21. forduló (2002.04.21)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Rakamaz (6.)-Ibrány (2.)

Veigli Géza, rakamazi edző: - Ha úgy nézzük, hogy egy jobb képességű csapat ellen lépünk pályára, akkor bizakodó vagyok, hiszen csapatom az ilyen meccsekre rendre felszívja magát. A mögöttünk hagyott négy mérkőzésen a tabellán hátunk mögött lévő csapatoktól csak két pontot szereztünk, így joggal állíthatom, hogy holtponton vagyunk. Innen szeretnénk elmozdulni, bár ismerve az Ibrány játékerejét, ez cseppet sem lesz könnyű.

Kató István, ibrányi edző: - Igaz tavasszal idegenben még nyeretlenek vagyunk, és bár a masszív Rakamaz otthonában sem lesz könnyű megszakítani ezt a rossz sorozatot, jelenlegi formánk feljogosít bennünket arra, hogy bizakodva várjuk a mérkőzést.

Nyh. Kertváros (1. )-Tuzsér (4.)

Mirgai László, kertvárosi edző: - Létavértesen produkáltunk egy aránylag jó első félidőt, amikor el is döntöttük a mérkőzést, és egy gyengébb másodikat. A Tuzsér ellen csak úgy nyerhetünk, ha képesek leszünk mind a két játékrészben a jó teljesítményre. Remélem, ez sikerül, és akkor a három pontot is megszerezhetjük.

Révész Csaba, tuzséri edző: - Egy gól hiányzott ahhoz, hogy elmondhassuk: a történelem ismétli magát, vagyis a két csapat újra csúcsderbit játsszon, de már eggyel magasabb osztályban. A Kertváros tavaszi százszázalékos teljesítménye önmagáért beszél, tiszteljük törekvéseinket, de a sportszerűség azt diktálja, hogy a csapatot elkísérő szurkolóinknak ne okozzunk csalódást. Problémát okoz, hogy a Kertvárostól kölcsönkapott Petró a megegyezés értelmében nem játszik, Barabás kisárgult, a Spekker-Pokol kettős pedig sérült.

Záhony (10.)-Sátoraljaújhely (11.)

Kovács János, záhonyi edző: - Mindenki tudja, hogy nagyon nehéz helyzetben vagyunk, és ilyenkor sokat kell tenni a győzelemért. Különösen, hogy az Újhely tavaszi eredményei figyelemre méltóak, és létavértesi győzelmük, valamint mezőkövesdi pontszerzésük alapján talán idegenben erősebbek is. A győzelem kulcsa a rendszeres edzésmunka és a csapategység lehet, no meg az, hogy eljött végre az, hogy a keret valamennyi játékosa rendelkezésre áll.

Szirmabesenyő (9.)-Vásárosnamény (14.)

Szilágyi Bertalan, vásárosnaményi edző: - Harmadik hete veretlenek vagyunk, ez feltétlenül pozitívum. Az viszont negatívum, hogy kétszer is nyerő állásból értünk el döntetlent, így nem sikerült közelebb kerülnünk az előttünk állókhoz. Bízom benne, hogy Gesztivel és Hornyákkal kiegészülve vasárnap is megőrizzük veretlenségünket.

 


Tudósítások, eredmények

Nyh. Kertváros-Tuzsér 1-0 (0-0)

Tiszavasvári út, 500 néző, v.: Buczkó. Kertváros: Vránszki - Paulik Z., Ambrusz, Márton (Németh S.), Kiss G. (Spisák), Ignácz Z. (Nagy Cs.), Kondora, Hegedűs, Dobos, Majchrovics, Paulik I. Edző: Mirgai László. Tuzsér: Szőr - Kosztyú, Tóth Á., Lupcsa, Szabó I., Dancs B., Simai (Révész A.), Lakatos, Iván, Cseke, Pokol (Dancs A.). Edző: Révész Csaba.

A mérkőzés kiegyenlített küzdelmet hozott, miközben a listavezető Kertváros előtt több gólhelyzet adódott. Ezek közül egyet a hajrában értékesíteni tudott, így nem érdemtelenül jutott a három ponthoz a rangadón. A Kertváros nyolcadik tavaszi győzelmét is megszerezte. Gól: Majchrovics (73. perc). Jó: Ambrusz, Hegedűs, Majchrovics, illetve Kosztyú, Lakatos, Iván. (Tudósító: Mán László)

Mirgai László: Gratulálok a tuzsériak eddigi szerepléséhez, úgy érzem, egygólos győzelmünk megérdemeltnek mondható.

