19. forduló (2002.04.13-14.)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Szombat: Sátoraljaújhely (12. helyezett)-Tuzsér (4.)

Révész Csaba, tuzséri edző: - Utólag értékelve a hét végi produkciót, úgy gondolom, érdemes volt két órát várni a mérkőzésre. Ami a játékot és az eredményességet illeti: kezd visszatérni az őszi formánk, ami biztató lehet az Újhely ellen. Technikás, kombinatív futballt játszik az ellenfelünk, és az utóbbi időben nem is szerepel rosszul. Remélem, hogy megszerezzük tavaszi első idegenbeli pontunkat vagy pontjainkat.

Vasárnap: Nyh. Kertváros (1.)-Ibrány (3.)

Mirgai László, kertvárosi edző: - Hajdúdorogon az egyik pozitívum volt, hogy az öt gól mellett még számtalan helyzetet dolgoztunk ki. Viszont én érzékeltem olyan hibákat is a játékunkban, amit az Ibrány ellen már nem engedhetünk meg magunknak. A héten a játékosokkal kielemeztük ezeket, remélem, ennek lesz látszatja, mert csak akkor szerezhetjük meg a győzelmet, ha még pontosabban játszunk.

Kató István, ibrányi edző: - Igaz, hogy a papírforma, a hazai pálya előnye és az eddig mutatott teljesítményünk alapján a Kertváros a mérkőzés esélyese, de a múlt heti győzelmünk erőt adott a csapatnak, és egy felszabadult, fegyelmezett játékkal meg lehet lepni az ellenfelet. Bíró és Gergely után Babják is megsérült, Imre pedig az eltiltását tölti.

Rakamaz (6.)-Vásárosnamény (14.)

Veigli Géza, rakamazi edző: - Minden játékosom tudja, hogy mi a siker titka, mégsem aszerint teljesítenek mostanában. Amennyiben nem találjuk meg a régi receptet, könnyen meglepetés érhet bennünket a feljövőben lévő ellenfelünkkel szemben. Nagyon téved az, aki könnyű mérkőzésre számít, ehhez még egy adalék: Kozák után Galambosi és Riczu sem játszhat eltiltása miatt. Csak abban az esetben vár ránk "sima" meccs, ha a játékfelfogásunk megfelelő lesz.

Szilágyi Bertalan, vásárosnaményi edző: - Nem a legszerencsésebb időpontban utazunk Rakamazra, hiszen ellenfelünk két vereség után fogad bennünket. Ráadásul egy élcsapatról van szó, amely elvileg erősebb nálunk. Éppen mi bizonyítottuk a múlt héten, hogy nem lehet még leírni senkit, és bár nagyon nehéz mérkőzésre számítok, abban azért bízom: érződni fog a pályán, kinek is van nagyobb szüksége a pontokra.

Záhony (8.)-Mezőkövesd (5.)

Kovács János, záhonyi edző: - Egy agresszív, kemény ellenféllel találjuk szemben magukat, amelynek a játékáról kellő információval rendelkezünk. Most aztán végképp nincs időnk a töprengésre, fokozni kell a harci kedvünket, amely jó játékkal és végre győzelemmel párosulhat.


Tudósítások, eredmények

Nyíregyházi Kertváros-Ibrány 1-0 (1-0).  

Nyíregyháza, 800 néző, v.: Kiss J.

Kertváros: Vránszki - Paulik Z., Ambrusz, Márton, Kiss G. - Ignácz J. (Spisák), Kondora (Németh S.), Hegedüs T., Dobos - Majchrovics, Paulik I. (Nagy Cs.). Edző: Mirgai László. Ibrány: Simon - Ignácz L., Herman L, Herman A., Bardi - Dobránszki (Gergely), (Balogh), Papp T., Babják (Hegedüs Cs.), Bohács - Ónodi, Erdei. Edző: Kató István.

A hazaiak léptek fel támadóbban, s ennek a 13. percben meg is lett az eredménye, Dobos bal oldali beadását Majchrovics fejelte közelről a hálóba, 1-0. 
Az Ibrány előtt is akadtak lehetőségek, előbb Bardi, majd Babják is nagy helyzetbe került, de mindketten elpuskázták azokat.

A második játékrészben aztán teljesen átvette a játék irányítását a vendégcsapat, nagy mezőnyfölényben játszott, s csak a szerencsén, na meg Kiss J. játékvezetőn múlt, hogy nem sikerült a kapuba találni. Két tizenegyestől fosztotta meg a látogatókat, egy tizenhatoson belüli kezezést illetve Erdei buktatását sem látta szabálytalannak.

Megjegyzendő, hogy a lefújást követően a mérkőzés ellenőrével szót váltva, az a következőket mondta: "Amikor Erdeit buktatták, az bizony tizi volt..."

