12. forduló (2001.10.28.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Ibrány (1.)-Hajdúdorog (11.)

Kató István, ibrányi edző: - Hazai pályán még nem nyújtottuk azt a teljesítményt, amit szerettünk volna, de a hozzáállásra nem lehetett panasz. Most jó hangulatban készültünk a feljövőben lévő Dorog elleni mérkőzésre és győzelemmel szeretnénk búcsúzni szurkolóinktól.

Nyh. Kertváros (2. )-Záhony (6.)

Mirgai László, kertvárosi edző: - Minden erővel azon vagyok, hogy az utolsó két mérkőzésre még felpörgessem és tűzben tartsam a csapatot, ennek érdekében a héten több játékossal négyszemközt is elbeszélgettem. Egyesektől több futást, jobb teljesítményt, nagyobb akarást várok, mert újoncként csak így tudjuk megtartani veretlenségünket, amit játékosaink kemény, odaadó munkával értek el. A Záhony ellen csak így lehet esélyünk.

Kovács János, záhonyi edző: - Az elmúlt két hét gyengébb teljesítményébe nagyban belejátszott két-három játékos sérülése, a kiállítás és a sárga lapok miatti eltiltások. Panaszkodni azonban nem akarunk, még akkor sem, ha vasárnap a csoport legerősebb, bajnokesélyes csapata lesz az ellenfelünk. Bízom benne, hogy javuló játékkal eredményesek tudunk majd lenni.

Tuzsér (4.)-Szirmabesenyő (10.)

Révész Csaba, tuzséri edző: - A mádiak elmentek szüretelni, mi pedig learattuk első idegenbeli győzelmünket, amit taktikus, fegyelmezett játékunknak köszönhettünk. Mádon szinte otthon éreztük magunkat, hiszen sok tuzséri szurkoló kisért el bennünket. Szeretnénk ezt a sikeres évet otthon jó játékkal és győzelemmel zárni, ezzel megköszönni szurkolóinkak és szponzorainknak a támogatást.

Sátoraljaújhely (13.)-Rakamaz (7.)

Veigli Géza, rakamazi edző: - Hiába akarjuk, hogy szebb és jobb legyen, be kell látni, ennyire vagyunk képesek... Ráadásul Kozák és Galambosi eltiltás, Kertész és Cséke sérülés miatt hiányozni fog az újhelyi fellépők közül. Amúgy pedig teljesen mindegy, hogy milyen összetételben játszunk, mert állítólagos kulcsembereink csak epizódszerepre képesek, ezért a tisztes helytállásban reménykedem.

Létavértes (14.)-Vásárosnamény (12.)

Tóth Szilárd, vásárosnaményi edző: - Nem lesz ez sem könnyebb mérkőzés, mint a korábbiak voltak, hiszen éppen feljövőben van az ellenfelünk. Amolyan hatpontos találkozó elé nézünk, hiszen vereség esetén megelőzne bennünket a Létavértes. Orosz Zsolt sérült, ennek ellenére jó lenne nyerni, bár figyelmeztető jel ellenfelünk elmúlt két fordulóbeli eredménye.

 


Tudósítások, eredmények

Ibrány-Hajdúdorog 5-1 (2-1). Ibrány, 500 néző, v.: Nyitrai.

Ibrány: Simon - Ignácz, Pap K., Gergely (Dobránszki), Bardi, Bíró, Imre (Balogh R.), Babják, Bohács (Hegedűs), Ónodi, Erdei. Edző: Kató István.

A hazaiak két kapufával, a vendégek gyors kontrákkal mutatkoztak be a mérkőzés elején. Hamarosan jött az első gól is, Imre Gy. az első negyedóra végén 15 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 1-0.

Gyorsan jött a válasz, egy perccel később Lugosi áthámozta magát a védőkön, s higgadtan a bal alsó sarokba lőtt, 1-1. 

Az első félidő mégis ibrányi előnnyel zárult. Erről Bohács gondoskodott, aki 30 méterről óriási erővel lőtt a jobb felső sarokba, 2-1. A második ibrányi gól felett érzett öröm azonban nem sokáig tartott a nézőtéren, mert egy 90 éves bácsi rosszul lett, és a csapatorvos, Szegedi doktor hiába küzdött az életéért, az idős ember a helyszínen elhunyt... Mindez meghatározta a meccs hangulatát, de az ibrányiak azért megpróbálták utolsó hazai meccsükön kiszolgálni a nagyérdeműt, ami a második félidei játékukkal sikerült is. 

Alig kezdődött el a második játékrész, mikor Erdei jobb oldali beadását Imre Gy. 5 méterről a hálóba fejelte, 3-1.

Az 55. percben jött újra Bohács... Középen vezette fel a labdát, lopta a távolságot, s ezúttal kicsit közelebbről, 20 méterről bombázott a kapu jobb oldalába, 4-1.

S még nem volt vége a gólgyártásnak. A 75. percben Babják futott fel középen, nagy erejű lövését a kapus óriási bravúrral még hárította, azonban a kipattanó labdát Ónodi magabiztosan a hálóba fejelte, 5-1.

Jó: Bardi, Imre, Babják, Simon, Bíró, Bohács.

Kató István: Örülök, hogy kiszolgáltuk a közönségünket és jó játékkal tudtunk búcsúzni a hazai pályától.

