13. forduló (2001.11.04.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Záhony (7.)-Ibrány (1.)

Kovács János, záhonyi edző: - Bízom benne, hogy eredményesen tudjuk zárni az őszi szezont. Okulva az elmúlt hetek tapasztalataiból, a támadójátékot kell forszíroznunk, és ha - miként eddig - most is gólt érünk el hazai pályán, úgy megállíthatjuk az idegenben még százszázalékos Ibrányt. Ellenfelünk bajnokesélyes, magasabb osztályt is megjárt játékosokkal rendelkezik, de hazai pályán nekünk kellő önbizalommal kell pályára lépnünk.

Kató István, ibrányi edző: - Mivel a Záhony az előző két meccsén döntetlent játszott, ellenünk nyilván mindent meg fog tenni a három pont megszerzése érdekében. Az egy ponttal elégedett lennék, különösen, hogy ennyi már elegendő lenne az őszi bajnoki címünkhöz.

Vásárosnamény (13.)-Tuzsér (4.)

Tóth Szilárd, vásárosnaményi edző: - Csak versenylovakkal lehet derbit futni, tehát csak NB III-as szintű labdarúgókkal lehetne ebben az osztályban eredményesnek lenni. Más téren is gondjaink vannak, hiszen igazából nincs szakosztályvezetésünk sem, de ez már más lapra tartozik. A tuzsériak ellen megpróbálunk bizonyítani, de ez csak akkor sikerülhet, ha küzdeni fognak játékosaim.

Révész Csaba, tuzséri edző: - Egy mérkőzés színvonalát nagyban meghatározza, hogy a két csapat milyen játékfelfogást képvisel. A legutóbbi hazai összecsapásunkon a Szirmabesenyő védekező taktikája mellett a játék folyamatosságának tördelése volt a fő célja, amihez megfelelő támogatást kapott a játékvezetőtől - esetünkben már nem először. A Vásárosnamény nehéz helyzetben van, amire nem lehetünk tekintettel, hiszen szeretnénk megőrizni negyedik helyünket.

Rakamaz (5.)-Hajdúnánás (10.)

Veigli Géza, rakamazi edző: - Az újhelyi győztes meccsünk is megerősített abban, hogy csapatom nem képes egyenletesen jó teljesítményt nyújtani. Legalább győztünk, ami jó alapot adhat ahhoz, hogy az őszi szezont is sikeresen zárjuk. A Nánás egy masszív csapat, ám mivel eddig valamennyi alsóházi csapatot legyőztük, most sem szeretnénk megbotlani. Kozák és Galambosi újra beszállhat, Kertész és Cséke szereplése kérdéses.

Balmazújváros (2.)-Nyh. Kertváros (3.)

Mirgai László, kertvárosi edző: - Ahhoz, hogy jól zárjuk a szezont, mindenképpen nyernünk kellene. Ez nem lesz könynyű, mert a Záhony ellen gyengén játszottunk és jóval több tűz, lelkesedés kellene ahhoz, hogy összekapjuk magunkat és sikerüljön a bravúr. 


Tudósítások, eredmények

Záhony-Ibrány 2-2 (1-1). Záhony, 350 néző, v.: Benkő R. Záhony: Czene - Kántor Zs., Czvik, Lipták, Vincze, Balázsi (Vilman), Molnár, Kozics, Krizán, Karasz, Jakab (Berczik). Edző: Kovács János. Ibrány: Simon - Ignácz, Pap K., Gergely (Dobránszki), Bardi, Bíró (Hermann A.), Imre, Babják, Bohács, Ónodi, Erdei. Edző: Kató István.

A vendégek számára rosszul indult a meccs, már a 2. percben megrezdült Simon hálója. Egy szép cselsorozatot követő jobb oldali beadás sakk-matt helyzetbe hozta az ibrányi védelmet, a pontos  befejezés sem maradt el, Balázsi közelről a hálóba lőtt, 1-0.

A 30. percben Erdeit buktatták a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Ónodi értékesítette, 1-1.

60. perc: Pap K. szabálytalankodott a büntetőterületen belül, a megítélt tizenegyest Karasz váltotta gólra, 1-2.

69. perc: Babják robogott el a bal oldalon, a beadását Erdei 5 méterről pofozta hálóba, 2-2.

Gól: Balázsi (2.), Karasz (11-esből, 60.), illetve Ónodi (11-esből, 30.), Erdei (69.). Kiállítva: Ónodi (megsértette a partjelzőt, 87.). Jó: Vincze, Kozics, Karasz, illetve Simon, Babják, Imre. 

Kovács János: Idei legjobb játékunkkal sajnos csak egy pontot tudtunk szerezni, mindenesetre gratulálok a csapatnak.

Kató István: Küzdelmes, helyenként kemény mérkőzésen született meg a döntetlen.

