2. forduló (2001.08.19)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Az újonc az ibrányi rutin ellen

Újabb megyei rangadót kínál az NB III. Tisza-csoportjának vasárnapi játéknapja, hat csapatunk közül pedig egyedül a Kertvárosnak kell elhagynia a megyét. (KM)

Ibrány-Tuzsér

Kató István, ibrányi edző: - Eredményes és időnként jó játékkal kezdtük a bajnokságot, most hazai környezetben - nem lebecsülve az ellenfelet - csak a győzelem az elfogadható eredmény. Elvégre a nyitányon aratott győzelem csupán akkor válik értékessé, ha a tuzséri gárdát is le tudjuk gyűrni.

Révész Csaba, tuzséri edző: - Ami a leglényegesebb: nincs sérült a csapatban, mégis az Ibrány mellett szól, hogy rutinos emberek alkotják a csapatot, akik jól is kezdték a szezont idegenben. Igyekszünk megtalálni a rutin ellenszerét, és egészséges önbizalommal esélyünk lehet egy szoros eredmény elérésére. Nem szabad megijedni, ebben az esetben pontot csíphetünk a favorit otthonában.


Vásárosnamény-Sátoraljaújhely

Tóth Szilárd, vásárosnaményi edző: - Tudjuk ellenfelünkről, hogy lendületes futballt játszik, sok futóteljesítménnyel, így ellene csak akkor lehet esélyünk, ha a Mezőkövesden a második félidőben mutatott produkciót sikerül megismételni. Bízom egy egygólos győzelemben, már csak azért is, mert a keret valamennyi játékosára számíthatok. Erre régen volt példa, talán ez is segít majd, hogy javítsunk jelenlegi helyzetünkön.


Rakamaz-Balmazújváros

Veigli Géza, rakamazi edző: A Pócspetri elleni hétközi edzőmeccsen még látszott a fiúkon a kertvárosi kiütés nyoma, ám a végére mintha már felszabadult volna a görcs. Az kiderült, hogy tudunk gólokat rúgni, viszont jó lenne, ha a védelem sem bakizna. Nem fér bele, hogy hibázzunk hátul, ezt vélhetően azonnal megbosszulja a rutinos emberekkel rendelkező Újváros. Nincs más választásunk győzni kell, mégha Pámer, Boldog, Riczu és Knoblok külön is edzett a társaitól a héten.


Záhony-Létavértes

Kovács János, záhonyi edző: - Elfogadhatónak tartottam a nyitányon a balmazújvárosi pontszerzést, amelynek azonban csak akkor növekedne az értéke, ha az első hazai meccsen le tudnánk győzni az újoncot. Mindenkit óva intek az ellenfél lekezelésétől, kiszén tapasztalt emberek alkotják a létavértesi csapatot. Mindenesetre optimista vagyok, az ismert környezet erőt kell, hogy adjon.


Mád-Nyíregyházi Kertváros

Mirgai László, kertvárosi edző: Szeretnénk megismételni az elmúlt heti játékunkat, hisz a Rakamaz ellen igazán látványos teljesítménnyel rukkoltunk elő. Vagyis idegenben is támadó szellemben szeretnénk futballozni. Krasznai Attila szemöldökét össze kellett varrni, de bízom benne, hogy vállalja a játékot.


Tudósítások, eredmények

Ibrány-Tuzsér 2-2 (0-1)

Ibrány, 400 néző, v.: Veres A. Ibrány: Simon - Ignácz, Pap K., Herman L. (Bardi), Gergely (Hegedűs), Bíró, Papp T. (Dobránszki), Babják, Bohács, Ónodi, Erdei. Edző: Kató István. Tuzsér: Szőr (Bata) - Kosztyú, Tóth Á., Simai (Szabó), Lupcsa, Lakatos, Iván, Cseke, Dancs B., Kovács, Spekker (Pokol). Edző: Révész Csaba.

Jól kezdhette volna a mérkőzést az Ibrány, ám a 28. percben Ónodi tizenegyesét Szőr kivédte. Hat perc múlva viszont Kosztyú nem hibázta el a büntetőt, ám Szőr sérülése miatt mégis bosszankodhattak a vendégek. Ennek ellenére szünet után növelte az előnyt a vendégcsapat, mire az ibrányiak háromcsatáros játékra tértek át, aminek eredménye lett az egyenlítés formájában. Az utolsó negyedórában már nem változott az állás, a döntetlen igazságosnak mondható, mert a hazaiak idősebb játékosait a nagy meleg jobban megviselte, mint az újonccsapatot. Gól: Erdei (58. perc), Dobránszki (75.), illetve Kosztyú (11-esből, 34.), Kovács (47.). Jó: Simon, Erdei, illetve Kosztyú, Lupcsa, Iván, Kovács. (Tudósító: Vígh Sándor)

Kató István: Kiszenvedtük a döntetlent.

