14. forduló (2002.03.10.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Vasárnap ( 14.30). 

Ibrány (2.)-Létavértes (10).

Kató István, ibrányi edző: - A felkészülés utolsó fázisa nem volt zavartalan, sérüléshullám akadályozta a munkát. Ennek "köszönhetően" a Bardi, Bíró és Herman Attila kihagyni kényszerül az első fordulót, vagyis a komplett hátvédsor hiányozni fog. Az ugyancsak nem teljesen egészséges Ónodit is pihentetnem kell, pedig ő az egyik legveszélyesebb támadónk. Mindent egybevetve bízom a társaságban, hazai pályán nyilvánvalóan csak a győzelem lehet a cél.

Rakamaz (5.)-Nyíregyházi Kertváros (3.).

Veigli Géza rakamazi edző - Az előkészületi mérkőzéseken láttam biztató jeleket, az is igaz, akkor még teljes volt létszám. Most viszont... Cséke, Kákóczki, Kertész, továbbá Lelt biztos, hogy nem futballozhat, míg Hengsperger és Pámer szereplése erősen kétséges. Sajnos, azt kell mondjam, mivel nem igazoltunk senkit jelen helyzetben azt sem tudom, kit küldjek a pályára! Persze, meccs nyilván lesz, én pedig tisztességes hozzáállást remélek.

Mirgai László, kertvárosi edző: - Örülök, hogy a bajnoki főpróbát a Nyírbátor ellen tartottuk, hisz magasabb osztályú csapattal szemben hasznosabb játszani, egy ilyen meccs rámutat a meglévő hibákra, melyeket még időben kijavíthatunk. Mezőnyben jól játszottunk, sok szép támadást vezettünk, de ennyi helyzetből, mint amennyit kidolgoztunk, illő lett volna kettőt-hármat berúgni. Ezen a téren igyekszünk korrigálni, ha ebben a "műfajban" sikerül előrelépni, akkor esélyünk van arra, hogy eredményesen kezdjük az idényt.

Záhony (6.)-Balmazújváros (1.).

Kovács János, záhonyi edző: - Szalma és Sajtos ugyan távozott, Csépke kapus pedig visszatért Nyírkarászból, összességében tehát elmondható, továbbra is számíthatok a gárda "kemény magjára", amely az ősszel kitett magáért. Erre alapozva szeretnénk megismételni a bajnokság első felében nyújtott teljesítményt, noha mindjárt a nyitányon feladták számunkra a leckét, hisz a csoport egyik legjobbja ellen játszunk. Mindenesetre az elvégzett munka és a fiúk hozzáállása láttán biztosra veszem a pontszerzést.

Vásárosnamény (14.)-Mezőkövesd (7.).

Szilágyi Bertalan, vásárosnaményi edző: - Nehéz tavasz elé nézünk... Bíró és Farkas három sárga lap, Vass sérvműtét, Kovács Gábor, illetve Szilágyi Krisztián sérülés miatt nem rúghat labdába, míg Horváth Szabolcs lába gipszben van. Perpillanat nagyon kevesen vagyunk, minimum négy ifjúsági játékos a kezdő csapatban kap helyet, ettől függetlenül nekünk a győzelembe kell menekülni, rajtunk istenigazából csak a három pont megszerzése segít.

Hajdúdorog (13.)-Tuzsér (4.).

Révész Csaba, tuzséri edző: - A kezdéssel kapcsolatos huzavona nem tett jót a formaidőzítésnek. A csapat még nem állt úgy össze, ahogy elképzeltem, de a meglévő hiányosságokat szeretnénk lelkesedéssel és fegyelmezett játékkal ellensúlyozni.

 


Tudósítások, eredmények

Ibrány-Létavértes 1-1 (0-0)

Ibrány, 400 néző, v.: Szlifka. Ibrány: Simon - Dobránszki, Papp T., Ignácz - Hegedüs, Papp K., Babják, Bohács - Gergely, Erdei, Imre. Edző: Kató István.

Típikus idényeleji mérkőzést produkáltak a felek: a két gárda jobbára a mezőnyben gyűrte egymást, kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt. Bohács szabadrúgásgólja után a hazaiak már a zsebükben érezték a három pontot, azonban az utolsó percben a vendégek egyenlíteni tudtak. Gól: Bohács (75. perc), illetve Horváth (90. perc). Jó: Simon, Bohács, illetve Plókai, Sándor. (Tudósító: Vígh Sándor).

Kató István: - A mai játékunk ennyire volt elég.

