20. forduló (2002.04.21)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Ibrány (4.)-Balmazújváros (2.)

Kató István, ibrányi edző: - Az elmúlt bajnoki meccsünkön végig támadó felfogásban, jó játékkal sajnos nem tudtunk eredményesek lenni. Most újabb megmérettetés előtt állunk, eddigi tavaszi eredményei ellenére egy korszerű futballt játszó csapatot fogadunk. Játékosaimtól hazai pályán győzelmet várok.

Vásárosnamény (14.)-Mád (7.)

Szilágyi Bertalan, vásárosnaményi edző: - Most, amikor egy kicsit lendületbe jött a csapat, rengeteg problémával kell megküzdenünk. Batka, Kovács és Székely sérült, a rakamazi pontszerzésnek Bagin, Szilágyi, Tivadar és Hornyák esett áldozatul. Szécsi megbetegedett, Gesztire sem számíthatok a hét végén. Ezek után az elsődleges cél az, hogy legyen egy csapatra való játékosom vasárnap...

Tuzsér (3.)-Hajdúnánás (8.)

Révész Csaba, tuzséri edző: - A csapat az előző fordulóban megerősítette mindazt, hogy vannak rejtett tartalékai, és a legfontosabb pillanatokban képes mindezt a cilinderből előhúzni. A Nánás az őszi szezonban a döntetlenjeivel, tavasszal már a győzelmeivel hívta fel magára a figyelmet. Tóth Árpád nemcsak háromgólos, hanem háromsárgás is lett, Spekker játéka pedig sérülése miatt bizonytalan.

Szirmabesenyő (10.)-Záhony (9.)

Kovács János, záhonyi edző: - Mély gödörben vagyunk, az ezzel járó problémákat a héten a játékosokkal és a vezetőkkel is megbeszéltük. A felelősség közös, most már abban bízhatunk, hogy Lipták és Molnár harcba szállásával stabilizálódik a védelmünk, és a kifelé pattanós időszakot pedig a befelé pattanós követi.

Hajdúdorog (13.)-Rakamaz (6.)

Veigli Géza, rakamazi edző: - Ha fegyelmezett játékot nyújtunk, akkor akár gond nélkül is megszerezhetjük a 3 pontot, viszont, ha nem, akkor megint kínlódhatunk. Gáspár és Cséke 3 sárga lap miatt nem játszhat.

Létavértes (11.)-Kertváros (1.)

Mirgai László, kertvárosi edző: - Az nagyon szép, hogy mind a hat tavaszi mérkőzésünket megnyerve hétpontos hátrányt ledolgozva immáron öt pontnyi előnnyel vezetjük a táblázatot. Ennek a szituációnak megvan a maga veszélye is, ha nem kellő szerenységgel kezeljük a kialakult helyzetet. Minderre felhívtam a játékosaim figyelmét, akik nem kényelmesedhetnek el, ugyanúgy kell futniuk és dolgozniuk tovább, mint eddig, és a vasárnapi hibák kijavításával ismét eredményesek lehetnek.

 


Tudósítások, eredmények

Ibrány-Balmazújváros 4-0 (0-0)

Ibrány, 500 néző, v.: Kurmai. Ibrány: Simon - Ignácz, Pap K. (Imre), Herman L. (Papp T.), Bardi, Dobránszki (Hegedűs), Herman A., Babják, Bohács, Ónodi, Erdei. Edző: Kató István.

Ahogy az első félidőben semmi sem sikerült az ibrányi alakulatnak, úgy szünet után szinte minden "sült" nekik. A hazaiak vezetőgólja lelkileg összetörte a tavasszal gyengélkedő vendégeket, akik ráadásul az erejükkel is elkészültek a hajrára - megkönnyítve ezzel Erdeiék gólját. Gól: Imre (61.), Bardi (65.), Erdei (74. és 89.). Jó: Erdei, Dobránszki, Bardi, Simon. (Tudósító: Vígh Sándor)

Kató István: A második félidei játékunk alapján megérdemelten tartottuk itthon a három pontot.

Vásárosnamény-Mád 1-1 (1-0)

Vásárosnamény, 200 néző, v.: Kegyes. Vásárosnamény: Papp - Tivadar, Illés N., Bíró, Szilágyi, Horváth, Szécsi (Toldi Sz.), Bagin, Fodor, Orosz, Kovács G. (Batka). Edző: Szilágyi Bertalan.

Ugyan a mezőnyben egyanrangú félnek bizonyult a vendégcsapat, a Vásárosnamény több helyzetet dolgozott ki, ám ezeket rendre el is hibázta. A legnagyobbat Fodor hagyta ki, már 1-1-es állásnál az üres kaput nem tudta bevenni a hazaiak játékosa. Gól: Bagin (40. perc), illetve Buri (60). Jó: Tivadar, Horváth. (Tudósító: Kiss Pál)

Szilágyi Bertalan: A helyzetek alapján közelebb álltunk a győzelemhez.

Ibrány-Balmazújváros 4-0 (0-0)

Ibrány, 500 néző, v.: Kurmai. Ibrány: Simon - Ignácz, Pap K. (Imre), Herman L. (Papp T.), Bardi, Dobránszki (Hegedűs), Herman A., Babják, Bohács, Ónodi, Erdei. Edző: Kató István.