Révész Csaba: Izgalmas mérkőzésen győzelmi esélyt szalasztottunk el.

Záhony-Létavértes 2-1 (1-1)

Záhony, 300 néző, v.: Márkus. Záhony: Czene - Jakab (Kántor T.), Czvik, Lipták, Vincze (Csernyu), Vedres (Balázsi), Molnár, Kozics, Krizán, Karasz, Kántor Zs. Edző: Kovács János. Létavértes: Szabó - Keresz- túri, Csűri, Sándor, Horváth - Nagy Cs., Plókai, Nagy I., Kontor - Benczik (Ulveczki, 76.), Zudor (Mezei, 71.). Edző: Árva Barna.

Az első negyedóra záhonyi mérlege két kihagyott ziccer és egy kapufa volt, majd mikor megszerezték a vezetést a hazaiak, a középkezdés után újra egyenlő lett az állás. A hazaiak a második félidő sok kihagyott lehetőségével maguknak tették nehézzé a meccset, ám Karasz szép egyéni játéka után Kozics csak megszerezte a győztes találatot. Gól: Molnár (17.), Kozics (61.), illetve Sándor (16.). Jó: Kozics, Karasz. (Tudósító: Erdei Árpád)

Kovács János: Gratulálok a csapat első hazai győzelméhez, amelynek elérése közben saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy sokat kell még dolgoznunk a további sikerekért.

Vásárosnamény- Sátoraljaújhely 5-1 (3-1)

Vásárosnamény, száz néző, v.: Nagy Cs. Vásárosnamény: Vass - Tivadar, Székely, Illés N., Bíró, Hornyák (Tóth G.), Batka (Toldi Sz.), Orosz Zs. (Ponczók), Farkas, Kovács G., Fodor. Edző: Tóth Szilárd. Sátoraljaújhely: Szemán - Dókus (Szoták), Csáki, Bodnár, Janikó (Tóth J.), Lukács, Pankovics (Szabó I.), Barna, Ablonczi, Juhász, Trembulyák. Edző: Tokár Tibor.

Alaposan visszavágott a naményi csapat az elmúlt szezon utolsó fordulójában elszenvedett 5-2-es vereségért. A hazaiak különösen az első félidőben nyújtott teljesítményüknek köszönhetik a győzelmet, ekkor Batka öt percen belül két pompás gólt lőtt. Olybá tűnik, a tavalyihoz hasonlóan a Namény újra hazai pályán vitézkedik majd. Gól: Kovács (20.), Batka (25. és 30.), Fodor (56.), Bíró (86.), illetve Juhász (45.). Jó: Székely, Illés N., Batka, Orosz Zs., Farkas. (Tudósító: Kiss Pál)

Tóth Szilárd: Meggyőztük a pesszimistákat, hogy van még csapat Naményban...

Tokár Tibor: - Első félidei rossz felfogásunknak köszönhetjük a verséget, ráadásul a helyzetkihasználásunk is katasztrófális volt. Úgy érzem, ennek a fiatal csapatnak meg kell adni a lehetőséget, de a ziccereknek legalább a töredékét ki kellene használni

Rakamaz-Balmazújváros 1-4 (1-2)

Rakamaz, 200 néző, v.: Nyitrai. Rakamaz: Vadon - Kertész, Torda, Pámer, Galambosi, Lelt, Kozák (Csikai), Gáspár, Kákóczki, Knoblok, Hengsperger (Szekrényes). Edző: Veigli Géza. Balmazújváros: Haász-Brandt - Vaszilkó (Uri, 71.), Fige, Pál, Angyalos - Tóth G. (Nagy O., 81.), Sárközi (Szabó I., 86.), Kovács, Loós - Nagy Sz., Nagy Cs. Edző: Zolnai Lajos.

Amint az összeállításból is kiderül, edző került a rakamazi kapuba. Vadon Lajos, a DVSC kapustrénere visszatért tavalyi csapatához, ám sok öröme ebben nem lehetett. Pedig jól kezdett a Rakamaz, hiszen Kákóczki gólja után is uralta a játékot, ám az egyenlítés visszavetette a gárdát. Olyannyira, hogy a második félidőben akaratgyenge teljesítménnyel rukkoltak elő Gáspárék, több ember kritikán aluli teljesítményt nyújtott. Az egyedüli jó hír a rakamazi szurkolók számára, hogy a vezetők megóvták a Kertváros elleni mérkőzést... Gól: Kákóczki (15.), illetve Nagy Sz. (35.), Tóth G. (43.), Nagy Cs. (65.), Sárközi (75.). (Tudósító: Kaposvári Ferenc)

Veigli Géza: Két meccsen kilenc gólt kapni már nem a véletlen műve...

