23. forduló (2002.05.12)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Szirmabesenyő (9.)-Ibrány (2.)

Kató István, ibrányi edző: - Az őszi fordulóban a Besenyő ellen ha nehezen is, de sikerült nyernünk, igaz, akkor félig-meddig kudarcként könyveltük el azt az egy-nullát. Ha most ugyanezt az eredményt el tudnánk érni, akkor egyértelmű sikerről beszélhetnénk.

Nyíregyházi Kertváros (1.)-Sátoraljaújhely (11.)

Mirgai László, kertvárosi edző: - Mezőkövesden hetven percig támadásban és védekezésben is egyaránt jó teljesítményt nyújtottunk. Ha hazai pályán is meg tudjuk ismételni ugyanezt a játékot, és a helyzeteinket is kihasználjuk, akkor itthon tarthatjuk a három pontot.

Rakamaz (6. hely)-Tuzsér (4.)

Veigli Géza, rakamazi edző: - Továbbra is nagyon fegyelmezetlenek vagyunk, most éppen Galambosira, Szekrényesre és Pámerre nem számíthatok eltiltás miatt. Ki-ki mérkőzésre számítok, mert azért mindenki ellen képesek vagyunk felvenni a kesztyűt. A Tuzsér a fegyelmezett, jó teljesítménynek ismeri az útját, alighanem ezen indulnak majd el ellenünk is, ettől függetlenül csak a győzelmet tudom elfogadni.

Révész Csaba, tuzséri edző: - Hazai pályán sokszor a nyomasztó fölényünk ellenére sem tudjuk megfelelő százalékban kihasználni a helyzeteinket. Talán ez azzal is magyarázható, hogy csapatomban sok a fiatal játékos, akik az érési folyamat igen fontos szakaszát élik most, ez pedig a rutinszerzés. Dobogós esélyeinket éltetnénk tovább egy idegenbeli bravúrral, amit egységes és fegyelmezett csapatjátékkal érhetünk el. Cseke eltiltás miatt nem játszhat.

Záhony (10.)-Hajdúnánás (8.)

Kovács János, záhonyi edző: - Sorsdöntő mérkőzés előtt állunk, ugyanakkor betegségek, sérülések és iskolai elfoglaltságok miatt továbbra is csak toldozni-foldozni tudjuk a csapatot. Nagyobb becsvágyra próbáltam serkenteni a játékosokat, akiknek érezni kell a felelősséget: teljesítményükkel a saját sorsukat is írják. Egy nagyon stabil csapat lesz a vasárnapi ellenfelünk, ám a védelmük feltörésének a módját meg kell találnunk.

Vásárosnamény (14.)-Hajdúdorog (13.)

Szilágyi Bertalan, vásárosnaményi edző: - Az utóbbi öt hétben mindössze egyszer vesztettünk, bár tudjuk, mindez a helyezésünkön nem érződik. Viszont ezek az eredmények erősíthetik a csapategységet, önbizalmat és tartást adhatnak a hajrára. Bizakodom a jó folytatásban, de hozzáteszem: személy szerint nekem el kell gondolkodnom a hogyan továbbról...

 


Tudósítások, eredmények

 

Szirmabesenyő-Ibrány 3-1 (3-1)

Szirmabesenyő, 200 néző, v.: Bodnár. Szirmabesenyő: Csorba - Lázár, Schnek, Képes, Szuba, Kerényi, Kui, Szabó J. (Kovács), Lasztóczi, Krompák (Mózsi), Egry. Edző: Zupkó Mihály. Ibrány: Simon - Ignácz, Papp K., Herman A., Bardi (Gergely), Dobránszki (Imre), Papp T., Babják, Bohács, Ónodi, Erdei. Edző: Kató István.

A különösen az első félidőben gyengén, enerváltan játszó Ibrány nem kerülhette el sorsát. Jellemző a vendégek bágyadságára, hogy az emberelőny sem segített rajtuk, csupán szépíteniük sikerült. Gól: Egri (13.), Schnek (25. -11-esből), Szabó (32.), illetve Babják (34.). Kiállítva Kerényi (56.). (Tudósító: Vígh Sándor)

Zupkó Mihály: - Lelkesedésünkkel, akaratunkkal felülmúltuk a korábban nagyon jó eredményeket elérő és és jó nevű játékosokból álló vendégeket.

