1. forduló (2001.08.12)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Nyíregyházi Kertváros-Rakamaz

Mirgai László nyíregyházi edző: - Sajnos, Zákány, Ignácz János, Banka, Bihari és Spisák sérülés miatt kihagyja a nyitómeccset és Németh Csaba szereplése is erősen kétséges. Nagy csata lesz, de természetesen szeretnénk győzelemmel bemutatkozni az NB III-ban.

Veigli Géza, rakamazi edző: - Kákóczki két hete külön készül, remélem, azért játszani fog. Egyébként pedig messze nincs még kész a csapat és mit ne mondjak, kezdhettünk volna könnyebb ellenféllel is. Bízom abban, hogy a srácok már csak presztízsből is megmutatják: nem ijednek meg senkitől!


Tuzsér-Hajdúdorog

RévészCsaba tuzséri edző: - Simai Márton adminisztrációs okok miatt kimarad, pedig kezdőemberként vettem volna fígyelembe. Nagy izgalommal várjuk a debütálást ebben az osztályban, azt gondolom, az edzőmeccseken nyújtott teljesítmény alapján joggal lehetünk optimisták. Győzni kell!


Balmazújváros-Záhony

Kovács János záhonyi edző: Vilman bokasérülése nem jött rendbe, a keret többi tagja szerencsére egészséges. Háromesélyesnek tartom a találkozót, annak ellenére, hogy a hazaiak nagyon "beerősítettek" megpróbáljuk eredményesen kezdeni az idényt. Stabilizálni kívánjuk helyünket a középmezőnyben, ehhez persze bravúrokra is szükségünk lesz.


Mezőkövesd-Vásárosnamény

Tóth Szilárd vásárosnaményi edző: - Az általam tervezett munkát elvégeztük, azzal viszont nem kalkuláltam, hogy Illés Pétert és Ésik Zoltánt elvesztjük a nyári szünetben. Ráadásul Tivadar bordatörést szenvedett, így aligha vállalja a játékot, ettől függetlenül a társaságot képesnek tartom a pontszerzésre.


Létavértes-Ibrány

Kató István ibrányi edző: - Nem ismerjük az ellenfelet, annyit azért tudunk, hogy megszerezték a debreceni Sándor Csabát. Nem éppen szerencsés egy jó erőkből álló újonc csapat otthonában kezdeni a bajnokságot és az is hátrányosan érint minket, hogy a sérült Herman Attilát, valamint Imre Győzőt nélkülözni kényszerülünk.

(A Létavértes kerete)


Tudósítások, eredmények

Nyh. Kertváros- Rakamaz 5-0 (2-0)

Tiszavasvári út, 600 néző, v.: Éva. Kertváros: Balogh Z. - Németh S., Ambrusz, Ignácz Z. (Barta), Gombkötő, Németh Cs., Márton, Paulik I., Dobos (Milka), Krasznai A. (Nagy Cs.), Kirchmayer (Petró). Edző: Mirgai László. Rakamaz: Kanócz - Kertész, Torda, Pámer, Galambosi, Kozák, Lelt, Kákóczki, Gáspár (Cséke), Knoblok, Szekrényes (Hengsperger). Edző: Veigli Géza.

Nem sokáig kellett várni a jó nevekből álló kertvárosiak első NB III-as góljára. A történelmi találat Kirchmayer Tibor nevéhez fűződik, aki Torda nagy hibája és Krasznai kiváló átadása után lódulhatott meg egyedül a kapu felé. Kisvártatva egy 25 méteres szabadrúgást "rajzolt" a vasra az elnyűhetetlen támadó, amelyet Márton hatalmas kapufás szabadrúgása követett. Szünet előtt Krasznai és Pámer összefejelt, a két vérző fejű játékos közül a kertvárosit le is kellett cserélni.

Szünet után Márton is elérkezettnek látta az időt első kertvárosi góljának megszerzésére, és egy szép akció után tovább növelte csapata előnyét. A hajrában Nagy Csaba is megtoldotta eggyel a gólok sorát, ám meglehet, feleslegesen lőttek ötöt a kertvárosiak, hiszen edzőjük négyet cserélt. Mindez a megyei I. osztályban még belefért volna, az NB III-ban azonban csak három a limit... Gól: Kirchmayer (7., 18., 70. perc), Márton (56.), Nagy Cs. (80.). Jó: az egész kertvárosi csapat. (Tudósító: Bodnár Tibor)

Mirgai László: Nagyon örülök a csapat sikeres bemutatkozásának, a 16 éves Ignácz Zoltán nagyszerű teljesítménye pedig külön boldogsággal tölt el.