Mád-Nyh. Kertváros 3-3 (1-2)

Mád, 400 néző, v.: Buczkó. Mád: Braun - Haraszin, Martis, Takács, Demkovics, Toplenszki, Farkas, Wachter (Harsányi), Bobos (Nagy Cs.), Varga S., Hajdú (Buri). Edző: Földesi Károly. Kertváros: Balogh Z. - Németh S., Ambrusz, Ignácz Z., Gombkötő S., Németh Cs., Márton, Paulik, Dobos (Ignácz J.), Nagy Cs. (Krasznai A.), Kirchmayer (Milka). Edző: Mirgai László.

Ugyan a hazaiak szereztek vezetést, ám Kirchmayer két villanása azt jelentette, hogy mégis a Kertváros fordult előnnyel a második félidőre. Gombkötő találata után eldőlni látszott minden, különösen annak fényében, hogy addigra már tíz emberre fogyatkozott a mádi létszám. Mégis kiegyenlített a borsodi gárda, ami miatt csakis magukat okolhatják a vendégek. Gól: Farkas (30.), Martis (11-esből, 80.), Varga S. (83.), illetve Kirchmayer (41. és 45 - utóbbit 11-esből), Gombkötő S. (65.). Kiállítva: Farkas (65.).

Földesi Károly: - Ez a döntetlen sokkal értékesebb a múlt hetinél. A csapat lelkesedésből kiválóra vizsgázott.

Mirgai László: A csapat mindent megtett, ám az egyéni hibák miatt itthagytunk két pontot.

Hajdúdorog-Mezőkövesd 2-5 (1-0).

Hajdúdorog, 200 néző, vezette: Fácska. Hajdúdorog: Nagy Cs. - Juhász, Kerek, Orosz, Lelesz - Koszta, Tóth, Mangel, Kovács - Lugosi, Fodor (Sándor, 56.). Edző: Szalánczi Tamás. Gól: Mangel (39.), Tóth (72.), illetve Bocsi (51.), Sipos (57.), Mészáros (75., 87.), Tábori (89.). Mezőkövesd: Roza - Kovács, Bocsi, Szabó, Kiszely, Sipos (Tábori), Nyeste J., Kurucz (Árvai), Ragó, Soltész (Barsi), Mészáros. Edző: László István.

A két ellentétes félidőt produkáló dorogiak a második félidei enervált, fegyelmezetlen játékosaik miatt szenvedtek nagy gólarányú vereséget. Jók: Lugosi, Orosz.

SZALÁNCZI Tamás: - Két ellentétes félidőt láttunk, a második játékrészben enerváltan, lélektelenül játszottunk.

LÁSZLÓ István: - Az első félidőt átaludtuk, a másodikban viszont lényegesen jobban és gólerősebben játszottunk.

Szirmabesenyő-Hajdúnánás 0-0.

Szirmabesenyő, 500 néző. Vezette: Kiss L. Szirmabesenyő: Kiss P. - Lázár (Kerényi), Mező, Bodnár, Schnek, Szabó J. (Kui), Tamás (Pataki), Krompák, Lasztóczi, Szuba, Lója T. Edző: Zupkó Mihály. Hajdúnánás: Gencsi - Nagy Z. (Gönczi), Tar, Nagy T., Papp, Magyari (Zelizi), Vígh, Vass, Oborzil, Kalló, Mikita. Edző: Szikszai Lajos.

A több gólhelyzetet kidolgozó nánásiak közelebb álltak a győzelemhez, így végül is nem egy pontot nyertek, hanem kettőt veszítettek. Jók: Papp, Kalló, Tar.

ZUPKÓ Mihály: - Hetven percig tartó meddő mezőnyfölényünket sajnos nem tudtuk gólra váltani.

SZIKSZAI Lajos: - Idegenben minden pont értékes, és különösen az a mi helyzetünkben.


Tabella:

1. Mezőkövesd SE 2 2 - - 7-3 6

2. Nyíregyháza-Kertváros 2 1 1 - 8-3 4

3. Balmazújvárosi FC 2 1 1 - 4-1 4

4. Tuzsér SE 2 1 1 - 4-2 4

5. Szirmabesenyői SE 2 1 1 - 2-0 4

6. Ibrány SE 2 1 1 - 5-4 4

7. Záhonyi VSC 2 1 1 - 2-1 4

8. VSE Vásárosnamény 2 1 - 1 6-3 3

9. Mád FC 2 - 2 - 4-4 2

10. Hajdúnánás FC 2 - 2 - 1-1 2

11. Létavértes SC 2 - - 2 3-5 0

12. Hajdúdorog SZSE 2 - - 2 2-7 0

13. Sátoraljaújhelyi TK 2 - - 2 1-7 0

14. Rakamaz SSE 2 - - 2 1-9 0

 

Vissza Fel Következő