Kató István: - A lelkes hazaiak megérdemelten nyertek.

Nyíregyházi Kertváros-Sátoraljaújhely 0-0

Tiszavasvári út, 400 néző, v.: Buczkó. Kertváros: Vránszki - Paulik Z. (Ignácz J.), Márton, Ambrusz, Kiss, Ignácz Z., Kondora, Hegedüs (Nagy), Dobos, Majchrovics, Paulik I. (Makula). Edző: Mirgai László. Sátoraljaújhely: Mata - Szoták, Ocsenás, Csáki, Janikó T. (Janikó R.), Tokár, Szabó, Juhász, Barna, Ablonczi, Balogh (Sztankovics). Edző: Zsófi József.

Bajnokavatásra készültek a hazaiak, akik szerencsés esetben már vasárnap ünnepelhettek volna. A riválisokon mindez nem múlott, ám a Kertváros a mérkőzés elején elpuskázott két ordító helyzetet, ezt követően görcsössé vált a házigazda játéka, így a szervezetten futballozó Újhely, amelynek szintén akadtak lehetőségei rászolgált az egy pontra. Kiállítva: Szoták (89.). (Tudósító: Mán László)

Mirgai László: - Az első félidőben két százszázalékos helyzetet kihagytunk, utána nem bírtunk a jól védekező újhelyiekkel, akik megérdemelten szereztek pontot.

Rakamaz-Tuzsér 0-1 (0-1)

Rakamaz, 300 néző, v.: Kurmai. Rakamaz: Vadon - Kertész, Torda, Lukács, Cséke (Suskó), Riczu, Kozák, Lelt, Gáspár, Hengsperger (Csikai), Kákóczki. Edző: Veigli Géza. Tuzsér: Szőr - Kosztyú, Lupcsa, Tóth, Lakatos, Szabó, Dancs, Petró, Iván, Spekker (Dancs), Barabás (Simay). Edző: Révész Csaba.

A mindvégig fegyelmezetten futballozó Tuzsér nem cifrázta a játékot, míg a hazai csapat csak szenvedett az első félidőben. A második játékrészt szinte végigtámadta a Rakamaz, de miként a korábbi mérkőzéseken, a csatárok ezúttal is rendre elpuskázták a helyzetek, még egy méterről sem tudták a kapuba préselni a labdát. Gól: Petró (25.). Jó: Torda, Lukács, Riczu, illetve az egész vendégcsapat. (Tudósító: Kapsvári Ferenc)

Veigli Géza: - A játék képe alapján gólokkal kellett volna nyernünk, de a legnagyobb helyzeteket is sikerült elhibázni.

Révész Csaba: - Szerencsés találattal szereztünk vezetést, és nagyon fegyelmezett, lelkes játékkal sikerült megtartani az előnyt, amihez gratulálok a fiúknak.

Vásárosnamény-Hajdúdorog 2-2 (0-2)

Vásárosnamény, 200 néző, v.: Kónya. Vásárosnamény: Papp - Illés, Geszti, Tivadar, Hornyák, Szilágyi K., Horváth Sz., Orosz, Szécsi, Bagin, Kovács (Batka). Edző: Szilágyi Bertalan.

Az első félidőben két balszerencsés gólt kapott a hazai együttes, amely a szünet után látványosan feltámadt és a látottak alapján közelebb állt a győzelemhez. A sors azonban másként döntött, hisz Bagin, majd az agilis Orosz a kapufát találta telibe, így a vendégek pntot mentettek Naményban. Gól: Orosz Zs. (61., 82), illetve Kerek (19.), Mangel (21.). Jó: Geszti, Orosz Zs. (Tudósító: Kiss Pál)

Szilágyi Bertalan: - Ezt a mérkőzést már kedden elvesztettük...

Záhony-Hajdúnánás 2-0 (0-0)

Záhony, 300 néző, v.: Vróbel. Záhony: Czene - Berczik, Czwik, Lipták, Vincze, Molnár, Kántor T. (Szabó T.), Kozics, Sére, Karasz, Vilman (Balázsi). Edző: Kovács János.