Veigli Géza: Súlyos egyéni hibáinkat könyörtelenül megtorolta a Kertváros, utána pedig fejvesztve játszottunk.

Tuzsér-Hajdúdorog 2-0 (1-0)

Tuzsér, 600 néző, v.: Bacsó. Tuzsér: Szőr - Kosztyú, Tóth Á., Lupcsa, Lakatos, Iván, Cseke, Szabó, Dancs B., Kovács I. (Molnár), Spekker (Pokol). Edző: Révész Csaba. Hajdúdorog: Nagy Cs. - Magyar, Kerek, Orosz, Lelesz - Koszta, Sándor (Fodor, 46.), Tóth (Juhász, 78.), Kovács- Mangel, Lugosi. Edző: Szalánczi Tamás.

A szabolcsi újonc NB III-as bemutatkozását nagy érdeklődés kísérte, és a fiúk igyekeztek is meghálálni a bizalmat. Az első játékrészben jobban futballoztak, mint ellenfelük, fölényüket Kovács gólja és egy kapufa is jelezte. A második játékrészben sem változott sokat a meccs képe, továbbra is a Tuzsér uralta a mezőnyt, amit újabb találat és kapufa jelzett. Összességében az újonc bemutatkozása jól sikerült, akár nagyobb különbségű is lehetett volna a tuzséri győzelem. Gól: Kovács I. (16.), Iván (70.). Jó: Lupcsa, Iván, Kovács I. (Tudósító: Pinkóczi József)

Révész Csaba: Győzelmünk egy percig sem forgott veszélyben, jobb összpontosítással akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.

Létavértes-Ibrány 2-3 (1-2)

Létavértes, 500 néző, v.: Kiss Z. Létavértes: Szabó - Ulveczki, Csűri, Sándor, Horváth (Vásárhelyi S., 46.) - Nagy Cs., Plókai, Nagy I. (Keresztúri, 81.), Kontor - Benczik (Orbán, 62.), Zudor. Edző: Árva Barna. Ibrány: Simon - Ignácz, Bardi, Herman L., Pap K. (Bíró), Gergely (Dobránszki), Papp T. (Balogh R.), Babják, Bohács, Ónodi, Erdei. Edző: Kató István.

A korai hazai gól után sem játszott fejvesztve a vendégcsapat, amit az is jelzett, hogy kisvártatva egyenlített, majd fordított is az ibrányi gárda. Mindez annak köszönhető, hogy a vendégek mezőnyfölénybe kerültek. A második félidőben kiegyenlítettebb volt a játék, és úgy tűnt, az Ibránynak sikerül is bebiztosítania a győzelmét. A balszerencsés öngól után azonban még feléledtek az újonc reményei, de a vendégcsapat nem adta ki a kezéből a három pontot. Gól: Kontor (10.), Bíró (öngól, 89.), illetve Ónodi (23.), Erdei (34.), Bohács (82.). Jó: Simon, Herman L., Ónodi, Erdei, Papp T. (Tudósító: Vígh Sándor)

Kató István: A bekapott gól után mi irányítottuk a játékot, így jó játékkal megérdemelten nyertünk.

Mezőkövesd- Vásárosnamény 2-1 (2-0)

Mezőkövesd, 400 néző, v.: Soós. Mezőkövesd: Roza - Kiszely, Bocsi, Kovács, Szabó, Soltész, Ragó, Nyeste J., Kurucz (Tábori), Sipos (Árvai), Barsi (Császári). Edző: László István. Vásárosnamény: Vass - Tóth G., Székely, Illés N., Bíró, Hornyák, Batka, Orosz Zs., Kovács G., Ponczók, Toldi Sz. Edző: Tóth Szilárd.

Gyámoltalan csatárjátéka miatt az első félidőben nem nagyon jutott el a hazai kapuig a Namény, miközben a hazaiak biztos vezetésre tettek szert. Szünet után változott a helyzet, amit Ponczók kapufája, majd a szépítő találat is jelzett. Ezt követőe Bíró az üres kaput sem találta el, miközben Batka is kihagyott egy ziccert, így nyugodtan állíthatjuk: a naményi csikócsapat rászolgált volna az egy pontra. Gól: Ragó (21.), Soltész (44.), illetve Orosz Zs. (65.). Jó: Vass, Illés N., Batka, Orosz Zs. (Tudósító: Kiss Pál)

Tóth Szilárd: Ellentétes félidők után a döntetlen reálisabb lett volna.