Vásárosnamény-Tuzsér 0-2 (0-0)

Vásárosnamény, 200 néző, v.: Veres A. Vásárosnamény: Vass - Tóth G., Bíró, Illés N., Farkas, Ponczók (Mikó), Hornyák, Batka, Kovács G., Toldi Sz. (Takács), Fodor. Edző: Tóth Szilárd. Tuzsér: Bata - Kosztyú, Tóth Á., Herczku, Lupcsa, Lakatos (Cseke), Szabó I. (Pokol), Dancs B., Iván, Spekker, Kovács I. (Simai). Edző: Révész Csaba.

Alacsony színvonalú mérkőzésen az első félidőben egyik csapat sem jeleskedett a helyzetek kialakításában. A második játékrész derekán az döntötte el a három pont sorsát, hogy a vendégek kétszer is eljutottak az alapvonalig, az onnan beadott labdára pedig rendre volt érkező ember. A jobbik csapat nyert. Gól: Iván (70. perc), Dancs B. (72.). Jó: Bíró, Farkas, illetve Dancs B. (Tudósító: Kiss Pál)

Tóth Szilárd: Megérdemelten nyert a jobbik csapat, igaz ellenfelünk sem játszott valami jól.

Révész Csaba: Most az egyszer nem bánom, hogy vége az őszi szezonnak... Gratulálok csapatom őszi szerepléséhez.

Rakamaz-Hajdúnánás 1-1 (0-1)

Rakamaz, 200 néző, v.: Márkus. Rakamaz: Vadon - Galambosi, Torda, Gáspár, Pámer, Boldog, Lelt, Riczu (Kertész), Kákóczki (Szekrényes), Kozák, Knoblok. Edző: Veigli Géza.

Nagyon langyos játékot hozott az első félidő, erről a játékvezető is tehet, aki teljesen széttördelte a játékot. Ezen közben a Hajdúnánás szerezte meg az előnyt, majd szünet után a Rakamaz előtt is jó néhány helyzet adódott. Ezek közül csak egyet sikerült kihasználni, így a Veigli-csapat idén először végzett döntetlenre, míg a Nánás hetedik alkalommal ikszelt. Gól: Kozák (50.), illetve Magyari (40.). (Tudósító: Kaposvári Ferenc)

Veigli Géza: Egyenlő erők küzdel-mében igazságos döntetlen született.

Balmazújváros-Nyh. Kertváros 1-0 (0-0)

Balmazújváros, 600 néző, v.: Kiss Z. Kertváros: Vránszki - Ignácz Z. (Paulik Z.), Zákány, Németh S., Hegedűs, Ambrusz, Németh Cs., Ignácz J., Dobos (Nagy Cs.), Spisák (Kirchmayer), Márton. Edző: Mirgai László.

Két egyforma csapat mérkőzésén a hajrában egy szemfüles találat döntötte el a pontok sorsát. Ekkor a hazaiak gyorsan elvégeztek egy szabadrúgást és a figyelmetlen védők közül fejelt a hálóba a góllövőlista éllovasa. Ezt követően a Kertváros mindent elkövetett az egyenlítésért, ám egyszer a kapufa mentett, Hegedűs utolsó percben leadott kísérletét a gólvonalról mentették a védők. Gól: Nagy Sz. (78.). Jó: Vránszki, Zákány, Hegedűs.

Mirgai László: Nagyon sajnálom a játékosaimat, mert a döntetlent megérdemelték volna. Sajnos, néha ilyen kegyetlen játék a futball.

További eredmények: Hajdúdorog-Létavértes 1-4, Szirmabesenyő-Mezőkövesd 1-0, Mád-Sátoraljaújhely 2-3.

 


Tabella:

Az NB III Tisza csoport állása

1. Balmazújváros* 13 10 2 1 38-13 32

2. Ibrány* 13 10 2 1 35-12 32

3. Nyh. Kertváros 13 7 4 2 30-14 25

4. Tuzsér 13 7 4 2 19-19 25

5. Rakamaz 13 7 1 5 32-24 22

6. Záhony 13 5 5 3 23-15 20

7. Mezőkövesd 13 5 5 3 20-19 20

8. Mád 13 3 4 5 20-24 13

9. Szirmabesenyő 13 3 4 6 14-19 13

10. Létavértes 13 3 3 7 25-43 12

11. Hajdúnánás 13 1 7 5 11-18 10

12. Sátoraljaújhely 13 2 3 8 24-35 9

13. Hajdúdorog 13 2 2 9 20-37 8

14. Vásárosnamény 13 2 2 9 14-44 8

* A hivatalos versenykiírás szerint, tehát az egymás elleni mérkőzés pontkülönbsége alapján  az Ibrány SE az őszi bajnok!

Vissza Fel Következő