A záhonyi gárda tagjai átérezték a mérkjőzés jelentőségét, ennek megfelelően nagy elszántsággal futballoztak Vinczéék. A második félidőben az akarat meghozta az eredényt, így dacára a csapatot sújtó gondoknak a lendületesen zakatoló Záhony biztosan nyerte a találkozót. Gól: Vincze (62.), Kántor T. (70.). Jó: Czene, Lipták, Vincze, Karasz. (Tudósító: Erdei Árpád)

Kovács János: - Ezer sebből vérezve nagyon fontos győzelmet arattunk. Ez igazi csapatmunka volt, gratulálok a fiúknak. 

Mádi FC - Létavértes SC 10-2 (5-1)

Mád, 200 néző. Vezette: Kiss L.

Mád: Kiss (Braun) - Turbucz, Martis, Wachter, Demkovics, Toplenszki, Babos (Uray), Harsányi, Jáger, Varga (Buri), Hajdú. Edző: Takács József.

Létavértes SC: Szilágyi (Szatmári) - Ulveczki, Csőri, Máté (Vásárhelyi), Nagy Zs., Nagy Cs., Plókai, Keresztúri, Makra (Árva), Nagy I., Bencsik. Edző: Árva Barna.

Gólszerző: Hajdú (1-0) a 2., Jáger (2-0) a 9., Demkovics (3-0) a 23., Martis - 11-esből (4-0) a 30., Bencsik (4-1) a 34., Harsányi (5-1) a 42., Hajdú (6-1) a 47., Hajdú (7-1) a 48., Jáger (8-1) a 60., Harsányi (9-1) a 70., Plókai - 11-esből (9-2) a 83., Uray (10-2) a 85. percben.

Kiállítva: Ulveczki a 30. percben.

Jók: Hajdú (a mezőny legjobbja) és az egész csapat, ill. Plókai, Nagy I.

Takács József: - Gratulálok a játékosaimnak.

Árva Barna: - Gratulálok a Mádnak.

Balmazújvárosi FC - Mezőkövesd SE 0-1 (0-1)

Balmazújváros, 500 néző. Vezette: Benkő.

Balmazújvárosi FC: Hardbrant - Vaszilkó (Angyalos), Fige, Sárközi (Nagy O.), Dobi, Tóth G., Kaszás, Kovács, Loós, Nagy Cs., Bajusz. Edző: Zolnai Lajos.

Mezőkövesd: Varga L. - Szobóczki, Bocsi, Szabó, Tari, Kiszely, Nyeste, Farkas (Tábori), Varga Z. (Kada), Lója T., Barsi. Edző: László István.

Gólszerző: Varga Z. (0-1 ) a 6. percben.

Jók: Dobi, Kaszás, ill. Bocsi, Farkas, Lója T., Kiszely, Varga L.

Zolnai Lajos: - A Kövesd az első helyzetéből előnyt szerzett, ami fegyelmezett játékkal a meccs végig tartani tudott.

László István: - Ezzel a nagyszerű idegenbeli győzelemmel köszöntjük az NB I/B-be feljutott kézilabdacsapatunkat.

 


Az NB III Tisza csoport állása

1. Kertváros 23 16 5 2 53-19 53

2. Ibrány SE 23 14 3 6 54-31 45

3. Tuzsér SE 23 12 6 5 33-21 42

4. Mezőkövesd SE 23 11 7 5 39-28 40

5. Balmazújváros 23 12 3 8 44-33 39

6. Mádi FC 23 9 6 8 49-40 33

7. Rakamaz 23 10 3 10 42-37 33

8. Szirmabesenyő 23 8 4 11 30-36 28

9. Záhonyi VSC 23 7 5 11 29-34 26

10. Hajdúnánás FC 23 5 10 8 27-36 25

11. Sátoraljaújhely 23 6 5 12 43-45 23

12. Hajdúdorog SZSE 23 6 4 13 38-58 22

13. Létavértes SC 23 6 4 13 43-73 22

14. Vásárosnamény 23 4 5 14 25-58 17

Vissza Fel Következő