László István: - Örülök, hogy győzelemmel mutatkoztunk be az NB III-ban, de remélem, hogy lesz ennél még sokkal jobb is a játék

Balmazújváros- Záhony 0-0

Balmazújváros, 300 néző, v.: Szlifka. Balmazújváros: Haász-Brandt - Fige, Vaszilkó, Dobi (Angyalos, 16.), Pál - Tóth G., Sárközi (Molnár, 78.), Kovács, Loós - Nagy Sz., Nagy Cs. (Tar, 80.). Edző: Zolnai Lajos. Záhony: Czene - Krizán, Kántor, Lipták, Molnár Cs., Vincze (Szabó), Kozics, Karasz, Czvik, Jakab (Csernyu), Vedres. Edző: Kovács János.

Jó iramú, küzdelmes mérkőzésen felváltva forogtak veszélyben a kapuk, ám mivel a Záhonynak valamivel több lehetősége volt, akár meg is nyerhette volna az összecsapást. Jó: Czene, Lipták, Czvik. (Tudósító: Erdei Árpád)

Hajdúnánás-Mád 1-1 (0-0).

Hajdúnánás, 300 néző, vezette: Kerezsi. Hajdúnánás: Gencsi - Vass, Tar, Nagy T. (Seres), Papp, Magyari, Vígh, Gönczi, Oborzil, Mikita, Zselizi (Berényi). Edző: Szikszai Lajos. Mád: Kiss - Takács, Martis, Haraszin, Wachter, Demkovics (Nagy), Toplenszki, Babos, Farkas, Harsányi (Oleár), Hajdú (Buri). Edző: Földesi Károly. Gól: Magyari (84.), illetve Nagy (74.). Egyenlő erők küzdelmében felváltva forogtak veszélyben a kapuk, s bár a Nánás közelebb állt a győzelmhez, az eredmény mégis reális. Jók: Gencsi, Vas, Papp.

SZIKSZAI Lajos: - Igazságos eredmény született.

FÖLDESI Károly: - Nem játszottunk jól, de lelkesedésünkkel az egy pontra feltétlenül rászolgáltunk.

Sátoraljaújhely - Szirmabesenyő 0-2 (0-1).

Sátoraljaújhely, 400 néző. Vezette: Jakkel. Sátoraljaújhely: Szemán - Szoták, Pankovics, Bodnár, Szabó S., Lukács (Csáki), Juhász, Barna, Ablonczi, Trembulyák, Szabó I. (Tóth). Edző: Tokár Tibor. Szirmabesenyő: Kiss - Lázár, Mózsik (Képes), Mező, Schnek, Szabó, Lója T., Krompák, Lasztóczi (Kui), Szuba, Egry (Kerényi). Edző: Zupkó Mihály.

Gólszerző: Lója T. (0-1) a 2., Kui (0-2) a 68. percben.

Jók: Bodnár, ill. Kiss, Lója, Szuba, Szabó.

TOKÁR Tibor: - A korán bekapott gól bénítóan hatott a csapatra, és az utána következő meddő mezőnyfölényt nem tudtuk gólra váltani.

ZUPKÓ Mihály: - A borsodi rangadón a helyzetkihasználásunk és a mérkőzés összképe alapján megérdemelt győzelmet arattunk


Tabella:

1. Nyíregyháza-Kertváros 1 1 - - 5-0 3

2. Szirmabesenyői SE 1 1 - - 2-0 3

    Tuzsér SE 1 1 - - 2-0 3

4. Ibrány SE 1 1 - - 3-2 3

5. Mezőkövesd SE 1 1 - - 2-1 3

6. Hajdúnánás FC 1 - 1 - 1-1 1

    Mád FC 1 - 1 - 1-1 1

8. Balmazújvárosi FC 1 - 1 - 0-0 1

    Záhonyi VSC 1 - 1 - 0-0 1

10. Létavértes SC 1 - - 1 2-3 0

11. VSE Vásárosnamény 1 - - 1 1-2 0

12. Hajdúdorog SZSE 1 - - 1 0-2 0

      Sátoraljaújhelyi TK 1 - - 1 0-2 0

14. Rakamaz SSE 1 - - 1 0-5 0

 

 

Fel Következő