24. forduló (2002.05.19)

| Forduló-hangoló | Tudósítások, eredmények |

Forduló-hangoló

Ibrány (2. helyezett)-Vásárosnamény (14.)

Kató István, ibrányi edző: - Mind a két csapatnak szüksége lenne a pontokra, a Naménynak azért, hogy javítani tudjon a helyzetén, nekünk pedig a második hely megőrzése a célunk, amihez csak győzelem esetén tudunk közelebb kerülni.

Szilágyi Bertalan, vásárosnaményi edző: - A héten öt játékosom kezdte meg érettségi vizsgáit, ami megosztja a figyelmüket. Az Ibrány a csoport egyik legjobb csapata, ellene pontot szerezni nehezebb, mint az érettségin megfelelni...

Tuzsér (3.)-Mád (6.)

Révész Csaba, tuzséri edző: - A Rakamaz elleni mérkőzésen a Fortuna is fogta a kezünket, de sokat tettünk azért, hogy ne eressze el. A győzelem áldozatokat is követelt, sajnos Kosztyú és Lupcsa kisárgult és még Cseke eltiltása is érvényben van. Az ilyen veszteségeket talán még Napóleon seregei is megérezték volna... A Mád ellen az játszik, aki él és mozog, a számunkra kedvező eredmény eléréséhez a száz százaléknál is többet kell nyújtanunk.

Hajdúnánás (10.)-Nyh. Kertváros (1.)

Mirgai László, kertvárosi edző: - Három nap alatt, az Újhely és a Szalka elleni mérkőzéseken saját bőrünkön tapasztalhattuk, hogy a százszázalékos helyzetek elhibázása a fociban megbosszulja magát. Különösen a kupavereségünk fájó, hiszen nyerhető mérkőzést buktunk el a helyzetkihasználás miatt. Remélem, hogy a Nánás ellen javítani tudunk és a szerdai szomorúságot vasárnapi örömmé varázsoljuk a bajnoki cím megszerzésével. Gondot jelent, hogy Márton hat hétig nem rúghat labdába.

Mezőkövesd (4.)-Rakamaz (7.)

Veigli Géza, rakamazi edző: - Ebben a kiegyenlített mezőnyben sehol nem léphetünk pályára esélytelenként, így az otthonában jól szereplő Mezőkövesden sem. Bízom benne, hogy a szerdai kupasikerünk egy kis önbizalmat kölcsönzött a fiúknak a Tuzsér elleni vereséget követően, és mivel Galambosi kivételével mindenkire számíthatunk, összeállításbeli gondjaink sem lehetnek.

Hajdúdorog (12.)-Záhony (9.)

Kovács János, záhonyi edző: - Újabb hiányzóink vannak: Vilman a hét elején, Molnár és Kántor Tamás a szerdai kupameccsen dőlt ki a sorból. A Nánás elleni sikerünkkel viszont megnyugodhattunk, bízom benne, hogy mindez önbizalmat, némi felszabadultságot és kellő harci szellemet kölcsönöz a csapatnak. Ha ez így lesz, akkor gondjaink ellenére is képesnek tartom a csapatot az idegenbeli pontszerzésre.


Tudósítások, eredmények

 

Ibrány-Vásárosnamény 3-2 (1-0)

Ibrány, 400 néző, v.: Takács J. Ibrány: Simon - Ignácz, Pap K., Herman A., Bardi, Gergely (Papp T.), Imre (Dobránszki), Babják, Bohács (Balogh), Ónodi, Erdei. Edző: Kató István. Vásárosnamény: Papp - Illés N., Geszti, Bíró, Tivadar (Batka), Hornyák (Vass), Orosz, Szilágyi K. (Szécsi), Horváth, Bagin, Kovács. Edző: Szilágyi Bertalan.

A naményiak szigorú védekezésének ellenszerét az első félidő jelentősebb részében nem találta a házigazda, majd amikor tetemes lett az előnye, túlságosan is megnyugodott. Ezt kihasználták a vendégek, és végül sikerült kozmetikázniuk az eredményen. Gól: Erdei (40. perc), Papp T. (47.), Babják (55.), illetve Bagin (11-esből, 75.), Batka (88.). Jó: Babják, Erdei, Herman A., illetve Geszti, Orosz. (Tudósító: Vígh Sándor)

Kató István: Ha nehezen is, csak feltörtük a vendégek védelmét, így megérdemelten tartottuk itthon a három pontot.

Szilágyi Bertalan: Az egyéni hibákat a hazai csapat könyörtelenül kihasználta, és magabiztosan nyert.

Tuzsér-Mád 2-2 (1-2)

Tuzsér, 500 néző, v.: Bodnár. Tuzsér: Szőr - Szabó I., Tóth Á., Simai, Dancs B., Iván, Lakatos (Révész A.), Petró, Dancs A., Barabás, Spekker (Pokol). Edző: Révész Csaba.

