15. forduló (2001.05.12-13)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Roppant kiegyensúlyozott a Tisza-csoport élmezőnye, hiszen az első és a negyedik helyezett között mindössze egy pont a különbség. Ráadásul a négy gárda egymás ellen szerepel a hét végén.

Szombat: Nyírbátor (3. helyezett.)-Ibrány (4.). Németh Károly, nyírbátori edző: - A mezőny egyik legdörzsöltebb csapata jön hozzánk, amelyet legyőzni a bravúr kategóriájába tartozik. Nekünk ősszel sikerült Ibrányban nyernünk; emiatt nyilván feni ránk a fogát az ellenfél. Sok a gondunk, hiszen Lőrincz, Czerula és Szakács immár hetek óta harcképtelen, de biztos vagyok benne, hogy összeszedjük magunkat.

Kató István, ibrányi edző: A bajnoki táblázat állása szerint egy góllal jobban áll nálunk a Bátor, így a szombati mérkőzésen a pillanatnyi forma dönthet. Eltiltottunk nincs, sérüléssel bajlódó játékosunk viszont több is van.

Vasárnap: Vásárosnamény (6.)-Záhony (8.). Tóth Szilárd, vásárosnaményi edző: - El kell ismerni, megfogott bennünket az ibrányi 0-6, amit a szerdai kupamérkőzés is bizonyított. Nem láttam tervszerűséget a játékunkban, és ettől sokkal jobban kell játszani a Záhony ellen. Ellenfelünk felfelé ívelő formát mutat, úgyhogy nem lesz könnyű dolgunk ellene, de bizakodással tölt el, hogy Illés Norbert és Orosz Zsolt újra játszhat, Marosinak pedig kész az igazolása.

Karasz Lajos, záhonyi edző: - Még a kollégám is elismerte, hogy az ősszel nagy szerencsével nyert a Namény az otthonunkban. Vasárnap miért ne állhatna éppen mellénk Fortuna?

- Ha a csapat azt a lelkes, odaadó játékot tudja nyújtani, mint vasárnap, akkor nem lehet baj. Előre akarunk lépni, és ehhez hoznunk kell a vasárnapi meccset.

A Rakamaz szabadnapos.

 


Tudósítások, eredmények

Nyírbátor-Ibrány 4-1 (3-0).

Nyírbátor, 300 néző, v.: Szilágyi M. Nyírbátor: Tóth Sz. - Szegedi (Erdei), Lengyel, Márton, Unchiás, Kuruc, Csapos, Szabó Zs., Szarka, Széplaki (Szakács), Kovács I. Edző: Németh Károly. Ibrány: Simon Pap K., Zákány, Bíró (Gergely), Herman L. (Ignácz), Bardi, Gulácsi, Bohács, Babják, Ónodi, Erdei. Edző: Kató István.

4. perc: Márton 25 méteres szabadrúgása bal alsó sarokba vágódott, 1-0.

5. p.: Szarka indításával Széplaki lépett ki és a kifutó kapus mellett a jobb alsó sarokba lőtt, 2-0.

25. p.: Márton jobb oldali szögletét követően az ötösön felpattant labdát Lengyel kapásból a léc alá vágta, 3-0.

75. p.: Ónodi csapott le a labdára a kapu előterében, Bohácshoz passzolt, aki 8 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 3-1.

89. p.: Szabó jobb oldali beadását Kovács előrevetődve fejelte kapura, Simon még védett, ám a kipattanót Kovács a kapu közepébe bombázta, 4-1.

A korai gólok meghatározták a játék menetét. Az első félidő hátralévő részében a kontrákra épített a Bátor, és a gólok mellett további helyzeteket hagyott ki. Szünet után többet birtokolta a labdát az Ibrány, a szépítés után nagy erőket mozgósított, de a hazaiaknak sikerült bebiztosítani a három pontot. Jó: Lengyel, Kurucz, Szabó Zs., Széplaki, illetve Simon, Herman L. (Tudósító: Balla István)

Németh Károly: Álomkezdés után biztonsági futballt tudtunk játszani, amelyből sok helyzetet alakítottunk ki, ezért győzelmünk megérdemelt. Külön öröm számomra, hogy a csapat fegyelmezettsége és motiváltsága végig kifogástalan volt.

Kató István: A korán bekapott gólok megfogták a csapatot, és ez a mérkőzés végéig bennünk maradt. Gratulálok a Nyírbátor megérdemelt győzelméhez.


Vásárosnamény-Záhony 2-0 ( 1-0)

Vásárosnamény, 400 néző, v.: Ficze. Vásárosnamény: Vass - Tivadar, Ésik, Bíró, Illés N., Orosz, Csernisenko, Illés P., Szvidanyuk, Ponczók (Marosi), Kovács (Toldi). Edző: Tóth Szilárd. Záhony: Czene - Vincze, Krizán, Lipták, Molnár Cs., Séra (Vedres), Molnár Z., Csernyu, Berczik (Kántor T.), Karasz A., Vilman (Balogh). Edző: Karasz Lajos.

42. p.: Szvidanyuk jobb oldali szöglete után Illés P. 5 méterről a kapu közepébe fejelt, 1-0. 85. p.: Illés P. balról begurított, a labda egy védő lábán megpattant, Szvidanyuk köszönte szépen az ajándékot és 11 méterről a bal felső sarokba emelt, 2-0.

A két csapat tagjai nem kápráztatták el látványos megoldásokkal a nézőket, ugyanakkor a küzdelemre nem lehetett panasz. A Vásárosnamény több helyzetet alakított ki, Illés Péter gólja után nyugodt játékkal tartotta előnyét, a hajrában pedig bebiztosította győzelmét.

Jó: Ésik, Vass, Orosz, Illés P. ill. Molnár F. (Tudósító: Kiss Pál)

Tóth Szilárd: - Nehezebben nyertünk, mint azt gondoltam.

Karasz Lajos: - A hazai csapat gólhelyzetei közül kettőt értékesített, míg mi nem tudtunk a kapuba találni, így a Namény győzelme megérdemelt.


További eredmények: 

Kisújszállás-Hajdúdorog 2-1, Karcag-Hajdúnánás 0-0. 

A Rakamaz és a Sátoraljaújhely szabadnapos volt.


Tabella:

Csapat Mérkőzés Győzelem Döntetlen Vereség Rúgott gól Kapott gól Pont H.pont
1. Nyírbátor 12 7 2 3 23 11 29 6
2. Hajdúnánás 13 6 4 3 19 13 28 6
3. Karcag 12 7 2 3 23 9 27 4
4. Ibrány 13 7 1 5 30 25 26 4
5. Sátoraljaújhely 12 6 1 5 26 25 22 3
6. Vásárosnamény 12 6 1 5 15 20 22 3
7. Kisújszállás 12 5 0 7 11 15 20 5
8. Záhony 13 4 2 7 17 22 15 1
9. Hajdúdorog 12 2 4 6 14 21 12 2
10. Rakamaz 11 2 1 8 12 19 12 5

 

Vissza Fel Következő