Ahogy az első félidőben semmi sem sikerült az ibrányi alakulatnak, úgy szünet után szinte minden "sült" nekik. A hazaiak vezetőgólja lelkileg összetörte a tavasszal gyengélkedő vendégeket, akik ráadásul az erejükkel is elkészültek a hajrára - megkönnyítve ezzel Erdeiék gólját. Gól: Imre (61.), Bardi (65.), Erdei (74. és 89.). Jó: Erdei, Dobránszki, Bardi, Simon. (Tudósító: Vígh Sándor)

Kató István: A második félidei játékunk alapján megérdemelten tartottuk itthon a három pontot.

Tuzsér-Hajdúnánás 2-2 (2-1)

Tuzsér, 600 néző, v.: Nagy V. Tuzsér: Szőr - Kosztyú, Simai (Spekker), Lupcsa, Szabó I., Lakatos, Iván, Cseke, Dancs B., Pokol (Petró), Barabás. Edző: Révész Csaba.

Nehezen indult be mindkét csapat, aztán az első félidő végi gyors gólváltásból a hazaiak térhettek előnnyel a szünetre. A második játékrész kezdése után azonnal egalizált a Nánás, ez görcsössé tette a Tuzsért, így a döntetlen reálisnak mondható. Gól: Barabás (39.), Cseke (43.), ill.Lengyel (30.), Varga (46.). Jó: Lupcsa, Iván, Petró. (Tudósító: Lakatos Tibor)

Révész Csaba: Az első félidő végére jöttünk lendületbe, és sikerült fordítanunk. Hiába támadtuk végig a második játékrészt, nem sikerült a győztes gólt megszerezni.

Hajdúdorog-Rakamaz 0-0

Hajdúdorog, 200 néző, v.: Bacsó. Rakamaz: Vadon - Kertész, Torda, Galambosi, Pámer, Suskó (Boldog), Lelt, Kozák, Kákóczki (Filetóth), Szekrényes (Csikai), Riczu. Edző: Veigli Géza.

Mindkét csapat sok hibával játszott, ettől függetlenül még akadtak helyzetek a kapuk előtt. A rakamaziak közül Kozák hibázta el a meccslabdát, nagy helyzetben fejesével nem tudta bevenni a hazai hálót, így maradt a gól nélküli döntetlen. Jó: Torda, Galambosi, Lelt. (Tudósító: Kaposvári Ferenc)

Veigli Géza: Az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzés sorsát.

Létavértes-Nyh. Kertváros 1-4 (0-3)

Létavértes, 300 néző, v.: Nyitrai. Kertváros: Vránszki - Paulik Z., Ambrusz, Márton, Kiss G., Ignácz J. (Spisák), Hegedűs, Kondora (Németh Cs.), Dobos, Majchrovics, Paulik I. (Nagy Cs.). Edző: Mirgai László.

A két korai gól meghatározta a meccs menetét, vagyis az első játékrészben végig kiválóan játszott a listavezető. Szünet után aztán visszavett a tempóból a Kertváros, és ha 1-3-nál Vránszki nem véd tizenegyest, bajba is kerülhetett volna. Majchrovics második találata viszont végérvényesen szállította a nyíregyháziak tavaszi hetedik sikerét. A Mirgai-csapat a Létavértesnek két mérkőzésen összesen tizenhat gólt lőtt... Gól: Nagy Zs. (59.), illetve Majchrovics (2. és 72.), Paulik I. (5.), Ignácz J. (27.). Jó: Majchrovics, Márton, Hegedűs. (Tudósító: Karakó Ferenc)

Mirgai László: A győzelemnek örülök, de a játékunk lehetett volna jobb is.

Szirmabesenyő-Záhony 3-1 (2-0)

Szirmabesenyő, 200 néző, v.: Kiss J. Záhony: Czene - Krizán, Kántor Zs., Molnár, Lipták, Jakab (Kántor T.), Vincze, Czvik, Karasz, Vilman (Balázsi), Vedres (Berczik). Edző: Kovács János.

Mindkét játékrészben kiegyenlített volt a játék. Az elsőben a záhonyiak nemhogy nem tudták megszerezni a vezetést, de jelentős hátrányba kerültek. A szépítés után felcsillant a remény, a helyzetek azonban kimaradtak, az ellenfél pedig egy kontra végén eldöntötte a három pont sorsát. Gól: Szabó (18.), Egry (42. és 79.), ill.Karasz (61.). Jó: Karasz, Krizán, Lipták.

Kovács János: A helyzeteit jobban kihasználó csapat szerezte meg a győzelmet.

További eredmény: Mezőkövesd Sátoraljaújhely 0-0.

 

Tabella:

1. Nyh. Kertváros 20 14 4 2 51-23 46

2. Ibrány 20 12 3 5 45-24 39

3. Balmazújváros 20 12 2 6 43-28 38

4. Tuzsér 20 11 4 5 43-26 37

5. Mezőkövesd 20 10 6 4 36-24 36

6. Rakamaz 20 9 3 8 39-33 30

7. Mád 20 7 6 7 34-32 27

8. Hajdúnánás 20 5 9 6 25-28 24

9. Szirmabesenyő 20 6 4 10 24-28 22

10. Záhony 20 5 5 10 26-38 20

11. Sátoraljaújhely 20 5 4 11 38-43 19

12. Létavértes 20 5 4 11 36-60 19

13. Hajdúdorog 20 5 3 12 32-52 18

14. Vásárosnamény 20 3 4 13 20-55 12 

 

Vissza Fel Következő