Nyh. Kertváros-Záhony 0-0

Tiszavasvári út, 200 néző, v.: Kerezsi. Kertváros: Vránszki - Németh S., Ambrusz, Hegedűs, Gombkötő S. (Milka), Márton, Németh Cs., Ignácz J., Kirchmayer (Petró), Dobos (Balk), Nagy Cs. Edző: Mirgai László. Záhony: Czene - Krizán, Kántor Zs., Czvik, Lipták, Vincze, Balázsi, Molnár, Jakab Sz., Kozics (Berczik), Vilman (Sére). Edző: Kovács János.

A kertvárosiak számára rossz hírt jelentett, hogy a csoport versenybizottsága másodfokon is jóváhagyta a Rakamaz elleni négy csere miatt hozott döntését, vagyis az amúgy 5-0-ás nyíregyházi sikerrel végződött meccs három pontját 3-0-val a Rakamaz kapta. Ennek immáron a táblázaton is nyoma van, hiszen a döntés jogerős, ellene csak a Magyar Amatőr Labdarúgó Ligánál lehet protestálni.

A meccsről szólva: a nagyon lelkesen és szervezetten játszó záhonyiak nem engedték kibontakozni a kevés ötlettel futballozó Kertvárost, és mivel mindkét oldalon akadtak helyzetek, a döntetlen igazságosnak mondható. Jó: Vránszki, Ambrusz, illetve Czene, Czvik, Lipták. (Tudósító: Mán László)

Mirgai László: Csak annak örülök, hogy a veretlenségünket megőriztük. A Záhony elérte célját, bunkervédekezését nem tudtuk feltörni.

Kovács János: Szervezett, tudatos játékunkkal lehetőségeink is adódtak, végül igazságos döntetlen született.

Tuzsér-Szirmabesenyő 0-0

Tuzsér, 400 néző, v.: Kegyes. Tuzsér: Bata - Lakatos, Kosztyú, Dancs B., Tóth Á., Lupcsa, Iván, Cseke (Simai), Kovács I., Spekker, Herczku. Edző: Révész Csaba.

Nagyon gyenge első félidőt produkált a hazai csapat, szünet után aztán feljavult a tuzsériak teljesítménye, de továbbra is görcsösen futballoztak, így elmaradt a várt győzelem. Az sem segített, hogy az utolsó húsz percben az ellenfelébe belekönyölő vendégjátékos kiállítása miatt emberelőnyben futballozhattak Dancsék. Kiállítva: Krompák (68. perc). (Tudósító: Lakatos Tibor)

Révész Csaba: A mai játékunkban nem volt benne a gól, annak ellenére sem, hogy a hajrában emberelőnyben játszottunk és végigtámadtuk a második félidőt.

Sátoraljaújhely-Rakamaz 2-3 (2-1)

Sátoraljaújhely, 150 néző, v.: Rakamaz: Vadon - Lukács, Torda, Riczu, Gáspár, Boldog, Pámer, Lelt (Csikai), Kákóczki, Szekrényes (Hengsperger), Knoblok (Hankószki). Edző: Veigli Géza.

Sok pontatlan átadás jellemezte a csapatok játékát az első félidőben, mialatt a hazaiak megfordították az eredményt. Második félidei teljesítményével azonban rászolgált a Rakamaz a sikerre, hiszen a vendégek teljesítménye feljavult és veszélyesebb lett. Gól: Szabó (22. és 37.), illetve Lelt (16.), Knoblok (66.), Hengsperger (68.). Jó: Torda, Gáspár, Boldog, Riczu. (Tudósító: Kaposvári Ferenc)

Veigli Géza: Hétről hétre tartogat számomra meglepetést a csapat, ez ezúttal kellemes volt. Ehhez a produkcióhoz illik gratulálni és ezt meg is teszem.

Létavértes-Vásárosnamény 7-1 (5-0)

Létavértes, száz néző, v.: Vróbel. Vásárosnamény: Papp (Vass) - Székely (Takács), Illés N., Tóth G., Bíró (Mikó), Hornyák, Batka, Toldi Sz., Ponczók, Kovács G., Fodor. Edző: Tóth Szilárd.

Kritikán aluli teljesítményt nyújtottak a naményiak, olykor úgy tűnt, a vendégcsapatnak nincs is védelme. Az első félidőben minden eldőlt, ráadásul az akaratgyenge játékosokkal rendelkező naményiak a kiütéses vereséget sem kerülték el az eddigi sereghajtótól. Gól: Nagy (2.), Plókai (8. - 11-esből -, 18., 60. és 70.), Lólé (12. és 28.), illetve Fodor (71.). (Tudósító: Kiss Pál)

Tóth Szilárd: Eljöttem a mostani csapatommal az egykorihoz, és be kell látnom: utóbbi ilyen különbséggel is megérdemelten nyert.

További eredmények: Hajdúnánás-Balmazújváros 1-3, Mezőkövesd-Mád 1-1.


Tabella:

Az NB III Tisza csoport állása

1. Ibrány 12 10 1 1 33-11 31

2. Balmazújváros 12 9 2 1 37-13 29

3. Nyh. Kertváros 12 7 4 1 30-13 25

4. Tuzsér 12 6 4 2 17-9 22

5. Rakamaz 12 7 - 5 31-23 21

6. Mezőkövesd 12 5 5 2 20-18 20

7. Záhony 12 5 4 3 21-13 19

8. Mád 12 3 4 4 18-21 13

9. Szirmabesenyő 12 2 4 6 13-19 10

10. Hajdúnánás 12 1 6 5 10-17 9

11. Létavértes 12 2 3 7 21-42 9

12. Hajdúdorog 12 2 2 8 19-33 8

13. Vásárosnamény 12 2 2 8 14-42 8

14. Sátoraljaújhely 12 1 3 8 22-32 6

 

Vissza Fel Következő