Egy óriási felelőtlenség miatt nyolcvan percig emberhátrányban futballozott a Tuzsér, amely kétszer is vesztes állásból állt talpra. Hiába billent fel a pálya a második játékrészben, a hazai csapat nem tudta megszerezni a győztes találatot. Gól: Spekker (20.), Petró (70.) illetve Takács (10. és 40.). Kiállítva: Barabás (ütésért, 11.). Jó: az egész hazai csapat. (Tudósító: Lakatos Tibor)

Révész Csaba: Ez a döntetlen felért egy győzelemmel: nyolcvan percnyi emberhátrányt, kétszeri gólhátrányt és egy nagyon rossz játékvezetői felfogást küzdöttünk le.

Hajdúdorog-Nyh. Kertváros 0-5 (0-1)

Hajdúdorog, 200 néző, v.: Szlifka. Kertváros: Vránszki - Paulik Z., Ambrusz, Németh S., Kiss G., Ignácz J., Kondora, Dobos, Paulik I. (Krasznai Zs.), Majchrovics (Nagy Cs.), Spisák (Barta). Edző: Mirgai László.

Hatalmas helyzeteket puskázott el a Kertváros, így magabiztos helyett sovány előnnyel vonult pihenőre. Szünet után azonban minden klappolt, motivált volt a vendégcsapat, az ellenfél pedig szemmel láthatólag feladta a küzdelmet. A győzelem azt jelenti, hogy a Kertváros már a bajnoki címét ünnepelhette! Gól: Ignácz J. (17. és 76.), Paulik I. (55.), Dobos (60.), Spisák (73.). Jó: Németh S., Paulik Z., Spisák, Ignácz J. (Tudósító: Karakó Ferenc)

Mirgai László: Játékosaim és az én számomra is lelkiismereti kérdés volt, hogy a kitűzött célt teljesítsük, hiszen a vezetés minden feltételt biztosított a szakmai munkához. Gratulálok játékosaimnak a bajnoki címhez, én pedig külön köszönöm mindenkinek, aki segített és bízott bennem, hogy nyíregyházi edzőként, nyíregyházi csapattal két év alatt két bajnoki címet tudtam szerezni. Az öröm pillanataiban sem feledjük, hogy honnan indultunk, és tudjuk: valahol most Lipők Antal és Zilahi József is velünk ünnepli a bajnoki címet.

Mezőkövesd-Rakamaz 0-1 (0-0)

Mezőkövesd, 400 néző, v.: Berettyán. Rakamaz: Vadon - Kertész, Torda, Lukács, Riczu (Cséke), Lelt, Kozák, Kákóczki, Boldog (Suskó), Pámer, Szekrényes (Gáspár). Edző: Veigli Géza.

Teljesen kiegyenlített játékkal telt az első játékrész, amely komolyabb helyzetet egyik kapu előtt sem hozott. A második félidőben előbb a vendéggól, majd a kiállítás változtatott a meccs menetén. A tíz főre olvadt vendéggárda a hajrában célfutballt nyújtva őrizte meg előnyét. A játékvezetői felfogásról mindent elmond a kiosztott tizenegy lap... Gól: Boldog (48.). Kiállítva: Kozák (második sárga lap, 53.). Jó: Vadon, Torda, Lelt, Boldog. (Tudósító: Szász Simon)

Veigli Géza: Nem érdemtelenül nyertünk.

Hajdúdorog-Záhony 4-1 (3-0)

Hajdúdorog, 200 néző, v.: Nagy V. Záhony: Czene - Berczik, Kántor Zs., Vincze, Lipták, Czvik, Kozics (Vedres), Karasz, Kántor T. (Szabó I.), Balázsi (Balogh), Sére. Edző: Kovács János.

Két olyan gólt is kapott a záhonyi csapat az első félidőben, hogy előtte még a vendégek végezhettek el szögletrúgást... Ennélfogva félidőnyi előnyt adott ellenfelének a látogató, és a második játékrész kiegyenlített játéka hiába hozott több vendéghelyzetet, Karaszék erejéből már csak a szépítésre futotta. Gól: Mangel (14.), Lugosi (19. és 67.), Koszta (38.), illetve Balázsi (68.). Jó: Berczik, Lipták.

Kovács János: A hazaiak könyörtelenül kihasználták a hibáinkat és megérdemelten szerezték meg a győzelmet.

További eredmények: Sátoraljaújhely-Balmazújváros 3-2, Létavértes-Szirmabesenyő 3-0.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

1. Nyh. Kertváros 24 17 5 2 58-19 56

2. Ibrány 24 15 3 6 57-33 48

3. Tuzsér 24 12 7 5 35-23 43

4. Mezőkövesd 24 11 7 6 39-29 40

5. Balmazújváros 24 12 3 9 46-36 39

6. Rakamaz 24 11 3 10 43-37 36

7. Mád 24 9 7 8 51-42 34

8. Szirmabesenyő 24 8 4 12 30-39 28

9. Sátoraljaújhely 24 7 5 12 46-47 26

10. Záhony 24 7 5 12 30-38 26

11. Hajdúnánás 24 5 10 9 27-41 25

12. Hajdúdorog 24 7 4 13 42-59 25

13. Létavértes 24 7 4 13 46-73 25

14. Vásárosnamény 24 4 5 15 27-61 17

Vissza Fel Következő