Rakamaz-Kertváros 0-1 (0-1)

Rakamaz, 400 néző, v.: Vróbel. Rakamaz: Vadon - Lukács, Torda, Pámer, Galambosi - Boldog, Kozák, Riczu, Gáspár - Szekrényes, Hengsperger. Edző: Veigli Géza. Nyh. Kertváros: Vránszki - Paulik Z., Ambrusz, Márton, Ignácz - Kiss, Spisák, Kondora, Németh (Hegedüs) - Majchrovics (Makula), Paulik I. (Nagy Cs.). Edző: Mirgai László.

Küzdelmes mérkőzésen mindkét csapat fegyelmezetten futballozott. A vendégek szerencsés körülmények között, a szél segítségével szerzett góllal vitték el a három pontot. Az összképhez tartozik, hogy Szekrényes óriási egyenlítési lehetőséget szalasztott el, mikor ziccerben a kapusba lőtt. Gól: Kondora (44. p.). Jó: Torda, Galambosi, Riczu, ill. Vránszki, Paulik Z., Márton, Kondora. (Tudósító: (Kaposvári Ferenc)

Veigli Géza: - Ma lett volna esélyünk a pontszerzésre, de rendkívül balszerencsések voltunk.

Mirgai László: - A rakamaziak jól védekeztek, amit nehezen tudtunk feltörni. A legfontosabb, hogy megszereztük a három pontot.

Záhony-Balmazújváros 0-1 (0-1)

Záhony, 300 néző, v.: Kurmai. Záhony: Czene - Krizán, Kántor, Lipták, Molnár Cs. - Sére (Vincze), Karasz, Czwik, Vedres - Vilman (Jakab), Balázsi. Edző: Kovács János.

A hazai csapat idegesen, kapkodva játszott, így nem tudott megbirkózni a feladattal. Gól: Sárközi (17. p.). : Kántor, Molnár, Czene, ill. Kovács I., Haász-Brant, Tóth G., Bajusz. (Tudósító: Erdei Árpád)

Kovács János: - Nagyon bíztunk a pontszerzésben, sajnos keveset tettünk érte, csak a második félidőben tudtuk akaratunkat érvényesíteni.

Vásárosnamény-Mezőkövesd 0-1 (0-0)

Vásárosnamény, 300 néző, v.: Bodnár. Vásárosnamény: Papp - Illés N., Geszti, Bagin - Szécsi, Toldi (Batka), Hornyák, Orosz Zs., Ponczók - Szilágyi K. (Fodor), Kovács G. Edző: Szilágyi Bertalan.

A vendégcsapat végig mezőnyfölényben játszott, ezért teljes mértékben rászolgált a győzelemre. Gól: Varga (75. p.). Kiállítva: Bagin (75. p.). Jó: Papp, Hornyák, Geszti, Orosz, ill. Varga, Lója, Szabó, Nyeste. (Tudósító: Kiss Pál)

Szilágyi Bertalan: - Szerencsés góllal, de megérdemelten nyert a Mezőkövesd.

Hajdúdorog-Tuzsér 4-0 (2-0)

Hajdúdorog, 200 néző, v.: Nyitrai. Tuzsér: Bata - Kosztyú, Lupcsa, Tóth - Lakatos, Iván, Szabó, Dancs, Cseke - Spekker (Barabás), Petró. Edző: Révész Csaba.

Az első félidőt átaludta a Tuzsér, amely a folytatásban hiába próbált meg újítani, a gólokat a hazaiak rúgták. Gól: Lugosi (30. p., 39. p.), Mangel (71. p.), Fodor (80.). (Tudósító: Lakatos Tibor)

Révész Csaba: - Egy edző soha nem mondja azt, hogy ezt előre sejtette, de most mégis ezt kell mondanom. Innen talpra állni embert próbáló feladat lesz.

További eredmények: Mád-Hajdúnánás 1-1, Szirmabesenyő-Sátoraljaújhely 3-1.


Tabella:

Az NB III Tisza csoport állása

1. B.-újváros 14 11 2 1 39-13 35

2. Ibrány 14 10 3 1 36-14 33

3. Nyíregyháza 14 8 4 2 31-14 28

4. Tuzsér 14 7 4 3 19-13 25

5. M.-kövesd 14 6 5 3 21-19 23

6. Rakamaz 14 7 1 6 32-26 22

7. Záhony 14 5 5 4 23-16 20

8. Sz.-besenyő 14 4 4 6 17-20 16

9. Mád 14 3 5 6 21-25 14

10. Létavértes 14 3 4 7 26-44 13

11. Hajdúnánás 14 1 8 5 12-19 11

12. Hajdúdorog 14 3 2 9 24-37 11

13. S.-újhely 14 2 3 9 26-36 9

14. V.-namény 14 2 2 10 14-45 8

 

Vissza Fel Következő