Révész Csaba: A bekapott gólig a megbeszélt taktika szerint tudtunk játszani, gratulálok a nyíregyháziak sikeréhez.

Rakamaz-Ibrány 1-2 (1-2)

Rakamaz, 400 néző, v.: Szlifka. Rakamaz: Vadon - Kertész, Torda, Pámer, Galambosi, Cséke (Lukács), Lelt, Gáspár, Kákóczki (Riczu), Kozák, Szekrényes (Boldog). Edző: Veigli Géza. Ibrány: Simon - Ignácz, Pap K., Herman A., Babják, Papp T. (Imre), Bardi, Erdei (Herman L.), Dobránszki (Gergely), Ónodi, Bohács. Edző: Kató István.

Rakamazi rohamokkal indult a mérkőzés, aminek eredményeként meg is szerezte a vezetést a hazai csapat. Ezt követően Simon kétszer bravúrral mentette meg a góltól a kapuját, majd jött a tizenegyes és a kiállítás, amelynek következtében szétesett a hazai csapat. Hátránya tudatában a második játékrészben is rohamozott a Veigli-legénység, de az utolsó percekben Kozák egy méterről sem tudott a kapuba találni, igaz, Ónodi is szerezhetett volna újabb találatokat. Gól: Kozák (10.), illetve Ónodi (19. - 11-esből - és 43.). Kiállítva: Pámer (Ónodival szembeni rossz ütemű becsúszásért, 34.). Jó: Galambosi, Gáspár, Kertész, illetve Simon, Ignácz, Babják. (Tudósító: Kaposvári Ferenc)

Veigli Géza: Megmutattuk, hogyan kell egy padlón lévő ellenfelet felsegítenünk. Amíg a gólvonalról sem tudunk a kapuba találni, addig ne várjunk eredményt!

Kató István: Küzdelmes, jó iramú mérkőzésen, érzésem szerint egy góllal jobbak voltunk.

Záhony-Sátoraljaújhely 1-0 (0-0)

Záhony, 250 néző, v.: Nagy Cs. Záhony: Czene - Kántor Zs., Czvik, Lipták, Vincze, Molnár, Kántor T. (Jakab), Kozics, Krizán (Sére), Karasz, Vilman (Balázsi). Edző: Kovács János.

A nagy tét, az alsóházból való menekülés rányomta bélyegét a játékra, de a hazai csapat kiböjtölte a győzemet, amellyel tavaszi első, de annál fontosabb pontjaihoz jutott hozzá. Gól: Jakab (88.). Jó: az egész hazai csapat. (Tudósító: Erdei Árpád)

Kovács János: Vége a hét szűk esztendőnek, ismét magára talált a csapat.

Szirmabesenyő-Vásárosnamény 1-0 (0-0)

Szirmabesenyő, 200 néző, v.: Orosz. Vásárosnamény: Papp - Bíró, Geszti, Illés N., Tivadar, Hornyák (Szécsi), Szilágyi, Orosz Zs., Horváth (Tóth G.), Fodor (Toldi Sz.), Bagin. Edző: Szilágyi Bertalan.

Alacsony színvonalú mérkőzésen helyzete inkább csak a vendégcsapatnak volt, de a hajrában a labdarúgás törvényszerűsége megbüntette a sereghajtót, hiszen egy szerencsés góllal a házigazda szerezte meg a három pontot. Gól: Kui (89.). Jó: Geszti, Szilágyi, Orosz Zs.

Szilágyi Bertalan: Mit mondhatnék egy ilyen meccs után... Ma sikerült megverni saját magunkat.

További eredmények: Mád-Hajdúdorog 2-0, Balmazújváros-Létavértes 1-4, Hajdúnánás-Mezőkövesd 1-1.

Tabella:

1. Nyh. Kertváros 21 15 4 2 50-18 49

2. Ibrány 21 13 3 5 47-25 42

3. Balmazújváros 21 12 2 7 44-32 38

4. Tuzsér 21 11 5 5 32-21 38

5. Mezőkövesd 21 10 7 4 37-25 37

6. Rakamaz 21 9 3 9 40-35 30

7. Mád 21 8 6 7 36-32 30

8. Hajdúnánás 21 5 10 6 26-29 25

9. Szirmabesenyő 21 7 4 10 25-31 25

10. Záhony 21 6 5 10 27-31 23

11. Létavértes 21 6 4 11 40-61 22

12. Sátoraljaújhely 21 5 4 12 38-44 19

13. Hajdúdorog 21 5 3 13 32-54 18

14. Vásárosnamény 21 3 4 14 20-56 13

 

Vissza Fel Következő