Összességében, különösen a második játékrészben a csapat jól játszott, ugyanakkor sajnos nem eredményesen, de így is emelt fővel jöhettek le a pályáról a bajnokaspiráns otthonában.

Mirgai László: - Taktikus, fegyelmezett játékkal sikerült megnyerni ezt a vérbeli rangadót. Büszke vagyok a fiúkra!

Kató István: - A döntetlen reálisabb lett volna.

Sátoraljaújhely-Tuzsér 1-2 (1-1)

Sátoraljaújhely, 150 néző, v.: Bodnár. Tuzsér: Szőr - Kosztyú, Tóth Á., Lupcsa, Szabó I., Lakatos, Cseke, Iván, Dancs B., Barabás (Pokol), Petró (Simai). Edző: Révész Csaba.

Az első játékrészben inkább a hazaiak előtt adódtak gólhelyzetek, de Szőr bravúrjai tartották a lelket a tuzséri csapatban. Szünet után aztán már a helyzetek számában is megmutatkozott a vendégfölény, a győztes gól az utóbbi két mecscsen roppant gólerős Tóth révén a hajrában született meg. Gól: Ablonczi (15. perc), illetve Tóth Á. (38. és 78.). Jó: Szőr, Tóth Á., Lakatos, Iván. (Tudósító: Pinkóczi József)

Révész Csaba: Az első félidőben a kapusbravúrok, a másodikban a mezőnyfölényünk és a jobb erőnlétünk eredményezte a győzelmünket.

Rakamaz-Vásárosnamény 2-2 (1-1)

Rakamaz, 200 néző, v.: Kurmai. Rakamaz: Vadon - Kertész, Lukács, Torda, Gáspár, Kákóczki, Lelt, Suskó, Boldog, Szekrényes, Hengsperger (Cséke). Edző: Veigli Géza. Vásárosnamény: Papp - Illés, Geszti, Bíró, Hornyák (Toldi), Szilágyi, Tivadar, Horváth, Szécsi (Tóth), Bagin, Fodor (Ponczók). Edző: Szilágyi Bertalan.

Alacsony színvonalú mérkőzésen a hazaiak a kapott gól után találtak magukra és a második félidő elején fordítani tudtak. A Namény azonban nem adta fel, az aktivitás jutalmaként egyenlíteni tudott, így sikerült kiharcolni azt az egy pontot, ami a beregi gárda jelen helyzetében bravúrnak számít. Gól: Lelt (43., 47.) illetve Szécsi (18.), Fodor (57.).Jó: Vadon, Suskó, Gáspár, illetve Papp, Illés, Geszti. (Tudósító: Kaposvári Ferenc)

Veigli Géza: - Örüljünk a pontszerzésnek.

Szilágyi Bertalan: - Lehetett volna jobb is, de rosszabb is.

Záhony-Mezőkövesd 1-2 (0-0)

Záhony, 300 néző, v.: Buczkó. Záhony: Czene - Kántor Zs., Czwik, Berczik, Vincze, Vedres, Jakab (Szabó T.), Balázsi (Kántor T.), Krizán, Karasz, Vilman (Sére). Edző: Kovács János.

Tovább tart a záhonyi együttes tavaszi vesszőfutása. A hazai futballisták küzdenitudása helyenként kielégítő volt, de ez még nem párosult jó játékkal, ráadásul a szerencse is elpártolt a vasutasoktól. Gól: Sére (70.), illetve Kiszely (50.), Nyeste (60.) Jó: Karasz, Vincze. (Tudósító: Erdei Árpád)

Kovács János: - Egy-két figyelmetlenség okozta a vereséget, későn hajráztunk, így nem tudtunk egyenlíteni.

További eredmények:
Balmazújváros-Hajdúdorog 0-2, Mád-Szirmabesenyő 2-1, Hajdúnánás-Létavértes 3-2.


 

Tabella:

1. Kertváros 19 13 4 2 47-22 43

2. Balmazújváros 19 12 2 5 43-24 38

3. Tuzsér 19 11 3 5 41-24 36

4. Ibrány 19 11 3 5 41-24 36

5. Mezőkövesd 19 10 5 4 36-24 35

6. Rakamaz 19 9 2 8 39-33 29

7. Mád 19 7 5 7 33-31 26

8. Hajdúnánás 19 5 8 6 23-26 23

9. Záhony 19 5 5 9 25-28 20

10. Szirmabesenyő 19 5 4 10 21-27 19

11. Létavértes 19 5 4 10 35-56 19

12. Sátoraljaújhely 19 5 3 11 38-43 18

13. Hajdúdorog 19 5 2 12 32-52 17

14. Vásárosnamény 19 3 3 13 19-54 12

Vissza Fel Következő