 22 3
6. Vásárosnamény 12 6 1 5 15 20 22 3
7. Kisújszállás 13 5 0 8 12 17 20 5
8. Rakamaz 12 3 1 8 14 20 15 5
9. Záhony 14 4 2 8 18 26 15 1
10. Hajdúdorog 13 2 4 7 14 21 12 2

 

Vissza Fel Következő